Ninna haastoi itsensä hakemaan sairaanhoitajakoulutukseen

Ninna Koivula ei jäänyt murehtimaan sähköpostiin saapunutta varasijatietoa fysioterapeutin opintoihin, vaan haki syksyn haussa opiskelemaan sairaanhoitajaksi. Ninnalla alkaa pian jo kolmannen vuoden opinnot koronan aiheuttamista haasteista huolimatta.

19.1.2021 | Teksti: Iia Haikonen, SAMKin opiskelija | Kuva: Iia Haikonen ja Ninna Koivulan oma albumi

Ninna Koivula istuu Segla vuoren huipulla.
- Ninna rakastaa retkeilyä ja matkustamista. Heinäkuussa hän kävi valloittamassa Seglan Pohjois-Norjassa.

SAMKin Ninna valitsi sijainnin vuoksi. Poriin on helppo kulkea Raumalta, jossa Ninnan läheiset asuvat.

– Hankin kuitenkin pienen yksiön Porin keskustasta, jossa voin yöpyä pitkien opiskelu- tai harkkapäivien jälkeen, mutta on helpottavaa, kun koti on kuitenkin lähellä.

Ninnan mukaan Porissa on myös monipuolisemmat harrastusmahdollisuudet, joten illat eivät koskaan ole tylsiä.

– Opiskelukaverini tutustutti minut juuri uuden lajin pariin, kuntonyrkkeilyyn, joka on vienyt minut täysin mukanaan. Porista löytyy myös paljon kivoja ulkoilupaikkoja, joissa pääsee purkamaan ajatuksiaan.

Harjoittelusta potkua opintoihin

Ninna suorittaa tällä hetkellä neljättä harjoitteluaan Porin Satasairaalan päivystysosastolla. Harjoittelu on tähän asti suoritetuista monipuolisin ja vaihtelevin, varsinkin tällä hetkellä valloillaan olevan viruksen vuoksi.

– Koska elämme poikkeuksellisia aikoja, tuo se oman haasteen harjoitteluihimme. Esimerkiksi kevään harjoitteluja peruttiin reilusti koronan vuoksi. Korona on vaikuttanut merkittävästi myös tällä hetkellä käyttämiimme toimintaohjeisiin. Esimerkiksi suojaimien käyttöä on tiukennettu ja lisätty entiseen nähden.

Avoimin mielin tulevaan

Vaikka Ninna haaveili kauan fysioterapiaopinnoista, on mieli muuttunut nykyisten opintojen ohella.

– Sairaanhoitajaopinnoissa työllistyy varmasti, ja vaihtoehtoja eri suuntautumisista on valtava määrä. Itseäni kiinnostaisi erityisesti työ, jossa potilasvaihtuvuus on nopea sekä uutta tietoa ja oppia tulee päivittäin. Näkisin itseni siis enemmän päivystysosastolla työskentelevänä kuin esimerkiksi tehostetussa palveluasumisessa.

Tulevaisuuden suunnitelmissa on opinnäytetyön aloittaminen, mutta kaukaisemmat suunnitelmat ovat vielä auki.

– Edessä on paljon mielenkiintoisia harjoitteluja, joten pidän mieleni täysin avoimena tulevaisuuden suhteen.

Ninna Koivula seisoo kuvassa koronavarusteet päällä. Yllä on maski, visiiri, suojamyssy, suojahanskat ja suojavaate.

Ninna Koivula

Koulutusohjelma: Hoitotyö, sairaanhoitaja (AMK)

Harrastukset: Kuntonyrkkeily, retkeily

Haluaisi tulevaisuudessa: Matkustaa enemmän

Lapsuuden haaveammatti: Eläintenhoitaja

19.1.2021 | Teksti: Iia Haikonen, SAMKin opiskelija | Kuva: Iia Haikonen ja Ninna Koivulan oma albumi

Lisää aiheesta

Taru järviö poseeraa lähikuvassa.
| Uratarina

Harjoittelupaikan kautta kiinni työelämästä kirurgisella osastolla

Sairaanhoitajaksi alkusyksystä valmistunut Taru Järviö työllistyi omalle alalleen suoraan viimeisestä harjoittelupaikastaan.
Ilkka Toivonen ja Arttu Metsämäki opetustilanteessa. Lapset istuvat tuoleilla kaaressa luokkahuoneessa.
| Opinnot ja opetus

Pitkäjänteisyys palkittiin korona-ajan kv-harjoittelussa

Sosionomiopiskelijat Arttu Metsämäki ja Ilkka Toivonen olivat kuuden kuukauden harjoitteluvaihdossa Vietnamissa keväällä / kesällä 2020.

Uusimmat uutiset

Sari Viljanen seisoo opettajanpöydän vieressä.
| SAMK

SAMKista uusia Lapset puheeksi -menetelmän kouluttajia

SAMKissa on muutaman vuoden ajan pyörinyt Lapset puheeksi -menetelmään liittyvää koulutusta. Viime viikolla SAMKista valmistui 12 uutta menetelmän kouluttajaa. Sari Viljanen on yksi heistä. Hän on innostunut aiheesta ja tehnyt siihen liittyen jo aiemmin Sastamalan kaupungille YAMK-opinnäytetyön.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Tule opiskelemaan yrittäjyyttä joustavasti työn ohessa ja valmistu tradenomiksi! Haku tutkinto-ohjelmaan on käynnissä ja jatkuu 30.3. asti. Koulutuksen sisältöihin voit tutustua videolta opettajien johdatuksella. #samk #yrittäjyys #yrittäjäopinnot #katsetulevaisuuteen #tradenomi ... See MoreSee Less
View on Facebook

Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta kerätty yhteen osoitteeseen. Toiminta on laajentunut 10 vuodessa valtavasti, ja tukee koko Suomen elinvoimaa & kasvua. Myös koulutuksen ja tutkimuksen yhteys vahvistuu koko ajan.

https://tki.fi/

#TKItutuksi

Modernisoimme teknologiayrityksiä robotiikan ja tekoälyn avulla @TampereUni kanssa. Tuemme maakunnan akkuklusterin kehittymistä @prizztech kanssa. Aloitamme ainutlaatuisen akkumateriaalien kierrätystutkimuksen spektroskopiaa ja tekoälyä hyödyntämällä.
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html

@SatakunnanAMK Onnittelut @SAMK, 20 m€ kilpailtua tutkimusrahaa, 500 yrityskumppania on hyvä tulos. Satakunnan ja Suomen yritykset tarvitsevat vahvoja tutkimus- ja koulutusyksikötä kansainvälisen kilpailuedun luomisessa.

Digiraivaajat-tapahtuma 7.3.23. Teemoina digiajan asiakaskokemus, yrityksen sisäinen digitalisaatio, inhimillinen muutosjohtaminen ja vastuullisuus.
Aikataulun ja infoa http://digiraivaajat.samk.fi Tapahtuma on maksuton, edellyttää ennakkoilmoittautumista: https://elomake.samk.fi//lomakkeet/14031/lomakkeet.html

Mitä keskuksemme tekee? Valmennamme yrityksiä ymmärtämään tuottamaansa dataa ja sen jalostamista liiketoiminnaksi. Teemme datapilotteja sekä järjestämme täsmäseminaareja tiedolla johtamisesta ja asiantuntijoiden ajattelun kehittämisestä. #tki #samk
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html