Monimuoto-opiskelu SAMKissa on vastannut Linda Ohra-ahon odotuksia

Linda Ohra-aho, 25, päätyi Tampereelta Poriin opiskelemaan sosionomiksi. Nyt kaksi vuotta opiskellut monimuoto-opiskelija oli kuullut SAMKista etukäteen hyvää. Moni muukin asia muodostui tärkeäksi opiskelupaikkaa hakiessa.

27.6.2023 | Teksti: Kristiina Malmineva, SAMKin opiskelija | Kuva: Niko Iijolainen

Linda Ohra Aho

Monimuoto-opiskelu on vastannut sisällöllisesti hyvin Lindan odotuksia. Opintojaksot ovat monipuolisia ja mielenkiintoisia, mutta etäopetuksen määrä yllätti.

– Porista on lyhyt matka Tampereelle ja uusi, viihtyisä kampus sijaitsee rautatieaseman lähellä. Lisäksi SAMK on ainoa korkeakoulu, jossa sosiaalialan tutkinto-ohjelmassa voi opiskella kuvataideterapeuttisten menetelmien käyttöä. Siihen itsekin erikoistun.

Opintojaksoja suuntautumisessa on aiheeseen liittyen useampia, kuten "Kuvataideterapeuttinen työskentely lasten, nuorten ja aikuisten kanssa, ryhmätyöskentely" ja "Kuvataideterapeuttisen työn lähtökohdat ja yksilötyöskentely".

–  Itselleni mieluisimmat opintojaksot ovat liittyneet juuri näihin kuvataideterapeuttisten menetelmien hyödyntämiseen sosiaalityössä sekä kesäksi otin koulusosiaalityöhön liittyvän opintojakson, jota odotan mielenkiinnolla.

Sosiaaliala oli Lindalle selvä valinta

– Päädyin opiskelemaan alaa, koska haluan tehdä merkityksellistä työtä ihmisten parissa. Sosionomina voin tukea heikompiosaisia ja edistää erilaisten ihmisten hyvinvointia. Lisäksi sosiaalialalla on hyvät työllistymismahdollisuudet.

Linda on suorittanut tähän mennessä kaksi harjoittelua, jotka ovat tarjonneet monipuolisen katsauksen sosiaalityön eri tehtäviin.

– Ensimmäisen orientoivan harjoittelun suoritin koulunuorisotyöntekijän työhön perehtyen. Pidimme muun muassa yläastelaisille pienryhmiä, joissa pohdimme erilaisia aiheita esimerkiksi eettisyyteen liittyen, hän sanoo.

–  Lisäksi teimme paljon kiusaamisen vastaista työtä esimerkiksi puuttumalla kiusaamiseen ja selvittämällä erilaisia kiusaamistilanteita. Koulunuorisotyöntekijälle sai myös tulla matalalla kynnyksellä keskustelemaan ilman ajanvarausta kaikista mieltä askarruttavista asioista.

Toisen harjoittelunsa Linda suoritti Coronarialla Laku-perhekuntoutuksessa ja Omaväylä-kuntoutuksessa.

– Osallistuin harjoittelussa monipuolisesti erilaisiin yksilö- ja ryhmätapaamisiin neuropsykiatrisen diagnoosin saaneiden lasten ja nuorten sekä heidän perheidensä kanssa. Lisäksi pääsin osallistumaan yhteen Laku-perhekuntoutusviikonloppuun, jossa järjestimme muun muassa erilaisia kuntoutus- ja vertaistukiryhmiä.

Molemmat harjoittelut olivat Lindan mielestä mielenkiintoisia ja antoisia. Tänä kesänä hän on kesätöissä lastensuojelussa, tarkoitus on suorittaa siinä samalla myös seuraava harjoittelujakso.

Monimuoto-opiskelussa on puolensa

Monimuoto-opiskelussa on Lindan mukaan puolensa, ja se helpottaa esimerkiksi töissä käyntiä opiskelun ohella. Töiden ohella opiskelu vaatii kuitenkin paljon itsekuria ja suunnitelmallisuutta.

– Monimuotona opiskellessa mukavaa on, kun itse opiskelu ei ole kovin paikkakuntasidonnaista. Opintoja pystyy suunnittelemaan yksilöllisesti, ja jos haluaa hidastaa tahtia opiskelussa voi opintoja ottaa vähemmän ja tietysti myös toisinpäin opintoja on mahdollisuus ottaa enemmänkin, mikäli tahtoo.

Linda mainitsee opiskelukavereiden merkityksen ja pitää tärkeänä ryhmäläisiltä saatua tukea ja mahdollisuutta jakaa fiiliksiä puolin ja toisin. Lähiluennoilla keskustelu on vuorovaikutteista ja se edistää oppimista.

Linda Ohra Aho

Linda Ohra-aho

  • sosionomiopiskelija
  • suuntautuu kuvataideterapeuttisiin menetelmiin, suuntautuminen alkaa joka kolmas vuosi

27.6.2023 | Teksti: Kristiina Malmineva, SAMKin opiskelija | Kuva: Niko Iijolainen

Lisää aiheesta

Joonatan Pälkäs
| Hyvinvointi ja terveys

Sosiaalialan monipuolisuus houkutteli Joonatania

Joonatan Pälkäs opiskelee sosionomiksi SAMKissa nyt kolmatta vuotta. Hän pääsi tutkinto-opiskelijaksi avoimen ammattikorkeakoulun polkuopintojen kautta.
Fysioterapian opiskelijoita luokassa
| SAMK

SAMKin koulutukset vetovoimaisia – sosiaalialan monimuotototeutukseen yli 1000 hakijaa

Korkeakoulujen kevään 2022 toinen yhteishaku, jossa oli mukana SAMKin suomenkielisiä tutkinto-ohjelmia, on päättynyt. SAMKiin oli hakijoita yli 8000, joista ensisijaisia oli yli 2400. Ensisijaisia hakijoita SAMKiin oli noin 2,6 yhtä aloituspaikkaa kohti.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Cannot call API for app 1123168491105924 on behalf of user 10157419919776743 Type: OAuthException
Palliatiivisen hoidon asiantuntijana autat parantumattomasti sairaita ihmisiä. Erikoistumiskoulutuksella saavutat osaamisen, jota tarvitset toimiessasi palliatiivisen hoidon erityistasolla (B/C) tai perustason (A) vastuutehtävissä. Hae 31.12.2023 mennessä.Avaamme täydennyshaun Palliatiivisen hoidon asiantuntija (30 op) -erikoistumiskoulutukseen!Voit hakea koulutukseen aina 31.12.2023 asti. Koulutuksen toteutuminen on varmaa, otamme vielä muutamia opiskelijoita ryhmään.Lue lisää ja hae mukaan tästä: events.samk.fi/event/wJpkP ... See MoreSee Less
View on Facebook
Twitter

The new Research Center for Human Functioning was recently established at SAMK. The research center is led by Henna Kyhä, Research Manager and Doctor of Philosophy.

#thinkfuture #humanfunctioning #samkasanemployer

SAMKissa toimii nyt Ihmisen toimintakyvyn tutkimuskeskus, jota luotsaa tutkimuspäällikkö ja kasvatustieteen tohtori Henna Kyhä.

#katsetulevaisuuteen #osallisuus #toimintakyky #samktyönantajana

Altogether 92 students graduated from SAMK in November. Fifteen of them graduated with a Master´s degree. The theses of graduates can be found on Theseus. SAMK congratulates all the graduates 🌺

#alumni #thinkfuture

SAMKista valmistui marraskuussa yhteensä 92 opiskelijaa. Valmistuneista 15 suoritti YAMK-tutkinnon. Valmistuneiden opinnäytetyöt ovat luettavissa Theseuksessa. SAMK onnittelee kaikkia valmistuneita 💐

#alumni #katsetulevaisuuteen

Porin Tradenomiopiskelijat PORA ry:n järjestämässä äänestyksessä opiskelijat valitsivat Vuoden 2023 liiketalouden opettajaksi Peri Martikkalan. Onnittelut!
#vuodenopettaja #katsetulevaisuuteen #porary