Mikko oppi ymmärtämään hollantia ollessaan vaihdossa Alankomaissa

Konetekniikan opiskelija Mikko Ristimäki oli vaihto-opiskelijana Alankomaissa. Hän lähti vaihtoon kiinnostuneena kansainvälisyydestä ja hienoista mahdollisuuksista kohdemaassa.

2.4.2020 | Teksti: Mikko Mansoniemi, SAMKin opiskelija | Kuva: Mikko Ristimäki, SAMKin opiskelija

Mikko Ristimäki 2 Vaaka

– Ulkomailla opiskelu tai työskentely antaa perspektiiviä asioihin. Sitä tulee verkostoiduttua yritysten ja toisten opiskelijoiden kanssa ja saa hyvää kokemusta.

Mikon mielestä opiskeluajasta kannattaa ottaa kaikki irti ja täten myös vaihto-opiskelu kuulosti hyvältä ajatukselta.

Asumisjärjestely tyttöystävän kanssa

Mikon tyttöystävä lähti Mikon mukana Alankomaihin. Mikko asui tyttöystävänsä kanssa Housing Anywhere -sivuston kautta vuokratussa asunnossa.

Hänen vaihtokokemuksensa vastasi odotuksia loistavasti.

– Opiskelu Alankomaissa oli projektiluontoista ja se oli toteutettu hyvin. Projektien budjetit olivat huomattavasti suurempia kuin Suomessa.

Mikko ei päätynyt Alankomaihin ihan sattumalta. Hän oli matkustellut Euroopassa ennenkin ja Alankomaat olivat jääneet hyvin mieleen. Hänellä oli myös ystäviä opiskelemassa kyseisessä maassa.

Opiskeluajasta kannattaa ottaa kaikki irti ja tarttua mahdollisuuksiin.

Mikon kielitaito kehittyi ja hän oppi ymmärtämään hollannin kieltä, vaikka ei osaa itse puhua sitä. Englannilla pärjää maassa mainiosti.

Kaiken kaikkiaan vaihto-opiskelu sujui erinomaisesti ja hän sai paljon uusia kokemuksia ja kavereita.

Mikko Ristimäki 1 Hlo

Mikko Ristimäki

Koulutusohjelma: Konetekniikka

Vaihtokorkeakoulu: The Hague University of Applied Sciences, Alankomaat

Vaihtomaa: Alankomaat, valtio läntisessä Euroopassa

2.4.2020 | Teksti: Mikko Mansoniemi, SAMKin opiskelija | Kuva: Mikko Ristimäki, SAMKin opiskelija

Lisää aiheesta

3wheeler-ajoneuvo SAMKin Agora-salissa messutapahtumassa
| Opinnot ja opetus

SAMKin konetekniikan opiskelijoiden projektina 3Wheeler 2.0

SAMKin konetekniikan opiskelijat suunnittelivat ja rakensivat viime vuonna 3Wheelerin kolaroidun moottoripyörän pohjalta. Tänä vuonna tehdään uusi. Siitä tulee nopeampi, nätimpi ja paremmin ohjattava.
| SAMK

SAMKin konetekniikan opiskelijoiden 3Wheeler 2.0 etenee

SAMKin konetekniikan opiskelijat suunnittelivat ja rakensivat viime vuonna 3Wheelerin kolaroidun moottoripyörän pohjalta. Tänä vuonna tehdään uusi. Siitä tulee nopeampi, nätimpi ja paremmin ohjattava.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Vanhustyön YAMK-koulutuksesta valmistunut Lotta Ripatti suosittelee opintoja sellaisille ihmisille, jotka haluavat kehittää osaamistaan alalla, saada asioihin uusia näkökulmia ja syventää aiemmin opittuja asioita. #samk #vanhustyö #yamk
https://www.samk.fi/uutiset/lotta-ripatti-sai-vanhustyon-yamk-opinnoista-johtamisosaamista-ja-oppi-paljon-itsestaan/

The quality of education at SAMK was considered the best of all the universities of applied sciences in Finland!*

*) According to the answers of AVOP survey (University of Applied Sciences Graduand Feedback Questionnaire).

https://www.samk.fi/en/uutiset/record-number-of-degrees-completed-at-satakunta-university-of-applied-sciences-in-2020-the-quality-of-education-evaluated-the-best-in-finland/

#mysamk #highereducation

Uusi Tunnista RoboAI-ammattilainen -kampanja käynnistyy tänään, kun automaation supernainen @MirkaLeino esittäytyy! Kehu kollegaa -osiosta löytyy sanoja suoraan sydämestä. ❤ Tutustu! https://www.roboai.fi/tunnista-roboai-ammattilainen/ #roboai #samk #mysamk #tunnista #ammattilainen #kehukollegaa #dreamteam

SAMKissa suoritettiin viime vuonna ennätyksellisen paljon tutkintoja. Toimitusjohtaja, rehtori Jari Multisillan mukaan luvut kertovat siitä, että SAMK on onnistunut tukemaan opiskelijoita hyvin myös koronapandemian aikana. #amk #yamk #jatkuvaoppiminen
https://yle.fi/uutiset/3-11816205

We need more light!💡@RoboAkatemia otti vastaan sähköasennushaasteen ja toteutti elektroniikkarakentelutilaan väyläohjatun valaistuksen, pistorasioita ja verkkokaapelin. Kyllä nyt kelpaa! 👍🏻https://www.roboai.fi/robotiikka-akatemia/lisaa-valoa-elektroniikkarakenteluun/ #roboai #samk #mysamk #robotiikkaakatemia #sähköasennus