Mikko oppi ymmärtämään hollantia ollessaan vaihdossa Alankomaissa

Konetekniikan opiskelija Mikko Ristimäki oli vaihto-opiskelijana Alankomaissa. Hän lähti vaihtoon kiinnostuneena kansainvälisyydestä ja hienoista mahdollisuuksista kohdemaassa.

– Ulkomailla opiskelu tai työskentely antaa perspektiiviä asioihin. Sitä tulee verkostoiduttua yritysten ja toisten opiskelijoiden kanssa ja saa hyvää kokemusta.

Mikon mielestä opiskeluajasta kannattaa ottaa kaikki irti ja täten myös vaihto-opiskelu kuulosti hyvältä ajatukselta.

Asumisjärjestely tyttöystävän kanssa

Mikon tyttöystävä lähti Mikon mukana Alankomaihin. Mikko asui tyttöystävänsä kanssa Housing Anywhere -sivuston kautta vuokratussa asunnossa.

Hänen vaihtokokemuksensa vastasi odotuksia loistavasti.

– Opiskelu Alankomaissa oli projektiluontoista ja se oli toteutettu hyvin. Projektien budjetit olivat huomattavasti suurempia kuin Suomessa.

Mikko ei päätynyt Alankomaihin ihan sattumalta. Hän oli matkustellut Euroopassa ennenkin ja Alankomaat olivat jääneet hyvin mieleen. Hänellä oli myös ystäviä opiskelemassa kyseisessä maassa.

Opiskeluajasta kannattaa ottaa kaikki irti ja tarttua mahdollisuuksiin.

Mikon kielitaito kehittyi ja hän oppi ymmärtämään hollannin kieltä, vaikka ei osaa itse puhua sitä. Englannilla pärjää maassa mainiosti.

Kaiken kaikkiaan vaihto-opiskelu sujui erinomaisesti ja hän sai paljon uusia kokemuksia ja kavereita.

Tutustu konetekniikan koulutukseen Mikko Ristimäki 1 Hlo

Mikko Ristimäki

Koulutusohjelma: Konetekniikka

Vaihtokorkeakoulu: The Hague University of Applied Sciences, Alankomaat

Vaihtomaa: Alankomaat, valtio läntisessä Euroopassa

[fts_facebook type=page id=109460739074035 access_token=EAAP9hArvboQBAHuZCilXkHK0ZAvIIgxDxHyRNG8kAYXgpYqQS5WnXHclzsey8DCASQN9liVavKPbuGkRhgQ5W3AAu733GtZBFMZCVrqp6jyDTwLbsIGNnvxmrWZCgmEiZARi00Y5vZCTDbmHke3zNWLWeR32v6JRx8NgXTk5VmVQwZDZD posts=3 height=500px description=no posts_displayed=page_only] [fts_twitter twitter_name=satakunnanamk tweets_count=4 twitter_height=500px cover_photo=no stats_bar=no show_retweets=no show_replies=no] [fts_instagram instagram_id=17841400714380848 access_token=IGQVJXNWt3U1AwMy0ySUZAybzBFNnlxN1dXM0RDNVBxNzBPZAmgyWXRUdTN2dlNucEtuekhocWxkSFVHb0hhUWJPbUhZAend4X2xuNm9QU2UxTG1IMnNvTVJQa1BtMUxIYnc0WEZA5akh3 pics_count=6 type=basic height=500px super_gallery=yes columns=1 force_columns=no space_between_photos=1px icon_size=65px hide_date_likes_comments=no] [fts_youtube vid_count=4 large_vid=yes large_vid_title=no large_vid_description=no thumbs_play_in_iframe=no vids_in_row=1 omit_first_thumbnail=no space_between_videos=5px force_columns=no maxres_thumbnail_images=yes thumbs_wrap_color=#000 username=samkcommunications]

Jaa tämä sivu

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.

Tiia Kenola seisoo SAMKin Porin kampuksen yhdyskäytävällä.

Yhdes-malli ja monimuotoiset harjoittelut: Tiia Kenolan matka sosionomiksi

Tiia Kenola on kokenut SAMKin sosionomiopinnot monipuolisina ja hyvät eväät tulevaisuuden työelämään antavina.

Ville-Pekka Vihma näyttelyssä Oulussa, Real Deal Yläkerta -galleriassa.

Ville-Pekka Vihma valmistuu kuvataiteilijaksi

Oulusta kotoisin oleva Ville-Pekka Vihma kirjoittaa parhaillaan opinnäytetyötään Kangasniemellä töidensä ohella. Hän opiskelee viimeistä vuottaan kuvataitelijaksi SAMKin Taidekoulun kampuksella Kankaanpäässä.