Mikko oppi ymmärtämään hollantia ollessaan vaihdossa Alankomaissa

Konetekniikan opiskelija Mikko Ristimäki oli vaihto-opiskelijana Alankomaissa. Hän lähti vaihtoon kiinnostuneena kansainvälisyydestä ja hienoista mahdollisuuksista kohdemaassa.

2.4.2020 | Teksti: Mikko Mansoniemi, SAMKin opiskelija | Kuva: Mikko Ristimäki, SAMKin opiskelija

Mikko Ristimäki 2 Vaaka

– Ulkomailla opiskelu tai työskentely antaa perspektiiviä asioihin. Sitä tulee verkostoiduttua yritysten ja toisten opiskelijoiden kanssa ja saa hyvää kokemusta.

Mikon mielestä opiskeluajasta kannattaa ottaa kaikki irti ja täten myös vaihto-opiskelu kuulosti hyvältä ajatukselta.

Asumisjärjestely tyttöystävän kanssa

Mikon tyttöystävä lähti Mikon mukana Alankomaihin. Mikko asui tyttöystävänsä kanssa Housing Anywhere -sivuston kautta vuokratussa asunnossa.

Hänen vaihtokokemuksensa vastasi odotuksia loistavasti.

– Opiskelu Alankomaissa oli projektiluontoista ja se oli toteutettu hyvin. Projektien budjetit olivat huomattavasti suurempia kuin Suomessa.

Mikko ei päätynyt Alankomaihin ihan sattumalta. Hän oli matkustellut Euroopassa ennenkin ja Alankomaat olivat jääneet hyvin mieleen. Hänellä oli myös ystäviä opiskelemassa kyseisessä maassa.

Opiskeluajasta kannattaa ottaa kaikki irti ja tarttua mahdollisuuksiin.

Mikon kielitaito kehittyi ja hän oppi ymmärtämään hollannin kieltä, vaikka ei osaa itse puhua sitä. Englannilla pärjää maassa mainiosti.

Kaiken kaikkiaan vaihto-opiskelu sujui erinomaisesti ja hän sai paljon uusia kokemuksia ja kavereita.

Mikko Ristimäki 1 Hlo

Mikko Ristimäki

Koulutusohjelma: Konetekniikka

Vaihtokorkeakoulu: The Hague University of Applied Sciences, Alankomaat

Vaihtomaa: Alankomaat, valtio läntisessä Euroopassa

2.4.2020 | Teksti: Mikko Mansoniemi, SAMKin opiskelija | Kuva: Mikko Ristimäki, SAMKin opiskelija

Lisää aiheesta

3wheeler SAMKin Agora-salissa messuilla
| Opinnot ja opetus

SAMKin konetekniikan opiskelijoiden projektina 3Wheeler 2.0

SAMKin konetekniikan opiskelijat suunnittelivat ja rakensivat viime vuonna 3Wheelerin kolaroidun moottoripyörän pohjalta. Tänä vuonna tehdään uusi. Siitä tulee nopeampi, nätimpi ja paremmin ohjattava.
| SAMK

SAMKin konetekniikan opiskelijoiden 3Wheeler 2.0 etenee

SAMKin konetekniikan opiskelijat suunnittelivat ja rakensivat viime vuonna 3Wheelerin kolaroidun moottoripyörän pohjalta. Tänä vuonna tehdään uusi. Siitä tulee nopeampi, nätimpi ja paremmin ohjattava.

Uusimmat uutiset

yhteistyörobotit rivissä
| Automaatio ja teollisuus

RoboAI-viikko: NEXT2020-teknologiaseminaari – Satakuntalaiset yritykset kohti tuotannon digiloikkaa!

– Olemme havainneet, että konepajateollisuudessa on paljon potentiaalia tehdä automaatio- ja robotiikkaratkaisuja ja sitä kautta saada nostettua tuotannon digitalisaatioastetta. Kilpailukyvyn parantaminen satakuntalaisissa konepajoissa on tärkeää ja näemme, että sillä on laajempi merkitys yritysten menestymiselle tulevaisuudessa, selittää tapahtumaa järjestävä projektipäällikkö Timo Kerminen.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Sosionomiopiskelijat Arttu Metsämäki ja Ilkka Toivonen olivat kuuden kuukauden harjoitteluvaihdossa Vietnamissa. Lue opiskelijoiden harjoittelukokemuksesta poikkeuksellisessa tilanteessa.
https://bit.ly/2FMhxe8
#samk #mysamk #ylpeästiamk #sosionomi #harjoittelu #opinnäytetyö

Ratkaisuja elintarviketeollisuuden vedenkäytön parempaan hallintaan -webinaari (maksuton) järjestetään 6.11. klo 9-12.15. Katso tarkempi ohjelma ja ilmoittautumislinkki täältä:
https://www.lyyti.fi/reg/Teknologisia_ratkaisuja_elintarviketeollisuuden_vedenkayton_parempaan_hallintaan_9000 Lisätietoja: @prizztech @SatakunnanAMK @WANDERSAMK #satafood @PJinstituutti

Tutustu SAMKin terveyden ja hyvinvoinnin simulaatiokeskukseen interaktiivisella virtuaalikierroksella. Virtuaalikierroksen ovat työstäneet yhdessä Santeri Saari, Anja Poberžnik, Sinikka Paukkunen ja Kirsti Virta.
https://bit.ly/2HbFc7S
#mysamk #simulaatiokeskus #ylpeästiamk

SAMK toivottaa hyvää syyslomaa!
Muista pysyä turvassa myös lomaillessa!

Have a nice autumn break!
Remember to stay safe!

#samk #mysamk #syysloma #autumnbreak #staysafe