Matias Nevaranta kokee päivittäin wow-reaktioita vaihdossa Japanissa

Huittisissa liiketalouden tradenomitutkintoa suorittavan Matias Nevarannan piti alun perin lähteä vaihtoon jo vuonna 2013 aiempaa tutkintoa suorittaessaan. Sopiva ajankohta aukesi kuitenkin vasta syksyllä 2019, jolloin kohteeksi valikoitui kaukainen kohde, Osaka.

25.11.2019 | Teksti: Ilmari Lindberg, SAMKin opiskelija | Kuva: Matias Nevaranta, SAMKin opiskelija

Kuva Hanshin Tigers vs. Yakult Swallows baseball-ottelusta.

Baseball on suosittu laji myös Japanissa. Kuva Hanshin Tigers vs. Yakult Swallows ottelusta.

Vaihdossa näkee ja kokee erilaisia asioita. Kulttuurilliset erot varsinkin Aasian suunnalla saavat aikaan wow-reaktioita päivittäin ja vaikka Nevaranta onkin jo viettänyt yhteensä kolmisen kuukautta maailmalla, ei uutuudenviehätys ole kadonnut.

– Ehkä ei katoakaan, jos jaksaa positiivisessa mielessä mennä, Matias Nevaranta toteaa.

Vaihtokohteena Osaka on vastannut odotuksia, vaikka päivät ovatkin pitkiä. Japanissa koulutusjärjestelmä on paljon kurinalaisempi kuin Suomessa, tunnille pitää tulla aamuisin ennen opettajaa tai muuten tulee poissaolomerkintä. Testeissä ei säälipisteitä irtoa ja testejä onkin lähes päivittäin. Kotitehtäviä annetaan paljon päivästä toiseen ja näistä yleensä tentataan tuntien alussa.

– Joka päivä iltaisin, jos kotiin asti pääsen, voin todeta, että on taas tullut vietettyä elämyksen arvoinen päivä ja vaikka aamulla varmasti hajottaa lyhyiden unien jälkeen, on tämä sen arvoista.

Koulumatkat kuljetaan joko junalla, pyörällä tai kävellen. Autolla pääsee vaihtelevasti taittamaan matkaa syksyisin esiintyvän taifuunikauden vuoksi.

Kielioppi kohenee vauhdilla

Intensiivisen opetuksen seurauksena kielioppi kohenee kovaa tahtia ja Matias Nevaranta onkin voittanut ulkomaalaisille järjestetyn Kansain murteen (Kansai-ben taikai) kilpailun paikallisen Kishibe-festivaalin aikana, kiitos kielioppituntien.

– Tulevaisuuden uraa ajatellen on ehdoton etu, että on käynyt ulkomailla vaihdossa. Tässä oppii ymmärtämään kansainvälistä kenttää paremmin, saa kontakteja ja oppii sekä kulttuureista että kielistä. Vaihdon kokemukset myös kehittävät sinua henkilökohtaisesti ihmisenä. Opit ymmärtämään muita paremmin, näkemään asioiden eri puolia ja arvostamaan omaa taustaasi. Mitään negatiivista tästä ei tule mieleen.

Japani on kulttuurien yhdistelmä.

– Japanissa olen käynyt aikaisemmin muutamaan otteeseen ja aina on pitänyt kiirehtiä liikaa, vaihdossa ehtii vähän enemmän hengähtämään. Japani on hyvä yhdistelmä itämaalaisia perinteitä sekä länsimaalaisuutta. Suosittelen tätä maata ehdottomasti.

Matias Nevaranta Gigantor-robotin juurella Kobessa.

Matias Nevaranta

  • Liiketalouden opiskelija Huittisissa
  • Vaihtokohteena Japani, Osaka

Kuvassa Matias Nevaranta on Gigantor-robotin juurella Kobessa.

25.11.2019 | Teksti: Ilmari Lindberg, SAMKin opiskelija | Kuva: Matias Nevaranta, SAMKin opiskelija

Lisää aiheesta

Emilia Hasa kävelee Carrick-a-Rede-Rope-Bridgella, joka sijaitsee Pohjois-Irlannissa.
| SAMK

Vaihto-opiskelusta uusia ystäviä ympäri maailmaa

Kolmannen vuoden liiketalouden opiskelija Emilia Hasa lähti syksyllä 2019 opiskelijavaihtoon Irlantiin. Vaihtoon lähteminen oli Emilialle selvää jo lukioaikoina, sillä uusi kulttuuri, uudet ihmiset ja itsensä haastaminen kiehtoivat häntä.
Nainen istuu vanhan rakennuksen edustalla
| Opiskelijatarina

Vaihto-opiskelu oli ainutlaatuinen ja kasvattava kokemus

Sosiaalialan opiskelija Nea Kariluoto opiskeli syyslukukauden 2018 Sloveniassa. Ulkomaille vaihtoon tai harjoitteluun lähteminen oli Nealle ehdoton asia jo ennen ammattikorkeakouluun pääsyä. Erityisesti uuden kulttuurin kokeminen, kansainvälistyminen ja kaveripiirin laajentaminen ulkomaille houkuttelivat hakeutumaan ulkomaille.

Uusimmat uutiset

Eveliina Salonen istuu pyörätuolissa Porin kampuksen aulassa.
| Opinnot ja opetus

Esteetön kampus ja liiketalouden opinnot ohjasivat Eveliinan Poriin

Eveliina Salonen opiskelee liiketalouden tutkinto-ohjelmassa luovan markkinoinnin suuntautumisessa toista vuotta. Tutkinto antaa hyvät valmiudet työelämään ja uraa voi lähteä kehittämään moneen eri suuntaan.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Tule opiskelemaan yrittäjyyttä joustavasti työn ohessa ja valmistu tradenomiksi! Haku tutkinto-ohjelmaan on käynnissä ja jatkuu 30.3. asti. Koulutuksen sisältöihin voit tutustua videolta opettajien johdatuksella. #samk #yrittäjyys #yrittäjäopinnot #katsetulevaisuuteen #tradenomi ... See MoreSee Less
View on Facebook

Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta kerätty yhteen osoitteeseen. Toiminta on laajentunut 10 vuodessa valtavasti, ja tukee koko Suomen elinvoimaa & kasvua. Myös koulutuksen ja tutkimuksen yhteys vahvistuu koko ajan.

https://tki.fi/

#TKItutuksi

Modernisoimme teknologiayrityksiä robotiikan ja tekoälyn avulla @TampereUni kanssa. Tuemme maakunnan akkuklusterin kehittymistä @prizztech kanssa. Aloitamme ainutlaatuisen akkumateriaalien kierrätystutkimuksen spektroskopiaa ja tekoälyä hyödyntämällä.
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html

@SatakunnanAMK Onnittelut @SAMK, 20 m€ kilpailtua tutkimusrahaa, 500 yrityskumppania on hyvä tulos. Satakunnan ja Suomen yritykset tarvitsevat vahvoja tutkimus- ja koulutusyksikötä kansainvälisen kilpailuedun luomisessa.

Digiraivaajat-tapahtuma 7.3.23. Teemoina digiajan asiakaskokemus, yrityksen sisäinen digitalisaatio, inhimillinen muutosjohtaminen ja vastuullisuus.
Aikataulun ja infoa http://digiraivaajat.samk.fi Tapahtuma on maksuton, edellyttää ennakkoilmoittautumista: https://elomake.samk.fi//lomakkeet/14031/lomakkeet.html

Mitä keskuksemme tekee? Valmennamme yrityksiä ymmärtämään tuottamaansa dataa ja sen jalostamista liiketoiminnaksi. Teemme datapilotteja sekä järjestämme täsmäseminaareja tiedolla johtamisesta ja asiantuntijoiden ajattelun kehittämisestä. #tki #samk
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html