Etsi

Opiskelijamme työllistyvät: Marika Rämö löysi päiväkodista oman paikkansa

Marika Rämö on valmistunut sosionomiksi SAMKista kesäkuussa 2016. Jo samana syksynä hän sai paikan juuri valmistuneesta päiväkoti Rytmistä. Rytmissä hän työskentelee tällä hetkellä eskariryhmä Kanteleissa.

2.1.2019 | Teksti: Annika Grönman, SAMKin opiskelija | Kuva: Annika Grönman, SAMKin opiskelija

Marikaramo

Marika on järjestänyt yhdessä eskarien kanssa viidakkobileitä päiväkodissa.

Marika lähti opiskelemaan sosionomiksi, koska halusi tehdä ihmisten parissa töitä. Opiskelu myös vaikutti monipuoliselta, ja sellaiseksi se osoittautuikin. Opintojen alussa Marika mietti vielä hetken muitakin vaihtoehtoja, koska sosionomiksi opiskeltaessa käydään läpi monia aloja. Opintojen käytännönläheisyys oli Marikan mielestä hieno asia. Opiskeluaikana hän kuitenkin päätyi tekemään kaikki harjoittelunsa päiväkodeissa.

– Päiväkoti on kuitenkin minun paikkani, Marika toteaa.

Lastentarhanopettajan työ ei ole vain leikkimistä

Päiväkodissa vastuu on suuri, ja paperitöitäkin on tehtävä. Myös äänimaailma on päiväkodissa omaa luokkaansa, eikä draamaltakaan säästytä eskarien kanssa. Kuitenkin on hieno huomata, kun lapsi alkaa luottaa, ja lapsien suusta palaute tulee suoraan. Vanhemmat ovat kertoneet, kuinka kotona leikitään päiväkotia, ja kaikki lapset haluavat olla Marika.

– Aina ei edes ehdi syömään lämmintä lounasta, Marika sanoo.

Perusrytmi on joka päivä sama, mutta jokainen päivä on sisällöltään hyvin erilainen, ja työ pysyy mielenkiintoisena.

Parasta työpäivässä ovat aamu- sekä päiväpiirit. Päiväpiirissä kaikki eskarit keskustelevat, tekevät yhdessä asioita, esimerkiksi soittavat ja laulavat. Eskarissa on kuitenkin rajattu tarkasti, mitä pitää opetella.

– Perusrytmi on joka päivä sama, mutta jokainen päivä on sisällöltään hyvin erilainen, ja työ pysyy mielenkiintoisena, Marika toteaa.

– Aina varmaan voisi olla enemmänkin työkaluja repussa, mutta kyllä olen pärjännyt näillä työkaluilla, jotka SAMKista olen saanut, Marika summaa.

Marikaramo Pysty

Marika Rämö

Tutkinto: Sosionomi (AMK)

Nykyinen nimike: Lastentarhanopettaja

Työpaikka: Pilke musiikkipäiväkoti Rytmi

2.1.2019 | Teksti: Annika Grönman, SAMKin opiskelija | Kuva: Annika Grönman, SAMKin opiskelija

Lisää aiheesta

Companies focusing on maritime and logistics visited the coastal area of Walvis Bay in Namibia and Durban in South Africa during the delegation trip.
| Teknologia

Pk-yritykset matkalla kauppoihin eteläisessä Afrikassa – yritysten valmennuksella tulosta

Projekti SME Aisle järjesti toisen pienille ja keskisuurille yrityksille suunnatun delegaatiomatkan huhtikuussa 2019. Kahden viikon aikana projektiryhmä ja yritykset matkustivat Namibiaan, Etelä-Afrikkaan ja Sambiaan.
| Hyvinvointi ja terveys

Sosiaalialan koulutus 20 vuotta – Vuorovaikutus yhä tärkeintä

– SAMKin sosiaalialan koulutuksen alkutaival oli haastava. Koulutus oli uusi ja opiskelijoilla ei ollut ammattinimikettä. He pohtivat kovasti, mihin he sijoittuvat ja mitä heistä tulee, lehtori Lenita Kumpulainen muistelee.

Uusimmat

Jari Iisakkala pyöräilee usein töihin.
| Liiketoiminta

Jari Iisakkala luotsaa palveluliiketoiminnan osaamisaluetta

Jari Iisakkala aloitti palveluliiketoiminnan osaamisalueen johtajana huhtikuun alussa. Iisakkala on innoissaan uudesta pestistään ja iloinen siitä, että SAMKin arvostus alueella on kasvanut selvästi viime vuosina.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA