Opiskelijamme työllistyvät: Marika Rämö löysi päiväkodista oman paikkansa

Marika Rämö on valmistunut sosionomiksi SAMKista kesäkuussa 2016. Jo samana syksynä hän sai paikan juuri valmistuneesta päiväkoti Rytmistä. Rytmissä hän työskentelee tällä hetkellä eskariryhmä Kanteleissa.

2.1.2019 | Teksti: Annika Grönman, SAMKin opiskelija | Kuva: Annika Grönman, SAMKin opiskelija

Marika Rämö päiväkodissa

Marika on järjestänyt yhdessä eskarien kanssa viidakkobileitä päiväkodissa.

Marika lähti opiskelemaan sosionomiksi, koska halusi tehdä ihmisten parissa töitä. Opiskelu myös vaikutti monipuoliselta, ja sellaiseksi se osoittautuikin. Opintojen alussa Marika mietti vielä hetken muitakin vaihtoehtoja, koska sosionomiksi opiskeltaessa käydään läpi monia aloja. Opintojen käytännönläheisyys oli Marikan mielestä hieno asia. Opiskeluaikana hän kuitenkin päätyi tekemään kaikki harjoittelunsa päiväkodeissa.

– Päiväkoti on kuitenkin minun paikkani, Marika toteaa.

Lastentarhanopettajan työ ei ole vain leikkimistä

Päiväkodissa vastuu on suuri, ja paperitöitäkin on tehtävä. Myös äänimaailma on päiväkodissa omaa luokkaansa, eikä draamaltakaan säästytä eskarien kanssa. Kuitenkin on hieno huomata, kun lapsi alkaa luottaa, ja lapsien suusta palaute tulee suoraan. Vanhemmat ovat kertoneet, kuinka kotona leikitään päiväkotia, ja kaikki lapset haluavat olla Marika.

– Aina ei edes ehdi syömään lämmintä lounasta, Marika sanoo.

Perusrytmi on joka päivä sama, mutta jokainen päivä on sisällöltään hyvin erilainen, ja työ pysyy mielenkiintoisena.

Parasta työpäivässä ovat aamu- sekä päiväpiirit. Päiväpiirissä kaikki eskarit keskustelevat, tekevät yhdessä asioita, esimerkiksi soittavat ja laulavat. Eskarissa on kuitenkin rajattu tarkasti, mitä pitää opetella.

– Perusrytmi on joka päivä sama, mutta jokainen päivä on sisällöltään hyvin erilainen, ja työ pysyy mielenkiintoisena, Marika toteaa.

– Aina varmaan voisi olla enemmänkin työkaluja repussa, mutta kyllä olen pärjännyt näillä työkaluilla, jotka SAMKista olen saanut, Marika summaa.

Marika Rämö päiväkodissa

Marika Rämö

Tutkinto: Sosionomi (AMK)

Nykyinen nimike: Lastentarhanopettaja

Työpaikka: Pilke musiikkipäiväkoti Rytmi

2.1.2019 | Teksti: Annika Grönman, SAMKin opiskelija | Kuva: Annika Grönman, SAMKin opiskelija

Lisää aiheesta

Henkilöstöpäivässä palkitut ryhmäkuvassa Porin kampuksen ala-aulassa.
| SAMK

Henkilöstöpäivässä palkittiin ansioituneita samkilaisia

Henkilöstöpäivässä palkittiin vuoden 2021 ansioituneita samkilaisia. Palkituiksi tulivat vuoden menestystarina, aloite, hanketoimija, julkaisija, viestijä, opettaja ja samkilainen.
Soteekin opiskelijoita piirtelee tytön kanssa.
| Hyvinvointi ja terveys

Sosiaalialan koulutus 20 vuotta – Vuorovaikutus yhä tärkeintä

– SAMKin sosiaalialan koulutuksen alkutaival oli haastava. Koulutus oli uusi ja opiskelijoilla ei ollut ammattinimikettä. He pohtivat kovasti, mihin he sijoittuvat ja mitä heistä tulee, lehtori Lenita Kumpulainen muistelee.

Uusimmat uutiset

Riitta Tempakka merenkulun simulaattoreilla.
| Kestävä kehitys

SAMK mukana Climate University -verkostossa

Helsingin yliopisto koordinoi Climate University -verkostoa, jossa on mukana valtaosa suomalaisista korkeakouluista. Ajatuksena on jakaa yhteisellä alustalla maksuttomia verkkokursseja korkeakoulujen ja kaikkien sellaisten käyttöön, jotka ovat kiinnostuneita yhteiskunnan kestävään kehitykseen ja ilmastoon liittyvistä asioista.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

On SAMK staff day, deserving employees of the year 2021 were awarded in various categories including the success story, the initiative, the project operator, the publisher, the communicator, the teacher, and the SAMK person of the year. #thinkfuture
https://www.samk.fi/en/uutiset/deserving-samk-employees-awarded-on-staff-day/

Satakunnan korkean teknologian säätiö tukee satakuntalaisia korkean teknologian hankkeita.

Apurahahaku on käynnissä 30.9. asti.

Lue lisää: http://www.teknologiasaatio.fi/sivu/

#satakunta

Merenkulkualan koulutuksella on Raumalla pitkät juuret. Lehtori @JanneLahtinen4 pohtii Navigator-lehdessä merenkulkualan koulutuksen historiaa ja tulevaisuutta. @NavMagFi #katsetulevaisuuteen
https://navigatormagazine.fi/blogit/mastossa-on-kayty-eika-itkettanyt-yhtaan/

Sali täynnä! 👏👏
Tänään virallisesti alkoi meidän käytännön yhteistyö @SatakunnanAMK ja #friitalankoulu kanssa.
Lisäämme aisteihin ja aistiherkkyyksiin liittyvää tietoutta, kehitämme #aistiesteettomyystyokalu myös lasten käyttöön ja eiköhän jotain tutkimustakin ole vireillä 🤩

Johtamisjuonia-blogissa pureudutaan ajankohtaisiin johtamiseen liittyviin aiheisiin, niin SAMKin henkilökunnan kuin opiskelijoidenkin kirjoittamana. Ensimmäisessä blogikirjoituksessa on pohdittu huonon johtamisen merkitystä työpahoinvoinnin taustalla.
https://johtamisjuonia.samk.fi