Opiskelijamme työllistyvät: Marika Rämö löysi päiväkodista oman paikkansa

Marika Rämö on valmistunut sosionomiksi SAMKista kesäkuussa 2016. Jo samana syksynä hän sai paikan juuri valmistuneesta päiväkoti Rytmistä. Rytmissä hän työskentelee tällä hetkellä eskariryhmän Kanteleet parissa.

Marika Rämö päiväkodissa

Marika on järjestänyt yhdessä eskarien kanssa viidakkobileitä päiväkodissa.

Marika lähti opiskelemaan sosionomiksi, koska halusi tehdä ihmisten parissa töitä. Opiskelu myös vaikutti monipuoliselta, ja sellaiseksi se osoittautuikin. Opintojen alussa Marika mietti vielä hetken muitakin vaihtoehtoja, koska sosionomiksi opiskeltaessa käydään läpi monia aloja. Opintojen käytännönläheisyys oli Marikan mielestä hieno asia. Opiskeluaikana hän kuitenkin päätyi tekemään kaikki harjoittelunsa päiväkodeissa.

– Päiväkoti on kuitenkin minun paikkani, Marika toteaa.

Lastentarhanopettajan työ ei ole vain leikkimistä

Päiväkodissa vastuu on suuri, ja paperitöitäkin on tehtävä. Myös äänimaailma on päiväkodissa omaa luokkaansa, eikä draamaltakaan säästytä eskarien kanssa. Kuitenkin on hieno huomata, kun lapsi alkaa luottaa, ja lapsien suusta palaute tulee suoraan. Vanhemmat ovat kertoneet, kuinka kotona leikitään päiväkotia, ja kaikki lapset haluavat olla Marika.

– Aina ei edes ehdi syömään lämmintä lounasta, Marika sanoo.

Perusrytmi on joka päivä sama, mutta jokainen päivä on sisällöltään hyvin erilainen, ja työ pysyy mielenkiintoisena.

Parasta työpäivässä ovat aamu- sekä päiväpiirit. Päiväpiirissä kaikki eskarit keskustelevat, tekevät yhdessä asioita, esimerkiksi soittavat ja laulavat. Eskarissa on kuitenkin rajattu tarkasti, mitä pitää opetella.

– Perusrytmi on joka päivä sama, mutta jokainen päivä on sisällöltään hyvin erilainen, ja työ pysyy mielenkiintoisena, Marika toteaa.

– Aina varmaan voisi olla enemmänkin työkaluja repussa, mutta kyllä olen pärjännyt näillä työkaluilla, jotka SAMKista olen saanut, Marika summaa.

Tutustu Sosiaalialan koulutukseen Marikaramo Pysty

Marika Rämö

Tutkinto: Sosionomi (AMK)

Nykyinen nimike: Lastentarhanopettaja

Työpaikka: Pilke musiikkipäiväkoti Rytmi

Jaa tämä sivu

Joonas Rakkolainen esittelee käsissään kehittämäänsä tuotetta Atlas Care.

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen kehitti innovatiivisen apuvälineen niskajumiin

SAMKin Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen on kehittänyt yritystoiminnassaan apuvälineen, jolla hän hoiti aluksi omaa migreeniään.

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.

Tiia Kenola seisoo SAMKin Porin kampuksen yhdyskäytävällä.

Yhdes-malli ja monimuotoiset harjoittelut: Tiia Kenolan matka sosionomiksi

Tiia Kenola on kokenut SAMKin sosionomiopinnot monipuolisina ja hyvät eväät tulevaisuuden työelämään antavina.