Lukiolaiset ottivat Kankaanpään Yhteislyseon seinätilat haltuun – SAMKin kuvataiteen opiskelijat vetivät taidepajaa

Kankaanpään Yhteislyseon ja SAMKin Taidekoulun kampuksen yhteistyönä on syntynyt 14 lukiolaisen tekemänä kolme suurta taideteosta lukion tiloihin. Taiteellinen yhteistyö on jatkoa viime kevään Purkutalo-taideprojektille.

Ryhmälukiolaisia, taustalla taideteoksia

Lukiolaiset saivat vastapainoa koulutyölle maalatessaan töitä Taidekoulun kampuksella iltaisin.

Syksyllä kerran viikossa kokoontuneet lukiolaiset maalasivat työpajan vetäjien, kuvataideopiskelijoiden Anna Kallion ja Annika Närhen johdolla kolme noin kaksi metriä leveää sekä puolitoista metriä korkeaa teosta. Töiden lähtökohtana oli lukion arkkitehdin visio laivamaisesta rakennuksesta, josta opiskelijat hakivat inspiraatiota teoksiinsa. Kallion ja Närhen suunnittelema työpaja sisälsi opetusta muun muassa väriopista ja paikkasidonnaisesta taiteesta, sekä kannusti opiskelijoita itsenäiseen työskentelyyn ja ajan hallintaan. Tuloksena syntyi kolme lukioaikaa symbolisesti kuvaavaa maalausta, joissa näkyy niin teosten sijoituspaikan vaikutus sekä opiskelijoiden oma kädenjälki.

Jatkoa viime vuoden Purkutalo-taideprojektille

Yhteistyötä päästiin ihailemaan myös viime keväänä, kun viisi lukiolaista maalasi tiimiviikkojen aikana seinämaalaukset Purkutalo -taideprojektissa. Kankaanpään Yhteislyseon lisäksi mukana oli Honkajoen lukiolaisia. Anna Kallion ja Pinja Sietiön suunnitteleman sekä Annika Närhen vetämän työpajan jälkeen lukiolta tuli toivetta samanlaiselle yhteistyölle syksyllekin ja niin uutta maalaustyöpajaa lähdettiin suunnittelemaan. Mukaan osallistuikin tuttuja kasvoja keväältä, ja syksyn myötä lukiolaisilta on jo tullut toivetta uuden seinämaalauspajan toteutumiselle.

Työpajan maalaukset ovat ripustettuina lukion yläkertaan; yksi porraskäytävään ja kaksi opiskelijoiden olohuoneen oven kummallekin puolelle.

Lisätietoja:
Anna Kallio, p. 0400 944 828
Annika Närhi, p. 044 2771 006

Jaa tämä sivu

Joonas Rakkolainen esittelee käsissään kehittämäänsä tuotetta Atlas Care.

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen kehitti innovatiivisen apuvälineen niskajumiin

SAMKin Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen on kehittänyt yritystoiminnassaan apuvälineen, jolla hän hoiti aluksi omaa migreeniään.

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.

Tiia Kenola seisoo SAMKin Porin kampuksen yhdyskäytävällä.

Yhdes-malli ja monimuotoiset harjoittelut: Tiia Kenolan matka sosionomiksi

Tiia Kenola on kokenut SAMKin sosionomiopinnot monipuolisina ja hyvät eväät tulevaisuuden työelämään antavina.