Lukiolaiset ottivat Kankaanpään Yhteislyseon seinätilat haltuun – SAMKin kuvataiteen opiskelijat vetivät taidepajaa

Kankaanpään Yhteislyseon ja SAMKin Taidekoulun kampuksen yhteistyönä on syntynyt 14 lukiolaisen tekemänä kolme suurta taideteosta lukion tiloihin. Taiteellinen yhteistyö on jatkoa viime kevään Purkutalo-taideprojektille.

26.1.2023 | Teksti: SAMKin opiskelijat Anna Kallio ja Annika Närhi | Kuva: Anna Kallio ja Annika Närhi

Ryhmälukiolaisia, taustalla taideteoksia

Lukiolaiset saivat vastapainoa koulutyölle maalatessaan töitä Taidekoulun kampuksella iltaisin.

Syksyllä kerran viikossa kokoontuneet lukiolaiset maalasivat työpajan vetäjien, kuvataideopiskelijoiden Anna Kallion ja Annika Närhen johdolla kolme noin kaksi metriä leveää sekä puolitoista metriä korkeaa teosta. Töiden lähtökohtana oli lukion arkkitehdin visio laivamaisesta rakennuksesta, josta opiskelijat hakivat inspiraatiota teoksiinsa. Kallion ja Närhen suunnittelema työpaja sisälsi opetusta muun muassa väriopista ja paikkasidonnaisesta taiteesta, sekä kannusti opiskelijoita itsenäiseen työskentelyyn ja ajan hallintaan. Tuloksena syntyi kolme lukioaikaa symbolisesti kuvaavaa maalausta, joissa näkyy niin teosten sijoituspaikan vaikutus sekä opiskelijoiden oma kädenjälki.

Jatkoa viime vuoden Purkutalo-taideprojektille

Yhteistyötä päästiin ihailemaan myös viime keväänä, kun viisi lukiolaista maalasi tiimiviikkojen aikana seinämaalaukset Purkutalo -taideprojektissa. Kankaanpään Yhteislyseon lisäksi mukana oli Honkajoen lukiolaisia. Anna Kallion ja Pinja Sietiön suunnitteleman sekä Annika Närhen vetämän työpajan jälkeen lukiolta tuli toivetta samanlaiselle yhteistyölle syksyllekin ja niin uutta maalaustyöpajaa lähdettiin suunnittelemaan. Mukaan osallistuikin tuttuja kasvoja keväältä, ja syksyn myötä lukiolaisilta on jo tullut toivetta uuden seinämaalauspajan toteutumiselle.

Työpajan maalaukset ovat ripustettuina lukion yläkertaan; yksi porraskäytävään ja kaksi opiskelijoiden olohuoneen oven kummallekin puolelle.

Lisätietoja:
Anna Kallio, p. 0400 944 828
Annika Närhi, p. 044 2771 006

26.1.2023 | Teksti: SAMKin opiskelijat Anna Kallio ja Annika Närhi | Kuva: Anna Kallio ja Annika Närhi

Lisää aiheesta

Kaksi kuvataiteen opiskelijaa seisoo sinisävyisen muraalin edessä.
| Kuvataide

Kuvataiteen opiskelijat tekivät nuorisotaloon julkisia seinätaideteoksia

Kuvataiteen opiskelijoilla oli keväällä seinämaalauksen opintojakso, jonka päätteeksi Kankaanpään Keltainen talo sai kaksi uutta seinämaalausta. Niin nuorisotilana toimivan Keltaisen talon väki kuin taiteilijatkin ovat tyytyväisiä yhteistyöhön.
Taiteilijat juttelevat taideteemaisessa hotellihuoneessa
| SAMK

Taidetta hotelliasukkaille – yhteistyöprojekti sai jatkoa

SAMKin ja Satakunnan Osuuskaupan välillä on tehty yhteistyötä monella saralla. Reilu vuosi sitten alkanut yhteistyöprojekti on vastikään saanut jatkumoa, kun Original Sokos Hotel Vaakunan taideteemainen huone uudistettiin.

Uusimmat uutiset

Kuvituskuva.
| Tapahtumat

RoboAI-viikko 2023: Kohti älykästä tulevaisuutta

Millä kaikilla eri tavoilla ohjelmistotekniikkaa ja data-analytiikkaa hyödynnetään niin terveydenhuollossa, matkailualalla, uuden liiketoiminnan luomisessa kuin maataloudessa? RoboAI-viikon 21. huhtikuuta päättävä Älykkäät järjestelmät -tapahtuma avaa Tampereen yliopiston Porin yksikön tekemää tutkimusta ohjelmistotekniikan ja data-analytiikan parissa sekä yritysyhteistyötä.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta kerätty yhteen osoitteeseen. Toiminta on laajentunut 10 vuodessa valtavasti, ja tukee koko Suomen elinvoimaa & kasvua. Myös koulutuksen ja tutkimuksen yhteys vahvistuu koko ajan.

https://tki.fi/

#TKItutuksi

Modernisoimme teknologiayrityksiä robotiikan ja tekoälyn avulla @TampereUni kanssa. Tuemme maakunnan akkuklusterin kehittymistä @prizztech kanssa. Aloitamme ainutlaatuisen akkumateriaalien kierrätystutkimuksen spektroskopiaa ja tekoälyä hyödyntämällä.
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html

@SatakunnanAMK Onnittelut @SAMK, 20 m€ kilpailtua tutkimusrahaa, 500 yrityskumppania on hyvä tulos. Satakunnan ja Suomen yritykset tarvitsevat vahvoja tutkimus- ja koulutusyksikötä kansainvälisen kilpailuedun luomisessa.

Digiraivaajat-tapahtuma 7.3.23. Teemoina digiajan asiakaskokemus, yrityksen sisäinen digitalisaatio, inhimillinen muutosjohtaminen ja vastuullisuus.
Aikataulun ja infoa http://digiraivaajat.samk.fi Tapahtuma on maksuton, edellyttää ennakkoilmoittautumista: https://elomake.samk.fi//lomakkeet/14031/lomakkeet.html

Mitä keskuksemme tekee? Valmennamme yrityksiä ymmärtämään tuottamaansa dataa ja sen jalostamista liiketoiminnaksi. Teemme datapilotteja sekä järjestämme täsmäseminaareja tiedolla johtamisesta ja asiantuntijoiden ajattelun kehittämisestä. #tki #samk
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html