Skip to content

Liiketalouden opiskelijoiden projektit poikivat myös opettajan kirjoittaman urheiluopuksen

SAMK tekee yhteistyöprojekteja yritysten lisäksi monen urheiluseuran kanssa projektiosaamisen, markkinoinnin ja myynnin opintojaksoilla. Liiketalouden lehtorit Yki Myntti ja Tero Tuomi ohjaavat näitä ”real life" -keissejä. Urheilukeisseistä syntyi myös urheilukirja.

12.12.2019 | Teksti: Tero Tuomi

Mies puolilähikuvassa kädet lanteilla
Tero Tuomi

SAMKin liiketalouden opiskelijat ovat myyneet FC Jazzin Pori Cup -turnausta ulkomaille ja MuSan kausikorttia Porin toreilla, järjestäneet FBT Karhujen ottelutapahtumia, levittäneet Porin Kendoseuran ja Sin Moo Hapkidon lajien ilosanomaa ständeillä meillä ja muualla, järjestäneet Porin Namikan ja Kankaanpään Nyrkkeilijöiden otteluiltoja ja -turnauksia. Nyrkkeilyn SM-kisojen markkinoinnista pokattiin Satakunnan Urheilumarkkinointiteko 2018. Nyt on parhaillaan menossa eSports-kerhon perustaminen ja sen operointi.

Kirjan kansiViime keväänä meille tarjottiin Porin Puntti-Karhujen historiikin kirjoittamista. Opiskelijoiden aika ei riittänyt tähän, joten Tero tarttui kynään. Hän haastatteli kymmenkunta porilaista urheilujulkkista ja ajatteli, että kirjoittaa historiikin sijaan historiiKKISEN maineikkaan seuran tekemisistä, mutta siitä tulikin urheilukirja, jossa julistetaan Porin kuningas.

Ketä maineikkain, niin kuin porilaiset sanoo

Tero haastatteli kesälomalla porilaisia entisiä huippu-urheilijoita ja sen innoittamana päätyi pohtimaan, kuka on oikeasti Porin maineikkain urheilija viimeisen 40 vuoden ajalta. Asiaa tutkaillaan Puntti-Karhujen näkökulmasta, sillä lajista riippumatta ne, jotka ovat ottaneet työnnön ja tempauksen oheislajikseen, ovat menestyneet parhaiten omassa päälajissaan.

Teron mukaan TIÄKS SÄÄ KUKA O PORIN KUNKKU / TUA NOI NII AN KO MÄÄ KERRO on hauska 62-sivuinen puolituntinen, jonka luettuaan ymmärtää, mitä vaaditaan, jos haluaa huipulle. Kirjaa painetaan vain 300 kappaletta, se on kirjoitettu hyvällä suomella ja sen saa Vellun ”TRETTON”-nimmarilla, jos haluaa. Ja tasa-arvon kunniaksi myös kuningatar saa kruununsa.

Kirjaa voi tiedustella Tero Tuomelta

Lisää aiheesta

Satakunnan urheiluteko - osa palkituista SAMKissa
| Liiketoiminta

Satakunnan vuoden urheilumarkkinointiteko hieno lisä opiskelijoiden ansioluetteloon

SM-nyrkkeilyt Porissa valittiin Satakunnan urheilugaalassa Vuoden urheilumarkkinointiteoksi Satakunnassa. Palkinnon vastaanottivat Porin NMKY ja SAMK, jotka tekivät SM-kisat yhdessä. Opiskelijoille palkinto tuli iloisena yllätyksenä - ja hienona lisänä ansioluetteloon.
SAMKTalks 2018Kevat Opiskelijat ByElinaValkama
| Liiketoiminta

Diplomatiaa! SAMK Talks jatkuu – keväällä kuultiin kasvutarinoita ja unelmoitiin isosti, mitä nyt?

Opiskelijoiden organisoima SAMK Talks saa jatkoa. Kolmannen SAMK Talksin aiheena torstaina 29.11. on diplomatia kaikilla tasoilla: valtioiden, yritysten ja ihmisten välillä. Keväällä jaettiin kasvutarinoita – viivähdetään niiden annissa vielä hetki. Lisää tietoa tulevasta jutun lopussa, Satakunnan Kansa lähettää tilaisuudesta suoraa lähetystä.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
Emmi Lehtimäki yhdisti onnistuneesti pikkulapsiarjen, työn pankissa ja opiskelun SAMKissa Business Management and Entrepreneurship master-ohjelmassa. Ylempi AMK-tutkinto on antanut itsevarmuutta tekemiseen ja suunnan urahaaveille.
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMKiin on haussa vielä muutamia opiskelupaikkoja syksyksi. Haussa on sekä suomenkielisiä että englanninkielisiä tutkinto-ohjelmia viidessä eri koulutusohjelmassa, jotka tähtäävät tradenomin, restonomin, merikapteenin ja insinöörin AMK-tutkintoihin. Kaikki tarjottavat opinnot alkavat syksyllä 2020.
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
Oletko esiintymiskykyinen, idearikas sometaitaja ja innostunut kirjoittaja? Tarjoamme mielenkiintoisen työtehtävän koulutusmarkkinoinnin parissa ajalle 24.8.2020 – 23.1.2021. Haku 31.7.2020 mennessä.

Lisätietoja ja hakulomake: #tyopaikat" target="_blank" rel="noreferrer">https://www.samk.fi/tietoa-meista/samk-tyonantajana/#tyopaikat

Ensisijainen toimipiste SAMK-kampus Pori. Työ edellyttää liikkumista, joten valittavalla henkilöllä tulee olla ajokortti.

https://t.co/HuLp9idYrt Emmi Lehtimäki yhdisti onnistuneesti pikkulapsiarjen, työn pankissa ja opiskelun SAMKissa Business Management and Entrepreneurship Master-ohjelmassa. Ylempi AMK-tutkinto on antanut itsevarmuutta tekemiseen ja suunnan urahaaveille. #samk #yamk #yhteishaku

SAMKissa on tarjolla vielä muutamia opiskelupaikkoja syksyksi! Haussa on sekä suomenkielisiä että englanninkielisiä tutkinto-ohjelmia viidessä eri koulutusohjelmassa. Kaikki tarjottavat opinnot alkavat syksyllä 2020. https://t.co/G3F3CmtzJ6

Hanna Vallin teki opinnäytetyön tradenomitutkinnon vaikuttavuudesta Kuninkaisten kampukselta valmistuneiden keskuudessa. Tutkinnon suorittaminen on vaikuttanut työelämässä sijoittumiseen ja laajentanut uramahdollisuuksia. #samk #ylpeästiamk #tradenomi https://t.co/494Gow4h2F

Finanssialalla asiantuntijana työskentelevä Jaana Mustonen haki Business Management and Entrepreneurship Master-ohjelmaan kehittääkseen osaamistaan. Parempi ymmärrys yrittäjän näkökulmasta on ollut arvokasta työtehtävissä. #samk #ylempiAMK
https://t.co/xQGTz27glc