Liiketalouden opiskelijoiden projektit poikivat myös opettajan kirjoittaman urheiluopuksen

SAMK tekee yhteistyöprojekteja yritysten lisäksi monen urheiluseuran kanssa projektiosaamisen, markkinoinnin ja myynnin opintojaksoilla. Liiketalouden lehtorit Yki Myntti ja Tero Tuomi ohjaavat näitä ”real life" -keissejä. Urheilukeisseistä syntyi myös urheilukirja.

Mies puolilähikuvassa kädet lanteilla
Tero Tuomi

Tero Tuomi

SAMKin liiketalouden opiskelijat ovat myyneet FC Jazzin Pori Cup -turnausta ulkomaille ja MuSan kausikorttia Porin toreilla, järjestäneet FBT Karhujen ottelutapahtumia, levittäneet Porin Kendoseuran ja Sin Moo Hapkidon lajien ilosanomaa ständeillä meillä ja muualla, järjestäneet Porin Namikan ja Kankaanpään Nyrkkeilijöiden otteluiltoja ja -turnauksia. Nyrkkeilyn SM-kisojen markkinoinnista pokattiin Satakunnan Urheilumarkkinointiteko 2018. Nyt on parhaillaan menossa eSports-kerhon perustaminen ja sen operointi.

Kirjan kansiViime keväänä meille tarjottiin Porin Puntti-Karhujen historiikin kirjoittamista. Opiskelijoiden aika ei riittänyt tähän, joten Tero tarttui kynään. Hän haastatteli kymmenkunta porilaista urheilujulkkista ja ajatteli, että kirjoittaa historiikin sijaan historiiKKISEN maineikkaan seuran tekemisistä, mutta siitä tulikin urheilukirja, jossa julistetaan Porin kuningas.

Ketä maineikkain, niin kuin porilaiset sanoo

Tero haastatteli kesälomalla porilaisia entisiä huippu-urheilijoita ja sen innoittamana päätyi pohtimaan, kuka on oikeasti Porin maineikkain urheilija viimeisen 40 vuoden ajalta. Asiaa tutkaillaan Puntti-Karhujen näkökulmasta, sillä lajista riippumatta ne, jotka ovat ottaneet työnnön ja tempauksen oheislajikseen, ovat menestyneet parhaiten omassa päälajissaan.

Teron mukaan TIÄKS SÄÄ KUKA O PORIN KUNKKU / TUA NOI NII AN KO MÄÄ KERRO on hauska 62-sivuinen puolituntinen, jonka luettuaan ymmärtää, mitä vaaditaan, jos haluaa huipulle. Kirjaa painetaan vain 300 kappaletta, se on kirjoitettu hyvällä suomella ja sen saa Vellun ”TRETTON”-nimmarilla, jos haluaa. Ja tasa-arvon kunniaksi myös kuningatar saa kruununsa.

Kirjaa voi tiedustella Tero Tuomelta

Jaa tämä sivu

Teoskuva Jesse Kitinojan teoksesta Kuvanveistäjän koti.

Samkilainen kasvo: Arkkitehti, tutkija ja kuvataiteen opiskelija Jesse Kitinoja mukana Mäntän kuvataideviikoilla

Jesse Kitinoja, joka on sekä arkkitehti että SAMKin tutkija ja kuvataiteen opiskelija, on tänä kesänä mukana yhdessä Suomen merkittävimmistä kuvataidetapahtumista, Mäntän kuvataideviikoilla.

SAMK on järjestänyt SuomiAreena-keskusteluja myös aiempina vuosina.

SAMK on mukana SuomiAreenassa

SAMK osallistuu 24.–27.6.2025 järjestettävään SuomiAreenaan. SAMKilla on Kansalaistorilla teltta, jossa on päivittäin vaihtuvia teemoja. Lisäksi SAMK on mukana järjestämässä keskustelua "Suomi elää Länsirannikosta".

SAMKissa on ollut kesätyössä kuusi nuorta. Kuvassa heistä kaksi, Alina Kärki (vas.) ja Inka Jäntti.

Askel kohti työelämää – Kesätyöntekijät tutustuivat SAMKiin

Ammattikorkeakouluun töihin 15-vuotiaana? SAMKin Porin kampuksella on työskennellyt kuusi nuorta kesäkuun alussa.