Liiketalouden opiskelijoiden projektit poikivat myös opettajan kirjoittaman urheiluopuksen

SAMK tekee yhteistyöprojekteja yritysten lisäksi monen urheiluseuran kanssa projektiosaamisen, markkinoinnin ja myynnin opintojaksoilla. Liiketalouden lehtorit Yki Myntti ja Tero Tuomi ohjaavat näitä ”real life" -keissejä. Urheilukeisseistä syntyi myös urheilukirja.

12.12.2019 | Teksti: Tero Tuomi

Mies puolilähikuvassa kädet lanteilla
Tero Tuomi

SAMKin liiketalouden opiskelijat ovat myyneet FC Jazzin Pori Cup -turnausta ulkomaille ja MuSan kausikorttia Porin toreilla, järjestäneet FBT Karhujen ottelutapahtumia, levittäneet Porin Kendoseuran ja Sin Moo Hapkidon lajien ilosanomaa ständeillä meillä ja muualla, järjestäneet Porin Namikan ja Kankaanpään Nyrkkeilijöiden otteluiltoja ja -turnauksia. Nyrkkeilyn SM-kisojen markkinoinnista pokattiin Satakunnan Urheilumarkkinointiteko 2018. Nyt on parhaillaan menossa eSports-kerhon perustaminen ja sen operointi.

Kirjan kansiViime keväänä meille tarjottiin Porin Puntti-Karhujen historiikin kirjoittamista. Opiskelijoiden aika ei riittänyt tähän, joten Tero tarttui kynään. Hän haastatteli kymmenkunta porilaista urheilujulkkista ja ajatteli, että kirjoittaa historiikin sijaan historiiKKISEN maineikkaan seuran tekemisistä, mutta siitä tulikin urheilukirja, jossa julistetaan Porin kuningas.

Ketä maineikkain, niin kuin porilaiset sanoo

Tero haastatteli kesälomalla porilaisia entisiä huippu-urheilijoita ja sen innoittamana päätyi pohtimaan, kuka on oikeasti Porin maineikkain urheilija viimeisen 40 vuoden ajalta. Asiaa tutkaillaan Puntti-Karhujen näkökulmasta, sillä lajista riippumatta ne, jotka ovat ottaneet työnnön ja tempauksen oheislajikseen, ovat menestyneet parhaiten omassa päälajissaan.

Teron mukaan TIÄKS SÄÄ KUKA O PORIN KUNKKU / TUA NOI NII AN KO MÄÄ KERRO on hauska 62-sivuinen puolituntinen, jonka luettuaan ymmärtää, mitä vaaditaan, jos haluaa huipulle. Kirjaa painetaan vain 300 kappaletta, se on kirjoitettu hyvällä suomella ja sen saa Vellun ”TRETTON”-nimmarilla, jos haluaa. Ja tasa-arvon kunniaksi myös kuningatar saa kruununsa.

Kirjaa voi tiedustella Tero Tuomelta

Lisää aiheesta

Satakunnan urheiluteko - osa palkituista SAMKissa
| Liiketoiminta

Satakunnan vuoden urheilumarkkinointiteko hieno lisä opiskelijoiden ansioluetteloon

SM-nyrkkeilyt Porissa valittiin Satakunnan urheilugaalassa Vuoden urheilumarkkinointiteoksi Satakunnassa. Palkinnon vastaanottivat Porin NMKY ja SAMK, jotka tekivät SM-kisat yhdessä. Opiskelijoille palkinto tuli iloisena yllätyksenä - ja hienona lisänä ansioluetteloon.
SAMKTalks 2018Kevat Opiskelijat ByElinaValkama
| Liiketoiminta

Diplomatiaa! SAMK Talks jatkuu – keväällä kuultiin kasvutarinoita ja unelmoitiin isosti, mitä nyt?

Opiskelijoiden organisoima SAMK Talks saa jatkoa. Kolmannen SAMK Talksin aiheena torstaina 29.11. on diplomatia kaikilla tasoilla: valtioiden, yritysten ja ihmisten välillä. Keväällä jaettiin kasvutarinoita – viivähdetään niiden annissa vielä hetki. Lisää tietoa tulevasta jutun lopussa, Satakunnan Kansa lähettää tilaisuudesta suoraa lähetystä.

Uusimmat uutiset

| Teknologia

Opettajat janoavat teknologiatietoa – HyteOpe terveys- ja hyvinvointiteknologiakoulutuksella varmistetaan ajantasainen opetus

Teknologia näkyy yhä vahvemmin perus- ja ammattiopetuksen opetussuunnitelmissa. Opettajia tuetaan tarjoamalla ammattitaitoa lisääviä SAMKin lisäkoulutuksia osana RoboAI:n STEM-toimintaa. Syksyllä 2019 alkaneessa opetushallituksen rahoittamassa HyteOpe-koulutuksessa sote- ja tekniikan alan ammatilliset opettajat saivat tärkeitä työkaluja terveys- ja hyvinvointiteknologian opettamiseen.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

  • Greetings from International Education fairs in Moscow and St. Petersburg this weekend. P.S. Application period for… https://t.co/O9Nf1hdg86
  • RT @RoboAI2 Hei opiskelija! Hae Robotiikka Akatemiaan ja opi työskentelemällä käytännönläheisissä teknologiaprojekteissa. Onko… https://t.co/xR8BBm89ns
  • Welcome to join our skillful group! We are looking for Lecturers in Mechatronics and Artificial Intelligence (AI).… https://t.co/GE8UlsJYfG