Liiketalouden opiskelijoiden projektit poikivat myös opettajan kirjoittaman urheiluopuksen

SAMK tekee yhteistyöprojekteja yritysten lisäksi monen urheiluseuran kanssa projektiosaamisen, markkinoinnin ja myynnin opintojaksoilla. Liiketalouden lehtorit Yki Myntti ja Tero Tuomi ohjaavat näitä ”real life" -keissejä. Urheilukeisseistä syntyi myös urheilukirja.

12.12.2019 | Teksti: Tero Tuomi

Mies puolilähikuvassa kädet lanteilla
Tero Tuomi

SAMKin liiketalouden opiskelijat ovat myyneet FC Jazzin Pori Cup -turnausta ulkomaille ja MuSan kausikorttia Porin toreilla, järjestäneet FBT Karhujen ottelutapahtumia, levittäneet Porin Kendoseuran ja Sin Moo Hapkidon lajien ilosanomaa ständeillä meillä ja muualla, järjestäneet Porin Namikan ja Kankaanpään Nyrkkeilijöiden otteluiltoja ja -turnauksia. Nyrkkeilyn SM-kisojen markkinoinnista pokattiin Satakunnan Urheilumarkkinointiteko 2018. Nyt on parhaillaan menossa eSports-kerhon perustaminen ja sen operointi.

Kirjan kansiViime keväänä meille tarjottiin Porin Puntti-Karhujen historiikin kirjoittamista. Opiskelijoiden aika ei riittänyt tähän, joten Tero tarttui kynään. Hän haastatteli kymmenkunta porilaista urheilujulkkista ja ajatteli, että kirjoittaa historiikin sijaan historiiKKISEN maineikkaan seuran tekemisistä, mutta siitä tulikin urheilukirja, jossa julistetaan Porin kuningas.

Ketä maineikkain, niin kuin porilaiset sanoo

Tero haastatteli kesälomalla porilaisia entisiä huippu-urheilijoita ja sen innoittamana päätyi pohtimaan, kuka on oikeasti Porin maineikkain urheilija viimeisen 40 vuoden ajalta. Asiaa tutkaillaan Puntti-Karhujen näkökulmasta, sillä lajista riippumatta ne, jotka ovat ottaneet työnnön ja tempauksen oheislajikseen, ovat menestyneet parhaiten omassa päälajissaan.

Teron mukaan TIÄKS SÄÄ KUKA O PORIN KUNKKU / TUA NOI NII AN KO MÄÄ KERRO on hauska 62-sivuinen puolituntinen, jonka luettuaan ymmärtää, mitä vaaditaan, jos haluaa huipulle. Kirjaa painetaan vain 300 kappaletta, se on kirjoitettu hyvällä suomella ja sen saa Vellun ”TRETTON”-nimmarilla, jos haluaa. Ja tasa-arvon kunniaksi myös kuningatar saa kruununsa.

Kirjaa voi tiedustella Tero Tuomelta

Lisää aiheesta

Satakunnan urheiluteko - osa palkituista SAMKissa.
| Liiketoiminta

Satakunnan vuoden urheilumarkkinointiteko hieno lisä opiskelijoiden ansioluetteloon

SM-nyrkkeilyt Porissa valittiin Satakunnan urheilugaalassa Vuoden urheilumarkkinointiteoksi Satakunnassa. Palkinnon vastaanottivat Porin NMKY ja SAMK, jotka tekivät SM-kisat yhdessä. Opiskelijoille palkinto tuli iloisena yllätyksenä - ja hienona lisänä ansioluetteloon.
SAMKTalks 2018Kevat Opiskelijat ByElinaValkama
| Liiketoiminta

Diplomatiaa! SAMK Talks jatkuu – keväällä kuultiin kasvutarinoita ja unelmoitiin isosti, mitä nyt?

Opiskelijoiden organisoima SAMK Talks saa jatkoa. Kolmannen SAMK Talksin aiheena torstaina 29.11. on diplomatia kaikilla tasoilla: valtioiden, yritysten ja ihmisten välillä. Keväällä jaettiin kasvutarinoita – viivähdetään niiden annissa vielä hetki. Lisää tietoa tulevasta jutun lopussa, Satakunnan Kansa lähettää tilaisuudesta suoraa lähetystä.

Uusimmat uutiset

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta kerätty yhteen osoitteeseen. Toiminta on laajentunut 10 vuodessa valtavasti, ja tukee koko Suomen elinvoimaa & kasvua. Myös koulutuksen ja tutkimuksen yhteys vahvistuu koko ajan.

https://tki.fi/

#TKItutuksi

Modernisoimme teknologiayrityksiä robotiikan ja tekoälyn avulla @TampereUni kanssa. Tuemme maakunnan akkuklusterin kehittymistä @prizztech kanssa. Aloitamme ainutlaatuisen akkumateriaalien kierrätystutkimuksen spektroskopiaa ja tekoälyä hyödyntämällä.
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html

@SatakunnanAMK Onnittelut @SAMK, 20 m€ kilpailtua tutkimusrahaa, 500 yrityskumppania on hyvä tulos. Satakunnan ja Suomen yritykset tarvitsevat vahvoja tutkimus- ja koulutusyksikötä kansainvälisen kilpailuedun luomisessa.

Digiraivaajat-tapahtuma 7.3.23. Teemoina digiajan asiakaskokemus, yrityksen sisäinen digitalisaatio, inhimillinen muutosjohtaminen ja vastuullisuus.
Aikataulun ja infoa http://digiraivaajat.samk.fi Tapahtuma on maksuton, edellyttää ennakkoilmoittautumista: https://elomake.samk.fi//lomakkeet/14031/lomakkeet.html

Mitä keskuksemme tekee? Valmennamme yrityksiä ymmärtämään tuottamaansa dataa ja sen jalostamista liiketoiminnaksi. Teemme datapilotteja sekä järjestämme täsmäseminaareja tiedolla johtamisesta ja asiantuntijoiden ajattelun kehittämisestä. #tki #samk
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html