Liiketalouden opiskelija Saraa kiinnostaa tulevaisuudessa yrittäjyys

Sara Yli-Kärkelä päätyi SAMKiin opiskelemaan luovaa markkinointia. Hän on nyt toisen vuoden tradenomiopiskelija, ja hän on viihtynyt SAMKissa hyvin. Sara haluaisi tehdä tulevaisuudessa markkinointia jollekin yritykselle.

21.12.2022 | Teksti: Linnea Ovaska, SAMKin opiskelija | Kuva: Linnea Ovaska

Nuori nainen istuu katsomassa kannettavaa tietokonetta.

Sara opiskelee SAMKin Porin kampuksella.

Opinnot ovat tuntuneet Saralle sopivan haastavilta ja tehtävien aikatauluissa Sara pysyy yksinkertaisesti niin, että hän aloittaa tehtävät ajoissa. Ensimmäisenä vuonna oli markkinoinnissa useita käytännön tehtäviä, muun muassa yritysten kiinnostuksen selvitystä rekrytointimessuille ja asiakastyytyväisyyskyselyiden tekeminen. Luovan markkinoinnin toisen vuoden opintojaksojen tehtävinä on ollut esimerkiksi erilaisia PowerPoint-esityksiä, asiakasprojekteja ja ryhmätöitä. Tenttejä on huomattavasti vähemmän kuin toisella asteella.

Sara saa tasapainotettua arjen ja opiskelun hyvin. Vapaa-ajallaan hän käy salilla ja pelaa sählyä.

– SAMKissa lempiopintojaksoni on ollut yrittäjyyden perusteet. Se on antanut hyvät lähtökohdat ja taidot toiseen tulevaisuuden haaveeseeni olla personal trainer -yrittäjä.

Saran mukaan SAMK on todella hyvä korkeakoulu näinkin pienellä paikkakunnalla.

– Täällä voi olla oma itsensä ja ilmaista itseään vapaasti. Porukkaan on helppo päästä mukaan.

Sara opiskeli Jyväskylän Lyseon lukiossa ja pääsi lukiotodistuksella SAMKiin opiskelemaan, mutta hän kävi myös valintakokeissa. Sara vertaili lukiossa ja ammattikorkeakoulussa opiskelun eroja. Suurimmat erot olivat ne, että ammattikorkeakoulussa tuntuu olevan rennompaa ja kaikkiin elämäntilanteisiin löytyy varmasti sopiva suoritustapa. Ammattikorkeakoulussa on opiskelijalla enemmän vastuuta ja ajanhallinnan hallitseminen on tärkeä taito.

Nuori nainen seisoo syksyisten lehtipuiden alla.

Sara Yli-Kärkelä

  • opiskelee liiketalouden tutkinto-ohjelmassa
  • suuntautunut luovaan markkinointiin
  • toisen vuoden opiskelija

21.12.2022 | Teksti: Linnea Ovaska, SAMKin opiskelija | Kuva: Linnea Ovaska

Lisää aiheesta

Juho Grönroos sohvalla kannettavan tietokoneen kanssa
| Liiketoiminta

Liiketalous alkoi kiinnostaa Juhoa jo peruskoulussa

Juho Grönroos aloitti SAMKissa liiketalouden opinnot 2021 syksyllä, suuntautumisena taloushallinto. Ajatus liiketalouden opinnoista heräsi jo peruskoulun loppuvaiheilla.
Opikselijoita Skene-ravintolassa / Students at Skene Restaurant
| SAMK

Syksyn haut päättyivät – Liiketalouden verkkototeutus edelleen huippusuosittu

Haku SAMKin tutkintoon johtaviin koulutuksiin on päättynyt. SAMKiin oli yhteensä 3033 hakijaa.

Uusimmat uutiset

Kuvituskuva.
| Tapahtumat

RoboAI-viikko 2023: Kohti älykästä tulevaisuutta

Millä kaikilla eri tavoilla ohjelmistotekniikkaa ja data-analytiikkaa hyödynnetään niin terveydenhuollossa, matkailualalla, uuden liiketoiminnan luomisessa kuin maataloudessa? RoboAI-viikon 21. huhtikuuta päättävä Älykkäät järjestelmät -tapahtuma avaa Tampereen yliopiston Porin yksikön tekemää tutkimusta ohjelmistotekniikan ja data-analytiikan parissa sekä yritysyhteistyötä.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta kerätty yhteen osoitteeseen. Toiminta on laajentunut 10 vuodessa valtavasti, ja tukee koko Suomen elinvoimaa & kasvua. Myös koulutuksen ja tutkimuksen yhteys vahvistuu koko ajan.

https://tki.fi/

#TKItutuksi

Modernisoimme teknologiayrityksiä robotiikan ja tekoälyn avulla @TampereUni kanssa. Tuemme maakunnan akkuklusterin kehittymistä @prizztech kanssa. Aloitamme ainutlaatuisen akkumateriaalien kierrätystutkimuksen spektroskopiaa ja tekoälyä hyödyntämällä.
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html

@SatakunnanAMK Onnittelut @SAMK, 20 m€ kilpailtua tutkimusrahaa, 500 yrityskumppania on hyvä tulos. Satakunnan ja Suomen yritykset tarvitsevat vahvoja tutkimus- ja koulutusyksikötä kansainvälisen kilpailuedun luomisessa.

Digiraivaajat-tapahtuma 7.3.23. Teemoina digiajan asiakaskokemus, yrityksen sisäinen digitalisaatio, inhimillinen muutosjohtaminen ja vastuullisuus.
Aikataulun ja infoa http://digiraivaajat.samk.fi Tapahtuma on maksuton, edellyttää ennakkoilmoittautumista: https://elomake.samk.fi//lomakkeet/14031/lomakkeet.html

Mitä keskuksemme tekee? Valmennamme yrityksiä ymmärtämään tuottamaansa dataa ja sen jalostamista liiketoiminnaksi. Teemme datapilotteja sekä järjestämme täsmäseminaareja tiedolla johtamisesta ja asiantuntijoiden ajattelun kehittämisestä. #tki #samk
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html