Liiketalouden opiskelija Saraa kiinnostaa tulevaisuudessa yrittäjyys

Sara Yli-Kärkelä päätyi SAMKiin opiskelemaan luovaa markkinointia. Hän on nyt toisen vuoden tradenomiopiskelija, ja hän on viihtynyt SAMKissa hyvin. Sara haluaisi tehdä tulevaisuudessa markkinointia jollekin yritykselle.

21.12.2022 | Teksti: Linnea Ovaska, SAMKin opiskelija | Kuva: Linnea Ovaska

Nuori nainen istuu katsomassa kannettavaa tietokonetta.

Sara opiskelee SAMKin Porin kampuksella.

Opinnot ovat tuntuneet Saralle sopivan haastavilta ja tehtävien aikatauluissa Sara pysyy yksinkertaisesti niin, että hän aloittaa tehtävät ajoissa. Ensimmäisenä vuonna oli markkinoinnissa useita käytännön tehtäviä, muun muassa yritysten kiinnostuksen selvitystä rekrytointimessuille ja asiakastyytyväisyyskyselyiden tekeminen. Luovan markkinoinnin toisen vuoden opintojaksojen tehtävinä on ollut esimerkiksi erilaisia PowerPoint-esityksiä, asiakasprojekteja ja ryhmätöitä. Tenttejä on huomattavasti vähemmän kuin toisella asteella.

Sara saa tasapainotettua arjen ja opiskelun hyvin. Vapaa-ajallaan hän käy salilla ja pelaa sählyä.

– SAMKissa lempiopintojaksoni on ollut yrittäjyyden perusteet. Se on antanut hyvät lähtökohdat ja taidot toiseen tulevaisuuden haaveeseeni olla personal trainer -yrittäjä.

Saran mukaan SAMK on todella hyvä korkeakoulu näinkin pienellä paikkakunnalla.

– Täällä voi olla oma itsensä ja ilmaista itseään vapaasti. Porukkaan on helppo päästä mukaan.

Sara opiskeli Jyväskylän Lyseon lukiossa ja pääsi lukiotodistuksella SAMKiin opiskelemaan, mutta hän kävi myös valintakokeissa. Sara vertaili lukiossa ja ammattikorkeakoulussa opiskelun eroja. Suurimmat erot olivat ne, että ammattikorkeakoulussa tuntuu olevan rennompaa ja kaikkiin elämäntilanteisiin löytyy varmasti sopiva suoritustapa. Ammattikorkeakoulussa on opiskelijalla enemmän vastuuta ja ajanhallinnan hallitseminen on tärkeä taito.

Nuori nainen seisoo syksyisten lehtipuiden alla.

Sara Yli-Kärkelä

  • opiskelee liiketalouden tutkinto-ohjelmassa
  • suuntautunut luovaan markkinointiin
  • toisen vuoden opiskelija

21.12.2022 | Teksti: Linnea Ovaska, SAMKin opiskelija | Kuva: Linnea Ovaska

Lisää aiheesta

Juho Grönroos sohvalla kannettavan tietokoneen kanssa
| Liiketoiminta

Liiketalous alkoi kiinnostaa Juhoa jo peruskoulussa

Juho Grönroos aloitti SAMKissa liiketalouden opinnot 2021 syksyllä, suuntautumisena taloushallinto. Ajatus liiketalouden opinnoista heräsi jo peruskoulun loppuvaiheilla.
Opikselijoita Skene-ravintolassa / Students at Skene Restaurant
| SAMK

Syksyn haut päättyivät – Liiketalouden verkkototeutus edelleen huippusuosittu

Haku SAMKin tutkintoon johtaviin koulutuksiin on päättynyt. SAMKiin oli yhteensä 3033 hakijaa.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

A two-day Nordic Business Forum Studio Rauma is ongoing at the SAMK Campus Rauma. Futurist and tech leader Amy Webb is now presenting “The Futures of Artificial Intelligence”. Amy Webb provides the strategic foresight and forecasting crucial to businesses adapting and positioning themselves for sustained success in this era of transformation.#thinkfuture #artificialintelligence ... See MoreSee Less
View on Facebook
Twitter

A two-day Nordic Business Forum Studio Rauma is ongoing at the SAMK Campus Rauma. Futurist and tech leader Amy Webb is now presenting “The Futures of Artificial Intelligence”.

#thinkfuture #artificialintelligence

Projektien kautta voidaan mahdollistaa monenlaista mielenkiintoista ja tärkeää asiaa. Tässä yksi esimerkki 3D- tulostuksesta. @SatakunnanAMK
@RoboAI2

Harjavaltalainen palveluyksikkö otti digiloikan – polttopuut ovat vaihtuneet 3D-tulostukseen:

Satakunnan alueella kehitetään uutta toimintaa, jossa ikääntyneiden ja toimintakyvyltään alentuneiden henkilöiden on mahdollista saada matalalla kynnyksellä ohjausta arkea helpottavasta teknologiasta ja pienapuvälineistä.

#katsetulevaisuuteen

Haemme johtamisen lehtoria vahvistamaan alan osaamista opetuksessa ja tutkimustoiminnassa. Työsuhde on toistaiseksi voimassa oleva 1.1.2024 alk. Ensisijainen toimipaikka Pori. Haku päättyy 13.10.2023 kello 16.
#katsetulevaisuuteen #rekrytointi #työpaikat

SAMKissa on toteutettu jo useana vuonna opiskelijahyvinvointikysely. Viimeisin toteutus osoittaa, että SAMKin opiskelijoiden yleinen hyvinvointi on kohentunut muutaman vuoden takaisesta.

#opiskelijahyvinvointi #katsetulevaisuuteen