Lämpö ja uudet kokemukset houkuttelivat opiskelijavaihtoon Meksikoon

Kansainvälisen kaupan tradenomiksi opiskeleva Kristen Liivrand on ottanut koulutuksen ulkomaan mahdollisuuksista kaiken hyödyn irti. Hän suoritti ensin harjoittelun kahtena kesänä Dubaissa sosiaalisen median markkinoinnin tehtävissä ja kolmantena opintovuonna hän lähti Meksikon San Pedroon vaihtoon. Maan upea kulttuuri vei Kristenin mukanaan.

27.1.2020 | Teksti: Rose Brander, SAMKin opiskelija | Kuva: Kristen Liivrand, SAMKin opiskelija

Kristen Liivrand Kuva2

Lumoava kulttuuri sai palaamaan maahan myös vaihdon jälkeen.

Seikkailijaluonne ja halu kokea uutta ajoivat Kristenin harjoittelun jälkeen myös ulkomaan vaihtoon. Kohteeksi valikoitui Meksiko, jossa kiehtoivat maan kiinnostavuuden lisäksi vuoden ympäri paistava aurinko sekä espanjan kielen oppiminen.

Kansainvälinen verkostoituminen ja laajentunut maailmankatsomus olivat Kristenin mielestä tärkeitä oppeja ulkomaan vaihdon sekä harjoittelun aikana. Espanjan kielitaito kehittyi hänellä paremmin vaihdossa kuin koulussa käydyillä kursseilla.

– Vaihto vahvisti minua ihmisenä kaikin tavoin.

Upeat ihmiset mahdollistivat ainutlaatuisen kokemuksen

Kristen asui vaihdon ajan San Pedron opiskelija-alueella yhteisessä asunnossa viiden muun vaihto-opiskelijan kanssa. Heistä kolme oli kotoisin Ranskasta, yksi Sveitsistä ja yksi Suomesta. Yhteiset reissut eri puolille Meksikoa ja juhlat opiskelijakavereiden kanssa olivatkin hänen mielestään vaihdon kohokohtia.

– Vaihtareiden ryhmä kasvoi tiiviisti yhteen ja yhteisöllisyys motivoi myös opinnoissa.

Kristen reissasi vaihdon aikana ympäri Meksikoa.

Rauman liiketalouden koulutusohjelma painottuu kansainväliseen kauppaan ja kannustaa opiskelijoita suorittamaan osan tutkinnosta ulkomailla. SAMKin kattavasta yhteistyökouluverkostosta on varaa valita itselle sopiva kohdemaa.

Kristen suosittelee ulkomaan vaihtoa tai harjoittelua kaikille. Hän neuvoo kohdetta valittaessa miettimään, mikä maa vastaisi parhaiten omia kiinnostuksen kohteita.

– Ulkomailla opiskelu on niin loistava tilaisuus, että siihen kannattaa jokaisen tarttua.

Kristen Liivrand Kuva1

Faktalaatikko:

  • Kristen suoritti harjoittelun kahtena kesänä Dubaissa Sales and Marketing Manager tehtävässä suomalaisessa JAV General Trading L.L.C nimisessä yrityksessä.
  • Hän oli viisi kuukautta vaihdossa Meksikossa ja palasi maahan myös opinnäytetyön teon ajaksi.
  • Hän valmistui 2019 vuoden lopussa kansainvälisen kaupan tradenomiksi Rauman kampukselta.

27.1.2020 | Teksti: Rose Brander, SAMKin opiskelija | Kuva: Kristen Liivrand, SAMKin opiskelija

Lisää aiheesta

| Hyvinvointi ja terveys

Kamerunilaistaustainen Yvonne opiskelee sairaanhoitajaksi – työpaikka jo on

Yvonne Ewane aloitti sairaanhoitajaopinnot SAMKissa elokuussa 2017. Takana on 2,5 vuotta opintoja. Nyt hän työskentelee sairaanhoitajana Turussa akuutilla geriatrisella vuodeosastolla ja suorittaa samalla syventävää opintoihin kuuluvaa harjoitteluaan.
| Opinnot ja opetus

Ulkomaan vaihdoista kokemuksia ja opintopisteitä

Kolmannen vuoden liiketalouden opiskelija Pinja Nummela opiskeli kevätlukukauden 2017 Pohjois-Espanjassa San Sebastianin kaupungissa. SAMKin uudella kampuksella vietetyn syksyn 2017 jälkeen hän pakkasi laukkunsa ja lähti tammikuussa 2018 harjoitteluun Thaimaahan Krabille Ao Nangiin.

Uusimmat uutiset

| Yrittäjyys

5G Innovation Hack: haussa uudet ja omintakeiset ideat

Satakunnan ammattikorkeakoulun ja elinkeinoyhtiö Prizztech Oy:n järjestämä 5G Innovation Hackaton pidetään 24.-25. maaliskuuta. Kilpailussa on viisi eri teemaa ja toimintaympäristöä, joiden kehittämiseksi ideoita haetaan: robotiikka, logistiikka, teollisuus, terveysteknologia ja ns. vapaa aihe.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA