Kuvataiteen opiskelija Teemu Virtasen työ Eristetty on voittanut vuosimitalikilpailun 2021

Mitalitaiteen Killan vuosimitalikilpailun 2021 on voittanut SAMKissa kuvataidetta opiskelevan Teemu Virtasen työ Eristetty. Teos kuvaa pandemiasta kumpuavia tuntoja ja ihmisen ahdistusta urbaanissa ympäristössä.

Mitali Eristetty

Kuvataiteen opiskelija Teemu Virtasen Eristetty on voittanut vuosimitalikilpailun 2021

Teemu Virtanen: Eristetty

Teemu Virtanen opiskelee maalausta ja kuvanveistoa SAMK Kankaanpään Taidekoulussa. Eristetty on hänen toinen mitalinsa. Teos kuvaa puhuttelevasti nykyhetken pandemiasta kumpuavia tuntoja ja yleisemminkin ihmisen ahdistusta urbaanissa ympäristössä. Kerronnallisuutta mitaliin tuo lävistys, joka vaihtaa näkökulmaa yhteisöllisen ja yksilöllisen kokemuksen välillä. Pysty suorakaide ja elävä tekstuuri saavat mitalin näyttämään pieneltä maalaukselta, mikä sopiikin hyvin taiteilijan tekniikoiden rajoja ylittävään työskentelytapaan.

Toiseksi kilpailussa sijoittui Maija Hyvönen-Hossainin teos Kulkutauti leviää ja kolmannen palkinnon sai Juha Wellingin mitali Eksponentiaalinen kasvu. Kaksi muuta palkittua ovat jo pitkään toimineet mitalitaiteen parissa.

Vuosimitalikilpailu toteutettiin tällä kertaa Tampereella yhteistyössä taidemuseon kanssa. Kilpailuun tuli 48 ehdotusta, mikä on selvästi enemmän kuin viime vuosina. Kilpailun aihe oli vapaa. Korona näkyi monissa ehdotuksissa sekä suoraan että välillisesti. Toinen vakioteema kilpailuissa on jo pitkään ollut ilmastokriisi.

Vuosimitalikilpailuja on toteutettu säännöllisesti Suomen Mitalitaiteen Killan perustamisesta 1965 lähtien viime vuotta lukuun ottamatta. Kilta pyrkii edistämään mitalitaidetta toimimalla yhdyssiteenä alan toimijoiden välillä.
Kilpailun voittajaehdotus toteutetaan Killan vuosimitalina 2021. Mitali valetaan pronssiin.

Kilpailun tuomaristoon kuuluivat kuvanveistäjät Anne Meskanen-Barman ja Alex Suomi Kuvanveistäjäliitosta, näyttelijä Auvo Vihro Tampereen Työväen Teatterista sekä Killasta kuvanveistäjä Maria Hopia ja puheenjohtajana Tapio Suominen. Sihteerinä toimi tutkija Marjut Villanueva Tampereen taidemuseosta.

Lue lisää kilpailusta

Jaa tämä sivu

Sopimuksen allekirjoitustilaisuudessa olivat osaamisaluejohtaja Heikki Haaparanta (vas.), kumppanuuspäällikkö Tanja Vaitiniemi sekä Vatajankosken toimitusjohtaja Pekka Passi.

Vatajankoski rakentaa SAMKin kanssa kestävää energia-alan osaamista

SAMK ja Vatajankoski ovat solmineet yhteistyösopimuksen, joka tähtää osaamisen vahvistamiseen ja yhteisten kehityshankkeiden toteuttamiseen.

CERNin edustajat Jan Janke (vasemmalla) ja Matthias Braeger saapuivat Poriin viime vuoden lopulla tutustumaan tiloihin ja keskustelemaan tapahtuman järjestelyistä. Kuvassa myös tapahtumaa koordinoiva opettaja Sara Kfouri Koskinen SAMKIsta.

CERN Spring Campus ensi kertaa Suomeen – SAMK isännöi tapahtumaa toukokuussa

Euroopan hiukkasfysiikan tutkimuskeskus CERN järjestää vuotuisen CERN Spring Campus -tapahtuman ensi kertaa Suomessa. Toukokuussa 2025 SAMK isännöi tätä merkittävää kansainvälistä tapahtumaa, joka keskittyy tietojenkäsittelytieteisiin ja moderniin teknologiaan.

Matias Maja istuu pöydän ääressä ja tekee muistiinpanoja paperille.

Insinööriopiskelija Matias Majan opinnäytetyöaihe syntyi yrityksen tarpeista

Matias Maja on neljännen vuoden energiatekniikan insinööriopiskelija SAMKissa. Kotikaupunki tuntui Porista kotoisin olevalle Matiakselle hyvältä vaihtoehdolta opiskelujen suhteen, eikä se ole odotuksia pettänyt. Pian valmistuva insinööriopiskelija on ollut tyytyväinen SAMKin tarjoamiin puitteisiin sekä opetukseen.