Kuvataiteen opintojen monipuolisuus mahdollistaa omannäköisen tutkintorakenteen

Siri Ylinen on nyt opiskellut kaksi vuotta kuvataidetta SAMKissa. Hän aloitti kuvataiteen opinnot SAMKissa syksyllä 2021.

4.7.2023 | Teksti: Hanna Laine, SAMKin opiskelija | Kuva: Pauliina Parjanen

Siri Ylinen posaaraa kädet silmillä.

Kuvataiteen opinnot antavat Sirin mielestä erinomaisen pohjan omalle taiteilijan työlle.

Aiemmin ravintolakokiksi valmistunut Siri hakeutui alalle harrastuneisuuden pohjalta. Hän on omien sanojensa mukaan aina toiminut visuaalisten ja luovien projektien parissa esimerkiksi erilaisten julisteiden ja toisaalta myös ruoanlaitonkin osalta.

Kankaanpään Taidekoulun kampuksesta Sirille oli syntynyt hyvä mielikuva sieltä valmistuneiden lahjakkaiden taiteilijoiden myötä, joten hän päätti itsekin hakea sinne syventääkseen visuaalista osaamistaan. Kampuksen yhteisöllisyys on huomionarvoista.

– Taidekoulu on oma pienehkö yksikkönsä, minkä ansiosta syntyy vahva side opiskelutovereihin. Kankaanpään kampus itsessään luo vahvan verkoston taidemaailmaan, Siri aprikoi.

Opinnot antavat Sirin mielestä erinomaisen pohjan omalle taiteilijan työlle. Satakunnan ammattikorkeakoulussa on nykyään hyvät mahdollisuudet myös töiden opinnollistamiseen.

– Koulutus antaa erittäin hyvät perustiedot ja paljon työkaluja, jotta voin toimia itsenäisenä kuvataiteilijana ja saada muodostettua sellaisen työelämän, jonka haluan, kertoo Siri.

Perusopinnot ovat Sirillä jo käytynä ja nyt on saanut alkaa valita ammattiaineita. Mahdollisuudet valita opintojaksoja vapaasti ilman suuntautumista erikseen mihinkään taidemuotoon yllättää Sirin mukaan monet.

– Itselläni mielenkiintoisimpia ovat olleet esitystaiteen opintojaksot, joilla on tullut käytyä parhaita keskusteluja esimerkiksi taiteilijan työstä, Siri pohtii.

Siri Ylisen veistos

Siri Ylinen

  • Opiskelee kuvataiteilijaksi (AMK)
  • Harrastukset: Pyykkien lajittelu värien mukaan, talvisin paljain jaloin kävely Reposaaren takarannalla

Kuvassa Siri Ylisen kokeellinen kipsiveistos.

4.7.2023 | Teksti: Hanna Laine, SAMKin opiskelija | Kuva: Pauliina Parjanen

Lisää aiheesta

Kuva: Venla Ververs
| Tapahtumat

Kankaanpään taidekoulun ensimmäisen vuosikurssin kevätnäyttely 9. – 31.5.2023

Vuosittainen Kankaanpään taidekoulun kevätnäyttely on perinteeksi muodostunut tapa esitellä SAMKin kuvataiteen koulutusohjelman ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat ja heidän taidettaan.
Taidekoulun kampuksen galleria toimii oppimisympäristönä. (Kuva Tomi Kuusiniemi)
| Kuvataide

Kankaanpäässä kohtaavat taide ja taiteen opiskelu

Kuvataide on tärkeässä osassa kankaanpääläistä arkea. Taidekoulun kampuksen 100 opiskelijaa ja noin 100 julkisen teoksen Taidekehä ovat näkyvästi läsnä seutukaupungin elämässä. Opiskelijat tulevat Kankaanpäähän pääosin eri puolilta Suomea. Tällä hetkellä opiskelijoita on muun muassa Pirkanmaalta, Itä- ja Etelä-Suomesta sekä Pohjois-Pohjanmaalta. Myös vaihto-opiskelijoita kampuksella opiskelee vuosittain.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Twitter

A two-day Nordic Business Forum Studio Rauma is ongoing at the SAMK Campus Rauma. Futurist and tech leader Amy Webb is now presenting “The Futures of Artificial Intelligence”.

#thinkfuture #artificialintelligence

Projektien kautta voidaan mahdollistaa monenlaista mielenkiintoista ja tärkeää asiaa. Tässä yksi esimerkki 3D- tulostuksesta. @SatakunnanAMK
@RoboAI2

Harjavaltalainen palveluyksikkö otti digiloikan – polttopuut ovat vaihtuneet 3D-tulostukseen:

Satakunnan alueella kehitetään uutta toimintaa, jossa ikääntyneiden ja toimintakyvyltään alentuneiden henkilöiden on mahdollista saada matalalla kynnyksellä ohjausta arkea helpottavasta teknologiasta ja pienapuvälineistä.

#katsetulevaisuuteen

Haemme johtamisen lehtoria vahvistamaan alan osaamista opetuksessa ja tutkimustoiminnassa. Työsuhde on toistaiseksi voimassa oleva 1.1.2024 alk. Ensisijainen toimipaikka Pori. Haku päättyy 13.10.2023 kello 16.
#katsetulevaisuuteen #rekrytointi #työpaikat

SAMKissa on toteutettu jo useana vuonna opiskelijahyvinvointikysely. Viimeisin toteutus osoittaa, että SAMKin opiskelijoiden yleinen hyvinvointi on kohentunut muutaman vuoden takaisesta.

#opiskelijahyvinvointi #katsetulevaisuuteen