Kuukauden kuvassa Markus Vaattovaara: Omakuva – omassa maailmassa

– Työskentelytyylini on ekspressiivistä, abstraktin ja esittävän taiteen välimaastossa. Aloittaessani uutta työtä vedän kynällä jonkinlaisen muodon, josta lähden rakentamaan kokonaisuutta. Aiheeni käsittelevät paljon ihmisiä ja ihmisten olemuksia. Seuraan heidän eleitään ja käyttäytymistään eri tilanteissa, kirjoittaa Markus Vaattovaara.

21.10.2019 | Teksti: Markus Vaattovaara | Kuva: Karoliina Korvuo

eosta laajasti esittelevä otos,, sekä veistoksia että maalauksia näkyy, pysstykuva

Markus Vaattovaara: Omakuva – omassa maailmassa. Öljyväri palettiveitsellä, puu, lasi, metalli. 2019

Työskentelytyylini on ekspressiivistä, abstraktin ja esittävän taiteen välimaastossa. Aloittaessani uutta työtä vedän kynällä jonkinlaisen muodon, josta lähden rakentamaan kokonaisuutta. Työstäessä maalausta tai veistosta yleensä aihe tulee siinä alkuvaiheessa. Sitä lähden miettimään ja saatan miettiä pitemmän aikaa ennen kuin aloitan itse työskentelyn kyseisen teoksen parissa. Aiheeni käsittelevät paljon ihmisiä ja ihmisten olemuksia. Seuraan paljon ihmisiä, heidän eleitään ja käyttäytymistään eri tilanteissa.

Aika on ollut minulle viimeisen vuoden lähellä tekemiäni maalauksia ja veistoksia. Olen miettinyt aikaa, kuinka sen kanssa tulisi toimia ja miten paljon sitä kannattaa noudattaa tietyissä tilanteissa. Joskus se on hyvä vain jättää huomioimatta. Joskus taas on itsestäänselvyys noudattaa sitä. Ehkä löydän vielä helpotuksen ”aika-ajatuksiini” taiteeni kautta.

Omakuva-Omassa maailmassa-tilateos koostuu kahdesta maalauksesta ja viidestä veistoksesta. Maalaukset olen toteuttanut perinteisillä öljyväreillä palettiveistä käyttäen. Veistoksissa olen käyttänyt puuta ja suupuhallettua lasia.

Olen edelliseltä ammatiltani lasinpuhaltaja ja tämän myötä oli helppo valinta ottaa lasi mukaan tähän teokseen.

Veistoksissa pysyin orgaanisissa materiaaleissa. Olen edelliseltä ammatiltani lasinpuhaltaja ja tämän myötä oli helppo valinta ottaa lasi mukaan tähän teokseen. Lasi on hankala ja mielenkiintoinen materiaali, ja toinen materiaali olikin puu, jonka uudenlaiset haasteet tulivat myös tutuksi tällaisen projektin myötä. Nämä kaksi materiaalia, puuhun sorvattuihin muotoihin yhdistettynä suupuhallettua lasia, saivat kumpikin toisensa savuntuoksuisena tilataideteoksena. Maalauksia tehdessä mielessä pyöri aikamääritelmän lisäksi kysymys: kuinka saan yhdistettyä veistokset ja maalaukset yhteiseen vuoropuheluun?

Markus Vaattovaara (s. 1983) on kotoisin Lapista ja muuttanut Etelä-Suomeen koulujen perässä. Tällä hetkellä Vaattovaara asuu Kankaanpäässä, ja valmistuu kuvataiteilija (AMK):ksi loppuvuodesta 2019.

Yhteystiedot: mvaattovaara@hotmail.com

Markus Vaattovaaran teos oli esillä myös Kuvataiteen Valtakunta 2019 -näyttelyssä Pietarsaaressa. Kuvataiteen valtakunta 2019 on kaikkien ammattikorkeakoulujen kuvataiteen koulutusohjelmien tuottama näyttely. Näyttelykonsepti on toteutettu jo viisi kertaa: Lahdessa, Turussa, Torniossa, Imatralla ja viimeksi Raumalla vuonna 2015. Yksityiskohta, puuta ja keltaista lasia, taustalla maalaus

Lisää aiheesta

4 kohti tulevaa hirveä
| Kuvataide

Kuukauden kuvassa Laura Solkio: Neljää tuulta vasten

– Ajatusten purkamisen lisäksi herätän taiteen avulla henkiin oman sisäisen maailmani ja kuvaan asioita, joita yksinkertaisesti pidän kiehtovina ja kauniina. Saan vaikutteita töihini esimerkiksi luonnosta, mytologioista ja yliluonnollisuudesta ja suosin maanläheistä ja tummaa värimaailmaa, kirjoittaa Laura Solkio. Hän valmistui kuvataiteilijaksi SAMKista kesäkuussa 2019.
SAMK kuukauden kuva Einari Hyvösen maalaus the best song ever
| Kuvataide

Kuukauden kuvassa Einari Hyvönen: The Best Song Ever

Osallistun taiteeni teemoilla yhteiskunnalliseen keskusteluun tämänhetkisistä kysymyksistä, sekä internetin ja digitaalisuuden merkityksestä olennaisena osana jokapäiväistä elämää. Teoksieni huumoria kuvaa kyynelten läpi nauraminen, vähän kuin Oxfordin englannin kielen sanakirjaan lisätyssä Face with Tears of Joy -emojissa, kirjoittaa Einari Hyvönen.

Uusimmat uutiset

Sari Viljanen seisoo opettajanpöydän vieressä.
| SAMK

SAMKista uusia Lapset puheeksi -menetelmän kouluttajia

SAMKissa on muutaman vuoden ajan pyörinyt Lapset puheeksi -menetelmään liittyvää koulutusta. Viime viikolla SAMKista valmistui 12 uutta menetelmän kouluttajaa. Sari Viljanen on yksi heistä. Hän on innostunut aiheesta ja tehnyt siihen liittyen jo aiemmin Sastamalan kaupungille YAMK-opinnäytetyön.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta kerätty yhteen osoitteeseen. Toiminta on laajentunut 10 vuodessa valtavasti, ja tukee koko Suomen elinvoimaa & kasvua. Myös koulutuksen ja tutkimuksen yhteys vahvistuu koko ajan.

https://tki.fi/

#TKItutuksi

Modernisoimme teknologiayrityksiä robotiikan ja tekoälyn avulla @TampereUni kanssa. Tuemme maakunnan akkuklusterin kehittymistä @prizztech kanssa. Aloitamme ainutlaatuisen akkumateriaalien kierrätystutkimuksen spektroskopiaa ja tekoälyä hyödyntämällä.
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html

@SatakunnanAMK Onnittelut @SAMK, 20 m€ kilpailtua tutkimusrahaa, 500 yrityskumppania on hyvä tulos. Satakunnan ja Suomen yritykset tarvitsevat vahvoja tutkimus- ja koulutusyksikötä kansainvälisen kilpailuedun luomisessa.

Digiraivaajat-tapahtuma 7.3.23. Teemoina digiajan asiakaskokemus, yrityksen sisäinen digitalisaatio, inhimillinen muutosjohtaminen ja vastuullisuus.
Aikataulun ja infoa http://digiraivaajat.samk.fi Tapahtuma on maksuton, edellyttää ennakkoilmoittautumista: https://elomake.samk.fi//lomakkeet/14031/lomakkeet.html

Mitä keskuksemme tekee? Valmennamme yrityksiä ymmärtämään tuottamaansa dataa ja sen jalostamista liiketoiminnaksi. Teemme datapilotteja sekä järjestämme täsmäseminaareja tiedolla johtamisesta ja asiantuntijoiden ajattelun kehittämisestä. #tki #samk
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html