Kuukauden kuvassa Markus Vaattovaara: Omakuva – omassa maailmassa

– Työskentelytyylini on ekspressiivistä, abstraktin ja esittävän taiteen välimaastossa. Aloittaessani uutta työtä vedän kynällä jonkinlaisen muodon, josta lähden rakentamaan kokonaisuutta. Aiheeni käsittelevät paljon ihmisiä ja ihmisten olemuksia. Seuraan heidän eleitään ja käyttäytymistään eri tilanteissa, kirjoittaa Markus Vaattovaara.

Teosta laajasti esittelevä otos,, sekä veistoksia että maalauksia näkyy
Kuva: Karoliina Korvuo

Markus Vaattovaara: Omakuva – omassa maailmassa. Öljyväri palettiveitsellä, puu, lasi, metalli. 2019

Työskentelytyylini on ekspressiivistä, abstraktin ja esittävän taiteen välimaastossa. Aloittaessani uutta työtä vedän kynällä jonkinlaisen muodon, josta lähden rakentamaan kokonaisuutta. Työstäessä maalausta tai veistosta yleensä aihe tulee siinä alkuvaiheessa. Sitä lähden miettimään ja saatan miettiä pitemmän aikaa ennen kuin aloitan itse työskentelyn kyseisen teoksen parissa. Aiheeni käsittelevät paljon ihmisiä ja ihmisten olemuksia. Seuraan paljon ihmisiä, heidän eleitään ja käyttäytymistään eri tilanteissa.

Aika on ollut minulle viimeisen vuoden lähellä tekemiäni maalauksia ja veistoksia. Olen miettinyt aikaa, kuinka sen kanssa tulisi toimia ja miten paljon sitä kannattaa noudattaa tietyissä tilanteissa. Joskus se on hyvä vain jättää huomioimatta. Joskus taas on itsestäänselvyys noudattaa sitä. Ehkä löydän vielä helpotuksen ”aika-ajatuksiini” taiteeni kautta.

Omakuva-Omassa maailmassa-tilateos koostuu kahdesta maalauksesta ja viidestä veistoksesta. Maalaukset olen toteuttanut perinteisillä öljyväreillä palettiveistä käyttäen. Veistoksissa olen käyttänyt puuta ja suupuhallettua lasia.

Olen edelliseltä ammatiltani lasinpuhaltaja ja tämän myötä oli helppo valinta ottaa lasi mukaan tähän teokseen.

Veistoksissa pysyin orgaanisissa materiaaleissa. Olen edelliseltä ammatiltani lasinpuhaltaja ja tämän myötä oli helppo valinta ottaa lasi mukaan tähän teokseen. Lasi on hankala ja mielenkiintoinen materiaali, ja toinen materiaali olikin puu, jonka uudenlaiset haasteet tulivat myös tutuksi tällaisen projektin myötä. Nämä kaksi materiaalia, puuhun sorvattuihin muotoihin yhdistettynä suupuhallettua lasia, saivat kumpikin toisensa savuntuoksuisena tilataideteoksena. Maalauksia tehdessä mielessä pyöri aikamääritelmän lisäksi kysymys: kuinka saan yhdistettyä veistokset ja maalaukset yhteiseen vuoropuheluun?

Markus Vaattovaara (s. 1983) on kotoisin Lapista ja muuttanut Etelä-Suomeen koulujen perässä. Tällä hetkellä Vaattovaara asuu Kankaanpäässä, ja valmistuu kuvataiteilija (AMK):ksi loppuvuodesta 2019.

Yhteystiedot: mvaattovaara@hotmail.com

Markus Vaattovaaran teos oli esillä myös Kuvataiteen Valtakunta 2019 -näyttelyssä Pietarsaaressa. Kuvataiteen valtakunta 2019 on kaikkien ammattikorkeakoulujen kuvataiteen koulutusohjelmien tuottama näyttely. Näyttelykonsepti on toteutettu jo viisi kertaa: Lahdessa, Turussa, Torniossa, Imatralla ja viimeksi Raumalla vuonna 2015. Yksityiskohta, puuta ja keltaista lasia, taustalla maalaus

SAMK TWITTERISSÄ

Jaa tämä sivu

Joonas Rakkolainen esittelee käsissään kehittämäänsä tuotetta Atlas Care.

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen kehitti innovatiivisen apuvälineen niskajumiin

SAMKin Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen on kehittänyt yritystoiminnassaan apuvälineen, jolla hän hoiti aluksi omaa migreeniään.

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.

Tiia Kenola seisoo SAMKin Porin kampuksen yhdyskäytävällä.

Yhdes-malli ja monimuotoiset harjoittelut: Tiia Kenolan matka sosionomiksi

Tiia Kenola on kokenut SAMKin sosionomiopinnot monipuolisina ja hyvät eväät tulevaisuuden työelämään antavina.