SAMK avasi Chinese Culture Centerin Porin kampuksella

Koulutukseen, kieleen ja kulttuuriin perustuvan keskuksen yhteistyökumppanina on Beijing City University, joka vastaa opetuksesta. Avajaisissa oli esillä perinteinen kiinalainen keramiikka, lääketiede ja kalligrafia sekä kiinalaisen taiteen näyttely.

Kulttuurikeskuksen kyltin paljastus SAMK-kampus Porin kirjastossa.
Avajaisseremoniassa paljastettiin kulttuurikeskuksen kyltti. Ms. Wang Lin, Vice Prensident of Beijing City Univesity; Mr. Jari Multisilta, President of SAMK and Ms. Aino-Maija Luukkonen, Mayor, City of Pori at the Opening Ceremony.

Avajaisseremoniassa paljastettiin kulttuurikeskuksen kyltti. Ms. Wang Lin, Vice Prensident of Beijing City Univesity; Mr. Jari Multisilta, President of SAMK and Ms. Aino-Maija Luukkonen, Mayor, City of Pori at the Opening Ceremony.

Opettajat ovat SAMKissa henkilökuntavaihtosopimuksella. Kyseessä on kolmen vuoden pilottihanke, jonka aikana koulutustarjontaa on mahdollista laajentaa tarpeen mukaan. Alussa keskus toimii vain syyslukukaudella.

Koulutusta tarjotaan SAMKin opiskelijoille ja henkilökunnalle sekä avoimen AMK:n kautta kaikille halukkaille. Muun muassa porilaiset lukiot ovat olleet kiinnostuneita kiinan kielen opetuksesta. Tarjottavat koulutukset ovat käytännönläheisiä ja sisältävät mm. toiminnallisia työpajoja.

China Culture Centerin avajaisia vietettiin Porin kampuksella 10.9.2019.

Kiinalaisen taiteen näyttely on avoinna Porin kampuksen kirjastossa. Työt ovat Beijing City Universityn opettajien ja opiskelijoiden teoksia.

SAMK on kehittänyt Kiina-yhteistyötä jo useamman vuoden ajan. Henkilöstö-, opiskelija- ja koulutusvaihdon lisäksi SAMK on toteuttanut esimerkiksi vanhustyön koulutusvientiä ja koulutusmatkailupalveluja. Yhteistyökumppaneina ovat olleet erityisesti Changzhoun kaupunki, yliopisto sekä alueen yritykset vanhustenhuollon ja matkailun aloilta. Changzhoun kaupunki on Satakunnan ystävyyskaupunki. Viimeisen kahden vuoden aikana yhteistyö on laajentunut voimakkaasti myös Pekingin ympäristöön sekä Shangdongin provinssin alueelle.

 

Avoimessa ammattikorkeakoulussa tarjolla olevat kurssit:

Comprehensive Chinese Language Course Level 1

Chinese Culture: An Introduction

Comprehensive Tai Chi and Rehabilitation

 

Lisätiedot Chinese Culture Centeristä: Kansainvälisten asioiden päällikkö, Ari-Pekka Kainu, 044 710 3179, etunimi.sukunimi@samk.fi.

 

SAMK TWITTERISSÄ

Jaa tämä sivu

Kolme SAMKin opiskelijaa poseeraa violetin seinän edessä.

Vuoden 2023 menestystarinat julkaistu – Uusi Agora-lehti ilmestyi

Vuoden 2023 menestystarinat on julkaistu SAMKin sidosryhmälehti Agoran uusimmassa numerossa. Agora on ilmestynyt painettuna ja sen voi lukea myös verkossa.

SAMKin Youtube-kanava.

SAMK mukana TKI-kärjet 2024 -kilpailussa kahdella videolla

Valtakunnallinen ammattikorkeakoulujen TKI-kärjet-kilpailu järjestetään jälleen maaliskuussa 2024. SAMK osallistuu kilpailuun kahdella kilpailuvideolla, joilla esitellään tutkimustoimintaamme.

Henna Kyhä istuu keltaisella tuolilla.

Tutkimuspäällikkönä työikäisten hyvinvoinnin asialla

SAMKissa toimii nyt Ihmisen toimintakyvyn tutkimuskeskus. Keskuksen toiminta keskittyy satakuntalaisten työntekijöiden hyvinvointiin ja sen myötä maakunnan työvoiman saatavuuden haasteisiin. Ihmisen toimintakyvyn tutkimuskeskusta vetää tutkimuspäällikkö ja kasvatustieteen tohtori Henna Kyhä.