Kilpaurheilun ja opiskelun yhdistäminen onnistuu SAMKissa

Netta Viitasalo on toisen vuoden sairaanhoitajaopiskelija. Opintojen ohella hän pelaa jääkiekkoa naisten toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Hänen mielestään opintoja pystyy mukauttamaan hyvin omaan aikatauluun sopiviksi.

Netta Viitasalo ja jääkiekkovarusteita/ Netta Viitasalo and hockey protective gear

Kilpaurheilun ja opiskelun yhdistäminen onnistuu SAMKissa

Netta Viitasalo on harrastanut jääkiekkoa jo 14 vuotta ja opintojensa alkaessa hän palasi kasvattajaseuransa Panelian Raikkaan riveihin.

Netta Viitasalo valmistui keväällä 2019 lähihoitajaksi. Valmistuttuaan hän jatkoi opiskeluaikaisessa työpaikassaan vanhusten intervalliosastolla. Siellä hän huomasi kaipaavansa työltään jotain lisää.

– Halusin haastetta elämälle ja opiskelemaan jonnekin muualle, jotain muutakin, Netta sanoo.

Hoitotyöstä pitävälle Nettalle sairaanhoitajaopinnot olivat yksi houkuttelevimmista vaihtoehdoista ja SAMK päätyi vaihtoehtojen listalle, koska Pori oli jo ennestään tuttu Kiukaisista lähtöisin olevalle Nettalle. Tuttu ja sopivan kokoinen kaupunki sekä lyhyt etäisyys ystäviin ja sukulaisiin tekivät Porista sopivan uuden kotikaupungin.

– En tiedä olisinko halunnutkaan muualle, Netta toteaa.

Opintojen ohella aikaa löytyy myös töille ja harrastuksille

Ensimmäisten opiskeluviikkojen aikana Netta Viitasalo tasapainotti aikansa alkaneiden opintojaksojen työn ja aktiiviharrastuksen välillä. Työt sijaitsivat vielä Uudessakaupungissa, josta Netta muutti Poriin opintojen alkaessa. Muuttaessaan Netta vaihtoi myös joukkuetta Uudenkaupungin Jää-Kotkista Panelian Raikkaaseen.

– En aina pääse kaikkiin harjoituksiin, mutta onneksi joukkueessa osataan joustaa, kunhan ainakin kerran viikossa ehdin harjoituksiin ja pääsen peleihin, Netta kertoo.

Netta käy harjoituksissa Paneliassa noin joka toinen päivä. Sarjan pohjoisin joukkue sijaitsee Oulussa ja eteläisin Helsingissä. Pelimatkat voivatkin kestää koko viikonlopun. 14 vuotta lajia harrastaneelle Nettalle tämä on jo normaalia.

– Harvoin on vapaapäiviä, Netta toteaa.

Opintojen aikatauluttaminen onnistuu hyvin

Onneksi opintoja pystyy mukauttamaan omaan aikatauluunsa sopivammiksi. Esimerkiksi Examissa virtuaalisesti tehtävät kokeet sekä ryhmätyöt ja palautettavien tehtävien tekeminen on helppo aikatauluttaa itselleen sopiviksi.

Tammikuussa 2020, kun Netta aloitti opiskelunsa Porissa, oli hänellä vielä voimassa oleva työsopimus Uudessakaupungissa. Kiireisimpänä aikana Netta kertookin kuukauden sisältäneen muuton uuteen kaupunkiin, opiskelun uudessa korkeakoulussa, työn ja jääkiekon harrastamisen. Työpaikan vaihduttua myös työn määrä oli vaihtelevampaa ja Nettalle jäi aikaa toimia tuutorina syksyllä aloittaneille uusille opiskelijoille.

Lue lisää sairaanhoitajaopinnoista Netta Viitasalo

Netta Viitasalo

Aloitti opinnot SAMKissa tammikuussa 2020.

Panelian Raikkaan naisten joukkue pelaa Naisten Mestistä.

Jaa tämä sivu

Etualalla robotti, taustalla tutkijoita.

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy syksyllä Porissa yhteistyössä SAMKin kanssa

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy Porissa syksyllä 2024. SAMKin kanssa yhteistyössä toteutettavaan maisterikoulutukseen voi hakea 2.– 15.5.2024. Sopimus energia-alan robotiikkasovelluksiin liittyvän professuurin perustamiseksi ja maisteriohjelman käynnistämiseksi allekirjoitettiin vuonna 2022.

Joonas Rakkolainen esittelee käsissään kehittämäänsä tuotetta Atlas Care.

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen kehitti innovatiivisen apuvälineen niskajumiin

SAMKin Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen on kehittänyt yritystoiminnassaan apuvälineen, jolla hän hoiti aluksi omaa migreeniään.

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.