Kansainvälisten koulutusten haku päättyi – SAMKiin ennätysmäärä hakijoita

Haku SAMKin kansainvälisiin tutkintoon johtaviin koulutuksiin päättyi eilen. Yhteentoista hakukohteeseen tuli yhteensä yli 18 400 hakemusta yli 9 000 yksittäiseltä hakijalta.

16.2.2023 | Teksti: Inna Saarinen | Kuva: Veera Korhonen

Kaksi opiskelijaa kävelee kirjastossa.

SAMKissa oli hakukohteena kahdeksan ammattikorkeakoulututkintoon johtavaa koulutusta ja kolme ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavaa koulutusta. SAMKin kansainvälisiin koulutuksiin haki kevään erillishaussa 9 076 hakijaa, joilta saatiin eri tutkinto-ohjelmiin yhteensä 18 409 hakemusta. Keväällä 2021 hakijoita oli erillishaussa yhteensä 2 520 ja hakemuksia 4 519. Hakemusten määrä nousi siis yli 300 %. Eniten hakijoita, lähes 4 400, oli International Business -tutkinto-ohjelmaan. Toiseksi eniten hakijoita, lähes 3 700, oli International Tourism Management- tutkinto-ohjelmaan.

– Hakijoiden ja hakemusten määrän valtavasta kasvusta saatiin viitteitä jo viime syksynä, jolloin hakemuksia vain kahteen hakukohteeseen oli kuutisen tuhatta. Se, että SAMKin tarjoama koulutus herättää kiinnostusta näin paljon, on toki upeaa, opiskelijapalveluiden päällikkö Janne Santala kertoo.

Hakijoita 125 eri maasta

SAMKiin oli hakijoita 125 eri maasta. Hakijoista 98 % oli ulkomailta. Suomesta hakemuksia jätti noin 180 hakijaa.

Päättyneessä haussa olivat seuraavat ammattikorkeakoulututkintoon johtavat tutkinto-ohjelmat (Bachelor): Artificial Intelligence, Logistics, Mechatronics, Physiotherapy, Nursing, International Tourism Management, International Business ja Sea Captain.

Ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavia koulutuksia (Master) oli haussa kolme: Sustainable Business Management, Maritime Management ja Maritime Logistics Management. Nämä kaikki Master-koulutukset ovat sisällöiltään uusia tai uudistettuja.

Nyt haussa olleet koulutukset alkavat ensi syksynä. Kevään 2023 korkeakoulujen toisen yhteishaun hakuaika on 15.–30.3.2023, ja silloin haussa ovat syksyllä alkavat suomenkieliset tutkinto-ohjelmat.

Lisätietoja:

Opiskelijapalveluiden päällikkö Janne Santala, p. 044 710 3012, janne.santala@samk.fi

16.2.2023 | Teksti: Inna Saarinen | Kuva: Veera Korhonen

Lisää aiheesta

| SAMK

Haku kansainvälisiin tutkinto-ohjelmiin alkoi

Haku syksyllä 2023 alkaviin englanninkielisiin koulutuksiin on käynnissä 15.2.2023 klo 15 asti. SAMKissa on haettavana kahdeksan ammattikorkeakoulututkintoon johtavaa koulutusta ja kolme ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavaa koulutusta.
Tekniikan opiskelijoita englannintunnilla Quizlet-sanapelin kimpussa.
| SAMK

SAMKin kansainvälisiin koulutuksiin ennätysmäärä hakijoita

Haku SAMKin kansainvälisiin tutkintoon johtaviin koulutuksiin päättyi eilen. SAMKiin oli ennätysmäärä hakijoita.

Uusimmat uutiset

Eveliina Salonen istuu pyörätuolissa Porin kampuksen aulassa.
| Opinnot ja opetus

Esteetön kampus ja liiketalouden opinnot ohjasivat Eveliinan Poriin

Eveliina Salonen opiskelee liiketalouden tutkinto-ohjelmassa luovan markkinoinnin suuntautumisessa toista vuotta. Tutkinto antaa hyvät valmiudet työelämään ja uraa voi lähteä kehittämään moneen eri suuntaan.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Tule opiskelemaan yrittäjyyttä joustavasti työn ohessa ja valmistu tradenomiksi! Haku tutkinto-ohjelmaan on käynnissä ja jatkuu 30.3. asti. Koulutuksen sisältöihin voit tutustua videolta opettajien johdatuksella. #samk #yrittäjyys #yrittäjäopinnot #katsetulevaisuuteen #tradenomi ... See MoreSee Less
View on Facebook

Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta kerätty yhteen osoitteeseen. Toiminta on laajentunut 10 vuodessa valtavasti, ja tukee koko Suomen elinvoimaa & kasvua. Myös koulutuksen ja tutkimuksen yhteys vahvistuu koko ajan.

https://tki.fi/

#TKItutuksi

Modernisoimme teknologiayrityksiä robotiikan ja tekoälyn avulla @TampereUni kanssa. Tuemme maakunnan akkuklusterin kehittymistä @prizztech kanssa. Aloitamme ainutlaatuisen akkumateriaalien kierrätystutkimuksen spektroskopiaa ja tekoälyä hyödyntämällä.
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html

@SatakunnanAMK Onnittelut @SAMK, 20 m€ kilpailtua tutkimusrahaa, 500 yrityskumppania on hyvä tulos. Satakunnan ja Suomen yritykset tarvitsevat vahvoja tutkimus- ja koulutusyksikötä kansainvälisen kilpailuedun luomisessa.

Digiraivaajat-tapahtuma 7.3.23. Teemoina digiajan asiakaskokemus, yrityksen sisäinen digitalisaatio, inhimillinen muutosjohtaminen ja vastuullisuus.
Aikataulun ja infoa http://digiraivaajat.samk.fi Tapahtuma on maksuton, edellyttää ennakkoilmoittautumista: https://elomake.samk.fi//lomakkeet/14031/lomakkeet.html

Mitä keskuksemme tekee? Valmennamme yrityksiä ymmärtämään tuottamaansa dataa ja sen jalostamista liiketoiminnaksi. Teemme datapilotteja sekä järjestämme täsmäseminaareja tiedolla johtamisesta ja asiantuntijoiden ajattelun kehittämisestä. #tki #samk
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html