Kansainvälisten koulutusten haku päättyi – SAMKiin ennätysmäärä hakijoita

Haku SAMKin kansainvälisiin tutkintoon johtaviin koulutuksiin päättyi eilen. Yhteentoista hakukohteeseen tuli yhteensä yli 18 400 hakemusta yli 9 000 yksittäiseltä hakijalta.

Kaksi opiskelijaa kävelee kirjastossa.
Satakunnan AMK

SAMKissa oli hakukohteena kahdeksan ammattikorkeakoulututkintoon johtavaa koulutusta ja kolme ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavaa koulutusta. SAMKin kansainvälisiin koulutuksiin haki kevään erillishaussa 9 076 hakijaa, joilta saatiin eri tutkinto-ohjelmiin yhteensä 18 409 hakemusta. Keväällä 2021 hakijoita oli erillishaussa yhteensä 2 520 ja hakemuksia 4 519. Hakemusten määrä nousi siis yli 300 %. Eniten hakijoita, lähes 4 400, oli International Business -tutkinto-ohjelmaan. Toiseksi eniten hakijoita, lähes 3 700, oli International Tourism Management- tutkinto-ohjelmaan.

– Hakijoiden ja hakemusten määrän valtavasta kasvusta saatiin viitteitä jo viime syksynä, jolloin hakemuksia vain kahteen hakukohteeseen oli kuutisen tuhatta. Se, että SAMKin tarjoama koulutus herättää kiinnostusta näin paljon, on toki upeaa, opiskelijapalveluiden päällikkö Janne Santala kertoo.

Hakijoita 125 eri maasta

SAMKiin oli hakijoita 125 eri maasta. Hakijoista 98 % oli ulkomailta. Suomesta hakemuksia jätti noin 180 hakijaa.

Päättyneessä haussa olivat seuraavat ammattikorkeakoulututkintoon johtavat tutkinto-ohjelmat (Bachelor): Artificial Intelligence, Logistics, Mechatronics, Physiotherapy, Nursing, International Tourism Management, International Business ja Sea Captain.

Ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavia koulutuksia (Master) oli haussa kolme: Sustainable Business Management, Maritime Management ja Maritime Logistics Management. Nämä kaikki Master-koulutukset ovat sisällöiltään uusia tai uudistettuja.

Nyt haussa olleet koulutukset alkavat ensi syksynä. Kevään 2023 korkeakoulujen toisen yhteishaun hakuaika on 15.-30.3.2023, ja silloin haussa ovat syksyllä alkavat suomenkieliset tutkinto-ohjelmat.

Lisätietoja:

Opiskelijapalveluiden päällikkö Janne Santala, p. 044 710 3012, janne.santala@samk.fi

Jaa tämä sivu

Etualalla robotti, taustalla tutkijoita.

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy syksyllä Porissa yhteistyössä SAMKin kanssa

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy Porissa syksyllä 2024. SAMKin kanssa yhteistyössä toteutettavaan maisterikoulutukseen voi hakea 2.– 15.5.2024. Sopimus energia-alan robotiikkasovelluksiin liittyvän professuurin perustamiseksi ja maisteriohjelman käynnistämiseksi allekirjoitettiin vuonna 2022.

Joonas Rakkolainen esittelee käsissään kehittämäänsä tuotetta Atlas Care.

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen kehitti innovatiivisen apuvälineen niskajumiin

SAMKin Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen on kehittänyt yritystoiminnassaan apuvälineen, jolla hän hoiti aluksi omaa migreeniään.

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.