Kansainvälisten koulutusten haku päättyi – SAMKiin ennätysmäärä hakijoita

Haku SAMKin kansainvälisiin tutkintoon johtaviin koulutuksiin päättyi eilen. Yhteentoista hakukohteeseen tuli yhteensä yli 18 400 hakemusta yli 9 000 yksittäiseltä hakijalta.

Kaksi opiskelijaa kävelee kirjastossa.
Satakunnan AMK

SAMKissa oli hakukohteena kahdeksan ammattikorkeakoulututkintoon johtavaa koulutusta ja kolme ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavaa koulutusta. SAMKin kansainvälisiin koulutuksiin haki kevään erillishaussa 9 076 hakijaa, joilta saatiin eri tutkinto-ohjelmiin yhteensä 18 409 hakemusta. Keväällä 2021 hakijoita oli erillishaussa yhteensä 2 520 ja hakemuksia 4 519. Hakemusten määrä nousi siis yli 300 %. Eniten hakijoita, lähes 4 400, oli International Business -tutkinto-ohjelmaan. Toiseksi eniten hakijoita, lähes 3 700, oli International Tourism Management- tutkinto-ohjelmaan.

– Hakijoiden ja hakemusten määrän valtavasta kasvusta saatiin viitteitä jo viime syksynä, jolloin hakemuksia vain kahteen hakukohteeseen oli kuutisen tuhatta. Se, että SAMKin tarjoama koulutus herättää kiinnostusta näin paljon, on toki upeaa, opiskelijapalveluiden päällikkö Janne Santala kertoo.

Hakijoita 125 eri maasta

SAMKiin oli hakijoita 125 eri maasta. Hakijoista 98 % oli ulkomailta. Suomesta hakemuksia jätti noin 180 hakijaa.

Päättyneessä haussa olivat seuraavat ammattikorkeakoulututkintoon johtavat tutkinto-ohjelmat (Bachelor): Artificial Intelligence, Logistics, Mechatronics, Physiotherapy, Nursing, International Tourism Management, International Business ja Sea Captain.

Ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavia koulutuksia (Master) oli haussa kolme: Sustainable Business Management, Maritime Management ja Maritime Logistics Management. Nämä kaikki Master-koulutukset ovat sisällöiltään uusia tai uudistettuja.

Nyt haussa olleet koulutukset alkavat ensi syksynä. Kevään 2023 korkeakoulujen toisen yhteishaun hakuaika on 15.-30.3.2023, ja silloin haussa ovat syksyllä alkavat suomenkieliset tutkinto-ohjelmat.

Lisätietoja:

Opiskelijapalveluiden päällikkö Janne Santala, p. 044 710 3012, janne.santala@samk.fi

Jaa tämä sivu

Ryhmä taiwanilaisia opiskelijoita.

SAMKin Talvikoulusta taiwanilaisille lukiolaisille kulttuuria ja oivalluksia

SAMKissa on ollut kahden viikon ajan vieraita Taiwanista. Vierailijoina on kolmisenkymmentä lukiolaisia kahdesta lukiosta, New Taipei Municipal Jhangshu International Creative Technical High Schoolista ja Living Word Lutheran High Schoolista. Mukana on myös yksi opettaja ja kaksi rehtoria.

Kuva sairaanhoitaja (YAMK) Henna-Kaisa Teelmäki.

Ikäihmisten hoitotyö on haastavaa ja vaativaa, mutta palkitsevaa

Sairaanhoitaja (ylempi AMK) Henna-Kaisa Teelmäki työskentelee tiiminvetäjä-sairaanhoitajana ikäihmisten hoivakodissa Kankaanpäässä. Mikä sai alun perin sairaanhoitajaksi valmistuneen Henna-Kaisan jatkamaan vanhustyössä ja mikä ikäihmisten parissa kiinnostaa?

Alex Kippo talvisessa maisemassa.

Opiskelijamme työllistyvät: Merenkulun insinöörin matka opinnoista työelämään ja uusiin haasteisiin

Alex Kippo aloitti SAMKissa elokuussa 2014 Raumalla merenkulkualan insinöörin opinnot ja valmistui joulukuussa 2018.