Kansainvälisen kaupan opiskelija sopeutui nopeasti opiskeluun Soulissa

Kolmannen vuoden kansainvälisen kaupan opiskelija Peppi Wallinkoski lähti syyslukukaudeksi 2019 vaihtoon Etelä-Korean Souliin. Nyt lukukaudesta on jo puolet takana ja Aasia on vienyt mukanaan.

7.1.2020 | Teksti: Ella Isokorpi, SAMKin opiskelija | Kuva: Peppi Wallinkoski, SAMKin opiskelija

Kuva Lotte World Tower’ista Soulin yltä.

Näkymä Lotte World Towerista Soulin yltä.

SAMK tarjosi hyvät infot vaihto-opiskelijoille ja mahdollisuudet vaihtoon lähtemiselle. Wallinkoski laittoi hakemukseensa useita Aasian maita ja kohteeksi valikoitui Etelä-Korean pääkaupunki Soul. Alun perin ajatus Aasiaan lähtemisestä tuli SAMKin opintojaksoilta.
– Opiskelimme SAMKissa Aasian liiketoimintaa ja kulttuuria, se kiinnosti heti. Samalla ajattelin Soulin olevan länsimaalaisempi kuin Kiina, joten voisi olla helpompaa sopeutua kohteeseen.

Etelä-Koreassa kunnioitetaan erityisesti vanhempia ihmisiä

Lukukausi on lähtenyt hyvin käyntiin ja sopeutuminen kohdemaahan on ollut helppoa. Wallinkoski kertoo saaneensa nopeasti uusia ystäviä, lisäksi vaihto-opiskelijaporukka itsessään on yleensä tiivis. Soul on myös upea opiskelijakaupunki, sillä uutta tekemistä ja nähtävää löytyy päivittäin.

Suurimpia kulttuurieroavaisuuksia Suomeen verrattuna on hierarkian vahva näkyminen katukuvassa. Vanhempia ihmisiä on erityisesti kunnioitettava, esimerkiksi julkisissa oman paikan tarjoaminen vanhemmalle henkilölle on lähes pakollista.

Varsinaisia haasteita opiskelussa Soulissa ei ole ollut, mutta tietysti jotkut asiat ovat vaatineet totuttelua. Esimerkiksi paikallisessa korkeakoulussa on huomattavasti tiukemmat säännöt kuin koti-Suomessa ja opiskelupäivät ovat tosi vaihtelevia.
– Toisena päivänä opiskellaan aamusta iltaan, kun taas välillä on useampikin vapaapäivä viikolla, Wallinkoski summaa.

Harjoittelu myös Soulissa

Wallinkosken tulevaisuuden suunnitelmissa on jäädä Souliin vielä harjoittelun ajaksi ja sitä kautta saada selvempiä ajatuksia tulevaisuudesta. Yleisesti kuitenkin markkinoinnin parissa oleminen kiinnostaa ja työnteko ulkomailla.

Wallinkosksi lähettää terveisiä kaikille vaihtoa miettiville.
– Suosittelen ehdottomasti vaihtoon lähtöä kaikille. Vaihdossa oppii tosi paljon itsestään, sekä tietysti kielitaito paranee nopeasti.

Peppi Wallinkoski istuu rakennuksen edessä, hän on vierailemassa Gyeongbokgungin palatsissa päällään korealainen kansallispuku, Hanbok.

Peppi Wallinkoski

  • Liiketalouden koulutusohjelma (kansainvälinen kauppa)
  • Vaihto-opiskelemassa Etelä-Korean pääkaupungissa Soulissa

7.1.2020 | Teksti: Ella Isokorpi, SAMKin opiskelija | Kuva: Peppi Wallinkoski, SAMKin opiskelija

Lisää aiheesta

Ville Tervo Låtefossenin vesiputouksilla Norjassa.
| SAMK

Opiskelijamme työllistyvät: Kansainvälisen kaupan koulutuksen kautta taloushallinnon tehtäviin

Ville Tervo opiskelee Rauman kampuksella kansainvälisen kaupan tradenomiksi. Kyseiseen koulutusohjelmaan hän päätyi hieman yllättäen, sillä jatko-opintoja lukion jälkeen harkitessaan ei hänellä vielä ollut visiota tulevaisuudestaan.
CrealityRace 2019 SAMK Joukkueet ByMarinaWikman
| Liiketoiminta

Creality Race – liiketalouden case-kilpailusta haettiin kokemusta ja finaalipaikka

Finaalipaikka heltisi ja saatiin rutkasti kokemusta – eli juuri sitä, mitä haettiinkin. Kaksi SAMKin kansainvälisen kaupan opiskelijajoukkuetta osallistui 25. –26.4.2019 Tampereella pidettyyn ensimmäiseen Creality Race 2019 -liiketalouden case-kilpailuun.

Uusimmat uutiset

Purjeveneiden mastoja pienvenesatamassa.
| Matkailu

Yhteinen eurooppalainen merellisen matkailun opetussuunnitelma täyttää alan osaamisvajeet

Euroopan rannikkoalueet ovat monien lomailijoiden suosikkikohteita, joiden merkitys on kasvanut entisestään koronapandemian aikana. Ne ovat Euroopan matkailussa suurin vetovoimatekijä, minkä vuoksi yli puolet maiden majoituskapasiteetista sijoittuu Euroopan rannikkoalueille. Lisäksi merellinen matkailu on työllisyyden näkökulmasta merisektorin suurin toimiala Euroopassa.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMKin toukokuun Osaamisuutisissa käsitellään muun muassa seuraavia aiheita:
☀️ Vuoden 2021 menestystarinat julkaistu
☀️ SAMKin dosentit Satakunnan asialla
☀️ Teoria ja käytäntö yhdistyvät työmaaopinnoissa
https://uutiskirje.samk.fi/a/s/1064431-72e5d56aedd0cf50023718c1f6923eae/1238381

Matkailun opiskelijat viettivät Merikarvialla kansainvälisen leiriviikon. Tavoitteena oli kehittää rannikkoalueen matkailutoimijoiden digitaalisia valmiuksia. Lehtori Jaana Ruoho kertoo Samkarit-blogissa viikon tunnelmia. @jaanaruoho #matkailu
https://samkarit.samk.fi/2022/05/20/ammattikorkeakoululaisten-kansainvalinen-leiriviikko-merikarvialla/

Tuomarikoulutus käyty, tuomaritesti läpäisty ja nyt tuomarointikin tehty. Mahtavaa nähdä alastaan innostuneita nuoria kisaamassa SM-tasolla!

#taitaja2022 #toinenaste #matkailu #mysamk #visitfinland #some #tuomari #skillsforfinland #winnova

3

Purkutalo2022 testattiin #projektioppiminen teorioita noin 20 opiskelijan voimin.

Yhteistyössä @SatakunnanAMK, #Kankaanpää 'n Yhteislyseo ja Honkajoen lukio luotiin #väliaikainen #taide @Kpaakaupunki #taidekehä 'lle.

Kuvan teos Pinja Marienberg, Kasvupaikka

Geronomiopiskelija Annikka Salonen kertoo Samkarit-blogitekstissä kokemuksistaan harjoittelusta Ruotsin Sundsvallissa. Harjoittelu laajensi hänen käsityksiään hoiva- ja hoitokulttuurin monimuotoisuudesta. #samkarit #geronomi
https://samkarit.samk.fi/2022/05/18/geronomitutkintoon-kansainvalista-nakokulmaa-harjoittelussa-ruotsin-sundsvallissa/