Kansainvälisen kaupan opiskelija sopeutui nopeasti opiskeluun Soulissa

Kolmannen vuoden kansainvälisen kaupan opiskelija Peppi Wallinkoski lähti syyslukukaudeksi 2019 vaihtoon Etelä-Korean Souliin. Nyt lukukaudesta on jo puolet takana ja Aasia on vienyt mukanaan.

Kuva Lotte World Tower’ista Soulin yltä.

Näkymä Lotte World Towerista Soulin yltä.

SAMK tarjosi hyvät infot vaihto-opiskelijoille ja mahdollisuudet vaihtoon lähtemiselle. Wallinkoski laittoi hakemukseensa useita Aasian maita ja kohteeksi valikoitui Etelä-Korean pääkaupunki Soul. Alun perin ajatus Aasiaan lähtemisestä tuli SAMKin opintojaksoilta.
– Opiskelimme SAMKissa Aasian liiketoimintaa ja kulttuuria, se kiinnosti heti. Samalla ajattelin Soulin olevan länsimaalaisempi kuin Kiina, joten voisi olla helpompaa sopeutua kohteeseen.

Etelä-Koreassa kunnioitetaan erityisesti vanhempia ihmisiä

Lukukausi on lähtenyt hyvin käyntiin ja sopeutuminen kohdemaahan on ollut helppoa. Wallinkoski kertoo saaneensa nopeasti uusia ystäviä, lisäksi vaihto-opiskelijaporukka itsessään on yleensä tiivis. Soul on myös upea opiskelijakaupunki, sillä uutta tekemistä ja nähtävää löytyy päivittäin.

Suurimpia kulttuurieroavaisuuksia Suomeen verrattuna on hierarkian vahva näkyminen katukuvassa. Vanhempia ihmisiä on erityisesti kunnioitettava, esimerkiksi julkisissa oman paikan tarjoaminen vanhemmalle henkilölle on lähes pakollista.

Varsinaisia haasteita opiskelussa Soulissa ei ole ollut, mutta tietysti jotkut asiat ovat vaatineet totuttelua. Esimerkiksi paikallisessa korkeakoulussa on huomattavasti tiukemmat säännöt kuin koti-Suomessa ja opiskelupäivät ovat tosi vaihtelevia.
– Toisena päivänä opiskellaan aamusta iltaan, kun taas välillä on useampikin vapaapäivä viikolla, Wallinkoski summaa.

Harjoittelu myös Soulissa

Wallinkosken tulevaisuuden suunnitelmissa on jäädä Souliin vielä harjoittelun ajaksi ja sitä kautta saada selvempiä ajatuksia tulevaisuudesta. Yleisesti kuitenkin markkinoinnin parissa oleminen kiinnostaa ja työnteko ulkomailla.

Wallinkosksi lähettää terveisiä kaikille vaihtoa miettiville.
– Suosittelen ehdottomasti vaihtoon lähtöä kaikille. Vaihdossa oppii tosi paljon itsestään, sekä tietysti kielitaito paranee nopeasti. Tutustu liiketalouden koulutukseen (kansainvälinen kauppa) Peppi Wallinkoski istuu rakennuksen edessä, hän on vierailemassa Gyeongbokgungin palatsissa päällään korealainen kansallispuku, Hanbok.

Peppi Wallinkoski

  • Liiketalouden koulutusohjelma (kansainvälinen kauppa)
  • Vaihto-opiskelemassa Etelä-Korean pääkaupungissa Soulissa

[fts_facebook type=page id=109460739074035 access_token=EAAP9hArvboQBAHuZCilXkHK0ZAvIIgxDxHyRNG8kAYXgpYqQS5WnXHclzsey8DCASQN9liVavKPbuGkRhgQ5W3AAu733GtZBFMZCVrqp6jyDTwLbsIGNnvxmrWZCgmEiZARi00Y5vZCTDbmHke3zNWLWeR32v6JRx8NgXTk5VmVQwZDZD posts=3 height=500px description=no posts_displayed=page_only] [fts_twitter twitter_name=satakunnanamk tweets_count=4 twitter_height=500px cover_photo=no stats_bar=no show_retweets=no show_replies=no] [fts_instagram instagram_id=17841400714380848 access_token=IGQVJXNWt3U1AwMy0ySUZAybzBFNnlxN1dXM0RDNVBxNzBPZAmgyWXRUdTN2dlNucEtuekhocWxkSFVHb0hhUWJPbUhZAend4X2xuNm9QU2UxTG1IMnNvTVJQa1BtMUxIYnc0WEZA5akh3 pics_count=6 type=basic height=500px super_gallery=yes columns=1 force_columns=no space_between_photos=1px icon_size=65px hide_date_likes_comments=no] [fts_youtube vid_count=4 large_vid=yes large_vid_title=no large_vid_description=no thumbs_play_in_iframe=no vids_in_row=1 omit_first_thumbnail=no space_between_videos=5px force_columns=no maxres_thumbnail_images=yes thumbs_wrap_color=#000 username=samkcommunications]

Jaa tämä sivu

Joonas Rakkolainen esittelee käsissään kehittämäänsä tuotetta Atlas Care.

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen kehitti innovatiivisen apuvälineen niskajumiin

SAMKin Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen on kehittänyt yritystoiminnassaan apuvälineen, jolla hän hoiti aluksi omaa migreeniään.

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.

Tiia Kenola seisoo SAMKin Porin kampuksen yhdyskäytävällä.

Yhdes-malli ja monimuotoiset harjoittelut: Tiia Kenolan matka sosionomiksi

Tiia Kenola on kokenut SAMKin sosionomiopinnot monipuolisina ja hyvät eväät tulevaisuuden työelämään antavina.