Jue Lu Changzhousta oli vuoden tutkijavaihdossa Hyvinvointi ja terveys -osaamisalueella

Changzhoun yliopiston hoitotyön opettaja Jue Lue tutustui hoitotyön ja hyvinvointiteknologian opetukseen SAMKissa vuoden verran. Erityisesti hän perehtyi vanhusten hoitoon.

Jue Lu istuu.
Jue Lu

Jue Lu

Jue Lu opettaa Changzhoussa kollegojensa kanssa hoitotyön perusteita, ravitsemusta, tilastotiedon hyödyntämistä ja käytännön taitoja. Hän seurasi SAMKissa useita opintojaksoja, niiden toteutustapoja ja pedagogiikkaa.

– Täällä keskustellaan enemmän, Kiinassa opettaja puhuu. Pidän tästä, mutta kiinalaisille vaihto-opiskelijoille opiskelu täällä on haastavaa, sillä he eivät ole tottuneet keskustelemaan opinnoissaan. Minun mielestäni tämä on parempi tapa oppia, hän sanoo.

Opettajat tietävät miten sairaalassa toimitaan

Hoitotyön opettajia hän kehuu paitsi ystävällisiksi myös kokeneiksi: he tietävät miten sairaalassa toimitaan.
– Meillä opettaja voi tulla opettamaan suoraan maisteri- tai tohtoriopinnoista, täällä he ovat olleet ainakin kolme vuotta hoitajina, Lu toteaa. Hänellä itselläänkään ei ole kliinisen työn kokemusta.

Monet SAMKin opettajista olivat tuttuja jo ennestään, sillä he ovat tehneet yhteistyötä Jue Lun yliopiston kanssa – hän mainitsee muun muassa hyvinvointiteknologian lehtorin Anu Elon ja yliopettaja Sari Merilammen. Hän on itsekin mukana Merilammen ryhmän tutkimusprojektissa, jossa vertaillaan ikääntyneitä suomalaisia ja kiinalaisia teknologian käyttäjinä.

Jue Lulla oli mukanaan nelivuotias tytär Eva. Yhdessä he nauttivat Suomen kesästä, muun muassa Pelle Hermannin leikkipuistosta. Talven pimeys töihin tullessa ja töistä lähtiessä ei ollut nautinnollista, mutta talvella saattoi kuitenkin mennä uimahalliin saunomaan.

– Oi, me pidämme saunasta, Jue kertoo nauraen ja innostuu vielä lisää: Porin kirjasto oli kotimatkan varrella ja Eva katseli mielellään suomalaisia lastenkirjoja.
– Leikimme arvuutteluleikkejä – katselimme kuvia ja mietimme yhdessä, mitä tarinassa tapahtuu.

SAMK TWITTERISSÄ

Jaa tämä sivu

SAMKin Youtube-kanava.

SAMK mukana TKI-kärjet 2024 -kilpailussa kahdella videolla

Valtakunnallinen ammattikorkeakoulujen TKI-kärjet-kilpailu järjestetään jälleen maaliskuussa 2024. SAMK osallistuu kilpailuun kahdella kilpailuvideolla, joilla esitellään tutkimustoimintaamme.

Henna Kyhä istuu keltaisella tuolilla.

Tutkimuspäällikkönä työikäisten hyvinvoinnin asialla

SAMKissa toimii nyt Ihmisen toimintakyvyn tutkimuskeskus. Keskuksen toiminta keskittyy satakuntalaisten työntekijöiden hyvinvointiin ja sen myötä maakunnan työvoiman saatavuuden haasteisiin. Ihmisen toimintakyvyn tutkimuskeskusta vetää tutkimuspäällikkö ja kasvatustieteen tohtori Henna Kyhä.

Tubettaja Roni Bäck seisoo kädet levitettyinä vihreänsävyisessä Pelisellissä.

Peliselli avattiin juhlallisesti käyttöön – Katso kuvagalleria!

Perjantaina 24.11. järjestetty Well Played -tapahtuma keräsi yhteen RoboAI tutkimus- ja tuotekehityskeskuksen yhteistyökumppaneita ja sidosryhmiä elämykselliseen iltapäivään. Samalla vihittiin käyttöön uusi peli- ja elämyslaboratorio Peliselli.