Janna Salo löysi reilun vuoden opiskeltuaan unelmien projektipestin

Syksyllä runsas vuosi sitten tradenomiopiskelija Janna Salo sai itselleen unelmien projektipestin, joka on opettanut paljon uutta, päästänyt verkostoitumaan ja joustanut opiskelijan tenttiaikataulujen mukaan. Ensi lauantaina pesti huipentuu juontokeikkaan Helpompi elämä -innovaatiotapahtumassa.

Janna Salo opiskelija SAMK.
Janna Salo

Janna Salo

Janna Salo on tehnyt nyt runsaan vuoden töitä Porin kaupunginkirjaston Helpompi elämä -hankkeessa. Pesti löytyi Apparaatin kautta. Salo haki ja sai paikan.

Hän on tehnyt kuusituntisia päiviä kolme kertaa viikossa – nyt hankkeen lopussa kaksi kuukautta kokopäiväisesti. Työ on ollut opiskelijalle unelmajoustava: ne kolme viikonpäivää on voinut valita melko vapaasti. Joskus on voinut tehdä yhtenä viikkona vähemmän, toisena enemmän tenttien mukaan.

On silti pakko kysyä, miten opinnot ovat edenneet.
– Puuttuu vielä 7 opintopistettä ja opinnäytetyö, sanoo Salo, joka opiskelee nyt kolmatta vuottaan SAMKissa. Opinnot ovat edenneet nopeasti, vaikka välillä niissä on ollut aikamoinen ruuhka. Opintoihin kuuluvan harjoittelun hän suoritti hankkeessa. Ainoana hanketyöntekijänä on päässyt tekemään ja oppimaan monenlaista.
– Kun kirjoitin harjoitteluraporttia tästä, tuli tosi pitkä lista siitä, mitä olen tehnyt.

Rohkeasti avoimia hakemuksia pieniinkin yrityksiin ja yhteisöihin. Kerro mitä osaat. Tarvetta tekijöille voi olla monenlaisissa paikoissa

Omia vahvuuksia on löytynyt.
– Nyt tiedän, että jos on yksin vastuussa markkinnoinnista, pitää olla laajat tiedot monesta asiasta. Olen oppinut monesta asiasta tosi paljon. En ole vielä missään yhdessä alueessa tosi hyvä, mutta verkostoituminen ja monista langoista kiinni pitäminen, se on mun vahvuus. Salo kertoo juuri jutelleensa opiskelijakavereidensa kanssa siitä, miten opettajat pommittivat heitä heti ensimmäisenä vuonna: ”verkostoitukaa, verkostoitukaa!”.
– Me ajateltiin vaan, että joo, joo, kylläpä me nyt verkostoidutaan. Mutta nyt on huomannut sen merkityksen. Ei ne opettajat sitä turhaan toista.

Muutenkin hän rohkaisee muita opiskelijoita: Rohkeasti avoimia hakemuksia pieniinkin yrityksiin ja yhteisöihin. Kerro mitä osaat. Tarvetta tekijöille voi olla monenlaisissa paikoissa. Ja uudessa paikassa on hyvä muistaa: Ei hätää, työssä oppii.

Innovaatiotapahtuma kauppakeskuksessa

Innovaatio on sanana mielenkiintoinen: toiset eivät tiedä mitä sana tarkoittaa, toisille se on kärsinyt jo inflaation. Lauantaina 16.2.2019 kello 12–14 Porin Puuvillan Areena-lavalla tuodaan esiin innovaatioiden näkymistä jokaisen arjessa.

Tapahtumassa kerrotaan kansantajuisesti satakuntalaisista innovaatioista, siitä mitä täällä on hoksattu ja kehitetty toimiviksi tuotteiksi. Lavaohjelmassa on kiinnostavia puhujia ja Pori Sinfoniettan musiikkiesityksiä. Katso ohjelma.

Porin kaupunginkirjaston Helpompi elämä -hanke käynnistyi 2.10.2017 ja päättyy 28.2.1019. Hanke toi satakuntalaisille innovaatioille maksuttoman esittelytilan Porin pääkirjaston aulaan.

SAMK TWITTERISSÄ

Jaa tämä sivu

Etualalla robotti, taustalla tutkijoita.

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy syksyllä Porissa yhteistyössä SAMKin kanssa

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy Porissa syksyllä 2024. SAMKin kanssa yhteistyössä toteutettavaan maisterikoulutukseen voi hakea 2.– 15.5.2024. Sopimus energia-alan robotiikkasovelluksiin liittyvän professuurin perustamiseksi ja maisteriohjelman käynnistämiseksi allekirjoitettiin vuonna 2022.

Joonas Rakkolainen esittelee käsissään kehittämäänsä tuotetta Atlas Care.

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen kehitti innovatiivisen apuvälineen niskajumiin

SAMKin Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen on kehittänyt yritystoiminnassaan apuvälineen, jolla hän hoiti aluksi omaa migreeniään.

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.