Ihmisten parissa työskentely sai Annikan hakemaan SAMKiin opiskelemaan

Annika Nieminen opiskelee nyt toista vuotta sosionomiksi. Valmennuskurssin avulla ovet SAMKiin avautuivat helposti ja hän kokikin, että valmennuskurssista oli paljon hyötyä valintakokeissa.

17.1.2023 | Teksti: Saana Hoskola, SAMKin opiskelija | Kuva: Saana Hoskola, SAMKin opiskelija

Annika poseeraamassa jalkakäytävällä

Annika Nieminen muutti opintojen perässä Poriin. Ihmisläheinen työ kiinnosti, joten sosiaaliala oli selkeä vaihtoehto.

Käytännönläheisyys tekee opiskelusta mielekästä

Annika Niemisen mukaan opiskelu on monipuolista ja käytännönläheistä. Opinnoissa on käytössä yhdes-malli, jossa työskennellään ryhmissä projektiluontoisesti.

– Opinnot ovat yllättäneet positiivisesti. Tapa, jolla opiskellemme, on mielekäs, eikä opiskelu aina edes tunnu opiskelulta, sillä se on niin kivaa. Alavalinta on tuntunut oikealta, Nieminen kertoo.

Mielenterveyttä käsittelevä opintojakso on ollut Niemisen mielestä erittäin mielenkiintoinen.

– Tämän lisäksi meillä oli vapaaehtoistyön opintojakso, joka tuntui erityisen palkitsevalta.

Valinnaisia opintoja Nieminen on ottanut tähän mennessä lastensuojelutyöhön sekä väkivaltaa kohdanneiden ihmisten kohtaamiseen liittyen.

Opinnot valmistavat työskentelemään monenlaisissa ammateissa

– Valmistumisen jälkeen työmahdollisuudet ovat erittäin laajat, eikä vielä ole täysin selvää, mitä haluan tehdä tulevaisuudessa. Tällä hetkellä minua kiinnostaa eniten ennaltaehkäisevä työ nuorten parissa, Nieminen pohtii.

Opintoihin sisältyy paljon harjoitteluja, jossa pääsee kokeilemaan työtä käytännössä. Tämä auttaa myös selkeyttämään tulevaisuudensuunnitelmia.

Annika suoritti yhden harjoitteluistaan kaksikielisessä päiväkodissa, jossa puhuttiin pääasiassa ruotsia. Tämän kokemuksen kautta vaihto-opiskelu tai harjoittelu ulkomailla on alkanut kiinnostamaan entistä enemmän.

– Kivointa on, kun töitä saa tehdä omalla persoonalla. SAMKissa opintojen kautta on oppinut myös paljon itsestään. Ajatusmaailmani on kehittynyt ja olen kasvanut henkisesti opintojeni aikana. Ei tarvitse siis lähteä Balille etsimään itseään, kun sama onnistuu SAMKissa, Annika naurahtaa.

Annika Nieminen pöydän ääressä selaamassa kalenteriaan.

Annika Nieminen

  • opiskelee SAMKissa sosionomiksi
  • aloitti opinnot syksyllä 2021
  • tutkinnon laajuus on 210 opintopistettä

17.1.2023 | Teksti: Saana Hoskola, SAMKin opiskelija | Kuva: Saana Hoskola, SAMKin opiskelija

Lisää aiheesta

Nainen seisomassa heinien keskellä.
| Opinnot ja opetus

Nuorisotilassa työskentely sai Alisan hakemaan sosionomiksi

Lukion aikana Alisa Leinonen pohti hakemista poliisikouluun tai oikeustieteelliseen. Työskentely Nakkilan nuorisotilassa kuitenkin muutti ajatukset nuorisotyön pariin ja sitä kautta Alisa päätyi hakemaan sosionomiopiskelijaksi SAMKiin.
Meri Kallio SAMKin Porin kampuksen kuntosalilla.
| Hyvinvointi ja terveys

Meri Kallio – opiskelijoiden voimanoston SM-nainen ja sosionomiopiskelija

SAMKin sosionomiopiskelija Meri Kallio voitti huhtikuussa opiskelijoiden klassisen voimanoston SM-kisat Tampereella. Valmentaja Jani Kuusisto kertoo syystäkin ylpeänä, että erityisen hienon Merin suorituksesta tekivät koko kisan kovimmat pisteet – miehet mukaan lukien.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMKin johtoryhmä tapasi eilen ministerit @HonkonenPetri ja @MikkoTSavola sekä kansanedustajat @Eeva_Kalli ja @MatiasMarttinen eduskunnassa.

Keskustelua käytiin koulutuspolitiikasta, tutkimuksesta sekä Satakunnan tulevaisuuden näkymistä.

#katsetulevaisuuteen #satakunta

2

SAMKin kuvataiteen opiskelijat Anna Kallio ja Annika Närhi vetivät lukiolaisille taidepajaa. Se sisälsi opetusta muun muassa väriopista ja paikkasidonnaisesta taiteesta. Tuotoksena syntyi kolme lukioaikaa symbolisesti kuvaavaa maalausta. 👍https://www.samk.fi/uutiset/lukiolaiset-ottivat-kankaanpaan-yhteislyseon-seinatilat-haltuun-samkin-kuvataiteen-opiskelijat-vetivat-taidepajaa/

Finally we had this wonderful project group (GAMMA project’s Learning, Teaching, Training Activities) as a guest in Pori. How can project participants from four countries grow into such a great collaboration? So happy and proud of this gang! @RoboAI2 @SatakunnanAMK https://twitter.com/i/web/status/1618184366320148480

Kankaanpään pääkirjaston sisääntuloaulan tiloja valjastetaan jatkossa galleriakäyttöön. Kipinä uuden gallerian perustamiseen syntyi, kun kuntakuvataiteilija Mira Piitulainen kohtasi kankaanpääläisiä ja keskusteli alueella asuvan väen kanssa. 🎨🖌️ https://www.epressi.com/tiedotteet/kulttuuri-ja-taide/taidekaupungin-galleriavalikoima-taydentyy-kirjaston-nayttelytilalla.html

Kaksi SAMKin alumnia on valittu Satakunnan Kansan vakituisiksi toimittajiksi. Mikko Elon ja Annika Kangasmaan tavoitteena on avartaa ihmisten maailmankuvaa ja tuoda värisävyjä mustavalkoiseen ajatteluun. 📰 @SatakunnanKansa #alumni #katsetulevaisuuteen
https://www.satakunnankansa.fi/satakunta/art-2000009344648.html