Hoitoala oli sairaanhoitajaksi opiskelevan Saaran ainoa vaihtoehto

Saara Vuorisalo opiskelee SAMKissa toista vuotta sairaanhoitajaksi. Hän on käynyt aikaisemmin lukion ja jatko-opintoja pohtiessa ainoaksi vaihtoehdoksi nousi hoitoala. Saara kuvailee itseään empaattiseksi ja ihmisläheiseksi, minkä vuoksi kokee sopivansa alalle.

Saara Vuorisalo tutkii sairaanhoitajan puvussa hyllyä sivuttain kameraan.

Saara tekee keikkaa hoitoalalla opintojen ohessa.

Opiskelu sairaanhoitajaksi on SAMKissa monipuolista. Siihen kuuluu muun muassa kuusi viiden viikon harjoittelua, itsenäistä opiskelua, luentoja, ryhmätöitä ja simulaatioita. Harjoitteluita tulee tehdä hoitoalan eri osa-alueilla sekä eri-ikäisten kanssa.

– Harjoitteluissa olen ollut vanhainkodissa ja kehitysvammaisten ryhmäasunnossa. Tällä hetkellä teen ensimmäistä syventävää harjoittelua Satasairaalassa, kirurgisella vuodeosastolla.

Hoitoala opettaa jatkuvasti – itseä askarruttavien asioiden kysymistä ei kannata pelätä.

Parasta opiskelussa on Saaran mielestä ollutkin juuri harjoittelut, sillä niissä hän kokee oppineensa paljon ja on saanut jopa uusia ihmisiä elämään. Harjoittelut ovat kuitenkin myös yksi opiskelun rankimmista asioista.

– Harkoista tekee rankkaa uuden oppiminen, täytyy olla koko ajan valmis tekemään uusia asioita sekä olla oma-aloitteinen ja rohkea.

Hoitoalalla tarvitaan rohkeutta kysyä neuvoa

Hoitoalalla työskentelevälle tai hoitoalalle pyrkivälle tärkeäksi ominaisuudeksi Saara mainitsee sosiaalisuuden, mutta myös esimerkiksi empaattisuus, tunnetaidot, aloitteellisuus ja muovautuvuus sekä asenne omaa ja muiden työtä kohtaan ovat tärkeitä. Alalla oppii myös jatkuvasti uutta, joten itseä askarruttavien asioiden kysymistä ei kannata pelätä.

– Yhdessä pohtiminen ja ratkaisujen etsiminen yleensä tuo vasta ratkaisun.

Työllistymismahdollisuuksien Saara uskoo olevan hoitoalalla hyvät. Tällä hetkelläkin, opiskelujen ohessa, hän tekee sijaisuuksia eri hoitoalan paikkoihin. Kesällä hän aikoo työskennellä enemmän.

Saara ei poissulje jatko-opintojen mahdollisuutta

Valmistumisen jälkeen tulevaisuuden suunnitelmat ovat vielä auki.

– Valmistumisen jälkeen varmaan menen töihin suoraan. En vielä tiedä minkälaiseen paikkaan, kun kokemusta on kertynyt niin vähän. Akuuttipuoli kiinnostaa. Voi myös olla, että lähden jatko-opiskelemaan, jos haluan suuntautua johonkin erityisosa-alueeseen.

Vapaa-aikaa Saara kuvailee ihan perus opiskelija-arjeksi.

– Vapaa-aikaa vietän pitkälti poikaystävän ja ystävien kanssa. Tykkään myös urheilla, etenkin lenkkeily on minun juttuni. Salilla käyn vaihtelevasti jaksamisen mukaan.

Saara Vuorisalo poseerauskuva

Saara Vuorisalo

  • toisen vuoden sairaanhoitajaopiskelija
  • harrastaa lenkkeilyä ja kuntosalia

Jaa tämä sivu

Joonas Rakkolainen esittelee käsissään kehittämäänsä tuotetta Atlas Care.

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen kehitti innovatiivisen apuvälineen niskajumiin

SAMKin Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen on kehittänyt yritystoiminnassaan apuvälineen, jolla hän hoiti aluksi omaa migreeniään.

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.

Tiia Kenola seisoo SAMKin Porin kampuksen yhdyskäytävällä.

Yhdes-malli ja monimuotoiset harjoittelut: Tiia Kenolan matka sosionomiksi

Tiia Kenola on kokenut SAMKin sosionomiopinnot monipuolisina ja hyvät eväät tulevaisuuden työelämään antavina.