Hoitoala oli sairaanhoitajaksi opiskelevan Saaran ainoa vaihtoehto

Saara Vuorisalo opiskelee SAMKissa toista vuotta sairaanhoitajaksi. Hän on käynyt aikaisemmin lukion ja jatko-opintoja pohtiessa ainoaksi vaihtoehdoksi nousi hoitoala. Saara kuvailee itseään empaattiseksi ja ihmisläheiseksi, minkä vuoksi kokee sopivansa alalle.

23.3.2023 | Teksti: Heta Tofferi, SAMKin opiskelija | Kuva: Saara Vuorisalo, SAMKin opiskelija

Saara Vuorisalo tutkii sairaanhoitajan puvussa hyllyä sivuttain kameraan.

Saara tekee keikkaa hoitoalalla opintojen ohessa.

Opiskelu sairaanhoitajaksi on SAMKissa monipuolista. Siihen kuuluu muun muassa kuusi viiden viikon harjoittelua, itsenäistä opiskelua, luentoja, ryhmätöitä ja simulaatioita. Harjoitteluita tulee tehdä hoitoalan eri osa-alueilla sekä eri-ikäisten kanssa.

– Harjoitteluissa olen ollut vanhainkodissa ja kehitysvammaisten ryhmäasunnossa. Tällä hetkellä teen ensimmäistä syventävää harjoittelua Satasairaalassa, kirurgisella vuodeosastolla.

Hoitoala opettaa jatkuvasti – itseä askarruttavien asioiden kysymistä ei kannata pelätä.

Parasta opiskelussa on Saaran mielestä ollutkin juuri harjoittelut, sillä niissä hän kokee oppineensa paljon ja on saanut jopa uusia ihmisiä elämään. Harjoittelut ovat kuitenkin myös yksi opiskelun rankimmista asioista.

– Harkoista tekee rankkaa uuden oppiminen, täytyy olla koko ajan valmis tekemään uusia asioita sekä olla oma-aloitteinen ja rohkea.

Hoitoalalla tarvitaan rohkeutta kysyä neuvoa

Hoitoalalla työskentelevälle tai hoitoalalle pyrkivälle tärkeäksi ominaisuudeksi Saara mainitsee sosiaalisuuden, mutta myös esimerkiksi empaattisuus, tunnetaidot, aloitteellisuus ja muovautuvuus sekä asenne omaa ja muiden työtä kohtaan ovat tärkeitä. Alalla oppii myös jatkuvasti uutta, joten itseä askarruttavien asioiden kysymistä ei kannata pelätä.

–  Yhdessä pohtiminen ja ratkaisujen etsiminen yleensä tuo vasta ratkaisun.

Työllistymismahdollisuuksien Saara uskoo olevan hoitoalalla hyvät. Tällä hetkelläkin, opiskelujen ohessa, hän tekee sijaisuuksia eri hoitoalan paikkoihin. Kesällä hän aikoo työskennellä enemmän.

Saara ei poissulje jatko-opintojen mahdollisuutta

Valmistumisen jälkeen tulevaisuuden suunnitelmat ovat vielä auki.

– Valmistumisen jälkeen varmaan menen töihin suoraan. En vielä tiedä minkälaiseen paikkaan, kun kokemusta on kertynyt niin vähän. Akuuttipuoli kiinnostaa. Voi myös olla, että lähden jatko-opiskelemaan, jos haluan suuntautua johonkin erityisosa-alueeseen.

Vapaa-aikaa Saara kuvailee ihan perus opiskelija-arjeksi.

– Vapaa-aikaa vietän pitkälti poikaystävän ja ystävien kanssa. Tykkään myös urheilla, etenkin lenkkeily on minun juttuni. Salilla käyn vaihtelevasti jaksamisen mukaan.

Saara Vuorisalo poseerauskuva

Saara Vuorisalo

  • toisen vuoden sairaanhoitajaopiskelija
  • harrastaa lenkkeilyä ja kuntosalia

23.3.2023 | Teksti: Heta Tofferi, SAMKin opiskelija | Kuva: Saara Vuorisalo, SAMKin opiskelija

Lisää aiheesta

SAMKin Hoitotyön opettajat uudistivat oppikirjaa.
| Opinnot ja opetus

Mitä hoitotyön opiskelijan tulee oppia? Hoitotyön opettajat uudistivat oppikirjaa

– Tarvitaan parempia materiaaleja opiskelijoille. Nuoret vähenevät, mutta opiskelupaikkojen määrä lisääntyy. On tärkeää, että valmistuneet ymmärtävät oman vastuunsa ja osaavat tarvittaessa nostaa kädet pystyyn: tätä asiaa en tiedä, siispä kysyn, tiivistävät hoitotyön opettajat ja oppikirjakirjailijat SAMKista ja Diakista.
Nella-Riina Tuominen seisoo seinän edessä
| Hyvinvointi ja terveys

Lähihoitajan koulutus sai innostumaan jatkaa sairaanhoitajaksi

Nella-Riina Tuominen opiskelee sairaanhoitajaksi. Opintoja on nyt takana vuosi.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Twitter feed is not available at the moment.