Henkilöstöpäivässä palkittiin ansioituneita samkilaisia

Henkilöstöpäivässä palkittiin vuoden 2021 ansioituneita samkilaisia. Palkituiksi tulivat vuoden menestystarina, aloite, hanketoimija, julkaisija, viestijä, opettaja ja samkilainen.

9.8.2022 | Teksti: Inna Saarinen | Kuva: Inna Saarinen

Henkilöstöpäivässä palkitut ryhmäkuvassa Porin kampuksen ala-aulassa.

Osa palkituista kuvattiin tilaisuuden päätteeksi. Kuvassa etualalla vasemmalta Sari Merilampi, Mirja Vähä-Pesola, Sanni Tuominen ja Johanna Ventelä. Takarivissä vasemmalta Teppo Hjelt, Jussi Kärki ja Katrin Kippasto.

Vuoden menestystarinaksi valittiin SAMKin kirjasto. Menestystarinan valintaan vaikutti esimerkiksi se, että kirjasto on kehittänyt huomattavasti digitaalisia palveluita. Kiitosta sai myös kirjastohenkilökunnan palvelualttius.

Palkittavan vuoden aloitteen teki erityisasiantuntija Esa Rahiala. Aloite koski etätyösopimuksen aikaosuuden maksimin kasvattamista normaalioloissa. Aloitteessaan Rahiala ehdotti, että etätyön maksimimäärä nostetaan tavanomaisissa olosuhteissa vähintään kolmeen päivään viikossa. Perusteluina hän esitti, että tällöin työntekijä saa verotuksessa täyden työhuonevähennyksen. Muutos kannustaisi työntekijöitä investoimaan etätyöpisteensä ergonomiaan.

Vuoden hanketoimijaksi valittiin lehtori Johanna Ventelä. Vuoden hanketoimija toteuttaa mallikkaasti SAMKin yhteiskunnallista vaikuttavuutta sekä osaamisen tiedonsiirtoa opiskelijoille ja yhteistyöyrityksiin. Kollegat kuvailevat Ventelää muun muassa seuraavasti: aktiivinen, oma-aloitteinen, tunnollinen, yhteistyökykyinen tiimipelaaja, joka omaa hyvän kontaktiverkoston.

Vuoden julkaisijana palkittiin tutkijayliopettaja Sari Merilampi. Hänet valittiin vuoden julkaisijaksi tieteellisen ja ammatillisen tason sekä julkaisujen määrän perusteella. Hän tekee monialaista yhteistyötä huomioiden myös opiskelijat. Julkaisurekisteriin sekä tiedejatutkimus.fi -portaaliin ilmoitettujen julkaisujen perusteella SAMKissa tehtiin 2021 yhteensä 247 julkaisua, joista Merilampi oli mukana kymmenessä. Julkaisurekisterin julkaisujen lisäksi Merilampi on aktiivinen myös sosiaalisessa mediassa ja tuo sitäkin kautta SAMKin TKI-toimintaa näkyväksi.

Vuoden viestijäksi valittiin lehtori Meri Olenius. Olenius on tuonut monipuolisesti ja positiivisesti esiin omaa työtään ja SAMKin toimintaa sosiaalisessa mediassa. Hänen valintaansa perusteltiin sillä, että hänen kanssaan on helppo tehdä yhteistyötä, ja hän hoitaa aina oman palettinsa varmuudella.

Vuoden opettajan valitsi opiskelijoiden äänestyksen perusteella opiskelijakunta SAMMAKKO. Vuoden opettajana palkittiin lehtori Timo Hannelius. Opiskelijat kuvailivat häntä muun muassa rennoksi ja asiansa tietäväksi opettajaksi, joka on selkeästi kiinnostunut opettamastaan aiheesta. Hänen työotettaan kuvailtiin loistavaksi ja motivoivaksi. Kiitosta sai myös hänen asenteensa, jota kuvattiin ystävälliseksi, innokkaaksi ja opiskelijoista kiinnostuneeksi.

Henkilökunta valitsi keskuudestaan vuoden samkilaisen. Palkitsemisen perusteena oli, että henkilö luo toiminnallaan myönteistä kuvaa SAMKista. Hänen työssään näkyy tekemisen ilo ja auttamisen halu. Henkilö on yhteishengen nostattaja, kannustaja, uudistaja, työhyvinvoinnin kehittäjä ja yhtenäisen SAMKin luoja. Tänä vuonna vuoden samkilaiseksi valittiin osaamisaluesihteeri Mirja Vähä-Pesola.

Pekka Hyysalo luennoi Porin kampuksen Agora-salissa.

SAMKin henkilöstöpäivä

SAMKissa järjestetään vuosittain henkilöstöpäivä, jossa käydään läpi ajankohtaisia asioita ja palkitaan ansioituneita samkilaisia. Tämän vuoden teemana päivässä oli TTT eli tiimi, turvallisuus ja työyhteisö. Päivän keynote-puhujana oli FightBack-brändin kehittäjä Pekka Hyysalo (kuvassa).

9.8.2022 | Teksti: Inna Saarinen | Kuva: Inna Saarinen

Lisää aiheesta

Jari Multisilta SAMKin studiossa
| SAMK Työnantajana

Henkilöstöpäivässä palkittiin ansioituneita samkilaisia – Menestystarinaksi SAMKin kyky selvitä koronasta

SAMKin henkilöstöpäivässä palkittiin ansioituneita samkilaisia eri kategorioissa. Henkilöstöpäivä järjestettiin koronatilanteesta johtuen etäyhteyksin.
| Kirjasto

Korona koetteli kirjastopalveluja, asiakastyytyväisyys silti vakaata – SAMKin kirjasto vuonna 2021

Kahden vuoden korona-aika näkyi digiaineiston käytön vahvana kasvuna, tiedonhaun ohjauksen siirtymisenä verkkoon ja henkilöstön tehtävien muutoksena. Aukioloajoissa, tilojen käytössä ja lainauksessa on ollut vaihtelua. Muutosten keskellä tyytyväisyys kirjastopalveluihin on pysynyt kiitettävällä tasolla.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

A two-day Nordic Business Forum Studio Rauma is ongoing at the SAMK Campus Rauma. Futurist and tech leader Amy Webb is now presenting “The Futures of Artificial Intelligence”. Amy Webb provides the strategic foresight and forecasting crucial to businesses adapting and positioning themselves for sustained success in this era of transformation.#thinkfuture #artificialintelligence ... See MoreSee Less
View on Facebook
Twitter

A two-day Nordic Business Forum Studio Rauma is ongoing at the SAMK Campus Rauma. Futurist and tech leader Amy Webb is now presenting “The Futures of Artificial Intelligence”.

#thinkfuture #artificialintelligence

Projektien kautta voidaan mahdollistaa monenlaista mielenkiintoista ja tärkeää asiaa. Tässä yksi esimerkki 3D- tulostuksesta. @SatakunnanAMK
@RoboAI2

Harjavaltalainen palveluyksikkö otti digiloikan – polttopuut ovat vaihtuneet 3D-tulostukseen:

Satakunnan alueella kehitetään uutta toimintaa, jossa ikääntyneiden ja toimintakyvyltään alentuneiden henkilöiden on mahdollista saada matalalla kynnyksellä ohjausta arkea helpottavasta teknologiasta ja pienapuvälineistä.

#katsetulevaisuuteen

Haemme johtamisen lehtoria vahvistamaan alan osaamista opetuksessa ja tutkimustoiminnassa. Työsuhde on toistaiseksi voimassa oleva 1.1.2024 alk. Ensisijainen toimipaikka Pori. Haku päättyy 13.10.2023 kello 16.
#katsetulevaisuuteen #rekrytointi #työpaikat

SAMKissa on toteutettu jo useana vuonna opiskelijahyvinvointikysely. Viimeisin toteutus osoittaa, että SAMKin opiskelijoiden yleinen hyvinvointi on kohentunut muutaman vuoden takaisesta.

#opiskelijahyvinvointi #katsetulevaisuuteen