Henkilöstöpäivässä palkittiin ansioituneita samkilaisia

Henkilöstöpäivässä palkittiin vuoden 2021 ansioituneita samkilaisia. Palkituiksi tulivat vuoden menestystarina, aloite, hanketoimija, julkaisija, viestijä, opettaja ja samkilainen.

Henkilöstöpäivässä palkitut ryhmäkuvassa Porin kampuksen ala-aulassa.

Osa palkituista kuvattiin tilaisuuden päätteeksi. Kuvassa etualalla vasemmalta Sari Merilampi, Mirja Vähä-Pesola, Sanni Tuominen ja Johanna Ventelä. Takarivissä vasemmalta Teppo Hjelt, Jussi Kärki ja Katrin Kippasto.

Vuoden menestystarinaksi valittiin SAMKin kirjasto. Menestystarinan valintaan vaikutti esimerkiksi se, että kirjasto on kehittänyt huomattavasti digitaalisia palveluita. Kiitosta sai myös kirjastohenkilökunnan palvelualttius.

Palkittavan vuoden aloitteen teki erityisasiantuntija Esa Rahiala. Aloite koski etätyösopimuksen aikaosuuden maksimin kasvattamista normaalioloissa. Aloitteessaan Rahiala ehdotti, että etätyön maksimimäärä nostetaan tavanomaisissa olosuhteissa vähintään kolmeen päivään viikossa. Perusteluina hän esitti, että tällöin työntekijä saa verotuksessa täyden työhuonevähennyksen. Muutos kannustaisi työntekijöitä investoimaan etätyöpisteensä ergonomiaan.

Vuoden hanketoimijaksi valittiin lehtori Johanna Ventelä. Vuoden hanketoimija toteuttaa mallikkaasti SAMKin yhteiskunnallista vaikuttavuutta sekä osaamisen tiedonsiirtoa opiskelijoille ja yhteistyöyrityksiin. Kollegat kuvailevat Ventelää muun muassa seuraavasti: aktiivinen, oma-aloitteinen, tunnollinen, yhteistyökykyinen tiimipelaaja, joka omaa hyvän kontaktiverkoston.

Vuoden julkaisijana palkittiin tutkijayliopettaja Sari Merilampi. Hänet valittiin vuoden julkaisijaksi tieteellisen ja ammatillisen tason sekä julkaisujen määrän perusteella. Hän tekee monialaista yhteistyötä huomioiden myös opiskelijat. Julkaisurekisteriin sekä tiedejatutkimus.fi -portaaliin ilmoitettujen julkaisujen perusteella SAMKissa tehtiin 2021 yhteensä 247 julkaisua, joista Merilampi oli mukana kymmenessä. Julkaisurekisterin julkaisujen lisäksi Merilampi on aktiivinen myös sosiaalisessa mediassa ja tuo sitäkin kautta SAMKin TKI-toimintaa näkyväksi.

Vuoden viestijäksi valittiin lehtori Meri Olenius. Olenius on tuonut monipuolisesti ja positiivisesti esiin omaa työtään ja SAMKin toimintaa sosiaalisessa mediassa. Hänen valintaansa perusteltiin sillä, että hänen kanssaan on helppo tehdä yhteistyötä, ja hän hoitaa aina oman palettinsa varmuudella.

Vuoden opettajan valitsi opiskelijoiden äänestyksen perusteella opiskelijakunta SAMMAKKO. Vuoden opettajana palkittiin lehtori Timo Hannelius. Opiskelijat kuvailivat häntä muun muassa rennoksi ja asiansa tietäväksi opettajaksi, joka on selkeästi kiinnostunut opettamastaan aiheesta. Hänen työotettaan kuvailtiin loistavaksi ja motivoivaksi. Kiitosta sai myös hänen asenteensa, jota kuvattiin ystävälliseksi, innokkaaksi ja opiskelijoista kiinnostuneeksi.

Henkilökunta valitsi keskuudestaan vuoden samkilaisen. Palkitsemisen perusteena oli, että henkilö luo toiminnallaan myönteistä kuvaa SAMKista. Hänen työssään näkyy tekemisen ilo ja auttamisen halu. Henkilö on yhteishengen nostattaja, kannustaja, uudistaja, työhyvinvoinnin kehittäjä ja yhtenäisen SAMKin luoja. Tänä vuonna vuoden samkilaiseksi valittiin osaamisaluesihteeri Mirja Vähä-Pesola.

Pekka Hyysalo luennoi Porin kampuksen Agora-salissa.

SAMKin henkilöstöpäivä

SAMKissa järjestetään vuosittain henkilöstöpäivä, jossa käydään läpi ajankohtaisia asioita ja palkitaan ansioituneita samkilaisia. Tämän vuoden teemana päivässä oli TTT eli tiimi, turvallisuus ja työyhteisö. Päivän keynote-puhujana oli FightBack-brändin kehittäjä Pekka Hyysalo (kuvassa).

Jaa tämä sivu

Kolme SAMKin opiskelijaa poseeraa violetin seinän edessä.

Vuoden 2023 menestystarinat julkaistu – Uusi Agora-lehti ilmestyi

Vuoden 2023 menestystarinat on julkaistu SAMKin sidosryhmälehti Agoran uusimmassa numerossa. Agora on ilmestynyt painettuna ja sen voi lukea myös verkossa.

SAMKin Youtube-kanava.

SAMK mukana TKI-kärjet 2024 -kilpailussa kahdella videolla

Valtakunnallinen ammattikorkeakoulujen TKI-kärjet-kilpailu järjestetään jälleen maaliskuussa 2024. SAMK osallistuu kilpailuun kahdella kilpailuvideolla, joilla esitellään tutkimustoimintaamme.

Henna Kyhä istuu keltaisella tuolilla.

Tutkimuspäällikkönä työikäisten hyvinvoinnin asialla

SAMKissa toimii nyt Ihmisen toimintakyvyn tutkimuskeskus. Keskuksen toiminta keskittyy satakuntalaisten työntekijöiden hyvinvointiin ja sen myötä maakunnan työvoiman saatavuuden haasteisiin. Ihmisen toimintakyvyn tutkimuskeskusta vetää tutkimuspäällikkö ja kasvatustieteen tohtori Henna Kyhä.