Henkilöstöpäivässä palkittiin ansioituneita samkilaisia

Henkilöstöpäivässä palkittiin vuoden 2021 ansioituneita samkilaisia. Palkituiksi tulivat vuoden menestystarina, aloite, hanketoimija, julkaisija, viestijä, opettaja ja samkilainen.

9.8.2022 | Teksti: Inna Saarinen | Kuva: Inna Saarinen

Henkilöstöpäivässä palkitut ryhmäkuvassa Porin kampuksen ala-aulassa.

Osa palkituista kuvattiin tilaisuuden päätteeksi. Kuvassa etualalla vasemmalta Sari Merilampi, Mirja Vähä-Pesola, Sanni Tuominen ja Johanna Ventelä. Takarivissä vasemmalta Teppo Hjelt, Jussi Kärki ja Katrin Kippasto.

Vuoden menestystarinaksi valittiin SAMKin kirjasto. Menestystarinan valintaan vaikutti esimerkiksi se, että kirjasto on kehittänyt huomattavasti digitaalisia palveluita. Kiitosta sai myös kirjastohenkilökunnan palvelualttius.

Palkittavan vuoden aloitteen teki erityisasiantuntija Esa Rahiala. Aloite koski etätyösopimuksen aikaosuuden maksimin kasvattamista normaalioloissa. Aloitteessaan Rahiala ehdotti, että etätyön maksimimäärä nostetaan tavanomaisissa olosuhteissa vähintään kolmeen päivään viikossa. Perusteluina hän esitti, että tällöin työntekijä saa verotuksessa täyden työhuonevähennyksen. Muutos kannustaisi työntekijöitä investoimaan etätyöpisteensä ergonomiaan.

Vuoden hanketoimijaksi valittiin lehtori Johanna Ventelä. Vuoden hanketoimija toteuttaa mallikkaasti SAMKin yhteiskunnallista vaikuttavuutta sekä osaamisen tiedonsiirtoa opiskelijoille ja yhteistyöyrityksiin. Kollegat kuvailevat Ventelää muun muassa seuraavasti: aktiivinen, oma-aloitteinen, tunnollinen, yhteistyökykyinen tiimipelaaja, joka omaa hyvän kontaktiverkoston.

Vuoden julkaisijana palkittiin tutkijayliopettaja Sari Merilampi. Hänet valittiin vuoden julkaisijaksi tieteellisen ja ammatillisen tason sekä julkaisujen määrän perusteella. Hän tekee monialaista yhteistyötä huomioiden myös opiskelijat. Julkaisurekisteriin sekä tiedejatutkimus.fi -portaaliin ilmoitettujen julkaisujen perusteella SAMKissa tehtiin 2021 yhteensä 247 julkaisua, joista Merilampi oli mukana kymmenessä. Julkaisurekisterin julkaisujen lisäksi Merilampi on aktiivinen myös sosiaalisessa mediassa ja tuo sitäkin kautta SAMKin TKI-toimintaa näkyväksi.

Vuoden viestijäksi valittiin lehtori Meri Olenius. Olenius on tuonut monipuolisesti ja positiivisesti esiin omaa työtään ja SAMKin toimintaa sosiaalisessa mediassa. Hänen valintaansa perusteltiin sillä, että hänen kanssaan on helppo tehdä yhteistyötä, ja hän hoitaa aina oman palettinsa varmuudella.

Vuoden opettajan valitsi opiskelijoiden äänestyksen perusteella opiskelijakunta SAMMAKKO. Vuoden opettajana palkittiin lehtori Timo Hannelius. Opiskelijat kuvailivat häntä muun muassa rennoksi ja asiansa tietäväksi opettajaksi, joka on selkeästi kiinnostunut opettamastaan aiheesta. Hänen työotettaan kuvailtiin loistavaksi ja motivoivaksi. Kiitosta sai myös hänen asenteensa, jota kuvattiin ystävälliseksi, innokkaaksi ja opiskelijoista kiinnostuneeksi.

Henkilökunta valitsi keskuudestaan vuoden samkilaisen. Palkitsemisen perusteena oli, että henkilö luo toiminnallaan myönteistä kuvaa SAMKista. Hänen työssään näkyy tekemisen ilo ja auttamisen halu. Henkilö on yhteishengen nostattaja, kannustaja, uudistaja, työhyvinvoinnin kehittäjä ja yhtenäisen SAMKin luoja. Tänä vuonna vuoden samkilaiseksi valittiin osaamisaluesihteeri Mirja Vähä-Pesola.

Pekka Hyysalo luennoi Porin kampuksen Agora-salissa.

SAMKin henkilöstöpäivä

SAMKissa järjestetään vuosittain henkilöstöpäivä, jossa käydään läpi ajankohtaisia asioita ja palkitaan ansioituneita samkilaisia. Tämän vuoden teemana päivässä oli TTT eli tiimi, turvallisuus ja työyhteisö. Päivän keynote-puhujana oli FightBack-brändin kehittäjä Pekka Hyysalo (kuvassa).

9.8.2022 | Teksti: Inna Saarinen | Kuva: Inna Saarinen

Lisää aiheesta

Jari Multisilta SAMKin studiossa
| SAMK Työnantajana

Henkilöstöpäivässä palkittiin ansioituneita samkilaisia – Menestystarinaksi SAMKin kyky selvitä koronasta

SAMKin henkilöstöpäivässä palkittiin ansioituneita samkilaisia eri kategorioissa. Henkilöstöpäivä järjestettiin koronatilanteesta johtuen etäyhteyksin.
| Kirjasto

Korona koetteli kirjastopalveluja, asiakastyytyväisyys silti vakaata – SAMKin kirjasto vuonna 2021

Kahden vuoden korona-aika näkyi digiaineiston käytön vahvana kasvuna, tiedonhaun ohjauksen siirtymisenä verkkoon ja henkilöstön tehtävien muutoksena. Aukioloajoissa, tilojen käytössä ja lainauksessa on ollut vaihtelua. Muutosten keskellä tyytyväisyys kirjastopalveluihin on pysynyt kiitettävällä tasolla.

Uusimmat uutiset

Neljä naista testaa hyvinvointiteknologian tuotteita rentoutumiseen.
| Tapahtumat

RoboAI-viikko 2023: Tavoitteena osallisuuden lisääminen

RoboAI-viikon 17.4. avaava hyvinvointi- ja terveysteknologian päivä tutustuttaa paremmin hankemaailmaan. Aamupäivän aikana SAMKin toimijat ja yhteistyökumppanit kertovat hankkeissa tehtävistä osallisuutta tukevista testauksista ja kokeiluista. Keynote-puhuja, yliopisto-opettaja Marjaana Raukola-Lindblom kertoo mm. eläinten merkityksestä virtuaaliterapiassa.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta kerätty yhteen osoitteeseen. Toiminta on laajentunut 10 vuodessa valtavasti, ja tukee koko Suomen elinvoimaa & kasvua. Myös koulutuksen ja tutkimuksen yhteys vahvistuu koko ajan.

https://tki.fi/

#TKItutuksi

Modernisoimme teknologiayrityksiä robotiikan ja tekoälyn avulla @TampereUni kanssa. Tuemme maakunnan akkuklusterin kehittymistä @prizztech kanssa. Aloitamme ainutlaatuisen akkumateriaalien kierrätystutkimuksen spektroskopiaa ja tekoälyä hyödyntämällä.
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html

@SatakunnanAMK Onnittelut @SAMK, 20 m€ kilpailtua tutkimusrahaa, 500 yrityskumppania on hyvä tulos. Satakunnan ja Suomen yritykset tarvitsevat vahvoja tutkimus- ja koulutusyksikötä kansainvälisen kilpailuedun luomisessa.

Digiraivaajat-tapahtuma 7.3.23. Teemoina digiajan asiakaskokemus, yrityksen sisäinen digitalisaatio, inhimillinen muutosjohtaminen ja vastuullisuus.
Aikataulun ja infoa http://digiraivaajat.samk.fi Tapahtuma on maksuton, edellyttää ennakkoilmoittautumista: https://elomake.samk.fi//lomakkeet/14031/lomakkeet.html

Mitä keskuksemme tekee? Valmennamme yrityksiä ymmärtämään tuottamaansa dataa ja sen jalostamista liiketoiminnaksi. Teemme datapilotteja sekä järjestämme täsmäseminaareja tiedolla johtamisesta ja asiantuntijoiden ajattelun kehittämisestä. #tki #samk
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html