Haku SAMKiin käynnistyi – tarjolla uusia insinöörikoulutuksia

Kevään yhteishakuaika suomenkielisiin tutkintoon johtaviin koulutuksiin on käynnissä. SAMKissa on tarjolla yhteensä 33 koulutusta.

14.3.2023 | Teksti: Inna Saarinen | Kuva: Veera Korhonen

SAMKin opiskelijoita kirjastossa.

Jokaisella SAMKin kampuksella on oppimista tukeva kirjasto. Kuvassa opiskelijoita Porin kampuksen kirjastossa.

SAMKissa on hakukohteina yhteensä 14 päiväopetuksena tarjottavaa AMK-tutkinto-ohjelmaa ja 12 monimuoto- tai verkkokoulutuksena tarjottavaa AMK-tutkinto-ohjelmaa sekä seitsemän YAMK-tutkinto-ohjelmaa (Master).

Aloituspaikkoja syksyllä 2023 alkavassa AMK-tutkintoon johtavassa koulutuksessa on SAMKissa yhteensä noin 1300 ja ylempään AMK-tutkintoon johtavassa koulutuksessa noin 250.

Monimuotototeutuksia räätälöity maakunnan tarpeisiin

Haussa on kaksi uutta insinöörikoulutusta, elintarviketuotannon sekä tieto- ja viestintätekniikan monimuotototeutukset.

– Uusilla insinöörikoulutuksilla vastataan Satakunnan työelämän tarpeisiin. Maakunnassa toimii paljon elintarviketeollisuutta ja IT-alan yrityksiä, joiden kanssa yhteistyössä tuotetaan aloille uutta osaamista koulutusten aloittamisen myötä, kertoo opiskelijapalveluiden päällikkö Janne Santala.

Elintarviketuotannon monimuotokoulutuksen pääpaino on elintarvikealan keskeisissä osaamistarpeissa, joita ovat esimerkiksi prosessi- ja tuotekehitysosaaminen, turvallisuus- ja laatuvaatimusten hallinta sekä teknis-taloudellinen ajattelu.

Tieto- ja viestintätekniikan tutkintoon johtava koulutus tuottaa ICT-alan asiantuntijoita, jotka saavat digitalisaation edellyttämän monipuolisen osaamisen ja alan kokonaisvaltaisen ymmärryksen.

Englanninkieliset tutkintoon johtavat koulutukset olivat haussa jo tammi-helmikuussa. Kaikki keväällä haussa olevat opinnot käynnistyvät elo-syyskuussa 2023.

 

Lisätietoja:

Opiskelijapalveluiden päällikkö Janne Santala, janne.santala@samk.fi, p. 044 710 3012
Haku tapahtuu osoitteessa: opintopolku.fi
Kaikki haussa olevat koulutukset: samk.fi/haku

 

14.3.2023 | Teksti: Inna Saarinen | Kuva: Veera Korhonen

Lisää aiheesta

Kaksi opiskelijaa kävelee kirjastossa.
| Opinnot ja opetus

Kansainvälisten koulutusten haku päättyi – SAMKiin ennätysmäärä hakijoita

Haku SAMKin kansainvälisiin tutkintoon johtaviin koulutuksiin päättyi eilen. Yhteentoista hakukohteeseen tuli yhteensä yli 18 400 hakemusta yli 9 000 yksittäiseltä hakijalta.
| SAMK

Haku kansainvälisiin tutkinto-ohjelmiin alkoi

Haku syksyllä 2023 alkaviin englanninkielisiin koulutuksiin on käynnissä 15.2.2023 klo 15 asti. SAMKissa on haettavana kahdeksan ammattikorkeakoulututkintoon johtavaa koulutusta ja kolme ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavaa koulutusta.

Uusimmat uutiset

Kuvituskuva.
| Tapahtumat

RoboAI-viikko 2023: Kohti älykästä tulevaisuutta

Millä kaikilla eri tavoilla ohjelmistotekniikkaa ja data-analytiikkaa hyödynnetään niin terveydenhuollossa, matkailualalla, uuden liiketoiminnan luomisessa kuin maataloudessa? RoboAI-viikon 21. huhtikuuta päättävä Älykkäät järjestelmät -tapahtuma avaa Tampereen yliopiston Porin yksikön tekemää tutkimusta ohjelmistotekniikan ja data-analytiikan parissa sekä yritysyhteistyötä.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta kerätty yhteen osoitteeseen. Toiminta on laajentunut 10 vuodessa valtavasti, ja tukee koko Suomen elinvoimaa & kasvua. Myös koulutuksen ja tutkimuksen yhteys vahvistuu koko ajan.

https://tki.fi/

#TKItutuksi

Modernisoimme teknologiayrityksiä robotiikan ja tekoälyn avulla @TampereUni kanssa. Tuemme maakunnan akkuklusterin kehittymistä @prizztech kanssa. Aloitamme ainutlaatuisen akkumateriaalien kierrätystutkimuksen spektroskopiaa ja tekoälyä hyödyntämällä.
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html

@SatakunnanAMK Onnittelut @SAMK, 20 m€ kilpailtua tutkimusrahaa, 500 yrityskumppania on hyvä tulos. Satakunnan ja Suomen yritykset tarvitsevat vahvoja tutkimus- ja koulutusyksikötä kansainvälisen kilpailuedun luomisessa.

Digiraivaajat-tapahtuma 7.3.23. Teemoina digiajan asiakaskokemus, yrityksen sisäinen digitalisaatio, inhimillinen muutosjohtaminen ja vastuullisuus.
Aikataulun ja infoa http://digiraivaajat.samk.fi Tapahtuma on maksuton, edellyttää ennakkoilmoittautumista: https://elomake.samk.fi//lomakkeet/14031/lomakkeet.html

Mitä keskuksemme tekee? Valmennamme yrityksiä ymmärtämään tuottamaansa dataa ja sen jalostamista liiketoiminnaksi. Teemme datapilotteja sekä järjestämme täsmäseminaareja tiedolla johtamisesta ja asiantuntijoiden ajattelun kehittämisestä. #tki #samk
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html