Galleria Taidekäytävällä avautuu juhlanäyttely: Päivi Jokinen – maalauksia

SAMKissa juhlitaan tänä vuonna korkeakoulun 30-vuotista taivalta. Juhlavuoden kunniaksi SAMKin Porin kampuksen Galleria Taidekäytävällä avautuu juhlanäyttely: Päivi Jokinen – maalauksia.

22.9.2022 | Teksti: Inna Saarinen | Kuva: Artikkelikuva: Inna Saarinen – Teoskuvat: Kirsi Julku ja Leevi Kämäräinen

Päivi Jokinen seisoo näyttelytyönsä edessä Galleria Taidekäytävällä.

Taiteilija Päivi Jokinen ja hänen teoksensa Esiäitien lahjat.

Taidemaalari Päivi Jokinen on aikanaan valmistunut Kankaanpäästä kuvataiteilijaksi. Nyt avattuun näyttelyyn on valikoitunut Jokisen uusimpia töitä. Kaikki työt on tehty öljyväreillä kankaalle.

– Työt sopivat tähän juhlanäyttelyyn, koska niissä on koristeellisuutta, kukkasia ja juhlahumua, taiteilija itse sanoo.

Opetuspäällikkö Matti Velhonoja kertoo, että Päivi Jokinen sopi hyvin juhlanäyttelyn pitäjäksi. Hän on pitkän linjan taiteilija, jonka paikallisuutta arvostettiin myös valinnassa.

Jokisen työhuone sijaitsee Kankaanpäässä vanhalla rautatieasemalla. Hänen töitään on SAMKin kokoelmien lisäksi muun muassa Kansallisgallerian, Porin Taidemuseon, Satasairaalan ja House of Humour and Satiren (Bulgaria) kokoelmissa. Hänet valittiin viime vuonna Taiteen edistämiskeskuksen toimesta Satakunnan taidepalkinnon saajaksi.

Näyttelyssä olevat teokset:

  1. Esiäitien lahjat , 2022, öljy kankaalle
  2. Lymy, 2021, öljy kankaalle
  3. Humu, 2022, öljy kankaalle
  4. Pilvikerrostumia, 2022, öljy kankaalle
  5. Karuselli, 2022, öljy kankaalle
  6. Oraakkeli, 2021, öljy kankaalle
  7. Seppelöity, 2022, öljy kankaalle

Näyttely on avoinna 22.9.–25.11. kampuksen aukioloaikoina. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Porin Saskiat ry:n stipendiaattinäyttely

Samaan aikaan juhlanäyttelyn kanssa avautui Poriginal Galleriassa kuvataiteen opiskelijoiden Kirsi Julkun ja Leevi Kämäräisen Porin Saskiat ry:n stipendiaattinäyttely.

Teos: The traveller

Kirsi Julku

Kirsi Julku työskentelee pääosin maalaustaiteen ja grafiikan parissa. Päähenkilönä hänen teoksissaan esiintyy luuranko. Ensimmäisenä luurangosta tulee usealle mieleen kuolema, mutta Julkun taiteessa kyse on enemmänkin elämästä ja luuranko edustaa meitä kaikkia olemalla kuin riisuttu versio sinusta ja minusta.

Kuvassa teos: The Traveller

Teos: Noitavankkurit

Leevi Kämäräinen

Leevi Kämäräinen työskentelee monipuolisesti eri tekniikoiden parissa, keskittyen kuitenkin pääasiassa maalaamiseen. Teoksissaan hän käsittelee luonnon loputonta kiertokulkua sekä ihmiselon absurdeja ristiriitaisuuksia.

Kuvassa teos: Noitavankkurit

22.9.2022 | Teksti: Inna Saarinen | Kuva: Artikkelikuva: Inna Saarinen – Teoskuvat: Kirsi Julku ja Leevi Kämäräinen

Lisää aiheesta

Tomas Regan
| SAMK

Grafiikan lehtori opettaa taiteen perusteita ja oppii samalla itse, miten muut kuvaavat maailmaa

Kankaanpäästä on valmistunut taiteilijoita jo yli viidenkymmenen vuoden ajan. Kampus työllistää toistakymmentä kuvataiteen lehtoria, projektityöntekijää sekä sivutoimista tuntiopettajaa. Tomas Regan aloitti Kankaanpäässä taidegrafiikan lehtorina vuoden 2020 alussa.
Enrico Mazzone SAMKin Porin kampuksen taidekäytävällä.
| Hyvinvointi ja terveys

Enrico Mazzone: Jumalallisen komedian holveissa SAMKin taidekäytävällä

Mytologiseen kuvastoon kietoutuneita tuttuja ja tuntemattomia kasvoja, lokaatioita ympäri Suomen sekä silmiinpistäviä suomalaisuuden erityispiirteitä, niitä tarjoilee 26.3. asti SAMKin taidekäytävällä italialainen taiteilija Enrico Mazzone.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMK järjestää globaalin merenkulun konferenssin lokakuussa 2023. Konferenssin “Annual General Assembly of International Association of Maritime Universities in 2023” järjestelyt ovat jo käynnistyneet. https://samkarit.samk.fi/2022/09/30/globaali-merenkulun-konferenssi-jarjestetaan-lokakuussa-2023/

Verkkokauppa 2.0 -hankkeen koulutuksessa tänään Raumalla asiaa tuotteista ja verkkokaupan sisällöstä. Kouluttajana Made of Sundaysin verkkokauppias, designer ja webmaster Thomas Leppä. 👌🏼 #verkkokauppa #asiakaskokemus #yrittäjä #BIC #samk #katsetulevaisuuteen

SAMK on tehnyt Satakunnan Osuuskaupan kanssa pitkään yhteistyötä. Virallinen kumppanuussopimus tehtiin muutama vuosi sitten. Kumppanuudella on tavoiteltu yhteistyön syventämistä, laajentamista ja systematisointia sekä uusia yhteistyömuotoja. @SatakunnanOk https://www.samk.fi/uutiset/samk-ja-satakunnan-osuuskauppa-tiivistavat-yhteistyota/

Niin iloinen 🤩 kun otetaan yhteyttä ja sanotaan, että teemme tärkeää työtä @SatakunnanAMK ja siitä tehdään oikein julkaisukin 👌
@sataeduKrista kanssa kerrotaan miten hyvinvointiteknologia edistää osallisuutta ja miten aistikuormitusta voi ⬇️: http://yritma.fi/uutiset/sosiaali-ja-kuntatalous @RoboAI2

TEKOS hankkeella haluamme monialaisella tiimillä lisätä osallisuuden mahdollisuuksia #osallisuus #tekos https://yritma.fi/uutiset/sosiaali-ja-kuntatalous/teknologialla-osallisuutta-verkostolla-vaikuttavuutta