Fysioterapiakoulutuksen osaamista maailmalle verkkoseminaarissa

Lähes 500 osallistujaa ympäri Eurooppaa kuuli suomalaisesta fysioterapiakoulutuksesta REHAB-projektin järjestämällä intensiiviviikolla. SAMKin asiantuntijat perehdyttivät kuulijansa suomalaiseen fysioterapiakoulutukseen, fysioterapian eri osa-alueisiin sekä tutkimukseen.

Suuri turkoosi tietokoneen ruutu ja nainen etäyhteydellä pienellä ruudulla.

Viikko sai osallistujilta erinomaista palautetta. Esitykset koettiin tärkeiksi ja inspiroiviksi.

Fysioterapiassa käytettävät kehittyneet teknologiat pääsivät esille, kun osallistujille esiteltiin Exoskeleton-kävelyrobotin käyttöä kuntoutuksessa sekä osallistujien uskomattomiksi kuvailemia simulaatiotiloja. Opiskelijanäkökulmaa fysioterapiakoulutukseen eri maissa toi fysioterapiaopiskelija Lea Heinrichs, joka on suorittanut opintoihinsa kuuluvat työharjoittelunsa useissa eri maissa. Osallistujat pääsivät myös seuraamaan live-striimattuna opetusta suoraan neurologisen fysioterapian harjoittelutunnilta. Lisäksi interaktiivinen virtuaalikierros simulaatiokeskuksissa erityisesti Kokeilimossa sai osallistujat tuntemaan paikallaoloa.

Fysioterapiaopiskelijoiden tekemät videot ja haastattelut palvelukeskus Soteekissa loivat kuvaa monialaisesta ja innovatiivisesta oppimisympäristöstä. Suomalaisen fysioterapiakoulutuksen terveydenedistämiseen ja toimintakyvyn testaamiseen sekä sovelletun liikunnan opetukseen perehtyminen oli osallistujille uutta ja loi käsitystä fysioterapiapalvelujen ja fysioterapeuttien osaamisen moninaisuudesta.

Eniten yleisöä keräsivät geriatrisen fysioterapian luento sekä Manchesterin yliopiston professorin, James Selfen, luento ratsupaikkaoireyhtymästä ja tohtori Merja Sallisen puheenvuoro kivun kulttuurisista, sosiaalisista, tunne- ja identiteettiulottuvuuksista. Luennot herättivät kysymyksiä ja keskustelua pitkin viikkoa. Kokonaisuudessaan tilaisuus sai erinomaista palautetta. Osallistujat olivat vaikuttuneita niin asiakkaiden kohtaamisen tavastamme kuin SAMKin tiloistakin.

Erasmus-rahoitteisessa REHAB-projektissa kehitetään Ukrainan fysioterapiakoulutusta. Tarve fysioterapiakoulutuksen uudistamiselle nousi Ukrainasta, jossa koulutusta kehitetään maisteritasolle. SAMKin fysioterapia-ammattilaiset valmentavat opettajia ja tuottavat koulutuksen sisältöjä sekä oppimateriaalia Ukrainan yliopistoille, jotka ovat hankkeessa mukana.

Lue lisää projektista

Jaa tämä sivu

Etualalla robotti, taustalla tutkijoita.

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy syksyllä Porissa yhteistyössä SAMKin kanssa

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy Porissa syksyllä 2024. SAMKin kanssa yhteistyössä toteutettavaan maisterikoulutukseen voi hakea 2.– 15.5.2024. Sopimus energia-alan robotiikkasovelluksiin liittyvän professuurin perustamiseksi ja maisteriohjelman käynnistämiseksi allekirjoitettiin vuonna 2022.

Joonas Rakkolainen esittelee käsissään kehittämäänsä tuotetta Atlas Care.

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen kehitti innovatiivisen apuvälineen niskajumiin

SAMKin Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen on kehittänyt yritystoiminnassaan apuvälineen, jolla hän hoiti aluksi omaa migreeniään.

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.