Etenemismahdollisuudet houkuttelivat Emman insinööriopintoihin

Turusta Poriin muuttanut Emma Alén opiskelee toista vuotta energia- ja ympäristötekniikan insinööriksi Satakunnan ammattikorkeakoulussa.

Silmälasit päässä isosti hymyilevä nainen.

Erilaisiin aurinkokennoihin tutustuminen liittyy Emman opintoihin.

Viiden välivuotensa aikana Emma työskenteli kaupan alalla. Siellä hän ei kuitenkaan päässyt nousemaan urallaan, ja näin häntä alkoi kiinnostaa energia- ja ympäristötekniikka.

– ­­­Tällä alalla on paljon paremmat etenemismadollisuudet, niin sitten minä ajattelin, että kyllä ne nämä insinööriopinnot ovat.

Alalla pääsee Emman mukaan todella hyviin työpaikkoihin ja kehittämään itseään oikeasti todella pitkälle. Sen takia alalle kannattaakin nyt hakeutua.

Haasteet kemian opiskelussa eivät lannistaneet hakemasta koulutukseen

– Luin koulutuksen kuvauksen ja ajattelin, että tämä kuulostaa vaikealta. Kemiaa ja fysiikkaa, mutta ei se haittaa ne menevät sitten siinä mukana. Kun haluaa jotakin, niin sen eteen tekee töitä.

Emman mielestä parasta opinnoissa ovat hänen opiskelukaverinsa, sekä SAMKin laadukas ja hauska opetus.

– Sinä tiedät, että et ole ikinä yksin. Jos tulee jokin ongelma vastaan, niin aina vain keräännytään ja lähdetään siitä yhdessä miettimään niitä asioita. Meillä on ihan superkivoja ihmisiä meidän alallamme, ja kun heistä tulee minun työkavereitani, niin ainakin tietää, että on mukavia ihmisiä samalla työpaikalla.

Vaikka Emma ei ole aina tiennyt haluavansa juuri tälle alalle, on hän tiennyt haluavansa auttaa maailmaa jollakin tavalla. Ennen energia- ja ympäristötekniikan opiskeluja Emma haaveili muun muassa sairaanhoitajan urasta.

Valmistumisensa jälkeen Emma haluaisi lähteä kehittämään omaa osaamistansa yliopistoon. Kiinnostavan työpaikan tullessa vastaan tulevaisuuden suunnitelmat voivat mennä uusiksi.

Lue lisää energia- ja ympäristötekniikan opinnoista. Emma hymyilemässä aurinkokennojen edessä.

Emma Alén

  • Toisen vuoden energia- ja ympäristötekniikan insinööriopiskelija (AMK)
  • Suuntautunut opinnoissaan enemmän energiatekniikkaan

Jaa tämä sivu

Etualalla robotti, taustalla tutkijoita.

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy syksyllä Porissa yhteistyössä SAMKin kanssa

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy Porissa syksyllä 2024. SAMKin kanssa yhteistyössä toteutettavaan maisterikoulutukseen voi hakea 2.– 15.5.2024. Sopimus energia-alan robotiikkasovelluksiin liittyvän professuurin perustamiseksi ja maisteriohjelman käynnistämiseksi allekirjoitettiin vuonna 2022.

Joonas Rakkolainen esittelee käsissään kehittämäänsä tuotetta Atlas Care.

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen kehitti innovatiivisen apuvälineen niskajumiin

SAMKin Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen on kehittänyt yritystoiminnassaan apuvälineen, jolla hän hoiti aluksi omaa migreeniään.

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.