Etenemismahdollisuudet houkuttelivat Emman insinööriopintoihin

Turusta Poriin muuttanut Emma Alén opiskelee toista vuotta energia- ja ympäristötekniikan insinööriksi Satakunnan ammattikorkeakoulussa.

10.1.2023 | Teksti: Linnea Kangasniemi, SAMKin opiskelija | Kuva: Linnea Kangasniemi, SAMKin opiskelija

Silmälasit päässä isosti hymyilevä nainen.

Erilaisiin aurinkokennoihin tutustuminen liittyy Emman opintoihin.

Viiden välivuotensa aikana Emma työskenteli kaupan alalla. Siellä hän ei kuitenkaan päässyt nousemaan urallaan, ja näin häntä alkoi kiinnostaa energia- ja ympäristötekniikka.

– ­­­Tällä alalla on paljon paremmat etenemismadollisuudet, niin sitten minä ajattelin, että kyllä ne nämä insinööriopinnot ovat.

Alalla pääsee Emman mukaan todella hyviin työpaikkoihin ja kehittämään itseään oikeasti todella pitkälle. Sen takia alalle kannattaakin nyt hakeutua.

Haasteet kemian opiskelussa eivät lannistaneet hakemasta koulutukseen

– Luin koulutuksen kuvauksen ja ajattelin, että tämä kuulostaa vaikealta. Kemiaa ja fysiikkaa, mutta ei se haittaa ne menevät sitten siinä mukana. Kun haluaa jotakin, niin sen eteen tekee töitä.

Emman mielestä parasta opinnoissa ovat hänen opiskelukaverinsa, sekä SAMKin laadukas ja hauska opetus.

– Sinä tiedät, että et ole ikinä yksin. Jos tulee jokin ongelma vastaan, niin aina vain keräännytään ja lähdetään siitä yhdessä miettimään niitä asioita. Meillä on ihan superkivoja ihmisiä meidän alallamme, ja kun heistä tulee minun työkavereitani, niin ainakin tietää, että on mukavia ihmisiä samalla työpaikalla.

Vaikka Emma ei ole aina tiennyt haluavansa juuri tälle alalle, on hän tiennyt haluavansa auttaa maailmaa jollakin tavalla. Ennen energia- ja ympäristötekniikan opiskeluja Emma haaveili muun muassa sairaanhoitajan urasta.

Valmistumisensa jälkeen Emma haluaisi lähteä kehittämään omaa osaamistansa yliopistoon. Kiinnostavan työpaikan tullessa vastaan tulevaisuuden suunnitelmat voivat mennä uusiksi.

Emma hymyilemässä aurinkokennojen edessä.

Emma Alén

  • Toisen vuoden energia- ja ympäristötekniikan insinööriopiskelija (AMK)
  • Suuntautunut opinnoissaan enemmän energiatekniikkaan

10.1.2023 | Teksti: Linnea Kangasniemi, SAMKin opiskelija | Kuva: Linnea Kangasniemi, SAMKin opiskelija

Lisää aiheesta

Oskari poseeraa lähikuvassa.
| Uratarina

Energia- ja ympäristötekniikka on tulevaisuuden ala

Porilainen Oskari Hietamäki opiskelee kolmatta vuotta SAMKissa energia- ja ympäristötekniikan insinööriksi.
Jere Blom on sairaalan työmaalla suojavarusteissa.
| SAMK

Opiskelijamme työllistyvät: SAMKista Caverionin projektipäälliköksi

Nousiaisista lähtöisin oleva Jere Blom kirjoitti ylioppilaaksi vuonna 2012. Jatkokoulutusta miettien mielenkiintoa oli LVI-puolelle sekä energiatekniikkaan. LVI-puolella työtarjontaa on ollut enemmän, joten se siirtyi ensimmäiseksi vaihtoehdoksi.

Uusimmat uutiset

Kuvituskuva.
| Tapahtumat

RoboAI-viikko 2023: Kohti älykästä tulevaisuutta

Millä kaikilla eri tavoilla ohjelmistotekniikkaa ja data-analytiikkaa hyödynnetään niin terveydenhuollossa, matkailualalla, uuden liiketoiminnan luomisessa kuin maataloudessa? RoboAI-viikon 21. huhtikuuta päättävä Älykkäät järjestelmät -tapahtuma avaa Tampereen yliopiston Porin yksikön tekemää tutkimusta ohjelmistotekniikan ja data-analytiikan parissa sekä yritysyhteistyötä.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta kerätty yhteen osoitteeseen. Toiminta on laajentunut 10 vuodessa valtavasti, ja tukee koko Suomen elinvoimaa & kasvua. Myös koulutuksen ja tutkimuksen yhteys vahvistuu koko ajan.

https://tki.fi/

#TKItutuksi

Modernisoimme teknologiayrityksiä robotiikan ja tekoälyn avulla @TampereUni kanssa. Tuemme maakunnan akkuklusterin kehittymistä @prizztech kanssa. Aloitamme ainutlaatuisen akkumateriaalien kierrätystutkimuksen spektroskopiaa ja tekoälyä hyödyntämällä.
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html

@SatakunnanAMK Onnittelut @SAMK, 20 m€ kilpailtua tutkimusrahaa, 500 yrityskumppania on hyvä tulos. Satakunnan ja Suomen yritykset tarvitsevat vahvoja tutkimus- ja koulutusyksikötä kansainvälisen kilpailuedun luomisessa.

Digiraivaajat-tapahtuma 7.3.23. Teemoina digiajan asiakaskokemus, yrityksen sisäinen digitalisaatio, inhimillinen muutosjohtaminen ja vastuullisuus.
Aikataulun ja infoa http://digiraivaajat.samk.fi Tapahtuma on maksuton, edellyttää ennakkoilmoittautumista: https://elomake.samk.fi//lomakkeet/14031/lomakkeet.html

Mitä keskuksemme tekee? Valmennamme yrityksiä ymmärtämään tuottamaansa dataa ja sen jalostamista liiketoiminnaksi. Teemme datapilotteja sekä järjestämme täsmäseminaareja tiedolla johtamisesta ja asiantuntijoiden ajattelun kehittämisestä. #tki #samk
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html