Etäopiskelu laittoi Julian rakennus- ja yhdyskuntatekniikan opintoihin vauhtia

Julian haaveet oikeustieteiden opiskeluista vaihtuivat käytännönläheisempään insinööriopiskeluun. Etäopiskelu laittoi lisää vauhtia opintojen etenemiseen.

22.1.2023 | Teksti: Timo Hietasalo, SAMKin opiskelija | Kuva: Timo Hietasalo

Tumma hiuksinen Julia vihreäkantinen kirja kädessään.

Teoriapohjaa kartuttamassa.

Julia Reunavuori aloitti insinööriksi opiskelun SAMKissa 2019 ja valmistua pitäisi jo 2022 joulukuussa.

– En tiennyt rakennus- ja yhdyskuntatekniikan insinöörin työstä juuri mitään aloittaessani opiskelun SAMKissa. Minulla ei ollut myöskään mitään erityisiä odotuksia opinnoista, mutta olen kokenut ne mielenkiintoisina ja hyödyllisinä, Julia kertoo.

Korona sekoitti opiskelua jonkin verran, kun lähiopiskelusta oli pakko siirtyä etäopiskeluun. Julia on kokenut pientä haastetta etäopiskelussa, kuten suunnittelua käsittelevillä opintojaksoilla. Opettajan tuki olisi ollut ehkä helpommin saatavilla lähiopetuksessa.

Loppujen lopuksi etäopiskelu laittoi kuitenkin opintoihin vauhtia ja Julia valmistuu 3,5 vuodessa perinteisen neljän vuoden sijaan.

Haaveissa uran luominen vastaavana työnjohtajana

– Suosittelen tätä alaa ehdottomasti tuleville opiskelijoille. Maailman paras ala ja haluan myös jakaa tätä ilosanomaa, toteaa Julia.

Tulevaisuuden haaveissa Julialla on uran luominen työnjohtajana ja siitä eteneminen vastaavaksi työnjohtajaksi, koska siinä teoria ja käytäntö yhdistyvät hyvin. Kesän 2021 haalariharjoittelu eli rakennusalan perustyöt Raumalla ja tämän vuoden kesätyö kesämestarina Porissa tuntuivat todella mukavalta ja omalta.

– Minut otettiin hyvin vastaan ja koin, että tältä alalta en halua koskaan pois. Haalariharjoittelussa pääsi tekemään itse käsillä ja tutustumaan rakentamiseen työntekijän näkökulmasta. Keväällä aloitin tuotantopainotteisten opintojen suuntausopinnot työmaalla eli TUPA-harjoittelun. Tämän käytännön työnjohtoharjoittelun jälkeen jäin samaan paikkaan kesätöihin vielä kesämestarina. Kesämestarina olo näytti sen, mikä tuleva työnkuva työnjohtajana oikeasti on, Julia pohtii.

Tumma hiuksinen Julia valkoinen toppaliivi päällään, kädet taskuissaan seisomassa.

Julia Reunavuori

 

  • Rakennus- ja yhdyskuntatekniikkainsinööri
  • Suuntautumisena TUPA eli tuotantopainotteinen
  • Valmistuu joulukuussa 2022

22.1.2023 | Teksti: Timo Hietasalo, SAMKin opiskelija | Kuva: Timo Hietasalo

Lisää aiheesta

Suvi Grönroos SAMKin Porin kampuksen kirjastossa.
| Opiskelijatarina

Mukana vanhempien rakennusprojekteissa – Suvi on aina halunnut insinööriksi

Suvi Grönroosin mielestä rakennus- ja yhdyskuntatekniikka on mielenkiintoisin ala, mitä SAMKissa voi opiskella. Syksyllä 2021 alkoi hänen neljäs opiskeluvuotensa rakennus- ja yhdyskuntatekniikan tuotantopainotteisella puolella.
Jere Mäkelä seisoo rakennuksen edessä rakennustyövaatteisssa.
| Opinnot ja opetus

Työmaaopinnoissa tulevat rakennusinsinöörit saavat yhdistää teorian ja käytännön

Työmaaopinnoiksi kutsutaan SAMKissa rakennusalan opintokokonaisuutta, joissa opiskelija suorittaa rakennustyömaalla opintoja koko kolmannen opintovuoden kevään ajan. Yrityksen, jossa työmaaopinnot suoritetaan, saa opiskelija itse valita. Opinnot voi siis suorittaa missä päin Suomea tahansa.

Uusimmat uutiset

Jenniina poseeraamassa tietokoneen äärellä.
| Opinnot ja opetus

Matkailualan monipuolisuus sai kiinnostumaan opinnoista

Jenniina Matinaho opiskelee toista vuotta matkailualan opintoja Porin kampuksella. Matkailualan opinnoista sai kiinnostumaan alan monipuolisuus sekä sen tarjoamat laajat työllistymismahdollisuudet.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMKin johtoryhmä tapasi eilen ministerit @HonkonenPetri ja @MikkoTSavola sekä kansanedustajat @Eeva_Kalli ja @MatiasMarttinen eduskunnassa.

Keskustelua käytiin koulutuspolitiikasta, tutkimuksesta sekä Satakunnan tulevaisuuden näkymistä.

#katsetulevaisuuteen #satakunta

2

SAMKin kuvataiteen opiskelijat Anna Kallio ja Annika Närhi vetivät lukiolaisille taidepajaa. Se sisälsi opetusta muun muassa väriopista ja paikkasidonnaisesta taiteesta. Tuotoksena syntyi kolme lukioaikaa symbolisesti kuvaavaa maalausta. 👍https://www.samk.fi/uutiset/lukiolaiset-ottivat-kankaanpaan-yhteislyseon-seinatilat-haltuun-samkin-kuvataiteen-opiskelijat-vetivat-taidepajaa/

Finally we had this wonderful project group (GAMMA project’s Learning, Teaching, Training Activities) as a guest in Pori. How can project participants from four countries grow into such a great collaboration? So happy and proud of this gang! @RoboAI2 @SatakunnanAMK https://twitter.com/i/web/status/1618184366320148480

Kankaanpään pääkirjaston sisääntuloaulan tiloja valjastetaan jatkossa galleriakäyttöön. Kipinä uuden gallerian perustamiseen syntyi, kun kuntakuvataiteilija Mira Piitulainen kohtasi kankaanpääläisiä ja keskusteli alueella asuvan väen kanssa. 🎨🖌️ https://www.epressi.com/tiedotteet/kulttuuri-ja-taide/taidekaupungin-galleriavalikoima-taydentyy-kirjaston-nayttelytilalla.html

Kaksi SAMKin alumnia on valittu Satakunnan Kansan vakituisiksi toimittajiksi. Mikko Elon ja Annika Kangasmaan tavoitteena on avartaa ihmisten maailmankuvaa ja tuoda värisävyjä mustavalkoiseen ajatteluun. 📰 @SatakunnanKansa #alumni #katsetulevaisuuteen
https://www.satakunnankansa.fi/satakunta/art-2000009344648.html