Esteetön kampus ja liiketalouden opinnot ohjasivat Eveliinan Poriin

Eveliina Salonen opiskelee liiketalouden tutkinto-ohjelmassa luovan markkinoinnin suuntautumisessa toista vuotta. Tutkinto antaa hyvät valmiudet työelämään ja uraa voi lähteä kehittämään moneen eri suuntaan.

16.3.2023 | Teksti: Vilma Silventoinen, SAMKin opiskelija | Kuva: Vilma Silventoinen

Eveliina Salonen istuu pyörätuolissa Porin kampuksen aulassa.

Eveliina on opiskelujen ohella töissä ohjelmistoalan yrityksessä, jossa hän myös suorittaa harjoittelunsa.

Tähänastisessa opiskelussa on parasta ollut monipuolisuus. Opintojaksoja on ollut paljon erilaisia sisällöltään ja toteutustavaltaan. Opintoja on voinut saanut suorittaa lähi- sekä etäopetuksena, osin koronan takia. Suosikkiopinnoiksi Eveliina nostaa toisen vuoden valokuvaus- ja videointiopintojakson sekä graafisen suunnittelun opintojakson. Projektit oikeiden yritysten kanssa ovat olleet opettavaisia ja niistä on saanut käsitystä siitä, miltä työskentely opiskeluiden jälkeen voi näyttää.

Opiskeluita hänellä on jäljellä vielä noin vuosi. Harjoittelun hän hoitaa ohjelmistoalan yrityksessä, jossa on alkuvuodesta lähtien ollut töissä opintojen ohessa.

– Valmistumisen jälkeen odotan uran käynnistymistä ja siinä etenemistä, Eveliina sanoo.

Mahdollisuuksien ja mielenkiinnon mukaan hän voisi kuvitella opiskelevansa tulevaisuudessa lisää esimerkiksi ylemmän ammattikorkeakoulun puolella.

Pyörätuolilla liikkuvalle Eveliinalle Porin kampus oli looginen valinta

Pyörätuolilla liikkuvalle Eveliinalle Porin kampus oli looginen valinta, sillä rakennus on uusi sekä esteetön, myös parkkipaikkoja löytyy. Myös hänen sukulaisiaan asuu täällä, eikä sijainti ole liian kaukana Loimaalta, josta hän on kotoisin.

Esteettömyys oli tärkeä kriteeri opiskelupaikan valinnassa. Kampuksella liikkuminen on vaivatonta ja esimerkiksi inva wc löytyy kätevästi jokaisesta kerroksesta. Ruokailussa hän tarvitsee kuitenkin apua, sillä linjasto on omalle korkeudelle liian korkealla. Itsenäinen liikkuminen ja toiminta onnistuu muilta osin helposti.

Eveliina Salonen istuu pyörätuolissa ulkona vehreällä polulla.

Eveliina Salonen

  • liiketalouden opiskelija
  • suuntautunut luovaan markkinointiin
  • toisen vuoden opiskelija

16.3.2023 | Teksti: Vilma Silventoinen, SAMKin opiskelija | Kuva: Vilma Silventoinen

Lisää aiheesta

SAMKin opiskelija Joonatan Pälkäs työskentelee Porin kampuksen kirjastossa ääniä vaimentavassa opiskelupisteessä.
| Hyvinvointi ja terveys

Opinnäytetyö: Esteetön kampus – myös erityisherkille

Kaksi sosiaalialan opiskelijaa tutki opiskelijoiden kokemuksia esteettömyydestä, saavutettavuudesta, aistiesteettömyydestä ja erityisherkkyyksistä opiskelupaikassaan SAMKissa.
Kolme naista katselee piirroksia Porin uimahallin kahviossa.
| Hyvinvointi ja terveys

SAMKissa tehdään pitkäjänteistä liikuntapaikkojen esteettömyys- ja saavutettavuustyötä

Esteettömyys ja saavutettavuus lähtevät siitä, että me kaikki olemme erilaisia. SAMKin esteettömyys ja saavutettavuus -tutkimusryhmä on toteuttanut vuosien kuluessa useita liikuntapaikkojen esteettömyyden edistämiseen tähdänneitä hankkeita.

Uusimmat uutiset

Kuvituskuva.
| Tapahtumat

RoboAI-viikko 2023: Kohti älykästä tulevaisuutta

Millä kaikilla eri tavoilla ohjelmistotekniikkaa ja data-analytiikkaa hyödynnetään niin terveydenhuollossa, matkailualalla, uuden liiketoiminnan luomisessa kuin maataloudessa? RoboAI-viikon 21. huhtikuuta päättävä Älykkäät järjestelmät -tapahtuma avaa Tampereen yliopiston Porin yksikön tekemää tutkimusta ohjelmistotekniikan ja data-analytiikan parissa sekä yritysyhteistyötä.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta kerätty yhteen osoitteeseen. Toiminta on laajentunut 10 vuodessa valtavasti, ja tukee koko Suomen elinvoimaa & kasvua. Myös koulutuksen ja tutkimuksen yhteys vahvistuu koko ajan.

https://tki.fi/

#TKItutuksi

Modernisoimme teknologiayrityksiä robotiikan ja tekoälyn avulla @TampereUni kanssa. Tuemme maakunnan akkuklusterin kehittymistä @prizztech kanssa. Aloitamme ainutlaatuisen akkumateriaalien kierrätystutkimuksen spektroskopiaa ja tekoälyä hyödyntämällä.
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html

@SatakunnanAMK Onnittelut @SAMK, 20 m€ kilpailtua tutkimusrahaa, 500 yrityskumppania on hyvä tulos. Satakunnan ja Suomen yritykset tarvitsevat vahvoja tutkimus- ja koulutusyksikötä kansainvälisen kilpailuedun luomisessa.

Digiraivaajat-tapahtuma 7.3.23. Teemoina digiajan asiakaskokemus, yrityksen sisäinen digitalisaatio, inhimillinen muutosjohtaminen ja vastuullisuus.
Aikataulun ja infoa http://digiraivaajat.samk.fi Tapahtuma on maksuton, edellyttää ennakkoilmoittautumista: https://elomake.samk.fi//lomakkeet/14031/lomakkeet.html

Mitä keskuksemme tekee? Valmennamme yrityksiä ymmärtämään tuottamaansa dataa ja sen jalostamista liiketoiminnaksi. Teemme datapilotteja sekä järjestämme täsmäseminaareja tiedolla johtamisesta ja asiantuntijoiden ajattelun kehittämisestä. #tki #samk
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html