Ensimmäinen SAMKin koordinoima Erasmus+ kumppanuushanke käynnistyi

SAMKin matkailuliiketoiminnan tutkimusryhmän hanke merellisen matkailun osaamisen kehittämiseksi hyväksyttiin rahoitettavaksi.

Soutuvene puulaiturin vieressä, taustalla aurinko laskee järven selän taakse.

Erasmus+ kumppanuushankkeet ovat tuloksellinen väylä korkeakouluopetuksen uudistamiseen. Kyseinen hanke Sector-specific skills development in coastal and maritime tourism (Skills4CMT) tähtää matkailukoulutuksen laadun ja digitalisaation kehittämiseen.

– Hanke on merkittävä avaus matkailukoulutuksen kehittämistyön laajentamiseksi Itämereltä Euroopan tasolle, toteaa tutkijayliopettaja Sanna-Mari Renfors. Matkailu on luonteeltaan kansainvälinen toimiala, minkä vuoksi kansainvälisyys on erittäin merkittävä osa myös alan opetussuunnitelmia.

Koska merellinen matkailu on Euroopan suurin merellinen elinkeino, hankkeen keskiössä on matkailuelinkeinolle tarpeellisen osaamisen kehittäminen merellisessä toimintaympäristössä. Skills4CMT-hanke stimuloi alueellista taloutta, työpaikkojen luomista ja säilyttämistä rannikkoyhteisöissä.

Hankkeen tuloksena merelliseen matkailuun luodaan eurooppalaiset ammattiprofiilit, kehitetään yhteiseurooppalainen opetussuunnitelma korkeakoulujen strategisen yhteistyön vahvistamiseksi ja luodaan opetussuunnitelman toteuttamiseksi digitaalisia, avoimia opetusresursseja. Kohderyhmänä hankkeessa on nykyinen ja potentiaalinen työvoima, joka työskentelee Euroopan pohjoisilla merialueilla – Itämerellä, Pohjanmerellä ja Atlantin valtamerellä.

Hankkeen toteuttavat kyseisillä merialueilla toimivat ammattikorkeakoulut: Satakunnan ammattikorkeakoulu (koordinaattori), Seinäjoen ammattikorkeakoulu, Tarton yliopiston Pärnun kampus (Viro), Vidzemen ammattikorkeakoulu (Latvia), HZ ammattikorkeakoulu (Alankomaat) ja Dundalkin tekninen korkeakoulu (Irlanti). Hankkeen toteutusaika on 1.11.2020-30.6.2023.

Lisätiedot:
Tutkijayliopettaja Sanna-Mari Renfors, sanna-mari.renfors@samk.fi Skills 4cmt logo.

Jaa tämä sivu

Pienois-SAMKissa koululaiset pääsevät pitämään muun muassa ohjelmointia koskevan luennon.

SAMK mukana Yrityskylässä kehittämässä koululaisten työelämätaitoja

Yrityskylä on kattava oppimiskokonaisuus, joka tukee talouden, työelämän ja yrittäjyyden oppimista peruskoulussa. SAMK on mukana Satakunnan Yrityskylässä.

Jari Multisilta (vas.), Marjo Kaartinen ja Lauri Inna allekirjoittivat aiesopimuksen.

Porin kaupunki, Turun yliopisto ja SAMK käynnistävät avaruusteknologiayhteistyön

Porin kaupunki, Turun yliopisto ja SAMK allekirjoittivat perjantaina aiesopimuksen, jonka tavoitteena on kehittää Satakunnassa avaruusteknologiaa hyödyntävää koulutusta, tutkimusta ja innovaatiotoimintaa. Yhteistyön nimeksi tulee PoriSat.

Pia Lamminen (vas.) ja Anu-Mari Elohaka pitävät polkuopintoja hyvänä väylänä hakeutua tutkinto-opiskelijaksi.

Polkuopinnot – vaihtoehtoinen reitti tutkinto-opiskelijaksi

Polkuopinnot ovat avoimen ammattikorkeakoulun opintoja, joiden ideana on päästä tutkinto-opiskelijaksi tietyn opintokokonaisuuden suorittamisen jälkeen.