Ensimmäinen SAMKin koordinoima Erasmus+ kumppanuushanke käynnistyi

SAMKin matkailuliiketoiminnan tutkimusryhmän hanke merellisen matkailun osaamisen kehittämiseksi hyväksyttiin rahoitettavaksi.

Soutuvene puulaiturin vieressä, taustalla aurinko laskee järven selän taakse.

Erasmus+ kumppanuushankkeet ovat tuloksellinen väylä korkeakouluopetuksen uudistamiseen. Kyseinen hanke Sector-specific skills development in coastal and maritime tourism (Skills4CMT) tähtää matkailukoulutuksen laadun ja digitalisaation kehittämiseen.

– Hanke on merkittävä avaus matkailukoulutuksen kehittämistyön laajentamiseksi Itämereltä Euroopan tasolle, toteaa tutkijayliopettaja Sanna-Mari Renfors. Matkailu on luonteeltaan kansainvälinen toimiala, minkä vuoksi kansainvälisyys on erittäin merkittävä osa myös alan opetussuunnitelmia.

Koska merellinen matkailu on Euroopan suurin merellinen elinkeino, hankkeen keskiössä on matkailuelinkeinolle tarpeellisen osaamisen kehittäminen merellisessä toimintaympäristössä. Skills4CMT-hanke stimuloi alueellista taloutta, työpaikkojen luomista ja säilyttämistä rannikkoyhteisöissä.

Hankkeen tuloksena merelliseen matkailuun luodaan eurooppalaiset ammattiprofiilit, kehitetään yhteiseurooppalainen opetussuunnitelma korkeakoulujen strategisen yhteistyön vahvistamiseksi ja luodaan opetussuunnitelman toteuttamiseksi digitaalisia, avoimia opetusresursseja. Kohderyhmänä hankkeessa on nykyinen ja potentiaalinen työvoima, joka työskentelee Euroopan pohjoisilla merialueilla – Itämerellä, Pohjanmerellä ja Atlantin valtamerellä.

Hankkeen toteuttavat kyseisillä merialueilla toimivat ammattikorkeakoulut: Satakunnan ammattikorkeakoulu (koordinaattori), Seinäjoen ammattikorkeakoulu, Tarton yliopiston Pärnun kampus (Viro), Vidzemen ammattikorkeakoulu (Latvia), HZ ammattikorkeakoulu (Alankomaat) ja Dundalkin tekninen korkeakoulu (Irlanti). Hankkeen toteutusaika on 1.11.2020-30.6.2023.

Lisätiedot:
Tutkijayliopettaja Sanna-Mari Renfors, sanna-mari.renfors@samk.fi Skills 4cmt logo.

Jaa tämä sivu

Joonas Rakkolainen esittelee käsissään kehittämäänsä tuotetta Atlas Care.

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen kehitti innovatiivisen apuvälineen niskajumiin

SAMKin Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen on kehittänyt yritystoiminnassaan apuvälineen, jolla hän hoiti aluksi omaa migreeniään.

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.

Tiia Kenola seisoo SAMKin Porin kampuksen yhdyskäytävällä.

Yhdes-malli ja monimuotoiset harjoittelut: Tiia Kenolan matka sosionomiksi

Tiia Kenola on kokenut SAMKin sosionomiopinnot monipuolisina ja hyvät eväät tulevaisuuden työelämään antavina.