Energia- ja ympäristötekniikka on tulevaisuuden ala

Porilainen Oskari Hietamäki opiskelee kolmatta vuotta SAMKissa energia- ja ympäristötekniikan insinööriksi.

22.12.2020 | Teksti: Valtteri Hietamäki, SAMKin opiskelija | Kuva: Valtteri Hietamäki, SAMKin opiskelija

Oskari poseeraa lähikuvassa.
Oskari Hietamäki opiskelee energia- ja ympäristötekniikan insinööriksi.

Aikaisemmalta koulutukseltaan Oskari on urheiluhieroja. Tätä työtä hän teki työkseen useamman vuoden ennen kuin sai idean hakea insinööriksi. Insinöörin koulutus kestää noin neljä vuotta on laajuudeltaan 240 opintopistettä, joten se on useita muita ammattikorkeakoulututkintoja laajempi.

– Minua kiinnostivat tulevaisuuden energiamuodot ja niiden kehittäminen. Päätös koulutukseen hakemisesta oli helppoa, kertoo Oskari.

– Opinnot ovat todella monipuolisia. Niihin kuuluu energia, ympäristö ja prosessitekniikkaa, sekä paljon matematiikkaa. Opinnoissa painotetaan myös ympäristökysymyksiä, esimerkiksi hiilijalanjälkeä. Opiskelemme myös paljon projektitaitoja, koska ne ovat iso osa tulevaa työtämme.

Opinnot voivat tuntua vaikeilta ja matematiikkaa on paljon, mutta kaikki opetetaan alusta alkaen.

– Lukiomatematiikalla pärjää oikein hyvin, kunhan on motivaatiota oppia uusia asioita.

Valmistuttuaan Oskari aikoo työskennellä ja hankkia työkokemusta alaltaan, mutta jossakin vaiheessa hän aikoo hakea jatkokoulutukseen diplomi-insinööriksi. Hän suosittelee alaa kaikille, jotka ovat kiinnostuneita tulevaisuuden energiamuodoista ja niiden kehittämisestä. Energia- ja ympäristötekniikka on hyvin tärkeä ala, jonka tarkoituksena on rakentaa turvallista huomista.

Lisää aiheesta

Sanna Lindgren istuu sohvalla.
| Opinnäytetyö

SAMKin opiskelijan opinnäytetyö on valittu vuoden 2020 parhaaksi AMK-insinöörityöksi

SAMKin rakennus- ja yhdyskuntatekniikan opiskelija Sanna Lindgren on voittanut Insinööriliiton vuoden 2020 parhaan insinöörityön opinnäytetyökilpailun AMK-insinööritöille suunnatussa sarjassa.
Ympäristönsuojeluinsinööri Katriina Mannonen keltaisessa huomiotakissa toimistossa
| SAMK

Energia- ja ympäristötekniikan opinnot veivät ympäristönsuojelun tehtäviin

Katriina Mannonen valmistui SAMKista energia- ja ympäristötekniikan insinööriksi 2018 ja työskentelee tällä hetkellä ympäristönsuojeluinsinöörinä. Kiinnostus ympäristöasioita ja ilmastonmuutoksen torjuntaa kohtaan sai hänet hakeutumaan opintoihin.

Uusimmat uutiset

Hyvinvoinnin apuvälineitä ikäihmiselle.
| Hyvinvointi ja terveys

Teknologian käyttöönoton kynnystä halutaan madaltaa ohjauksella, kokeilulla ja lainauksella

Satakunnan alueella kehitetään uutta toimintaa, jossa ikääntyneiden ja toimintakyvyltään alentuneiden henkilöiden on mahdollista saada matalalla kynnyksellä ohjausta arkea helpottavasta teknologiasta ja pienapuvälineistä.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Twitter

A two-day Nordic Business Forum Studio Rauma is ongoing at the SAMK Campus Rauma. Futurist and tech leader Amy Webb is now presenting “The Futures of Artificial Intelligence”.

#thinkfuture #artificialintelligence

Projektien kautta voidaan mahdollistaa monenlaista mielenkiintoista ja tärkeää asiaa. Tässä yksi esimerkki 3D- tulostuksesta. @SatakunnanAMK
@RoboAI2

Harjavaltalainen palveluyksikkö otti digiloikan – polttopuut ovat vaihtuneet 3D-tulostukseen:

Satakunnan alueella kehitetään uutta toimintaa, jossa ikääntyneiden ja toimintakyvyltään alentuneiden henkilöiden on mahdollista saada matalalla kynnyksellä ohjausta arkea helpottavasta teknologiasta ja pienapuvälineistä.

#katsetulevaisuuteen

Haemme johtamisen lehtoria vahvistamaan alan osaamista opetuksessa ja tutkimustoiminnassa. Työsuhde on toistaiseksi voimassa oleva 1.1.2024 alk. Ensisijainen toimipaikka Pori. Haku päättyy 13.10.2023 kello 16.
#katsetulevaisuuteen #rekrytointi #työpaikat

SAMKissa on toteutettu jo useana vuonna opiskelijahyvinvointikysely. Viimeisin toteutus osoittaa, että SAMKin opiskelijoiden yleinen hyvinvointi on kohentunut muutaman vuoden takaisesta.

#opiskelijahyvinvointi #katsetulevaisuuteen