Energia- ja ympäristötekniikka on tulevaisuuden ala

Porilainen Oskari Hietamäki opiskelee kolmatta vuotta SAMKissa energia- ja ympäristötekniikan insinööriksi.

22.12.2020 | Teksti: Valtteri Hietamäki, SAMKin opiskelija | Kuva: Valtteri Hietamäki, SAMKin opiskelija

Oskari poseeraa lähikuvassa.
Oskari Hietamäki opiskelee energia- ja ympäristötekniikan insinööriksi.

Aikaisemmalta koulutukseltaan Oskari on urheiluhieroja. Tätä työtä hän teki työkseen useamman vuoden ennen kuin sai idean hakea insinööriksi. Insinöörin koulutus kestää noin neljä vuotta on laajuudeltaan 240 opintopistettä, joten se on useita muita ammattikorkeakoulututkintoja laajempi.

– Minua kiinnostivat tulevaisuuden energiamuodot ja niiden kehittäminen. Päätös koulutukseen hakemisesta oli helppoa, kertoo Oskari.

– Opinnot ovat todella monipuolisia. Niihin kuuluu energia, ympäristö ja prosessitekniikkaa, sekä paljon matematiikkaa. Opinnoissa painotetaan myös ympäristökysymyksiä, esimerkiksi hiilijalanjälkeä. Opiskelemme myös paljon projektitaitoja, koska ne ovat iso osa tulevaa työtämme.

Opinnot voivat tuntua vaikeilta ja matematiikkaa on paljon, mutta kaikki opetetaan alusta alkaen.

– Lukiomatematiikalla pärjää oikein hyvin, kunhan on motivaatiota oppia uusia asioita.

Valmistuttuaan Oskari aikoo työskennellä ja hankkia työkokemusta alaltaan, mutta jossakin vaiheessa hän aikoo hakea jatkokoulutukseen diplomi-insinööriksi. Hän suosittelee alaa kaikille, jotka ovat kiinnostuneita tulevaisuuden energiamuodoista ja niiden kehittämisestä. Energia- ja ympäristötekniikka on hyvin tärkeä ala, jonka tarkoituksena on rakentaa turvallista huomista.

Lisää aiheesta

Sanna Lindgren istuu sohvalla.
| Opinnäytetyö

SAMKin opiskelijan opinnäytetyö on valittu vuoden 2020 parhaaksi AMK-insinöörityöksi

SAMKin rakennus- ja yhdyskuntatekniikan opiskelija Sanna Lindgren on voittanut Insinööriliiton vuoden 2020 parhaan insinöörityön opinnäytetyökilpailun AMK-insinööritöille suunnatussa sarjassa.
Ympäristönsuojeluinsinööri Katriina Mannonen keltaisessa huomiotakissa toimistossa
| SAMK

Energia- ja ympäristötekniikan opinnot veivät ympäristönsuojelun tehtäviin

Katriina Mannonen valmistui SAMKista energia- ja ympäristötekniikan insinööriksi 2018 ja työskentelee tällä hetkellä ympäristönsuojeluinsinöörinä. Kiinnostus ympäristöasioita ja ilmastonmuutoksen torjuntaa kohtaan sai hänet hakeutumaan opintoihin.

Uusimmat uutiset

Avain, jossa on vihreä avaimenperä, jossa lukee Health.
| Hyvinvointi ja terveys

Uusi ammattiryhmä sote-alalle: Suomessa aletaan kouluttaa hyvinvointianalyytikoita

Sosiaali- ja terveysala saa pian uudenlaisia osaajia, hyvinvointianalyytikoita. Tehtävään voi pätevöityä ensi syksystä alkaen Satakunnan ja Lapin ammattikorkeakouluissa. Hyvinvointianalyytikko tuntee hoitotyön käytännöt ja osaa lisäksi analysoida monenlaista dataa.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Ulkoisen palomuurin vaihto aiheuttaa katkoksen SAMKin palveluissa torstaina 20.1. klo 14–21.SAMK services will not be available on 20 January 2022 from 2 pm to 9 pm due to changing the SAMK external firewall. ... See MoreSee Less
View on Facebook

Ulkoisen palomuurin vaihto aiheuttaa katkoksen SAMKin palveluissa torstaina 20.1. klo 14–21.

SAMK services will not be available on 20 January 2022 from 2 pm to 9 pm due to changing the SAMK external firewall.

Miten #merellinenmatkailu käsitetään Euroopan pohjoisilla merialueilla? Lue näkökulmia aiheeseen blogistamme https://www.skills4cmt.eu/blog/ @EDUFI_HigherEd @SatakunnanAMK #matkailunkehittämiskeskus

#Hyvinvointiteknologia #YAMK koulutuksemme uudistuu ja hakuaika lähenee! Suuntautua voi hyvinvointianalytiikkaan tai laite- ja teknologiapuoleen. Analytiikkasuuntaus tuo mukanaan Hyvinvointianalyytikon pätevyyden. @SatakunnanAMK @SataDigiHealth @RoboAI2

https://www.sitra.fi/uutiset/uusi-ammattiryhma-sote-alalle-suomessa-aletaan-kouluttaa-hyvinvointianalyytikoita/

SAMKissa on unelma maakunnallisesta hyvinvointiverkostosta, jossa rakennetaan korkeakoulujen ja toisen asteen oppilaitosten yhteistyössä vahva verkosto opiskelijoiden hyvinvoinnin edistämiseksi. @SatakunnanKansa
#hyvinvointi #katsetulevaisuuteen
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000008551742.html

Maritime Management is a Master’s degree programme for sea captains and marine engineers. Dmitry Chutchev completed the degree while simultaneously working as a captain on container ships. Read his story.
#maritimemanagement #mastersdegree #thinkfuture
https://www.samk.fi/en/uutiset/our-students-will-be-employed-a-captain-and-a-student-dmitry-chutchev-completed-his-masters-degree-while-at-sea/