Energia- ja ympäristötekniikka on tulevaisuuden ala

Porilainen Oskari Hietamäki opiskelee kolmatta vuotta SAMKissa energia- ja ympäristötekniikan insinööriksi.

Oskari poseeraa lähikuvassa.
Oskari Hietamäki opiskelee energia- ja ympäristötekniikan insinööriksi.

Oskari Hietamäki opiskelee energia- ja ympäristötekniikan insinööriksi.

Aikaisemmalta koulutukseltaan Oskari on urheiluhieroja. Tätä työtä hän teki työkseen useamman vuoden ennen kuin sai idean hakea insinööriksi. Insinöörin koulutus kestää noin neljä vuotta on laajuudeltaan 240 opintopistettä, joten se on useita muita ammattikorkeakoulututkintoja laajempi.

– Minua kiinnostivat tulevaisuuden energiamuodot ja niiden kehittäminen. Päätös koulutukseen hakemisesta oli helppoa, kertoo Oskari.

– Opinnot ovat todella monipuolisia. Niihin kuuluu energia, ympäristö ja prosessitekniikkaa, sekä paljon matematiikkaa. Opinnoissa painotetaan myös ympäristökysymyksiä, esimerkiksi hiilijalanjälkeä. Opiskelemme myös paljon projektitaitoja, koska ne ovat iso osa tulevaa työtämme.

Opinnot voivat tuntua vaikeilta ja matematiikkaa on paljon, mutta kaikki opetetaan alusta alkaen.

– Lukiomatematiikalla pärjää oikein hyvin, kunhan on motivaatiota oppia uusia asioita.

Valmistuttuaan Oskari aikoo työskennellä ja hankkia työkokemusta alaltaan, mutta jossakin vaiheessa hän aikoo hakea jatkokoulutukseen diplomi-insinööriksi. Hän suosittelee alaa kaikille, jotka ovat kiinnostuneita tulevaisuuden energiamuodoista ja niiden kehittämisestä. Energia- ja ympäristötekniikka on hyvin tärkeä ala, jonka tarkoituksena on rakentaa turvallista huomista.

Tutustu ennergia- ja ympäristötekniikan koulutukseen

Jaa tämä sivu

Etualalla robotti, taustalla tutkijoita.

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy syksyllä Porissa yhteistyössä SAMKin kanssa

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy Porissa syksyllä 2024. SAMKin kanssa yhteistyössä toteutettavaan maisterikoulutukseen voi hakea 2.– 15.5.2024. Sopimus energia-alan robotiikkasovelluksiin liittyvän professuurin perustamiseksi ja maisteriohjelman käynnistämiseksi allekirjoitettiin vuonna 2022.

Joonas Rakkolainen esittelee käsissään kehittämäänsä tuotetta Atlas Care.

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen kehitti innovatiivisen apuvälineen niskajumiin

SAMKin Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen on kehittänyt yritystoiminnassaan apuvälineen, jolla hän hoiti aluksi omaa migreeniään.

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.