Skip to content

Anu, logistiikan ja meriteknologian uusi osaamisaluesihteeri

Anu Hakkarainen on työskennellyt logistiikan ja meriteknologian osaamisaluesihteerinä neljä kuukautta. Paljasjalkainen, mutta maailmaa nähnyt raumalainen nauttii ihmisten kanssa toimimisesta ja lyhyestä työmatkasta.

16.12.2019 | Teksti: Aino Pelto-Huikko | Kuva: Anne Sankari

Haastateltava työpöytänsä takana näytön ääressä
Anu Hakkarainen

Anu tuli SAMKiin Olkiluodosta OL3-projektista, jossa hän työskenteli kahdeksan vuotta vuoden pesteissä. Viime keväänä hänestä alkoi tuntua, että voisi jo tehdä jotain muuta, ja laittoi muutaman työhakemuksen vireille. Suhde SAMKiin alkoi lupaavasti.
– Haastattelusta jäi tosi hyvä fiilis, se meni rennosti.

Viikon päästä osaamisaluejohtaja Jaana Vase ilmoitti, että paikka on Anun. Korkeakoulumaailma ei ollut aivan vieras, sillä ennen Olkiluotoa ja kahden lapsen kanssa kotona vietettyä aikaa Anu työskenteli Turun kauppakorkeakoulussa sihteerinä.

– Olen sanonut, että vietän juhlavuotta. Ensin täytin 40 vuotta, elokuussa sain uuden työn ja marraskuussa muutin uuteen kotiin.

Molemmin puolin tyytyväisiä

Anua ehdotti haastatteluun työtoveri, joka totesi rekrytoinnin osuneen nappiin – että saatiin meille aktiivinen ja toimeen tarttuva tyyppi. Anu itsekin vaikuttaa tyytyväiseltä. Pienessä yksikössä ihmiset ovat tulleet tutuiksi.

– Ihmiset tosi mukavia ja auttavaisia. Anita [Jalonen, pitkäaikainen eläkkeelle jäänyt osaamisaluesihteeri] oli ihana. Viisi päivää tehtiin töitä yhdessä, mutta hänelle on jälkeenpäin saanut soittaa, jos on ollut jotain kysyttävää. Samoin muille osaamisaluesihteereille voi soittaa.

Paljon on tullut uutta – niin kuin alussa aina – vaikka vuodenkierto ei ole vielä läheskään täynnä. Anu kertoo ymmärtävänsä jo nyt, miksi Anitalla ei ollut selvää listaa töistä. Tehtäviä on laidasta laitaan. Listattavissa olevia perusjuttuja ovat esimerkiksi osaamisalueen johtotiimissä ja kahdessa muussa tiimissä sihteerinä toimiminen, työsopimusten ja tarviketilausten tekeminen.

Parasta ihmiset

Parasta työssä ovat Anun mielestä ihmiset: se, että saa olla ihmisten kanssa tekemisissä. Työmatkakin lyheni – Olkiluotoon verrattuna työpaikka on nyt ihan keskustassa. Päivässä on näin vapaata yksi tunti enemmän, ja matkan voi tehdä myös jalan tai pyörällä.

Vapaa-aikaansa Anu viettää lasten kanssa – perusarkea vuoroviikoin – ja harrastuksissa.
– Tykkään käydä Lukon peleissä, lenkeillä ja uimassa.

Hän nauttii myös Rauman hienoista luontopoluista ja kesäisin oleilusta vanhempien mökkisaaressa. Arkeen kuuluvat luottamustoimet ja vapaaehtoistyö: Anu ollut viisi vuotta Nanun koulun koulu ja koti -yhdistyksen puheenjohtaja ja toimii MLL:n tukihenkilönä kahdelle sisarukselle.

– En koe eläväni ruuhkavuosia. Kun asuu keskustassa, kaikki on lähellä – myös lasten harrastukset ja kaverit, ja he pääsevät kulkemaan itsenäisesti.

Anu on koulutukseltaan yo-merkonomi, ja hänellä on myös sihteerin ammattitutkinto. ”Kauppiksen” jälkeen hän lähti au pairiksi Lontooseen – siitäkin kokemuksesta on varmasti hyötyä Rauman kansainvälisellä kampuksella.

Lisää aiheesta

Opiskelijoiden haastattelu. Students' interview. In the front, from left to right Ian Charles, Thanh Duc Nguyen & Katri Koskinen.
| Liiketoiminta

Timantti, jonka löysin – NIBS-akkreditointi SAMKille

Koulutamme kansainvälisiä bisnesosaajia. Kansainvälisyys on vahvasti arkea – siitä SAMK sai virallisen tunnustuksen kansainvälisyysakkreditoinnissa. Erityistä kehua saimme vertaistutoroinnista ja opetussuunnitelmiin sisäänkirjoitetuista kansainvälistymisen mahdollisuuksista.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
Emmi Lehtimäki yhdisti onnistuneesti pikkulapsiarjen, työn pankissa ja opiskelun SAMKissa Business Management and Entrepreneurship master-ohjelmassa. Ylempi AMK-tutkinto on antanut itsevarmuutta tekemiseen ja suunnan urahaaveille.
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMKiin on haussa vielä muutamia opiskelupaikkoja syksyksi. Haussa on sekä suomenkielisiä että englanninkielisiä tutkinto-ohjelmia viidessä eri koulutusohjelmassa, jotka tähtäävät tradenomin, restonomin, merikapteenin ja insinöörin AMK-tutkintoihin. Kaikki tarjottavat opinnot alkavat syksyllä 2020.
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
Oletko esiintymiskykyinen, idearikas sometaitaja ja innostunut kirjoittaja? Tarjoamme mielenkiintoisen työtehtävän koulutusmarkkinoinnin parissa ajalle 24.8.2020 – 23.1.2021. Haku 31.7.2020 mennessä.

Lisätietoja ja hakulomake: #tyopaikat" target="_blank" rel="noreferrer">https://www.samk.fi/tietoa-meista/samk-tyonantajana/#tyopaikat

Ensisijainen toimipiste SAMK-kampus Pori. Työ edellyttää liikkumista, joten valittavalla henkilöllä tulee olla ajokortti.

https://t.co/HuLp9idYrt Emmi Lehtimäki yhdisti onnistuneesti pikkulapsiarjen, työn pankissa ja opiskelun SAMKissa Business Management and Entrepreneurship Master-ohjelmassa. Ylempi AMK-tutkinto on antanut itsevarmuutta tekemiseen ja suunnan urahaaveille. #samk #yamk #yhteishaku

SAMKissa on tarjolla vielä muutamia opiskelupaikkoja syksyksi! Haussa on sekä suomenkielisiä että englanninkielisiä tutkinto-ohjelmia viidessä eri koulutusohjelmassa. Kaikki tarjottavat opinnot alkavat syksyllä 2020. https://t.co/G3F3CmtzJ6

Hanna Vallin teki opinnäytetyön tradenomitutkinnon vaikuttavuudesta Kuninkaisten kampukselta valmistuneiden keskuudessa. Tutkinnon suorittaminen on vaikuttanut työelämässä sijoittumiseen ja laajentanut uramahdollisuuksia. #samk #ylpeästiamk #tradenomi https://t.co/494Gow4h2F

Finanssialalla asiantuntijana työskentelevä Jaana Mustonen haki Business Management and Entrepreneurship Master-ohjelmaan kehittääkseen osaamistaan. Parempi ymmärrys yrittäjän näkökulmasta on ollut arvokasta työtehtävissä. #samk #ylempiAMK
https://t.co/xQGTz27glc