Anu, logistiikan ja meriteknologian uusi osaamisaluesihteeri

Anu Hakkarainen on työskennellyt logistiikan ja meriteknologian osaamisaluesihteerinä neljä kuukautta. Paljasjalkainen, mutta maailmaa nähnyt raumalainen nauttii ihmisten kanssa toimimisesta ja lyhyestä työmatkasta.

16.12.2019 | Teksti: Anne Sankari | Kuva: Anne Sankari

Haastateltava työpöytänsä takana näytön ääressä
Anu Hakkarainen

Anu tuli SAMKiin Olkiluodosta OL3-projektista, jossa hän työskenteli kahdeksan vuotta vuoden pesteissä. Viime keväänä hänestä alkoi tuntua, että voisi jo tehdä jotain muuta, ja laittoi muutaman työhakemuksen vireille. Suhde SAMKiin alkoi lupaavasti.
– Haastattelusta jäi tosi hyvä fiilis, se meni rennosti.

Viikon päästä osaamisaluejohtaja Jaana Vase ilmoitti, että paikka on Anun. Korkeakoulumaailma ei ollut aivan vieras, sillä ennen Olkiluotoa ja kahden lapsen kanssa kotona vietettyä aikaa Anu työskenteli Turun kauppakorkeakoulussa sihteerinä.

– Olen sanonut, että vietän juhlavuotta. Ensin täytin 40 vuotta, elokuussa sain uuden työn ja marraskuussa muutin uuteen kotiin.

Molemmin puolin tyytyväisiä

Anua ehdotti haastatteluun työtoveri, joka totesi rekrytoinnin osuneen nappiin – että saatiin meille aktiivinen ja toimeen tarttuva tyyppi. Anu itsekin vaikuttaa tyytyväiseltä. Pienessä yksikössä ihmiset ovat tulleet tutuiksi.

– Ihmiset tosi mukavia ja auttavaisia. Anita [Jalonen, pitkäaikainen eläkkeelle jäänyt osaamisaluesihteeri] oli ihana. Viisi päivää tehtiin töitä yhdessä, mutta hänelle on jälkeenpäin saanut soittaa, jos on ollut jotain kysyttävää. Samoin muille osaamisaluesihteereille voi soittaa.

Paljon on tullut uutta – niin kuin alussa aina – vaikka vuodenkierto ei ole vielä läheskään täynnä. Anu kertoo ymmärtävänsä jo nyt, miksi Anitalla ei ollut selvää listaa töistä. Tehtäviä on laidasta laitaan. Listattavissa olevia perusjuttuja ovat esimerkiksi osaamisalueen johtotiimissä ja kahdessa muussa tiimissä sihteerinä toimiminen, työsopimusten ja tarviketilausten tekeminen.

Parasta ihmiset

Parasta työssä ovat Anun mielestä ihmiset: se, että saa olla ihmisten kanssa tekemisissä. Työmatkakin lyheni – Olkiluotoon verrattuna työpaikka on nyt ihan keskustassa. Päivässä on näin vapaata yksi tunti enemmän, ja matkan voi tehdä myös jalan tai pyörällä.

Vapaa-aikaansa Anu viettää lasten kanssa – perusarkea vuoroviikoin – ja harrastuksissa.
– Tykkään käydä Lukon peleissä, lenkeillä ja uimassa.

Hän nauttii myös Rauman hienoista luontopoluista ja kesäisin oleilusta vanhempien mökkisaaressa. Arkeen kuuluvat luottamustoimet ja vapaaehtoistyö: Anu ollut viisi vuotta Nanun koulun koulu ja koti -yhdistyksen puheenjohtaja ja toimii MLL:n tukihenkilönä kahdelle sisarukselle.

– En koe eläväni ruuhkavuosia. Kun asuu keskustassa, kaikki on lähellä – myös lasten harrastukset ja kaverit, ja he pääsevät kulkemaan itsenäisesti.

Anu on koulutukseltaan yo-merkonomi, ja hänellä on myös sihteerin ammattitutkinto. ”Kauppiksen” jälkeen hän lähti au pairiksi Lontooseen – siitäkin kokemuksesta on varmasti hyötyä Rauman kansainvälisellä kampuksella.

Lisää aiheesta

Opiskelijoiden haastattelu. Students' interview. In the front, from left to right Ian Charles, Thanh Duc Nguyen & Katri Koskinen.
| Liiketoiminta

Timantti, jonka löysin – NIBS-akkreditointi SAMKille

Koulutamme kansainvälisiä bisnesosaajia. Kansainvälisyys on vahvasti arkea – siitä SAMK sai virallisen tunnustuksen kansainvälisyysakkreditoinnissa. Erityistä kehua saimme vertaistutoroinnista ja opetussuunnitelmiin sisäänkirjoitetuista kansainvälistymisen mahdollisuuksista.
Rihtniemen väylän väylämerkkejä
| Merenkulku

Älykkään merenkulun testilaboratorio ISTLAB kokoaa merenkulkijat ja heille operatiivista tietoa tuottavat tahot yhteen – ensimmäisenä testataan etäluotsausta älyväylällä

Intelligent Shipping Technology Test Laboratory (ISTLAB) -hankkeessa on tavoitteena luoda työskentely- ja testausalusta merenkulun innovaatioille, jotka liittyvät autonomisiin aluksiin, etäohjaukseen ja etämonitorointiin.

Uusimmat uutiset

| Teknologia

Opettajat janoavat teknologiatietoa – HyteOpe terveys- ja hyvinvointiteknologiakoulutuksella varmistetaan ajantasainen opetus

Teknologia näkyy yhä vahvemmin perus- ja ammattiopetuksen opetussuunnitelmissa. Opettajia tuetaan tarjoamalla ammattitaitoa lisääviä SAMKin lisäkoulutuksia osana RoboAI:n STEM-toimintaa. Syksyllä 2019 alkaneessa opetushallituksen rahoittamassa HyteOpe-koulutuksessa sote- ja tekniikan alan ammatilliset opettajat saivat tärkeitä työkaluja terveys- ja hyvinvointiteknologian opettamiseen.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

  • RT @RoboAI2 Hei opiskelija! Hae Robotiikka Akatemiaan ja opi työskentelemällä käytännönläheisissä teknologiaprojekteissa. Onko… https://t.co/xR8BBm89ns
  • Welcome to join our skillful group! We are looking for Lecturers in Mechatronics and Artificial Intelligence (AI).… https://t.co/GE8UlsJYfG
  • Tule osaavaan joukkoomme! Haemme tapahtumakoordinaattoria, järjestelmäasiantuntijaa sekä lehtoria energia- ja ympär… https://t.co/wqypv6AMgl