Anu, logistiikan ja meriteknologian uusi osaamisaluesihteeri

Anu Hakkarainen on työskennellyt logistiikan ja meriteknologian osaamisaluesihteerinä neljä kuukautta. Paljasjalkainen, mutta maailmaa nähnyt raumalainen nauttii ihmisten kanssa toimimisesta ja lyhyestä työmatkasta.

Logistiikan ja merenkulun toimialasihteeri Anu Hakkarainen työpöytänsä äärellä Rauman kampuksella.
Anu Hakkarainen

Anu Hakkarainen Anu tuli SAMKiin Olkiluodosta OL3-projektista, jossa hän työskenteli kahdeksan vuotta vuoden pesteissä. Viime keväänä hänestä alkoi tuntua, että voisi jo tehdä jotain muuta, ja laittoi muutaman työhakemuksen vireille. Suhde SAMKiin alkoi lupaavasti.
– Haastattelusta jäi tosi hyvä fiilis, se meni rennosti.

Viikon päästä osaamisaluejohtaja Jaana Vase ilmoitti, että paikka on Anun. Korkeakoulumaailma ei ollut aivan vieras, sillä ennen Olkiluotoa ja kahden lapsen kanssa kotona vietettyä aikaa Anu työskenteli Turun kauppakorkeakoulussa sihteerinä.

– Olen sanonut, että vietän juhlavuotta. Ensin täytin 40 vuotta, elokuussa sain uuden työn ja marraskuussa muutin uuteen kotiin.

Molemmin puolin tyytyväisiä

Anua ehdotti haastatteluun työtoveri, joka totesi rekrytoinnin osuneen nappiin – että saatiin meille aktiivinen ja toimeen tarttuva tyyppi. Anu itsekin vaikuttaa tyytyväiseltä. Pienessä yksikössä ihmiset ovat tulleet tutuiksi.

– Ihmiset tosi mukavia ja auttavaisia. Anita [Jalonen, pitkäaikainen eläkkeelle jäänyt osaamisaluesihteeri] oli ihana. Viisi päivää tehtiin töitä yhdessä, mutta hänelle on jälkeenpäin saanut soittaa, jos on ollut jotain kysyttävää. Samoin muille osaamisaluesihteereille voi soittaa.

Paljon on tullut uutta – niin kuin alussa aina – vaikka vuodenkierto ei ole vielä läheskään täynnä. Anu kertoo ymmärtävänsä jo nyt, miksi Anitalla ei ollut selvää listaa töistä. Tehtäviä on laidasta laitaan. Listattavissa olevia perusjuttuja ovat esimerkiksi osaamisalueen johtotiimissä ja kahdessa muussa tiimissä sihteerinä toimiminen, työsopimusten ja tarviketilausten tekeminen.

Parasta ihmiset

Parasta työssä ovat Anun mielestä ihmiset: se, että saa olla ihmisten kanssa tekemisissä. Työmatkakin lyheni – Olkiluotoon verrattuna työpaikka on nyt ihan keskustassa. Päivässä on näin vapaata yksi tunti enemmän, ja matkan voi tehdä myös jalan tai pyörällä.

Vapaa-aikaansa Anu viettää lasten kanssa – perusarkea vuoroviikoin – ja harrastuksissa.
– Tykkään käydä Lukon peleissä, lenkeillä ja uimassa.

Hän nauttii myös Rauman hienoista luontopoluista ja kesäisin oleilusta vanhempien mökkisaaressa. Arkeen kuuluvat luottamustoimet ja vapaaehtoistyö: Anu ollut viisi vuotta Nanun koulun koulu ja koti -yhdistyksen puheenjohtaja ja toimii MLL:n tukihenkilönä kahdelle sisarukselle.

– En koe eläväni ruuhkavuosia. Kun asuu keskustassa, kaikki on lähellä – myös lasten harrastukset ja kaverit, ja he pääsevät kulkemaan itsenäisesti.

Anu on koulutukseltaan yo-merkonomi, ja hänellä on myös sihteerin ammattitutkinto. ”Kauppiksen” jälkeen hän lähti au pairiksi Lontooseen – siitäkin kokemuksesta on varmasti hyötyä Rauman kansainvälisellä kampuksella.

SAMK TWITTERISSÄ

Jaa tämä sivu

Kolme SAMKin opiskelijaa poseeraa violetin seinän edessä.

Vuoden 2023 menestystarinat julkaistu – Uusi Agora-lehti ilmestyi

Vuoden 2023 menestystarinat on julkaistu SAMKin sidosryhmälehti Agoran uusimmassa numerossa. Agora on ilmestynyt painettuna ja sen voi lukea myös verkossa.

SAMKin Youtube-kanava.

SAMK mukana TKI-kärjet 2024 -kilpailussa kahdella videolla

Valtakunnallinen ammattikorkeakoulujen TKI-kärjet-kilpailu järjestetään jälleen maaliskuussa 2024. SAMK osallistuu kilpailuun kahdella kilpailuvideolla, joilla esitellään tutkimustoimintaamme.

Henna Kyhä istuu keltaisella tuolilla.

Tutkimuspäällikkönä työikäisten hyvinvoinnin asialla

SAMKissa toimii nyt Ihmisen toimintakyvyn tutkimuskeskus. Keskuksen toiminta keskittyy satakuntalaisten työntekijöiden hyvinvointiin ja sen myötä maakunnan työvoiman saatavuuden haasteisiin. Ihmisen toimintakyvyn tutkimuskeskusta vetää tutkimuspäällikkö ja kasvatustieteen tohtori Henna Kyhä.