Anu, logistiikan ja meriteknologian uusi osaamisaluesihteeri

Anu Hakkarainen on työskennellyt logistiikan ja meriteknologian osaamisaluesihteerinä neljä kuukautta. Paljasjalkainen, mutta maailmaa nähnyt raumalainen nauttii ihmisten kanssa toimimisesta ja lyhyestä työmatkasta.

16.12.2019 | Teksti: Aino Pelto-Huikko | Kuva: Anne Sankari

Logistiikan ja merenkulun toimialasihteeri Anu Hakkarainen työpöytänsä äärellä Rauman kampuksella.
Anu Hakkarainen

Anu tuli SAMKiin Olkiluodosta OL3-projektista, jossa hän työskenteli kahdeksan vuotta vuoden pesteissä. Viime keväänä hänestä alkoi tuntua, että voisi jo tehdä jotain muuta, ja laittoi muutaman työhakemuksen vireille. Suhde SAMKiin alkoi lupaavasti.
– Haastattelusta jäi tosi hyvä fiilis, se meni rennosti.

Viikon päästä osaamisaluejohtaja Jaana Vase ilmoitti, että paikka on Anun. Korkeakoulumaailma ei ollut aivan vieras, sillä ennen Olkiluotoa ja kahden lapsen kanssa kotona vietettyä aikaa Anu työskenteli Turun kauppakorkeakoulussa sihteerinä.

– Olen sanonut, että vietän juhlavuotta. Ensin täytin 40 vuotta, elokuussa sain uuden työn ja marraskuussa muutin uuteen kotiin.

Molemmin puolin tyytyväisiä

Anua ehdotti haastatteluun työtoveri, joka totesi rekrytoinnin osuneen nappiin – että saatiin meille aktiivinen ja toimeen tarttuva tyyppi. Anu itsekin vaikuttaa tyytyväiseltä. Pienessä yksikössä ihmiset ovat tulleet tutuiksi.

– Ihmiset tosi mukavia ja auttavaisia. Anita [Jalonen, pitkäaikainen eläkkeelle jäänyt osaamisaluesihteeri] oli ihana. Viisi päivää tehtiin töitä yhdessä, mutta hänelle on jälkeenpäin saanut soittaa, jos on ollut jotain kysyttävää. Samoin muille osaamisaluesihteereille voi soittaa.

Paljon on tullut uutta – niin kuin alussa aina – vaikka vuodenkierto ei ole vielä läheskään täynnä. Anu kertoo ymmärtävänsä jo nyt, miksi Anitalla ei ollut selvää listaa töistä. Tehtäviä on laidasta laitaan. Listattavissa olevia perusjuttuja ovat esimerkiksi osaamisalueen johtotiimissä ja kahdessa muussa tiimissä sihteerinä toimiminen, työsopimusten ja tarviketilausten tekeminen.

Parasta ihmiset

Parasta työssä ovat Anun mielestä ihmiset: se, että saa olla ihmisten kanssa tekemisissä. Työmatkakin lyheni – Olkiluotoon verrattuna työpaikka on nyt ihan keskustassa. Päivässä on näin vapaata yksi tunti enemmän, ja matkan voi tehdä myös jalan tai pyörällä.

Vapaa-aikaansa Anu viettää lasten kanssa – perusarkea vuoroviikoin – ja harrastuksissa.
– Tykkään käydä Lukon peleissä, lenkeillä ja uimassa.

Hän nauttii myös Rauman hienoista luontopoluista ja kesäisin oleilusta vanhempien mökkisaaressa. Arkeen kuuluvat luottamustoimet ja vapaaehtoistyö: Anu ollut viisi vuotta Nanun koulun koulu ja koti -yhdistyksen puheenjohtaja ja toimii MLL:n tukihenkilönä kahdelle sisarukselle.

– En koe eläväni ruuhkavuosia. Kun asuu keskustassa, kaikki on lähellä – myös lasten harrastukset ja kaverit, ja he pääsevät kulkemaan itsenäisesti.

Anu on koulutukseltaan yo-merkonomi, ja hänellä on myös sihteerin ammattitutkinto. ”Kauppiksen” jälkeen hän lähti au pairiksi Lontooseen – siitäkin kokemuksesta on varmasti hyötyä Rauman kansainvälisellä kampuksella.

Lisää aiheesta

Opiskelijoiden haastattelu. Students' interview. In the front, from left to right Ian Charles, Thanh Duc Nguyen & Katri Koskinen.
| Liiketoiminta

Timantti, jonka löysin – NIBS-akkreditointi SAMKille

Koulutamme kansainvälisiä bisnesosaajia. Kansainvälisyys on vahvasti arkea – siitä SAMK sai virallisen tunnustuksen kansainvälisyysakkreditoinnissa. Erityistä kehua saimme vertaistutoroinnista ja opetussuunnitelmiin sisäänkirjoitetuista kansainvälistymisen mahdollisuuksista.

Uusimmat uutiset

Karhunpesä-kerrostalo rakennusvaiheessa.
| TKI

Hae pilottikohteeksi ja mittauta uudisrakennuksesi hiilijalanjälki

KOHISTEN kohti hiilineutraalia rakentamista Satakunnassa -hankkeen tavoitteena on jalkauttaa Satakuntaan osaamista vähähiiliseen rakentamiseen liittyen. Osallistumalla hankkeen pilotointiin saat yrityksellesi valmiiksi jo osaamista vähähiiliseen rakentamiseen ja hiilijalanjälkilaskelmiin. Osallistuminen on maksutonta.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Haku KOHISTEN kohti hiilineutraalia rakentamista Satakunnassa -hankkeen pilottikohteeksi on käynnissä. Osallistumalla saat osaamista vähähiiliseen rakentamiseen ja hiilijalanjälkilaskelmiin. #hiilijalanjälki #rakentaminen #kohisten

https://bit.ly/3mw1mBm

Kaksi viikkoa vielä ja sitten se alkaa!💥RoboAI-viikko meinaan! Joko olet löytänyt tapahtumista oman suosikkisi? Tsekkaa koko RoboAI-viikon ohjelma helpossa PDF-muodossa ja ilmoittaudu mukaan: https://www.roboai.fi/wp-content/uploads/2020/10/RoboAI-Viikko-Kaikki.pdf #roboai #samk #tuni #roboaiviikko #technology #pickandregister

Ammattikorkeakoulujen yhteinen AMK-valintakoe järjestetään 26.–29.10.
SAMKissa valintakoe järjestetään maanantaina 26.10.
Olemme huomioineet koejärjestelyissä hakijoiden ja henkilökunnan terveyden ja turvallisuuden.
https://bit.ly/37uGBBL
#samk #mysamk #valintakoe

Kiinnostava meriklusteritilaisuus to 29.10. etänä ja Raumalla. Myös SataMari-hankkeen viimeisimmät tulokset esillä. Ilmoittaudu mukaan: https://bit.ly/3kkzHlX! #Greenship @Meriklusteri @meriteollisuus @SatakunnanAMK @RMCFinland @wasaline_fi @FinlandVts

2015 valmistunut! 📢

Olethan käynyt jo vastaamassa uraseurantakyselyyn? Kysely on toimitettu kaikille 2015 valmistuneille sähköpostilla sekä tekstiviestillä. Jokainen vastaus on SAMKille arvokas! Tarkistathan myös roskapostikansiosi.

#samk #mysamk #samkalumni