Anders Alhonpään pitkäaikainen haave insinööriopinnoista toteutui

Anders Alhonpää opiskelee sähkö- ja automaatiotekniikkaa SAMKissa ensimmäistä vuotta. Andersilla oli pitkään kiinnostus insinööriopintoja kohtaan.

Anders Alhonpää kampuksella

Anders Alhonpää on sähkö- ja automaatiotekniikan opiskelija SAMKissa.

– Suunnilleen koko peruskoulun olin kiinnostunut insinööriopinnoista ja SAMK vaikutti sopivalta näiden opiskelujen suorittamiseen, kuvailee Alhonpää päätöstään hakea opiskelemaan alalle.

Alhonpää ei omaksi harmikseen päässyt SAMKiin suoraan lukion papereilla, joten edessä oli valintakoe ennen opiskeluja.

– Valmistin itseäni valintakokeeseen valmennuskursseilla ja sitä kautta suoritin valintakokeen hyväksytysti, kertoo Alhonpää.

Matematiikka haastavinta ja mieluisinta

Alhonpää ei koe tähän asti kestäneen opiskelun muuttaneen hänen käsitystään insinööriksi opiskelusta. Haasteita on tuottanut kuitenkin matemaattisuus, mutta samalla taitojen kerryttäminen matematiikan ja fysiikan osalta on ollut mieluisinta.

– Opiskelupaikka on mielikuviin nähden täyttänyt odotukset eli kiinnostus ja motivaatio on säilynyt alaan. Vaikeinta ja haastavinta on ollut laskemisen runsaus, mutta samalla se on myös mieluisinta. Mieluista on ollut myös laskennallisten taitojen kerryttäminen fysiikan ja matematiikan osalta, kertoo Alhonpää koetusta opiskeluajasta.

– Opetustyyliin on pitänyt sopeutua, mutta kun sisäistin tyylin, opinnot ovat alkaneet sujua. Viestinnässä ja etäopetuksessa on jonkin verran kehitettävää, kertoo Alhonpää häntä askarruttavista asioista.

Kampuksen tilat saavat kehuja

Alhonpää kertoo, että opiskelu on sujunut hyvin, mutta vallitseva koronapandemia on tietysti aiheuttanut turhautumista. Hän kuitenkin kokee jaksamisensa olleen hyvällä tasolla.

Alhonpää mielestä Porin kampuksen toimitilat ovat enemmän kuin hyvät.

– Opiskelutilat ovat uudet, eikä niissä ole valittamista, ylistää Alhonpää.

Alhonpään tulevaisuuden suunnitelmat suuntautuvat diplomi-insinööripuolelle, lisäksi hän haaveilee hyvästä työpaikasta. Hän myös kannustaa uusia kiinnostuneita opiskelijoita hakemaan sähkö- ja automaatiotekniikan insinöörilinjalle.

– Haaveena on vastuullinen työpaikka, jossa saa vaikuttaa asioihin.

Lue lisää sähkö- ja automaatiotekniikan opinnoista Anders Alhonpää kampuksella

Anders Alhonpää

Ikä: 20-vuotias

Koulutusohjelma: Sähkö- ja automaatiotekniikka

Jaa tämä sivu

Joonas Rakkolainen esittelee käsissään kehittämäänsä tuotetta Atlas Care.

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen kehitti innovatiivisen apuvälineen niskajumiin

SAMKin Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen on kehittänyt yritystoiminnassaan apuvälineen, jolla hän hoiti aluksi omaa migreeniään.

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.

Tiia Kenola seisoo SAMKin Porin kampuksen yhdyskäytävällä.

Yhdes-malli ja monimuotoiset harjoittelut: Tiia Kenolan matka sosionomiksi

Tiia Kenola on kokenut SAMKin sosionomiopinnot monipuolisina ja hyvät eväät tulevaisuuden työelämään antavina.