All in Pitch -yritysideakilpailun taso oli jälleen korkea – myös Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä valittu

All in Pitch on Uusyrityskeskus Enter Satakunnan ja SAMKin yhdessä järjestämä yritysideakilpailu, jossa nuoret hyppäävät pois omalta mukavuusalueeltaan nousemalla lavalle pitämään yritysideastaan perinteisen hissipuheen ja saamaan siitä tuomariston palaute.

Kuvassa yrittäjyyspäivänä palkitut Nella Seppälä (vas.), Iina Rantanen, Vasilica Cristea ja Aatu Vuorinen.

All in Pitch -kilpailu on tarkoitettu kaikille satakuntalaisille opiskelijoille. Kilpailu järjestettiin viime perjantaina SAMKissa jo seitsemättä kertaa. Tänä vuonna osallistujia oli Porin lukiosta, WinNovasta, SAMKista ja Turun kauppakorkeakoulun Porin yksiköstä.

Kilpailu etenee monivaiheisesti: opiskelijatiimit osallistuvat ensin oppilaitoskohtaisiin alkukarsintoihin. Alkukarsinnoista parhaat tiimit etenivät semifinaaliin. Parhaat tiimit esittelevät ideansa paikalla olevan yleisön edessä SAMKin Yrittäjyyspäivän päätteeksi.

Semifinaalissa oli kymmenen esitystä, joista finaaliin valittiin tänä vuonna seitsemän kilpailijaa. Finaalissa kolme parasta palkittiin kukin 1000 euron stipendillä. Tuomaristo kiinnitti arvioinnissaan huomiota idean uutuusarvoon, toteuttamiskelpoisuuteen sekä yritysidean elinvoimaisuuteen ja liiketoimintamahdollisuuksiin. Tuomaristoon kuuluivat Jari Taimi, Porin Yrittäjät, tuomariston puheenjohtaja, Antti Kokkila, Uusyrityskeskus Enter Satakunta, Harri Hakala, Finnish Business Angels, Heini Korvenkangas, Satakunnan ammattikorkeakoulu ja Matti Ratsula, Ratsula Oy.

Kilpailun kolme parasta ideaa vuonna 2022 olivat:

  • Bunny Queen’s -vastuullinen pikaruokaketju, Iina Rantanen, SAMK
  • Neve Somet NY-TikTok -somekoulutus, Nella Seppälä, WinNova
  • ZinnaZ NY-käsityönä valmistetut patakintaat, Aatu Vuorinen, WinNova

Tuomaristo nosti omissa kommenteissaan esiin, että kilpailun ideoiden taso nousee vuosi vuodelta ja tämä tekee myös voittajakolmikon valitsemisesta entistä haasteellisempaa. Tämänvuotista voittajakolmikon valintaa he perustelivat seuraavasti:

”Bunny Queen’s pikaruokaideassa puhutteli hyvän maun lisäksi pitkälle suuntautuneet suunnitelmat franchising-ketjun rakentamiseksi. Tarkoitus on tarjota aito vaihtoehto nykyiselle pikaruokatarjonnalle niin vegaaneille kuin sekaaneille. Neve Sometin Nella Seppälä on kumppaninsa Venla Södergårdin kanssa ajan hermolla ja tarjoaa oikean näkökulman tällä hetkellä räjähdysmäisesti kasvavaan some-kanavaan: nuorilta ymmärrys nuorten tavoittamiseksi omassa kanavassaan. ZinnaZin Aatu taas vakuutti tuomariston hyvällä brändäyksellä, erinomaisesti pohditulla esityksellä ja hyvällä katetuottoprosentillaan.”

All in Pitch on hyväksi koettu tapa saada opiskelijat kokeilemaan oman ideansa ja esityksensä toimivuutta ja tehoa. Parhaimmillaan opiskelija oppii itsestään ja vahvuuksistaan jotain olennaista.

Myös Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä palkittiin

SAMKin Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä on valittu jälleen. Tämän vuoden palkittu yrittäjä on toisen vuoden opiskelija, Vasilica Cristea Industrial Management -tutkinto-ohjelmasta. Hänen yrityksensä, Kleffa Oy, toimii puhtaanapitoalalla ja on juuri palkannut ensimmäisen ulkopuolisen työntekijänsä.

Vasilica Christea on pedantisti työskentelevä ja energinen tuore yrittäjä, joka on hypännyt rohkeasti yrittäjäksi vakiintuneelle toimialalle. Hän on hyödyntänyt yrityksen kehitysvaiheessa SAMKin tuotantotalouden opintojensa kokemuksia ja oppinut nopeasti asiakastyön vaatimukset. Kansainvälisenä opiskelijana hän on toiminut esimerkillisesti suomalaisessa toimintaympäristössä.

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjän valitsevat SAMKin yrityskiihdyttämömentorit. Valinnassa painotetaan aktiivista osallistumista mentorointiprosessiin, opiskelijan kasvua yrittäjänä, ennakkoluulotonta asennetta ja valmiutta yritystoimintansa kehittämiseen.

Kleffa Oy on kodinsiivousyritys, joka tarjoaa ammattitaidolla kotisiivouspalveluita Porissa, Ulvilassa, ja lähialueilla.

Jaa tämä sivu

Etualalla robotti, taustalla tutkijoita.

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy syksyllä Porissa yhteistyössä SAMKin kanssa

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy Porissa syksyllä 2024. SAMKin kanssa yhteistyössä toteutettavaan maisterikoulutukseen voi hakea 2.– 15.5.2024. Sopimus energia-alan robotiikkasovelluksiin liittyvän professuurin perustamiseksi ja maisteriohjelman käynnistämiseksi allekirjoitettiin vuonna 2022.

Joonas Rakkolainen esittelee käsissään kehittämäänsä tuotetta Atlas Care.

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen kehitti innovatiivisen apuvälineen niskajumiin

SAMKin Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen on kehittänyt yritystoiminnassaan apuvälineen, jolla hän hoiti aluksi omaa migreeniään.

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.