All in Pitch -yritysideakilpailun taso oli jälleen korkea – myös Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä valittu

All in Pitch on Uusyrityskeskus Enter Satakunnan ja SAMKin yhdessä järjestämä yritysideakilpailu, jossa nuoret hyppäävät pois omalta mukavuusalueeltaan nousemalla lavalle pitämään yritysideastaan perinteisen hissipuheen ja saamaan siitä tuomariston palaute.

9.12.2022 | Teksti: Pia Marjanen ja Teppo Lundell | Kuva: Pia Marjanen

ALL IN PITCH Voittajat 22 Ja YRITYSKIIHD Yrittäjä 2

Kuvassa yrittäjyyspäivänä palkitut Nella Seppälä (vas.),  Iina Rantanen, Vasilica Cristea ja Aatu Vuorinen.

All in Pitch -kilpailu on tarkoitettu kaikille satakuntalaisille opiskelijoille. Kilpailu järjestettiin viime perjantaina SAMKissa jo seitsemättä kertaa. Tänä vuonna osallistujia oli Porin lukiosta, WinNovasta, SAMKista ja Turun kauppakorkeakoulun Porin yksiköstä.

Kilpailu etenee monivaiheisesti: opiskelijatiimit osallistuvat ensin oppilaitoskohtaisiin alkukarsintoihin. Alkukarsinnoista parhaat tiimit etenivät semifinaaliin. Parhaat tiimit esittelevät ideansa paikalla olevan yleisön edessä SAMKin Yrittäjyyspäivän päätteeksi.

Semifinaalissa oli kymmenen esitystä, joista finaaliin valittiin tänä vuonna seitsemän kilpailijaa. Finaalissa kolme parasta palkittiin kukin 1000 euron stipendillä. Tuomaristo kiinnitti arvioinnissaan huomiota idean uutuusarvoon, toteuttamiskelpoisuuteen sekä yritysidean elinvoimaisuuteen ja liiketoimintamahdollisuuksiin. Tuomaristoon kuuluivat Jari Taimi, Porin Yrittäjät, tuomariston puheenjohtaja, Antti Kokkila, Uusyrityskeskus Enter Satakunta, Harri Hakala, Finnish Business Angels, Heini Korvenkangas, Satakunnan ammattikorkeakoulu ja Matti Ratsula, Ratsula Oy.

Kilpailun kolme parasta ideaa vuonna 2022 olivat:

  • Bunny Queen's -vastuullinen pikaruokaketju, Iina Rantanen, SAMK
  • Neve Somet NY-TikTok -somekoulutus, Nella Seppälä, WinNova
  • ZinnaZ NY-käsityönä valmistetut patakintaat, Aatu Vuorinen, WinNova

Tuomaristo nosti omissa kommenteissaan esiin, että kilpailun ideoiden taso nousee vuosi vuodelta ja tämä tekee myös voittajakolmikon valitsemisesta entistä haasteellisempaa. Tämänvuotista voittajakolmikon valintaa he perustelivat seuraavasti:

"Bunny Queen's pikaruokaideassa puhutteli hyvän maun lisäksi pitkälle suuntautuneet suunnitelmat franchising-ketjun rakentamiseksi. Tarkoitus on tarjota aito vaihtoehto nykyiselle pikaruokatarjonnalle niin vegaaneille kuin sekaaneille. Neve Sometin Nella Seppälä on kumppaninsa Venla Södergårdin kanssa ajan hermolla ja tarjoaa oikean näkökulman tällä hetkellä räjähdysmäisesti kasvavaan some-kanavaan: nuorilta ymmärrys nuorten tavoittamiseksi omassa kanavassaan. ZinnaZin Aatu taas vakuutti tuomariston hyvällä brändäyksellä, erinomaisesti pohditulla esityksellä ja hyvällä katetuottoprosentillaan."

All in Pitch on hyväksi koettu tapa saada opiskelijat kokeilemaan oman ideansa ja esityksensä toimivuutta ja tehoa. Parhaimmillaan opiskelija oppii itsestään ja vahvuuksistaan jotain olennaista.

Myös Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä palkittiin

SAMKin Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä on valittu jälleen. Tämän vuoden palkittu yrittäjä on toisen vuoden opiskelija, Vasilica Cristea Industrial Management -tutkinto-ohjelmasta. Hänen yrityksensä, Kleffa Oy, toimii puhtaanapitoalalla ja on juuri palkannut ensimmäisen ulkopuolisen työntekijänsä.

Vasilica Christea on pedantisti työskentelevä ja energinen tuore yrittäjä, joka on hypännyt rohkeasti yrittäjäksi vakiintuneelle toimialalle. Hän on hyödyntänyt yrityksen kehitysvaiheessa SAMKin tuotantotalouden opintojensa kokemuksia ja oppinut nopeasti asiakastyön vaatimukset. Kansainvälisenä opiskelijana hän on toiminut esimerkillisesti suomalaisessa toimintaympäristössä.

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjän valitsevat SAMKin yrityskiihdyttämömentorit. Valinnassa painotetaan aktiivista osallistumista mentorointiprosessiin, opiskelijan kasvua yrittäjänä, ennakkoluulotonta asennetta ja valmiutta yritystoimintansa kehittämiseen.

Kleffa Oy on kodinsiivousyritys, joka tarjoaa ammattitaidolla kotisiivouspalveluita Porissa, Ulvilassa, ja lähialueilla.

9.12.2022 | Teksti: Pia Marjanen ja Teppo Lundell | Kuva: Pia Marjanen

Lisää aiheesta

| Yrittäjyys

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Mira Piitulaisella on monta rautaa tulessa

SAMKissa valitaan vuosittain Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä. Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjäksi 2021 valittu Mira Piitulainen on kuvataiteilija, yrittäjä, projektipäällikkö ja lastenkirjojen kuvittaja.
Olli Rundgren tietokoneen ruudulla
| Liiketoiminta

Yrittäjyyspäivässä sukellettiin pelien ja musiikin maailmaan

SAMKin perinteinen yrittäjyyspäivä järjestettiin tänä vuonna etäyhteyksin. Tilaisuuden tarkoituksena on antaa opiskelijoille ajattelemisen aihetta, kuulla terveisiä työelämästä ja kertoa yrittäjyyden eri muodoista.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

A two-day Nordic Business Forum Studio Rauma is ongoing at the SAMK Campus Rauma. Futurist and tech leader Amy Webb is now presenting “The Futures of Artificial Intelligence”. Amy Webb provides the strategic foresight and forecasting crucial to businesses adapting and positioning themselves for sustained success in this era of transformation.#thinkfuture #artificialintelligence ... See MoreSee Less
View on Facebook
Twitter

A two-day Nordic Business Forum Studio Rauma is ongoing at the SAMK Campus Rauma. Futurist and tech leader Amy Webb is now presenting “The Futures of Artificial Intelligence”.

#thinkfuture #artificialintelligence

Projektien kautta voidaan mahdollistaa monenlaista mielenkiintoista ja tärkeää asiaa. Tässä yksi esimerkki 3D- tulostuksesta. @SatakunnanAMK
@RoboAI2

Harjavaltalainen palveluyksikkö otti digiloikan – polttopuut ovat vaihtuneet 3D-tulostukseen:

Satakunnan alueella kehitetään uutta toimintaa, jossa ikääntyneiden ja toimintakyvyltään alentuneiden henkilöiden on mahdollista saada matalalla kynnyksellä ohjausta arkea helpottavasta teknologiasta ja pienapuvälineistä.

#katsetulevaisuuteen

Haemme johtamisen lehtoria vahvistamaan alan osaamista opetuksessa ja tutkimustoiminnassa. Työsuhde on toistaiseksi voimassa oleva 1.1.2024 alk. Ensisijainen toimipaikka Pori. Haku päättyy 13.10.2023 kello 16.
#katsetulevaisuuteen #rekrytointi #työpaikat

SAMKissa on toteutettu jo useana vuonna opiskelijahyvinvointikysely. Viimeisin toteutus osoittaa, että SAMKin opiskelijoiden yleinen hyvinvointi on kohentunut muutaman vuoden takaisesta.

#opiskelijahyvinvointi #katsetulevaisuuteen