Alexandra valitsi SAMKin International Tourism Management -tutkinto-ohjelman setänsä suosituksesta

Alexandra Marin on kotoisin Romaniasta, josta hän muutti Suomeen perheensä kanssa seitsemän vuotta sitten. Hänen setänsä on asunut täällä reilu kymmenen vuotta. Alexandran setä aloitti opinnot SAMKissa englanninkielisessä International Tourism Management -koulutuksessa.

2.5.2022 | Teksti: Emilia Peuranpää, SAMKin opiskelija | Kuva: Emilia Peuranpää

Alexandra Marin kirjastossa

Alexandran setä suositteli myös Alexandraa hakemaan samalle alalle. Molemmat ovat kiinnostuneita matkailualasta, tutustumisesta uusiin kulttuureihin ja työskentelystä ihmisten parissa.

Alexandra oli kuullut hyvää SAMKista. Hänen setänsä kehui viihtyisää kampusta ja opettajia. Aikaisempana kouluna Alexandralla on lukio.

Hän opiskelee tällä hetkellä päivätoteutusta International Tourism Management -koulutuksessa ensimmäistä vuottaan ja opinnot kestävät yhteensä 3,5 vuotta. Tutkinto-ohjelma sisältää paljon ryhmätöitä, joista hän kertoo pitävänsä, koska kertoo olevansa sosiaalinen ja tykkää työskennellä ryhmässä. Toisena vuotena koulutuksessa on harjoittelu ja hän haluaisi ehdottomasti lähteä tekemään harjoittelun ulkomaille, mutta vielä ei ole tietoa kohdemaasta.

Alexandra kertoo pitävänsä SAMKsta.

– Täällä kaikki ovat avomielisiä ja olen oppinut jo alle vuodessa paljon uusia asioita liittyen nykyiseen koulutukseen, hän kertoo.

Hän sanoo, että tutkinto-ohjelma, jota opiskelee, voi sopia monille ja suosittelee sitä myös muille. Tulevaisuudesta kysyttäessä hän ei osaa vielä kertoa tarkemmin, mutta haaveilee mahdollisesti oman yrityksen perustamisesta.

Alexandra Marin istuu kannettavan tietokoneen kanssa tuolilla.

Alexandra Marin

  • Kotoisin Romaniasta.
  • Asunut Suomessa 7 vuotta
  • Koulutusohjelma: International Tourism Management

2.5.2022 | Teksti: Emilia Peuranpää, SAMKin opiskelija | Kuva: Emilia Peuranpää

Lisää aiheesta

| Matkailu

Kansainvälinen matkailun koulutus tarjoaa lähes loputtomasti vaihtoehtoja

Bogdan Enacica opiskelee International Tourism Management -tutkinto-ohjelmassa. Hän sanoo, että SAMK on erittäin houkutteleva niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin.
Ilona Hämäläinen työskentelee kannettalla tietokoneella Porin kampuksella.
| Liiketoiminta

Matkailualasta liiketalouden tutkintoon

Ilona Hämäläinen on 26-vuotias liiketalouden opiskelija. Hän on valmistunut aiemmin matkailualalta. Myöhemmin alanvaihto alkoi kiinnostaa ja ovet liiketalouden opintoihin aukesivat todistusvalinnan kautta.

Uusimmat uutiset

Purjeveneiden mastoja pienvenesatamassa.
| Matkailu

Yhteinen eurooppalainen merellisen matkailun opetussuunnitelma täyttää alan osaamisvajeet

Euroopan rannikkoalueet ovat monien lomailijoiden suosikkikohteita, joiden merkitys on kasvanut entisestään koronapandemian aikana. Ne ovat Euroopan matkailussa suurin vetovoimatekijä, minkä vuoksi yli puolet maiden majoituskapasiteetista sijoittuu Euroopan rannikkoalueille. Lisäksi merellinen matkailu on työllisyyden näkökulmasta merisektorin suurin toimiala Euroopassa.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMKin toukokuun Osaamisuutisissa käsitellään muun muassa seuraavia aiheita:
☀️ Vuoden 2021 menestystarinat julkaistu
☀️ SAMKin dosentit Satakunnan asialla
☀️ Teoria ja käytäntö yhdistyvät työmaaopinnoissa
https://uutiskirje.samk.fi/a/s/1064431-72e5d56aedd0cf50023718c1f6923eae/1238381

Matkailun opiskelijat viettivät Merikarvialla kansainvälisen leiriviikon. Tavoitteena oli kehittää rannikkoalueen matkailutoimijoiden digitaalisia valmiuksia. Lehtori Jaana Ruoho kertoo Samkarit-blogissa viikon tunnelmia. @jaanaruoho #matkailu
https://samkarit.samk.fi/2022/05/20/ammattikorkeakoululaisten-kansainvalinen-leiriviikko-merikarvialla/

Tuomarikoulutus käyty, tuomaritesti läpäisty ja nyt tuomarointikin tehty. Mahtavaa nähdä alastaan innostuneita nuoria kisaamassa SM-tasolla!

#taitaja2022 #toinenaste #matkailu #mysamk #visitfinland #some #tuomari #skillsforfinland #winnova

3

Purkutalo2022 testattiin #projektioppiminen teorioita noin 20 opiskelijan voimin.

Yhteistyössä @SatakunnanAMK, #Kankaanpää 'n Yhteislyseo ja Honkajoen lukio luotiin #väliaikainen #taide @Kpaakaupunki #taidekehä 'lle.

Kuvan teos Pinja Marienberg, Kasvupaikka

Geronomiopiskelija Annikka Salonen kertoo Samkarit-blogitekstissä kokemuksistaan harjoittelusta Ruotsin Sundsvallissa. Harjoittelu laajensi hänen käsityksiään hoiva- ja hoitokulttuurin monimuotoisuudesta. #samkarit #geronomi
https://samkarit.samk.fi/2022/05/18/geronomitutkintoon-kansainvalista-nakokulmaa-harjoittelussa-ruotsin-sundsvallissa/