Alexandra valitsi SAMKin International Tourism Management -tutkinto-ohjelman setänsä suosituksesta

Alexandra Marin on kotoisin Romaniasta, josta hän muutti Suomeen perheensä kanssa seitsemän vuotta sitten. Hänen setänsä on asunut täällä reilu kymmenen vuotta. Alexandran setä aloitti opinnot SAMKissa englanninkielisessä International Tourism Management -koulutuksessa.

2.5.2022 | Teksti: Emilia Peuranpää, SAMKin opiskelija | Kuva: Emilia Peuranpää

Alexandra Marin kirjastossa

Alexandran setä suositteli myös Alexandraa hakemaan samalle alalle. Molemmat ovat kiinnostuneita matkailualasta, tutustumisesta uusiin kulttuureihin ja työskentelystä ihmisten parissa.

Alexandra oli kuullut hyvää SAMKista. Hänen setänsä kehui viihtyisää kampusta ja opettajia. Aikaisempana kouluna Alexandralla on lukio.

Hän opiskelee tällä hetkellä päivätoteutusta International Tourism Management -koulutuksessa ensimmäistä vuottaan ja opinnot kestävät yhteensä 3,5 vuotta. Tutkinto-ohjelma sisältää paljon ryhmätöitä, joista hän kertoo pitävänsä, koska kertoo olevansa sosiaalinen ja tykkää työskennellä ryhmässä. Toisena vuotena koulutuksessa on harjoittelu ja hän haluaisi ehdottomasti lähteä tekemään harjoittelun ulkomaille, mutta vielä ei ole tietoa kohdemaasta.

Alexandra kertoo pitävänsä SAMKsta.

– Täällä kaikki ovat avomielisiä ja olen oppinut jo alle vuodessa paljon uusia asioita liittyen nykyiseen koulutukseen, hän kertoo.

Hän sanoo, että tutkinto-ohjelma, jota opiskelee, voi sopia monille ja suosittelee sitä myös muille. Tulevaisuudesta kysyttäessä hän ei osaa vielä kertoa tarkemmin, mutta haaveilee mahdollisesti oman yrityksen perustamisesta.

Alexandra Marin istuu kannettavan tietokoneen kanssa tuolilla.

Alexandra Marin

  • Kotoisin Romaniasta.
  • Asunut Suomessa 7 vuotta
  • Koulutusohjelma: International Tourism Management

2.5.2022 | Teksti: Emilia Peuranpää, SAMKin opiskelija | Kuva: Emilia Peuranpää

Lisää aiheesta

| Matkailu

Kansainvälinen matkailun koulutus tarjoaa lähes loputtomasti vaihtoehtoja

Bogdan Enacica opiskelee International Tourism Management -tutkinto-ohjelmassa. Hän sanoo, että SAMK on erittäin houkutteleva niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin.
Ilona Hämäläinen työskentelee kannettalla tietokoneella Porin kampuksella.
| Liiketoiminta

Matkailualasta liiketalouden tutkintoon

Ilona Hämäläinen on 26-vuotias liiketalouden opiskelija. Hän on valmistunut aiemmin matkailualalta. Myöhemmin alanvaihto alkoi kiinnostaa ja ovet liiketalouden opintoihin aukesivat todistusvalinnan kautta.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Read about the export activities of Central Baltic companies in Southern Africa and the Middle East. https://samkarit.samk.fi/2022/09/23/export-activities-of-central-baltic-area-companies-in-southern-africa-and-middle-east/

Reilu kahvitauko on talon tapa! #SAMK henkilökunnan kahviautomaateissa käytetään Reilun kaupan kahvia. Näin tuemme reilun työelämän toteutumista kahvin ja teen viljelijöille. Lisäksi reilu kauppa edistää ympäristöystävällisiä tuotantotapoja. #reilukahvitauko @reilukauppa”

SAMKissa juhlitaan tänä vuonna korkeakoulun 30-vuotista taivalta. Juhlavuoden kunniaksi SAMKin Porin kampuksen Galleria Taidekäytävällä avautuu juhlanäyttely: Päivi Jokinen – maalauksia. https://www.samk.fi/uutiset/galleria-taidekaytavalla-avautuu-juhlanayttely-paivi-jokinen-maalauksia/

Korkeakoulutuksen digivisio on muutakin kuin digiä. Korkeakoulujen pitää yhdessä varmistaa, että digivisio ei ole digiharhaa. @SatakunnanAMK @Arene_ry #digivisio2030 https://www.arene.fi/ajankohtaista/korkeakoulutuksen-digivisio-on-muutakin-kuin-digia/

Energiamuutos vaatii muutoksia kaikkien kulutustottumuksissa. Muutoksen voi aloittaa laskemalla oman energiankulutuksen kustannuksia KOHISTEN-laskureilla. @SatakunnanKansa @kohisten
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009082427.html