Alexandra valitsi SAMKin International Tourism Management -tutkinto-ohjelman setänsä suosituksesta

Alexandra Marin on kotoisin Romaniasta, josta hän muutti Suomeen perheensä kanssa seitsemän vuotta sitten. Hänen setänsä on asunut täällä reilu kymmenen vuotta. Alexandran setä aloitti opinnot SAMKissa englanninkielisessä International Tourism Management -koulutuksessa.

2.5.2022 | Teksti: Emilia Peuranpää, SAMKin opiskelija | Kuva: Emilia Peuranpää

Alexandra Marin kirjastossa

Alexandran setä suositteli myös Alexandraa hakemaan samalle alalle. Molemmat ovat kiinnostuneita matkailualasta, tutustumisesta uusiin kulttuureihin ja työskentelystä ihmisten parissa.

Alexandra oli kuullut hyvää SAMKista. Hänen setänsä kehui viihtyisää kampusta ja opettajia. Aikaisempana kouluna Alexandralla on lukio.

Hän opiskelee tällä hetkellä päivätoteutusta International Tourism Management -koulutuksessa ensimmäistä vuottaan ja opinnot kestävät yhteensä 3,5 vuotta. Tutkinto-ohjelma sisältää paljon ryhmätöitä, joista hän kertoo pitävänsä, koska kertoo olevansa sosiaalinen ja tykkää työskennellä ryhmässä. Toisena vuotena koulutuksessa on harjoittelu ja hän haluaisi ehdottomasti lähteä tekemään harjoittelun ulkomaille, mutta vielä ei ole tietoa kohdemaasta.

Alexandra kertoo pitävänsä SAMKsta.

– Täällä kaikki ovat avomielisiä ja olen oppinut jo alle vuodessa paljon uusia asioita liittyen nykyiseen koulutukseen, hän kertoo.

Hän sanoo, että tutkinto-ohjelma, jota opiskelee, voi sopia monille ja suosittelee sitä myös muille. Tulevaisuudesta kysyttäessä hän ei osaa vielä kertoa tarkemmin, mutta haaveilee mahdollisesti oman yrityksen perustamisesta.

Alexandra Marin istuu kannettavan tietokoneen kanssa tuolilla.

Alexandra Marin

  • Kotoisin Romaniasta.
  • Asunut Suomessa 7 vuotta
  • Koulutusohjelma: International Tourism Management

2.5.2022 | Teksti: Emilia Peuranpää, SAMKin opiskelija | Kuva: Emilia Peuranpää

Lisää aiheesta

| Matkailu

Kansainvälinen matkailun koulutus tarjoaa lähes loputtomasti vaihtoehtoja

Bogdan Enacica opiskelee International Tourism Management -tutkinto-ohjelmassa. Hän sanoo, että SAMK on erittäin houkutteleva niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin.
Ilona Hämäläinen työskentelee kannettalla tietokoneella Porin kampuksella.
| Liiketoiminta

Matkailualasta liiketalouden tutkintoon

Ilona Hämäläinen on 26-vuotias liiketalouden opiskelija. Hän on valmistunut aiemmin matkailualalta. Myöhemmin alanvaihto alkoi kiinnostaa ja ovet liiketalouden opintoihin aukesivat todistusvalinnan kautta.

Uusimmat uutiset

Neljä naista testaa hyvinvointiteknologian tuotteita rentoutumiseen.
| Tapahtumat

RoboAI-viikko 2023: Tavoitteena osallisuuden lisääminen

RoboAI-viikon 17.4. avaava hyvinvointi- ja terveysteknologian päivä tutustuttaa paremmin hankemaailmaan. Aamupäivän aikana SAMKin toimijat ja yhteistyökumppanit kertovat hankkeissa tehtävistä osallisuutta tukevista testauksista ja kokeiluista. Keynote-puhuja, yliopisto-opettaja Marjaana Raukola-Lindblom kertoo mm. eläinten merkityksestä virtuaaliterapiassa.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta kerätty yhteen osoitteeseen. Toiminta on laajentunut 10 vuodessa valtavasti, ja tukee koko Suomen elinvoimaa & kasvua. Myös koulutuksen ja tutkimuksen yhteys vahvistuu koko ajan.

https://tki.fi/

#TKItutuksi

Modernisoimme teknologiayrityksiä robotiikan ja tekoälyn avulla @TampereUni kanssa. Tuemme maakunnan akkuklusterin kehittymistä @prizztech kanssa. Aloitamme ainutlaatuisen akkumateriaalien kierrätystutkimuksen spektroskopiaa ja tekoälyä hyödyntämällä.
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html

@SatakunnanAMK Onnittelut @SAMK, 20 m€ kilpailtua tutkimusrahaa, 500 yrityskumppania on hyvä tulos. Satakunnan ja Suomen yritykset tarvitsevat vahvoja tutkimus- ja koulutusyksikötä kansainvälisen kilpailuedun luomisessa.

Digiraivaajat-tapahtuma 7.3.23. Teemoina digiajan asiakaskokemus, yrityksen sisäinen digitalisaatio, inhimillinen muutosjohtaminen ja vastuullisuus.
Aikataulun ja infoa http://digiraivaajat.samk.fi Tapahtuma on maksuton, edellyttää ennakkoilmoittautumista: https://elomake.samk.fi//lomakkeet/14031/lomakkeet.html

Mitä keskuksemme tekee? Valmennamme yrityksiä ymmärtämään tuottamaansa dataa ja sen jalostamista liiketoiminnaksi. Teemme datapilotteja sekä järjestämme täsmäseminaareja tiedolla johtamisesta ja asiantuntijoiden ajattelun kehittämisestä. #tki #samk
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html