Äitiyslomalta takaisin sairaanhoitajaopintoihin

Joanna Sainio palasi motivoituneena takaisin sairaanhoitajaopintojen pariin äitiysloman jälkeen.

Joanna Sainio työntää lastenvaunuja pihalla talvella.

Joannan tytär viihtyy päiväkotimatkat vaunuissaan.

Ensimmäisen vuoden opinnot Joanna suoritti ennen äitiyslomalle jäämistään ja nyt vuoden tauon jälkeen hän palasi opiskeluiden pariin. Joanna kuvailee motivaationsa olevan parempi.

– Opiskeluiden alku uudessa elämäntilanteessa jännitti, mutta odotin opiskeluarjen alkua innoissani. Jännitin, miten pääsen kiinni opintoihin, sillä jotkut opintojaksoista jäivät ensimmäisenä vuotena hieman kesken. Opinto-ohjaaja laati minulle henkilökohtaisen opetussuunnitelman ja opettajien avulla olen päässyt hyvin mukaan. Opintoja on jäljellä 2,5 vuotta, jos saan suoritettua kaiken suunnitelmien mukaan.

Sairaanhoitajaksi Joanna kertoo hakeneensa varman työllistymisen ja alan kiinnostavuuden vuoksi. Mielenkiinto alaa kohtaan juontaa juurensa sukulaisten työskentelyyn alalla. Tällä hetkellä Joanna haluaisi työskennellä lasten ja nuorten kanssa, muttei sulje pois mitään vaihtoehtoja.

– Mielenkiinnon kohde voi harjoitteluiden aikana vielä muuttua, kun pääsee näkemään kaikki työn mahdollisuudet. Koronapandemia on myös aiheuttanut epävarmuutta alan valinnasta hoitohenkilökunnan pulan ja pulan aiheuttamien työuupumusten vuoksi. Ala tuntuu kuitenkin oikealta valinnalta.

Arjen tasapainottelua

Opiskelut ovat Joannan mukaan lähteneet käyntiin hyvin tarkan suunnittelun avulla. Joanna esitteleekin kalenteriaan, johon on merkattuna kaikki tulevat menot ja tehtävien palautukset. Opiskeluiden ja perhearjen lisäksi Joanna työskentelee viikonloppuisin yökerhossa ja tekee keikkatyötä omalla alallaan. Etäopiskelu on ollut haastavaa, sillä kotona keskittyminen herpaantuu nopeasti. Opiskelupäivien ajan Joannan 1-vuotias tytär viettää päivähoidossa.

– Tehtävien tekeminen tyttären ollessa kotona on mahdotonta, joten hän on päivähoidossa opiskelupäivien ajan. Opetuksettomina päivinä tyttö on hoidossa hyvin vaihtelevasti, enkä aina vie häntä päiväkotiin. Tehtävän palautusten lähestyessä on pakko keskittymisen kannalta viedä hänet päivähoitoon myös opetuksettomina päivinä.

– Onneksi pääsimme takaisin kampukselle opiskelemaan, sillä pystyn keskittymään paikan päällä paremmin opetukseen. Simulaatioistakin osa toteutettiin korona-aikana etänä, mutta en usko sen vaikuttavan osaamiseeni negatiivisesti. Käytännön työt oppii tehdessä, joten keikkatyöni hoivakodissa tukee oppimistani.

Lue lisää sairaanhoitajaopinnoista Joanna Sainio 2

Joanna Sainio

Sairaanhoitaja (AMK)

Aloitti opinnot SAMKissa vuonna 2020

Jaa tämä sivu

Etualalla robotti, taustalla tutkijoita.

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy syksyllä Porissa yhteistyössä SAMKin kanssa

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy Porissa syksyllä 2024. SAMKin kanssa yhteistyössä toteutettavaan maisterikoulutukseen voi hakea 2.– 15.5.2024. Sopimus energia-alan robotiikkasovelluksiin liittyvän professuurin perustamiseksi ja maisteriohjelman käynnistämiseksi allekirjoitettiin vuonna 2022.

Joonas Rakkolainen esittelee käsissään kehittämäänsä tuotetta Atlas Care.

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen kehitti innovatiivisen apuvälineen niskajumiin

SAMKin Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen on kehittänyt yritystoiminnassaan apuvälineen, jolla hän hoiti aluksi omaa migreeniään.

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.