Äitiyslomalta takaisin sairaanhoitajaopintoihin

Joanna Sainio palasi motivoituneena takaisin sairaanhoitajaopintojen pariin äitiysloman jälkeen.

13.4.2022 | Teksti: Salla Ruotsalainen, SAMKin opiskelija | Kuva: Salla Ruotsalainen

Joanna Sainio työntää lastenvaunuja pihalla talvella.

Joannan tytär viihtyy päiväkotimatkat vaunuissaan.

Ensimmäisen vuoden opinnot Joanna suoritti ennen äitiyslomalle jäämistään ja nyt vuoden tauon jälkeen hän palasi opiskeluiden pariin. Joanna kuvailee motivaationsa olevan parempi.

– Opiskeluiden alku uudessa elämäntilanteessa jännitti, mutta odotin opiskeluarjen alkua innoissani. Jännitin, miten pääsen kiinni opintoihin, sillä jotkut opintojaksoista jäivät ensimmäisenä vuotena hieman kesken. Opinto-ohjaaja laati minulle henkilökohtaisen opetussuunnitelman ja opettajien avulla olen päässyt hyvin mukaan. Opintoja on jäljellä 2,5 vuotta, jos saan suoritettua kaiken suunnitelmien mukaan.

Sairaanhoitajaksi Joanna kertoo hakeneensa varman työllistymisen ja alan kiinnostavuuden vuoksi. Mielenkiinto alaa kohtaan juontaa juurensa sukulaisten työskentelyyn alalla. Tällä hetkellä Joanna haluaisi työskennellä lasten ja nuorten kanssa, muttei sulje pois mitään vaihtoehtoja.

– Mielenkiinnon kohde voi harjoitteluiden aikana vielä muuttua, kun pääsee näkemään kaikki työn mahdollisuudet. Koronapandemia on myös aiheuttanut epävarmuutta alan valinnasta hoitohenkilökunnan pulan ja pulan aiheuttamien työuupumusten vuoksi. Ala tuntuu kuitenkin oikealta valinnalta.

Arjen tasapainottelua

Opiskelut ovat Joannan mukaan lähteneet käyntiin hyvin tarkan suunnittelun avulla. Joanna esitteleekin kalenteriaan, johon on merkattuna kaikki tulevat menot ja tehtävien palautukset. Opiskeluiden ja perhearjen lisäksi Joanna työskentelee viikonloppuisin yökerhossa ja tekee keikkatyötä omalla alallaan. Etäopiskelu on ollut haastavaa, sillä kotona keskittyminen herpaantuu nopeasti. Opiskelupäivien ajan Joannan 1-vuotias tytär viettää päivähoidossa.

– Tehtävien tekeminen tyttären ollessa kotona on mahdotonta, joten hän on päivähoidossa opiskelupäivien ajan. Opetuksettomina päivinä tyttö on hoidossa hyvin vaihtelevasti, enkä aina vie häntä päiväkotiin. Tehtävän palautusten lähestyessä on pakko keskittymisen kannalta viedä hänet päivähoitoon myös opetuksettomina päivinä.

– Onneksi pääsimme takaisin kampukselle opiskelemaan, sillä pystyn keskittymään paikan päällä paremmin opetukseen. Simulaatioistakin osa toteutettiin korona-aikana etänä, mutta en usko sen vaikuttavan osaamiseeni negatiivisesti. Käytännön työt oppii tehdessä, joten keikkatyöni hoivakodissa tukee oppimistani.

Joanna Sainio 2

Joanna Sainio

Sairaanhoitaja (AMK)

Aloitti opinnot SAMKissa vuonna 2020

13.4.2022 | Teksti: Salla Ruotsalainen, SAMKin opiskelija | Kuva: Salla Ruotsalainen

Lisää aiheesta

Veera Vanhatalo istuu portailla.
| Hyvinvointi ja terveys

Lukioajan työkokemus innosti Veera Vanhataloa opiskelemaan sairaanhoitajaksi

Veera Vanhatalo valmistui SAMKista vuonna 2018 sairaanhoitajaksi. Työllistyminen oli valmistumisen jälkeen helppoa, sillä Veera jatkoi töitä samassa työpaikassaan Merikarvialla, jossa hän sai kipinän alaan jo lukioaikana.
Marja Sillanpää, studiokuva
| Hyvinvointi ja terveys

Marjan opintopolku: sairaanhoitaja, terveystieteiden maisteri ja filosofian tohtoriopiskelija

Marja Sillanpään opinnot ja urakehitys ovat kulkeneet selkeää ja yhtenäistä linjaa, jossa edelliset opinnot ovat tukeneet hyvin seuraavaa astetta ja ura kehittynyt osaamisen ja kokemuksen karttuessa.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMKin johtoryhmä tapasi eilen ministerit @HonkonenPetri ja @MikkoTSavola sekä kansanedustajat @Eeva_Kalli ja @MatiasMarttinen eduskunnassa.

Keskustelua käytiin koulutuspolitiikasta, tutkimuksesta sekä Satakunnan tulevaisuuden näkymistä.

#katsetulevaisuuteen #satakunta

2

SAMKin kuvataiteen opiskelijat Anna Kallio ja Annika Närhi vetivät lukiolaisille taidepajaa. Se sisälsi opetusta muun muassa väriopista ja paikkasidonnaisesta taiteesta. Tuotoksena syntyi kolme lukioaikaa symbolisesti kuvaavaa maalausta. 👍https://www.samk.fi/uutiset/lukiolaiset-ottivat-kankaanpaan-yhteislyseon-seinatilat-haltuun-samkin-kuvataiteen-opiskelijat-vetivat-taidepajaa/

Finally we had this wonderful project group (GAMMA project’s Learning, Teaching, Training Activities) as a guest in Pori. How can project participants from four countries grow into such a great collaboration? So happy and proud of this gang! @RoboAI2 @SatakunnanAMK https://twitter.com/i/web/status/1618184366320148480

Kankaanpään pääkirjaston sisääntuloaulan tiloja valjastetaan jatkossa galleriakäyttöön. Kipinä uuden gallerian perustamiseen syntyi, kun kuntakuvataiteilija Mira Piitulainen kohtasi kankaanpääläisiä ja keskusteli alueella asuvan väen kanssa. 🎨🖌️ https://www.epressi.com/tiedotteet/kulttuuri-ja-taide/taidekaupungin-galleriavalikoima-taydentyy-kirjaston-nayttelytilalla.html

Kaksi SAMKin alumnia on valittu Satakunnan Kansan vakituisiksi toimittajiksi. Mikko Elon ja Annika Kangasmaan tavoitteena on avartaa ihmisten maailmankuvaa ja tuoda värisävyjä mustavalkoiseen ajatteluun. 📰 @SatakunnanKansa #alumni #katsetulevaisuuteen
https://www.satakunnankansa.fi/satakunta/art-2000009344648.html