5G Innovation Hack: haussa uudet ja omintakeiset ideat

Satakunnan ammattikorkeakoulun ja elinkeinoyhtiö Prizztech Oy:n järjestämä 5G Innovation Hackaton pidetään 24.-25. maaliskuuta. Kilpailussa on viisi eri teemaa ja toimintaympäristöä, joiden kehittämiseksi ideoita haetaan: robotiikka, logistiikka, teollisuus, terveysteknologia ja ns. vapaa aihe.

14.2.2020 | Teksti: Petra O'Rourke | Kuva: Petra O'Rourke

SAMkin opiskelijat pitchaamassa yritysideaansa.

Startup-yhteisö otti tuntumaa opiskelijoihin järjestämällä rastin Kurnajaisten kasirastikierroksella syksyllä 2019. Opiskelijoiden tehtävänä oli valmistella satunnaisista kuvista yritysidean pitchaus.

– Minulle tärkeintä tässä on Hackaton-kilpailukulttuurin rakentaminen SAMKiin sekä uusien, oikeanlaisen asenteen omaavien tyyppien löytäminen yrittäjyys- ja startup-toimintaan mukaan. Jatkossa toivon, että Hackatoneja järjestetään vähintään kerran lukukaudessa, Koivisto visioi.

Kilpailun partnereina toimivat Elisa Oyj, Cimcorp Oy, Porin Satama Oy, Hacklin Oy, Porin kaupunki sekä Ulvilan kaupunki. Jokaisen teeman innovatiivisin veto voittaa 1000 € käteistä ja parhaiden on mahdollista tienata vielä 7500 € demorahaa helpottamaan yrityksensä alkutaivalta.

Tapahtuma on tarkoitettu uudesta teknologiasta, yrittäjyydestä ja työelämätaidoista kiinnostuneille. Kilpailuun voi osallistua kuka tahansa ja mukaan pääsee kaverin kanssa tiiminä tai yksin. Vaikka ei olisi vielä mielessä mitään ideaa, kannattaa silti lähteä mukaan. Tarkoitus on ryhmäyttää eri alojen osaajat keskenään, jotta tuloksena olisi mahdollisimman villejä ideoita.

– Meidän toivomuksemme on, että kilpailuun tulisi mahdollisimman sekalaista sakkia. Opiskelijoita eri kouluista, eri aloilta ja sen lisäksi ammattilaisia työelämästä. Niistä saataisiin sitten muodostettua monipuolisia tiimejä, kertoo SAMKin osalta järjestelyissä mukana oleva erityisasiantuntija ja startup-mentori Santeri Koivisto.

 

 

Startup-yhteisön toiminnassa mukana oleva Johannes Ollinmäki harjoitteli yritysideansa pitchausta Insomniassa syksyllä 2019.

Uusi yrittäjyysmyönteinen kilpailukulttuuri

– Kilpailijoiden ei kannata jäädä jumiin 5G-teknologiaan. Enemmänkin haetaan näkökulmia siihen, miten supernopeilla langattomilla tietoliikenneyhteyksillä voidaan tulevaisuudessa näitä eri toimintaympäristöjä kehittää ja mitä niillä voidaan saavuttaa, ideoiden ei tarvitse olla sidottuja juuri 5G-teknologiaan, muistuttaa Koivisto.

Tapahtuma aloitetaan tiistaina 24.maaliskuuta Crazy Townin tiloissa klo 18. Paikalle ovat tervetulleita kilpailijoiden lisäksi myös taustajoukot ja katsojat.  Kilpailijat jaetaan ensin ryhmiin ja kuullaan alustuksia mm. 5G-teknologian luomista mahdollisuuksista. Sitten tutustutaan teemoihin sekä toimintaympäristöihin ja kilpailu alkaa. Ryhmillä on keskiyöhön asti aikaa työskennellä Crazy Townilla: brainstormata, kehittää ideastansa konsepti sekä muodostaa siitä houkutteleva myyntipuhe eli pitch. Seuraavana päivänä työtä jatketaan SAMKin Porin kampuksen Agora-salissa. Päivän päätteeksi parhaat pitchit esitetään jurylle ja se valitsee voittajan. Jos joukosta löytyy timanttisia ideoita, niitä voidaan lähteä työstämään eteenpäin yhdessä esimerkiksi SAMKin Yrityskiihdyttämön ja Startup-yhteisön tai Robocoastin avustuksella.

 

5G Innovation Hackaton alkaa 24.3. klo 18 Crazy Townissa ja jatkuu SAMKin Porin kampuksen Agora-salissa 25.3. klo 8 aamiaisella. 5G Innovation Hackaton on osa Robocoast DIH innovation days -tapahtumaa.

 

 

Lue lisää:

www.robocoast.eu/event/5ginnovationhack

5G Innovation Hackaton -mainos

 

Ilmoittaudu tapahtumaan!

 

 

Lisätietoja:

Santeri Koivisto, p. 044 567 7449
santeri.koivisto@samk.fi

Essi Vanha-Viitakoski, p. 044 710 5367
essi.vanha-viitakoski@prizz.fi

Lisää aiheesta

Lähikuva, erityisasiantuntija ja startup-mentori Santeri Koivisto.
| SAMK

Ideoista toteutukseen – Startup-yhteisö tukee opiskelijaa matkalla yrittäjäksi

SAMKin Yrityskiihdyttämö on 22 toimintavuotensa aikana tuottanut jo 320 yritystä. Nyt SAMK on lisännyt panostusta yrittäjyyteen ja perustanut proaktiivisen Startup-yhteisön, jota koordinoi maaliskuussa SAMKin erityisasiantuntijana aloittanut Santeri Koivisto.
Nuori mies istuu sohvalla
| Yrittäjyys

Tubettavasta metsäepelistä vuoden yrityskiihdyttämöyrittäjä

SAMKin vuoden 2019 yrityskiihdyttämöyrittäjäksi on valittu Kokemäellä asuva Kalle Lempinen, jolla on taimikon- ja metsänhoitoa tarjoava Metsäepeli-yritys. Sähkö- ja automaatiotekniikkaa opiskeleva Kalle on myös tradenomi ja metsätalousinsinööri.

Uusimmat uutiset

Eveliina Salonen istuu pyörätuolissa Porin kampuksen aulassa.
| Opinnot ja opetus

Esteetön kampus ja liiketalouden opinnot ohjasivat Eveliinan Poriin

Eveliina Salonen opiskelee liiketalouden tutkinto-ohjelmassa luovan markkinoinnin suuntautumisessa toista vuotta. Tutkinto antaa hyvät valmiudet työelämään ja uraa voi lähteä kehittämään moneen eri suuntaan.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Tule opiskelemaan yrittäjyyttä joustavasti työn ohessa ja valmistu tradenomiksi! Haku tutkinto-ohjelmaan on käynnissä ja jatkuu 30.3. asti. Koulutuksen sisältöihin voit tutustua videolta opettajien johdatuksella. #samk #yrittäjyys #yrittäjäopinnot #katsetulevaisuuteen #tradenomi ... See MoreSee Less
View on Facebook

Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta kerätty yhteen osoitteeseen. Toiminta on laajentunut 10 vuodessa valtavasti, ja tukee koko Suomen elinvoimaa & kasvua. Myös koulutuksen ja tutkimuksen yhteys vahvistuu koko ajan.

https://tki.fi/

#TKItutuksi

Modernisoimme teknologiayrityksiä robotiikan ja tekoälyn avulla @TampereUni kanssa. Tuemme maakunnan akkuklusterin kehittymistä @prizztech kanssa. Aloitamme ainutlaatuisen akkumateriaalien kierrätystutkimuksen spektroskopiaa ja tekoälyä hyödyntämällä.
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html

@SatakunnanAMK Onnittelut @SAMK, 20 m€ kilpailtua tutkimusrahaa, 500 yrityskumppania on hyvä tulos. Satakunnan ja Suomen yritykset tarvitsevat vahvoja tutkimus- ja koulutusyksikötä kansainvälisen kilpailuedun luomisessa.

Digiraivaajat-tapahtuma 7.3.23. Teemoina digiajan asiakaskokemus, yrityksen sisäinen digitalisaatio, inhimillinen muutosjohtaminen ja vastuullisuus.
Aikataulun ja infoa http://digiraivaajat.samk.fi Tapahtuma on maksuton, edellyttää ennakkoilmoittautumista: https://elomake.samk.fi//lomakkeet/14031/lomakkeet.html

Mitä keskuksemme tekee? Valmennamme yrityksiä ymmärtämään tuottamaansa dataa ja sen jalostamista liiketoiminnaksi. Teemme datapilotteja sekä järjestämme täsmäseminaareja tiedolla johtamisesta ja asiantuntijoiden ajattelun kehittämisestä. #tki #samk
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html