Skip to content

5G Innovation Hack: haussa uudet ja omintakeiset ideat

Satakunnan ammattikorkeakoulun ja elinkeinoyhtiö Prizztech Oy:n järjestämä 5G Innovation Hackaton pidetään 24.-25. maaliskuuta. Kilpailussa on viisi eri teemaa ja toimintaympäristöä, joiden kehittämiseksi ideoita haetaan: robotiikka, logistiikka, teollisuus, terveysteknologia ja ns. vapaa aihe.

14.2.2020 | Teksti: Petra O'Rourke | Kuva: Petra O'Rourke

SAMkin opiskelijat pitchaamassa yritysideaansa.

Startup-yhteisö otti tuntumaa opiskelijoihin järjestämällä rastin Kurnajaisten kasirastikierroksella syksyllä 2019. Opiskelijoiden tehtävänä oli valmistella satunnaisista kuvista yritysidean pitchaus.

– Minulle tärkeintä tässä on Hackaton-kilpailukulttuurin rakentaminen SAMKiin sekä uusien, oikeanlaisen asenteen omaavien tyyppien löytäminen yrittäjyys- ja startup-toimintaan mukaan. Jatkossa toivon, että Hackatoneja järjestetään vähintään kerran lukukaudessa, Koivisto visioi.

Kilpailun partnereina toimivat Elisa Oyj, Cimcorp Oy, Porin Satama Oy, Hacklin Oy, Porin kaupunki sekä Ulvilan kaupunki. Jokaisen teeman innovatiivisin veto voittaa 1000 € käteistä ja parhaiden on mahdollista tienata vielä 7500 € demorahaa helpottamaan yrityksensä alkutaivalta.

Tapahtuma on tarkoitettu uudesta teknologiasta, yrittäjyydestä ja työelämätaidoista kiinnostuneille. Kilpailuun voi osallistua kuka tahansa ja mukaan pääsee kaverin kanssa tiiminä tai yksin. Vaikka ei olisi vielä mielessä mitään ideaa, kannattaa silti lähteä mukaan. Tarkoitus on ryhmäyttää eri alojen osaajat keskenään, jotta tuloksena olisi mahdollisimman villejä ideoita.

– Meidän toivomuksemme on, että kilpailuun tulisi mahdollisimman sekalaista sakkia. Opiskelijoita eri kouluista, eri aloilta ja sen lisäksi ammattilaisia työelämästä. Niistä saataisiin sitten muodostettua monipuolisia tiimejä, kertoo SAMKin osalta järjestelyissä mukana oleva erityisasiantuntija ja startup-mentori Santeri Koivisto.

 

 

Startup-yhteisön toiminnassa mukana oleva Johannes Ollinmäki harjoitteli yritysideansa pitchausta Insomniassa syksyllä 2019.

Uusi yrittäjyysmyönteinen kilpailukulttuuri

– Kilpailijoiden ei kannata jäädä jumiin 5G-teknologiaan. Enemmänkin haetaan näkökulmia siihen, miten supernopeilla langattomilla tietoliikenneyhteyksillä voidaan tulevaisuudessa näitä eri toimintaympäristöjä kehittää ja mitä niillä voidaan saavuttaa, ideoiden ei tarvitse olla sidottuja juuri 5G-teknologiaan, muistuttaa Koivisto.

Tapahtuma aloitetaan tiistaina 24.maaliskuuta Crazy Townin tiloissa klo 18. Paikalle ovat tervetulleita kilpailijoiden lisäksi myös taustajoukot ja katsojat.  Kilpailijat jaetaan ensin ryhmiin ja kuullaan alustuksia mm. 5G-teknologian luomista mahdollisuuksista. Sitten tutustutaan teemoihin sekä toimintaympäristöihin ja kilpailu alkaa. Ryhmillä on keskiyöhön asti aikaa työskennellä Crazy Townilla: brainstormata, kehittää ideastansa konsepti sekä muodostaa siitä houkutteleva myyntipuhe eli pitch. Seuraavana päivänä työtä jatketaan SAMKin Porin kampuksen Agora-salissa. Päivän päätteeksi parhaat pitchit esitetään jurylle ja se valitsee voittajan. Jos joukosta löytyy timanttisia ideoita, niitä voidaan lähteä työstämään eteenpäin yhdessä esimerkiksi SAMKin Yrityskiihdyttämön ja Startup-yhteisön tai Robocoastin avustuksella.

 

5G Innovation Hackaton alkaa 24.3. klo 18 Crazy Townissa ja jatkuu SAMKin Porin kampuksen Agora-salissa 25.3. klo 8 aamiaisella. 5G Innovation Hackaton on osa Robocoast DIH innovation days -tapahtumaa.

 

 

Lue lisää:

www.robocoast.eu/event/5ginnovationhack

5G Innovation Hackaton -mainos

 

Ilmoittaudu tapahtumaan!

 

 

Lisätietoja:

Santeri Koivisto, p. 044 567 7449
santeri.koivisto@samk.fi

Essi Vanha-Viitakoski, p. 044 710 5367
essi.vanha-viitakoski@prizz.fi

Lisää aiheesta

Lähikuva, erityisasiantuntija ja startup-mentori Santeri Koivisto.
| SAMK

Ideoista toteutukseen – Startup-yhteisö tukee opiskelijaa matkalla yrittäjäksi

SAMKin Yrityskiihdyttämö on 22 toimintavuotensa aikana tuottanut jo 320 yritystä. Nyt SAMK on lisännyt panostusta yrittäjyyteen ja perustanut proaktiivisen Startup-yhteisön, jota koordinoi maaliskuussa SAMKin erityisasiantuntijana aloittanut Santeri Koivisto.
Nuori mies istuu sohvalla
| Yrittäjyys

Tubettavasta metsäepelistä vuoden yrityskiihdyttämöyrittäjä

SAMKin vuoden 2019 yrityskiihdyttämöyrittäjäksi on valittu Kokemäellä asuva Kalle Lempinen, jolla on taimikon- ja metsänhoitoa tarjoava Metsäepeli-yritys. Sähkö- ja automaatiotekniikkaa opiskeleva Kalle on myös tradenomi ja metsätalousinsinööri.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMKiin haki syksyn yhteishaussa 2607 hakijaa yhteensä kahdeksaan eri koulutusohjelmaan. Suosituin hakukohde huikealla 1459 hakijalla oli Liiketalouden koulutusohjelma Huittisissa, joka järjestetään 100% verkkototeutuksena. Kiitos kaikille hakijoille!

SAMK received a total of 2607 applications for eight different degree programs during the application period. Thank you!
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
Kuvanveistäjä, professori Ossi Sommaa muistaen. Somma työskenteli Kankaanpään taidekoulun opettajana vuosina 1974 – 1992, joista kaksi vuotta koulun virkaatekevänä rehtorina.
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
RoboAI-viikko tarjoaa teknologia-alan näytteilleasettajille mahdollisuuden esittäytyä tauko- ja iltaohjelmassa! Lue lisää ja ilmoittaudu heti. #roboai #samk #mysamk #roboaiviikko #event #teknologia

SAMKiin haki syksyn yhteishaussa yhteensä 2607 hakijaa kahdeksaan eri koulutusohjelmaan. Lämmin kiitos kaikille hakijoille! https://t.co/dak6AEh9zN SatakunnanAMK photo

Kuvanveistäjä, professori Ossi Sommaa muistaen. Somma työskenteli Kankaanpään taidekoulun opettajana vuosina 1974 – 1992, joista kaksi vuotta koulun virkaatekevänä rehtorina.
https://t.co/zsxreu0E08

SAMKin Porin-kampus valaistiin viime yönä tapahtuma-alan tekijöiden toimesta. Tempauksella haluttiin huomioida tapahtuma-alan ahdinko vallitsevassa pandemiatilanteessa. Toimialan ahdingon välilliset vaikutukset ulottuvat myös matkailu-, ravintola- ja liikennöintialoille. https://t.co/M6EBWgV7y0 SatakunnanAMK photo

SAMK tukee tapahtuma-alaa olemalla mukana yhtenä Äänirasian valaisemista
kohteista osana tapahtuma-alan mielenilmausta.
Valot syttyvät 8.9. illan aikana ja palavat aina 9.9. aamuun saakka.