

Onko haaveenasi olla liike-elämän digiosaaja? Haluatko perustaa oman yrityksen tai verkkokaupan jo opiskeluaikana? Vai onko tavoitteenasi kehittyä taloushallinnon rautaiseksi ammattilaiseksi, jolla on monipuolista järjestelmäosaamista?
Tule SAMKin Porin kampukselle opiskelemaan liiketaloutta ja löydä oma tiesi tradenomiksi!
Miksi opiskella SAMKissa:
Liiketalouden opinnot tarjoavat mahdollisuuden suuntautua oman kiinnostuksen mukaisesti talousraportointiin ja sen järjestelmiin, liiketoiminnan ohjaukseen ja rahoitukseen, isännöintiin, yritysjuridiikkaan, sijoitustoimintaan, osaavaan johtamiseen, kehittyvään myyntityöhön ja markkinointiin tai digitaaliseen liiketoimintaan.
Voit lukea lisää tutkinnon sisällöstä opintosuunnitelmasta: taloushallinnon suuntautumisvaihtoehto ja luovan markkinoinnin suuntautumisvaihtoehto.
Liiketalouden tradenomin tutkinnon tavoitteena on valmistaa liiketoiminnan nuoria osaajia, joilla on uusin tieto ja taito toimia menestyksekkäästi yritysmaailmassa taloushallinnon tai myynnin ja markkinoinnin tehtävissä. Luova ongelmanratkaisutaito, kokonaisuuksien ja syy-seuraussuhteiden ymmärtäminen, joustavuus, stressinsietokyky ja taito toimia ryhmässä ovat tärkeitä ominaisuuksia, joita voi opiskelun aikana kehittää.
Opetus tapahtuu kampuksella
Opetus järjestetään arkipäivisin, alkuvaiheessa 100% lähiopetuksena SAMK-kampuksella Porissa ja opiskelun loppuvaiheessa osin myös etänä. Koulutukseen sisältyy myös itsenäistä opiskelua.
Liiketalouden koulutusohjelmassa voit suuntautua oman kiinnostuksesi mukaan
Taloushallinnon suuntautuminen antaa sinulle työ- ja yrityselämän vaatimusten mukaiset tiedot ja taidot talousraportoinnista ja -suunnittelusta, yritysjuridiikasta sekä taloushallinnon järjestelmistä ja automaation hyödyntämisestä taloushallinnon prosesseissa. Tutkinto tarjoaa mahdollisuuden HT-tilintarkastajatutkintovaatimusten opintoja koskevien edellytysten täyttymiseen. Voit myös suorittaa muun muassa isännöinnin 20 op kokonaisuuden opintokokonaisuuden.
Luovan markkinoinnin suuntautumisessa on mahdollisuus valita uusi digitaalisen liiketoiminnan 35 op opintokokonaisuus, joka antaa sinulle taitoja ymmärtää ja hyödyntää automaatiota markkinoinnin apuna ja liiketoimintatiedon hallinnassa. Opintojen aikana voit myös suunnitella ja pystyttää verkkokaupan ja kehittää omaa verkkopersoonaasi. Tämän lisäksi voit opiskella monipuolisesti myyntityötä ja markkinointia sekä johtamistaitoja. Tarjolla on myös mestarimyyjäopinnot.
Taloushallinnon tradenomina toimit esimerkiksi kirjanpitäjänä, taloussuunnittelijana, verosihteerinä, palkanlaskijana, pankkitoimihenkilönä ja sijoitusneuvojana. Työkokemuksen karttuessa on mahdollista edetä uralla myös varsin vaativiin taloushallinnon asiantuntija- ja esimiestehtäviin kuten tilintarkastajaksi, tilitoimistoyrittäjäksi, taloushallinnon konsultiksi, talouspäälliköksi, controlleriksi tai rahoitusasiantuntijaksi.
Luovan markkinoinnin tradenomina toimit esimerkiksi markkinointisuunnittelijana, avainasiakas- tai myyntipäällikkönä, yritysmyyjänä, online-markkinoinnin kehittäjänä ja brand managerina. Voit toimia myös viestinnän-, markkinoinnin tai mainonnan suunnittelun tehtävissä kansainvälisessä ympäristössä.
Opintojen aikana voit perustaa oman yrityksen yrityskiihdyttämön tuen avulla. Yrityksesi voi toimia kivijalkakauppana tai verkkokauppana. SAMK tarjoaa sinulle laajan valikoiman digitaalisen liiketoiminnan opintoja.
Neea Setälä on ensimmäisen vuoden tradenomiopiskelija. Neean polku alkoi peruskoulun yhdeksännellä luokalla, kun piti ajatella jatko-opintoja. Hänellä oli kaksi vaihtoehtoa, joko jatkaa lukioon tai suunnata ammatillisten opintojen suuntaan. Hän valitsi merkonomiopinnot.
Liiketalouden ja erityisesti luovan markkinoinnin opinnot tarjosivat Kasper Kaupinsalolle juuri sen, mitä hän kaipasi: kaupallisen alan osaamista ja mahdollisuuden syventyä myyntiin. Opinnot SAMKissa veivät hänet nopeasti työelämään, ja valmistuminen tapahtui huomaamatta ennätysajassa.
Moni korkeakouluopiskelija miettii, kuinka pystyisi tasapainottamaan sujuvasti työelämän sekä opinnot. Toisen vuoden tradenomiopiskelija Jere Lintunen onkin onnistunut siinä loistavasti. Perheyrityksessä työskentelevä Jere kertoo, miten onnistuu pitämään arjen tasapainossa ja huolehtimaan myös omasta jaksamisestaan.