Uudenlainen ohjelmoinnin koulutus nyt haussa

Ohjelmistoalalla on Suomessa kasvava työvoima- ja osaajapula. Kysyntää on erityisesti ohjelmointiosaamisesta. SAMK vastaa tähän haasteeseen tarjoamalla ensi syksynä tiivistetyn koodarien täsmätäydennyskoulutuksen.

Opiskelijoita automaatiotekniikan laboratoriossa.
Automaatiotekniikan perusteet tunti menossa. Satakunnan ammattikorkeakoulun opiskelijoita. Kuva: Tomi Glad

Ohjelmistoalalla on Suomessa kasvava työvoima- ja osaajapula, johon SAMK vastaa ohjelmointikoulutuksella. Kuvassa on SAMKin opiskelijoita.

Koulutus tuottaa hyvät lähtökohdat omaksua ja sisäistää ohjelmointitaidot, joita voi kohdentaa eri ohjelmistoalan osa-alueisiin.

– Ohjelmoinnin ja ohjelmistojen parissa työskenteleville on alueellisesti kova kysyntä. Ohjelmoijia kaivataan yhä enemmän ja erilaisiin työtehtäviin. Esimerkiksi web-palvelut ja teollisuus työllistävät alan osaajia, kertoo koulutuksesta vastaava tietojenkäsittelyn lehtori Petri Nuutinen.

Aiempaa kokemusta ei vaadita

Petri Nuutinen lupaa, että opiskelijaksi hakeutumiselle ei vaadita aiempaa kokemusta ohjelmointi- ja ohjelmistotyöstä, vaan koulutuksessa lähdetään aivan ohjelmoinnin perusteista. Sen jälkeen edetään ohjelmointitaitojen syventämiseen eri ohjelmistoalan osa-alueille. Myöhemmin koulutuksessa käydään läpi mm. web-palveluita, sulautettuja järjestelmiä, mobiilisovelluksia sekä tekoälyä.

Koulutus on uutta SAMKissa ja sen opinnot suunnitellaan syksyllä käynnistyvän Tekoäly Akatemian kanssa niin, että kaikki hyötyvät.

Koulutus suoritetaan paitsi viikonloppuisin kontaktitunneilla, myös itsenäisesti opiskellen. Opintoihin sisällytetään lopuksi projektimaista oppimista, todellisia tapauksia ratkottavaksi.

Koulutus ei johda ammattikorkeakoulututkintoon. Opintokokonaisuuden suorittamisen jälkeen opiskelijalla on kuitenkin mahdollisuus anoa opintojen jatkoa tutkintoon asti.

Mahdollisuudet tulevaisuuden alalle

– Julkisuudessakin on ollut paljon keskustelua tulevaisuuden näkymistä, kun työtehtäviä automatisoidaan. Laajimmillaan ajatellaan, että kaikki, mikä on automatisoitavissa, automatisoidaan. Tämä tarkoittanee sitä, että osa työtehtävistä poistuu. Muutoksen myötä syntyy uusia työtehtäviä sekä osaamisen uudelleen kohdistamista. Tämä koulutus tarjoaa osaamista juuri tästä nousevasta alasta kiinnostuneille, Petri Nuutinen kertoo.

– Monelle alalla on suuret odotukset digitalisaation, robotiikan ja tekoälyn myötä esim. terveydenhuollon ja palveluliiketoiminnan puolella. Eikä sitä vielä edes tiedetä, mitä kaikkea uusia toteutuksia ja palveluja ne tuovat tullessaan, hän pohtii.

 

Lisätietoja koulutuksesta:
Lehtori Petri Nuutinen
044 710 3838
petri.nuutinen@samk.fi

Lue lisää koulutuksesta.

SAMK TWITTERISSÄ

Jaa tämä sivu

Pienois-SAMKissa koululaiset pääsevät pitämään muun muassa ohjelmointia koskevan luennon.

SAMK mukana Yrityskylässä kehittämässä koululaisten työelämätaitoja

Yrityskylä on kattava oppimiskokonaisuus, joka tukee talouden, työelämän ja yrittäjyyden oppimista peruskoulussa. SAMK on mukana Satakunnan Yrityskylässä.

Jari Multisilta (vas.), Marjo Kaartinen ja Lauri Inna allekirjoittivat aiesopimuksen.

Porin kaupunki, Turun yliopisto ja SAMK käynnistävät avaruusteknologiayhteistyön

Porin kaupunki, Turun yliopisto ja SAMK allekirjoittivat perjantaina aiesopimuksen, jonka tavoitteena on kehittää Satakunnassa avaruusteknologiaa hyödyntävää koulutusta, tutkimusta ja innovaatiotoimintaa. Yhteistyön nimeksi tulee PoriSat.

Pia Lamminen (vas.) ja Anu-Mari Elohaka pitävät polkuopintoja hyvänä väylänä hakeutua tutkinto-opiskelijaksi.

Polkuopinnot – vaihtoehtoinen reitti tutkinto-opiskelijaksi

Polkuopinnot ovat avoimen ammattikorkeakoulun opintoja, joiden ideana on päästä tutkinto-opiskelijaksi tietyn opintokokonaisuuden suorittamisen jälkeen.