Teknologia-alan työntekijöitä ja työnantajia törmäytetään Teknologia työnä -tapahtumassa

Satakunnan teknologia-alan yritykset kaipaavat kiivaasti osaavaa työvoimaa. Ja miten teet rekrytoijien rakastaman CV:n? Teknologia työnä -tapahtuma kokoaa alueen yritykset ja uusia mahdollisuuksia kartoittavat työnhakijat yhteen SAMKin Porin kampukselle tiistaina 15.1.2019 klo 12–17.

Aurinkopaneelien asennusta SAMKin Porin-kampuksen katolla 2017. Kuva Marko Ylinen
Aurinkopaneelien asennusta SAMKin Porin-kampuksen katolla 2017.

Aurinkopaneelien asennusta SAMKin Porin-kampuksen katolla 2017.

Katso ohjelma

Yli 40 teknologia-alalla toimivaa yritystä esittelee toimintaansa

Teknologia työnä -tapahtuma on kohtaus- ja verkostoitumispaikka alueen yrityksille sekä uusia mahdollisuuksia kartoittaville tekijöille. Yli 40 teknologia-alalla toimivaa yritystä esittelee toimintaansa ja työnhakijat pääsevät tutustumaan ja keskustelemaan yritysten edustajien kanssa nykyisistä ja tulevista työmahdollisuuksista. Lisäksi tilaisuudessa esitellään Arkimentori-hankkeessa kehitettävää, työpaikalla tapahtuvaa osaamisen jakamista mentoroinnin avulla, aktorin (oppijan) puheenvuorossa.

Tiesitkö, että valtaosa opiskelijoiden CV:stä on kilpailukyvyltään heikkoja muutaman perusvirheen takia?

Samaan aikaan iltapäivällä ohjelmassa on tietoiskuja ja työpajoja mm. CV:n, työsopimuksen, työnhakuvideon tekemisestä ja sosiaalisen median hyödyntämisestä työnhaussa. Tiesitkö, että valtaosa opiskelijoiden CV:stä on kilpailukyvyltään heikkoja muutaman perusvirheen takia?

Lisäksi aamupäivällä esitellään rakennustekniikan työmaaopintoja ja talonrakennusteollisuuden Satakunnan piiri kertoo tuotantopainotteisista eli hyvin käytännönläheisistä opinnoista. Satakunnan suurimmat rakennusliikkeet esittäytyvät opiskelijoille. SAMKin rakennustekniikan opiskelijat suorittavat työnjohtajan pätevyyteen vaadittavat työmaaopinnot yhden kevään aikana siten, että he ovat yrityksissä työmaalla oppimassa vastaavan työnjohtajan töitä. Vuosittain työmaajakson suorittaa noin 25 rakennustekniikan opiskelijaa.

Tilaisuuden järjestäjänä toimii SAMK ja Arkimentori-hanke.

Katsio ohjelma

 

Yhteystiedot:

Riitta Tempakka, projektipäällikkö / Arkimentori-hanke

Satakunnan ammattikorkeakoulu

044 710 3639; riitta.tempakka@samk.fi

 

Mari Kujala, lehtori / Rakennustekniikka

Satakunnan ammattikorkeakoulu

044 710 3277; mari.kujala@samk.fi

SAMK TWITTERISSÄ

Jaa tämä sivu

Mies istuu punaisella tuolilla.

Suomalaisten korkeakoulujen yhteinen Opin.fi-palvelu on nyt auki

Opin.fi on suomalaisten yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen yhteinen palvelu, joka kokoaa yhteen monipuolisen valikoiman korkeakoulujen avoimia opintoja. Mukana palvelussa on tänä keväänä jo 29 suomalaista korkeakoulua, SAMK mukaan lukien.

SAMKissa on tällä hetkellä kymmenen laillistujaa, joille on tehty henkilökohtaiset opetussuunnitelmat. Artikkelissa haastateltu Getrude Kamamba on kuvassa "tutkittavana".

Kansainvälisille sairaanhoitajille sujuvampi tie suomalaiseen työelämään

Suomalaisen terveydenhuollon osaamista vahvistetaan uudenlaisella yhteistyöllä. SAMK on mukana hankkeissa, joissa kehitetään toimintamalleja EU/ETA-maiden ulkopuolella sairaanhoitajan tutkinnon suorittaneille henkilöille.

Sopimuksen allekirjoitustilaisuudessa olivat osaamisaluejohtaja Heikki Haaparanta (vas.), kumppanuuspäällikkö Tanja Vaitiniemi sekä Vatajankosken toimitusjohtaja Pekka Passi.

Vatajankoski rakentaa SAMKin kanssa kestävää energia-alan osaamista

SAMK ja Vatajankoski ovat solmineet yhteistyösopimuksen, joka tähtää osaamisen vahvistamiseen ja yhteisten kehityshankkeiden toteuttamiseen.