Haku SAMKiin käynnistyi ─ Tarjolla uusia tutkinto-ohjelmia

Hakuaika tutkinto-ohjelmiin on 15.9. asti. SAMKista on syksyn haussa 11 tutkinto-ohjelmaa. Osa koulutuksista tarjotaan kokonaan englannin kielellä.

SAMKin Porin kampus ylhäältä päin kuvattuna./ SAMK Pori Campus seen from above.

Tämän syksyn opinnot alkavat uusilla opiskelijoilla pääosin kampuksilla tällä viikolla. Kuvassa SAMKin Porin kampus.

SAMKista on syksyn yhteishaussa 11 tutkinto-ohjelmaa. SAMKissa on hakukohteina yhteensä kolme päivätoteutuksena tarjottavaa tutkinto-ohjelmaa, kolme monimuoto- tai verkkototeutuksena tarjottavaa tutkinto-ohjelmaa ja viisi YAMK-tutkinnon tutkinto-ohjelmaa (Master). Osa koulutuksista tarjotaan kokonaan englannin kielellä.

Haussa ovat ensi kertaa konetekniikan monimuotototeutus sekä kaksi Master-tasoista tutkinto-ohjelmaa: Hyvinvointipalveluiden kehittäminen ja johtaminen sekä Tourism Competitiveness Management.

Konetekniikan monimuotototeutus on räätälöity varsinkin jo työelämässä oleville opiskelijoille, jotka kaipaavat monipuolista väylää kohti insinööritutkintoa. Koulutus on suuniteltu erityisesti elinkeinoelämän ja teollisuuden näkökulmasta.

Hyvinvointipalveluiden kehittämisen ja johtamisen opinnoissa opiskelija laajentaa ja syventää hyvinvointipalveluiden kehittämisen tietoperustaansa. Työllisyysnäkymät ovat alalla hyvät. Tulevaisuudessa lähijohdon tehtäviä avautuu eläköitymisten takia runsaasti, esimerkiksi lähijohtamistehtäviä sekä asiantuntijatehtäviä.

Englanninkielisellä Tourism Competitiveness Management -ohjelmalla pyritään tarjoamaan matkailun ammattilaisille mahdollisuus kehittyä omalla alallaan sekä antaa valmiudet toimia johtotehtävissä matkailun alalla. Tutkinto-ohjelma on luotu yhteistyössä latvialaisen Vidzeme University of Applied Sciences -korkeakoulun kanssa ja tutkinto on mahdollista suorittaa verkon välityksellä. Valmistuessaan opiskelija saa tutkintotodistuksen molemmista korkekouluista.

Opiskelijoiden valinta tutkinto-ohjelmiin tapahtuu todistusvalintojen, valintakokeiden ja valintakurssien kautta syksyn aikana. Koulutukset alkavat tammikuussa 2022.

 


Haku tapahtuu osoitteessa: opintopolku.fi.

Katso kaikki haussa olevat koulutukset

Jaa tämä sivu

Maarika Iijolainen pitää puhetta valmistumisjuhlassa.

Opinnäytetöiden parhaimmisto palkittiin jälleen Osaaja-kilpailussa

Osaaja on SAMKin opinnäytetyökilpailu, jossa palkitaan vuosittain edellisen kalenterivuoden opinnäytetöiden parhaimmisto. Palkittavan työn arvosanan tulee olla korkein mahdollinen eli 5. Yhteensä kilpailuun osallistui tänä vuonna 134 työtä.

SuomiAreena keskustelun osallistujat ja videokuvaaja

SAMK on jälleen mukana SuomiAreenassa

SAMK on mukana 25.-28.6.2024 Porissa järjestettävässä SuomiAreenassa. SuomiAreenan tavoitteena on tuoda yhteiskunnallinen ja ajankohtainen keskustelu kaikkien ulottuville.

Silja-Sofia Ilvonen on ottanut verikokeen.

Hoitotyön harjoitteluista saa monipuolisia kokemuksia

Silja-Sofia Ilvonen opiskelee hoitotyön tutkinto-ohjelmassa toista vuotta ja valmistuu sairaanhoitajaksi. Silja-Sofia on kotoisin Porista ja hän halusi jäädä vielä kotikaupunkiinsa asumaan, joten SAMK valintana oli helppo.