Osuuskauppa Keula ja SAMK solmivat koulutuksellisen kumppanuussopimuksen

Osuuskauppa Keula ja SAMK tiivistävät koulutuksellista yhteistyötään viime vuoden lopulla solmitulla kumppanuussopimuksella.

Riitta Tempakka ja Mika Marttila seisovat rappusissa SAMKin Rauman kampuksella Satamakadulla.

SAMKin osaamisaluejohtaja Riitta Tempakka ja Osuuskauppa Keulan toimitusjohtaja Mika Marttila ovat tyytyväisiä yhteistyöhön.

Osuuskauppa Keula ja SAMK ovat jo pitkään tehneet yhteistyötä ja marraskuussa 2021 solmittu kumppanuussopimus on tälle luonnollista jatkoa. Kumppanuudella tavoitellaan yhteistyön syventämistä, laajentamista ja systematisointia, rohkeita avauksia sekä uusia tapoja toimia yhdessä.

Oppilaitosyhteistyötä koko alueen eduksi

– Meillä Keulassa yhtenä keskeisenä toimintaperiaatteena on vastuullisuus. Tässä ajattelussa korostuu paikallisuus. Keula edistää toimialueensa hyvinvointia investoimalla, työllistämällä ja vauhdittamalla muuta yritystoimintaa. Yhteistyösopimus Satakunnan ammattikorkeakoulun kanssa on luonteva jatke paikallisten palveluiden ja osaamisen käytölle, Osuuskauppa Keulan toimitusjohtaja Mika Marttila sanoo.

– Osuuskauppa Keulan tavoitteena on olla alansa johtava yritys ja työnantaja. Tämä käsittää myös henkilökunnan osaamisen ja sen jatkuvan kehittämisen. Yhteistyön vahvistaminen Satakunnan ammattikorkeakoulun kanssa tukee tätä tavoitetta ja on meille siksi erittäin tärkeä asia. Asiakkaamme hyötyvät yhteistyöstä henkilökunnan entistä paremman palvelu- ja tuoteosaamisen kautta, Marttila linjaa.

Alueellinen työelämäyhteistyö on SAMKin vahvuus

– Työelämäyhteistyö on keskeistä koko ammattikorkeakoulun toiminnassa ja tärkeä osa meidän opettajien työnkuvaa. Muuttuvat työelämän tarpeet heijastuvat koulutukseen ja samanaikaisesti koulutusorganisaatio voi tuoda parhaat uudet käytännöt osaksi työelämää. Haluamme kumppanuudella lisätä yritysvierailuja, vierailuluentoja ja tarjota opiskelijoille mahdollisuuden kehittyä tulevaisuuden ammattilaisiksi. Yhteistyön keskeinen osa on Osuuskauppa Keulan tarjoamat harjoittelupaikat ja opinnäytetyömahdollisuudet, kertoo SAMKin osaamisaluejohtaja Riitta Tempakka.

– Osuuskauppa Keula on tarjonnut SAMKin opiskelijoille mielenkiintoisia projekteja toteutettavaksi yhdessä opetushenkilöstön ja asiantuntijoiden kanssa. Pyrimme näin yhdessä luomaan opiskelijoille oppimispolkuja, jotka tukevat ammatillista kasvua ja mahdollistavat työllistymisen esimerkiksi osuuskauppaan heti valmistumisen jälkeen, toteaa Tempakka.

Jaa tämä sivu

Jari Multisilta (vas.), Marjo Kaartinen ja Lauri Inna allekirjoittivat aiesopimuksen.

Porin kaupunki, Turun yliopisto ja SAMK käynnistävät avaruusteknologiayhteistyön

Porin kaupunki, Turun yliopisto ja SAMK allekirjoittivat perjantaina aiesopimuksen, jonka tavoitteena on kehittää Satakunnassa avaruusteknologiaa hyödyntävää koulutusta, tutkimusta ja innovaatiotoimintaa. Yhteistyön nimeksi tulee PoriSat.

Pia Lamminen (vas.) ja Anu-Mari Elohaka pitävät polkuopintoja hyvänä väylänä hakeutua tutkinto-opiskelijaksi.

Polkuopinnot – vaihtoehtoinen reitti tutkinto-opiskelijaksi

Polkuopinnot ovat avoimen ammattikorkeakoulun opintoja, joiden ideana on päästä tutkinto-opiskelijaksi tietyn opintokokonaisuuden suorittamisen jälkeen.

Neea Setälä halusi jatkaa merkonomiopintojen jälkeen tradenomiksi kotikaupungissaan Porissa.

Neea Setälän matka merkonomista tradenomiksi

Neea Setälä on ensimmäisen vuoden tradenomiopiskelija. Neean polku alkoi peruskoulun yhdeksännellä luokalla, kun piti ajatella jatko-opintoja. Hänellä oli kaksi vaihtoehtoa, joko jatkaa lukioon tai suunnata ammatillisten opintojen suuntaan. Hän valitsi merkonomiopinnot.