Skip to content

Opiskelupaikan
vastaanottaminen ja ilmoittautuminen

Opiskelijaksi hyväksyttyjen pitää ottaa tarjottu opiskelupaikka vastaan. Lisäksi kaikkien opiskelijoiden tulee ilmoittautua lukuvuosittain läsnä tai poissa olevaksi.

Opiskelupaikan vastaanotto

Keväällä 2020 opiskelijaksi hyväksyttyjen pitää ottaa tarjottu opiskelupaikka vastaan seuraavasti:

  • Korkeakoulujen ensimmäinen yhteishaku: perjantaihin 17.7.2020 klo 15.00 mennessä
  • Korkeakoulujen toinen yhteishaku: keskiviikkoon 22.7.2020 mennessä

jotta opiskelupaikka säilyy. Helpoimmin opiskelupaikan vastaanotto ja opiskelijaksi ilmoittautuminen onnistuu Oma Opintopolku -palvelussa, jonka voit ottaa käyttöön verkkopankkitunnuksillasi tai sähköisellä henkilökortilla.

SAMKin hakukohteissa hyväksytään vapautuville opiskelupaikoille varasijoilta uusia opiskelijoita enintään maanantaihin 3.8.2020 klo 15.00 asti. Varasijoja täytetään automaattisesti peruutusten mukaan valintajärjestyksessä, ja varasijalta hyväksyttävä hakija saa tiedon valituksi tulemisesta Oma Opintopolku -palvelussa ja sähköpostitse. Myös varasijalta hyväksyttyjen pitää ottaa opiskelupaikka vastaan hyväksymisilmoituksessa annettuun määräaikaan mennessä.

Lisätietoa SAMKin opiskelijavalinnoista:

Opiskelijapalveluiden päällikkö Janne Santala, 044 710 3012, janne.santala@samk.fi

Lisätietoa hakijoille opiskelijavalinnan tuloksista:

Oma Opintopolku (kirjaudu sisään sivun oikeasta yläreunasta)

Ilmoittautumisohjeet uudelle opiskelijalle

Kaikkien opiskelijoiden tulee ammattikorkeakoululain mukaan ilmoittautua joka lukuvuodeksi joko läsnä tai poissa olevaksi.

Keväällä 2020 opiskelijaksi hyväksyttyjen, opiskelupaikan vastaanottaneiden uusien opiskelijoiden ilmoittautuminen lukuvuodelle 2020-2021 päättyy korkeakoulujen ensimmäisessä yhteishaussa 17.7.2020 klo 15.00 mennessä ja korkeakoulujen toisessa yhteishaussa 22.7.2020 klo 15.00 mennessä, tai hakijalle erikseen ilmoitettavana ajankohtana sen jälkeen, jos hakija on hyväksytty varasijalta. Ilmoittautuminen lukuvuodelle 2020-2021 tehdään OILI-ilmoittautumispalvelun kautta opiskelupaikan vastaanoton määräaikaan mennessä. Jos sinun ei ole mahdollista ottaa opiskelupaikkaa vastaan ja tehdä lukuvuosi-ilmoittautumista Opintopolussa, ota yhteyttä SAMKin hakijapalveluihin:

hakijapalvelut@samk.fi

Jos sinut on hyväksytty opiskelijaksi keväällä 2020, voit ilmoittautua lukuvuodelle 2020-2021 poissa olevaksi ainoastaan, jos lukuvuoden 2020-2021 aikana:

  • suoritat asevelvollisuuslain, siviilipalveluslain tai naisten vapaaehtoisesta asepalveluksesta annetun lain mukaista palvelua
  • olet äitiys-, isyys- tai vanhempainvapaalla tai
  • olet oman sairautesi tai vammasi vuoksi kykenemätön aloittamaan opintoja.

Poissaolon syyn osoittava asiakirja (esim. kopio varusmieskortista/palvelukseenastumismääräyksestä, vanhempainvapaata koskevasta päätöksestä tai lääkärintodistuksesta) on toimitettava SAMKin hakijapalveluihin osoitteeseen Satakunnankatu 23, 28130 Pori 22.7.2020 klo 15.00 mennessä (tai sen jälkeen erikseen ilmoitettuun ajankohtaan), tai sähköpostin liitteenä osoitteeseen hakijapalvelut@samk.fi.

Jos olet ilmoittautunut läsnä olevaksi, voit suorittaa opintoja: ilmoittautua ja osallistua moduuleihin ja opintojaksoille, saada niistä arvioinnit ja merkinnät opiskelijatietojärjestelmään, osallistua opintoihin sisältyvään harjoitteluun, saada opinnäytetyönsä arvioitua, hakea tutkintotodistusta ja valmistua. Läsnä olevana voit saada opintotukea. Läsnäololukukaudet kuluttavat opiskeluoikeusaikaa.

Jos olet ilmoittautunut poissa olevaksi, et voi suorittaa opintoja etkä saada opintotukea. Opiskelija voi ilmoittautua poissa olevaksi opintojen aikana vähintään kahden lukukauden ajan ilman, että opiskeluoikeusaika kuluu.

Ellet ota tarjottua opiskelupaikkaa vastaan etkä ilmoittaudu läsnä tai poissa olevaksi, menetät tarjotun opiskelupaikan. Menetettyä opiskelupaikkaa ei saa haettua myöhemmin takaisin.

Anna meille palautetta

Anna palautetta

Löysitkö etsimäsi? Anna ruusuja tai risuja nettisivuistamme. Pyrimme alati kehittämään sivujamme, jotta voimme palvella käyttäjiämme paremmin. Siirry palautelomakkeeseen klikkaamalla alta.

Palautelomakkeeseen