Opiskelupaikan
vastaanottaminen ja ilmoittautuminen

Opiskelijaksi hyväksymisen jälkeen tulee opiskelijan ottaa tarjottu paikka vastaan. Tämän lisäksi kaikkien opiskelijoiden tulee ilmoittautua lukuvuosittain läsnä tai poissa olevaksi.

Opiskelupaikan vastaanotto

Syksyllä 2023 opiskelijaksi hyväksyttyjen pitää ottaa tarjottu opiskelupaikka vastaan seuraavasti:

  • Syksyn yhteishaku 2023 perjantaihin 1.12.2023 klo 15 mennessä 

Tällöin opiskelupaikka säilyy. Helpoimmin opiskelupaikan vastaanotto ja opiskelijaksi ilmoittautuminen onnistuu Oma Opintopolku -palvelussa, jonka voit ottaa käyttöön verkkopankkitunnuksillasi tai sähköisellä henkilökortilla.

SAMKin hakukohteissa hyväksytään vapautuville opiskelupaikoille varasijoilta uusia opiskelijoita enintään tiistaihin 12.12.2023 klo 15.00 asti. Varasijoja täytetään automaattisesti peruutusten mukaan valintajärjestyksessä, ja varasijalta hyväksyttävä hakija saa tiedon valituksi tulemisesta Oma Opintopolku -palvelussa ja sähköpostitse. Myös varasijalta hyväksyttyjen pitää ottaa opiskelupaikka vastaan hyväksymisilmoituksessa annettuun määräaikaan mennessä.

Lisätietoa SAMKin opiskelijavalinnoista:

Opiskelijapalveluiden päällikkö Janne Santala, 044 710 3012, janne.santala@samk.fi

Lisätietoa hakijoille opiskelijavalinnan tuloksista:

Suora linkki Oma Opintopolku -palveluun: https://opintopolku.fi/oma-opintopolku/

Ilmoittautumisohjeet uudelle opiskelijalle

Kaikkien opiskelijoiden tulee ammattikorkeakoululain mukaan ilmoittautua joka lukuvuodeksi joko läsnä tai poissa olevaksi.

Syksyllä 2023 opiskelijaksi hyväksyttyjen, opiskelupaikan vastaanottaneiden uusien opiskelijoiden ilmoittautuminen keväälle 2024 päättyy korkeakoulujen syksyn yhteishaussa 1.12.2023 klo 15.00 mennessä tai hakijalle erikseen ilmoitettavana ajankohtana sen jälkeen, jos hakija on hyväksytty varasijalta.

Ilmoittautuminen keväälle 2024 tehdään OILI-ilmoittautumispalvelun kautta opiskelupaikan vastaanoton määräaikaan mennessä. Jos sinun ei ole mahdollista ottaa opiskelupaikkaa vastaan ja tehdä lukuvuosi-ilmoittautumista Opintopolussa, ota yhteyttä SAMKin hakijapalveluihin: hakijapalvelut@samk.fi

Jos sinut on hyväksytty opiskelijaksi syksyllä 2023, voit ilmoittautua keväälle 2024 poissa olevaksi ainoastaan, jos kevään 2024 aikana:

  • suoritat asevelvollisuuslain, siviilipalveluslain tai naisten vapaaehtoisesta asepalveluksesta annetun lain mukaista palvelua
  • olet raskaus- tai vanhempainvapaalla tai
  • olet oman sairautesi tai vammasi vuoksi kykenemätön aloittamaan opintoja.

Poissaolon syyn osoittava asiakirja (esim. kopio varusmieskortista/palvelukseenastumismääräyksestä, vanhempainvapaata koskevasta päätöksestä tai lääkärintodistuksesta) on toimitettava SAMKin hakijapalveluihin osoitteeseen Satakunnankatu 23, 28130 Pori 1.12.2023 klo 15.00 mennessä (tai sen jälkeen erikseen ilmoitettuun ajankohtaan), tai sähköpostin liitteenä osoitteeseen hakijapalvelut@samk.fi.

Jos olet ilmoittautunut läsnä olevaksi, voit suorittaa opintoja: ilmoittautua ja osallistua moduuleihin ja opintojaksoille, saada niistä arvioinnit ja merkinnät opiskelijatietojärjestelmään, osallistua opintoihin sisältyvään harjoitteluun, saada opinnäytetyönsä arvioitua, hakea tutkintotodistusta ja valmistua. Läsnä olevana voit saada opintotukea. Läsnäololukukaudet kuluttavat opiskeluoikeusaikaa.

Jos olet ilmoittautunut poissa olevaksi, et voi suorittaa opintoja etkä saada opintotukea. Ensimmäisen lukuvuoden jälkeen opiskelija voi ilmoittautua poissa olevaksi opintojen aikana enintään kahden lukukauden ajan ilman, että opiskeluoikeusaika kuluu.

Ellet ota tarjottua opiskelupaikkaa vastaan etkä ilmoittaudu läsnä tai poissa olevaksi, menetät tarjotun opiskelupaikan. Menetettyä opiskelupaikkaa ei saa haettua myöhemmin takaisin.