Valmistuminen

Voit hakea valmistumista heti kun olet suorittanut kaikki opintosi.

Joustava valmistuminen

Kun olet suorittanut kaikki vaadittavat opinnot ja olet käynyt loppukeskustelun, voit hakea valmistumista. Voit tehdä valmistumishakemuksen missä vaiheessa lukuvuotta tahansa. Saat tietää valmistumispäiväsi, kun hakemuksesi on käsitelty. Valmistua voi yleensä perjantaisin, poikkeuksena kesä- ja jouluaika. Valmistumisjuhlaa eli publiikkia vietetään SAMKissa kerran vuodessa. Juhlaan ovat tervetulleita kaikki kyseisenä lukuvuonna valmistuneet.

Valmistumishakemus 31.12.2023 saakka

Vuoden 2023 loppuun asti valmistumishakemuksen voi täyttää sähköisessä asioinnissa.

Kun haluat valmistua, täytä tutkintotodistushakemus ja täytä opintojen palautekysely (AVOP) sähköisessä asioinnissa.

Valmistumishakemus 8.1.2024 alkaen

8.1.2024 alkaen valmistumishakemus siirtyy Lokiin. Aloita valmistumisprosessi painamalla Lokin yläpalkista "Valmistumishakemus". Täytä siellä aluksi opintojen palautekysely (AVOP), ja sen jälkeen sinulle avautuu lomake, jolla valmistumista voit hakea.

Ajalla 1.1.-8.1.2024 valmistumista ei voi hakea.

Tutkintotodistus

Saat tutkintotodistuksen viimeistään kolmen viikon kuluessa (poikkeuksena kesä- ja jouluaika) todistushakemuksen jättämisestä. Sinulle ilmoitetaan valmistumispäivä sähköpostilla. Tutkintotodistus on sähköinen, ja voit tallentaa sen itsellesi pdf-muotoisena.

Valmistumisen aikataulu joulukuussa 2023

Jättäessäsi tutkintotodistushakemuksen ilmaiset halukkuutesi valmistua mahdollisimman nopeasti. Kun hakemuksesi on käsitelty, saat sähköpostilla tiedon valmistumispäivämäärästäsi. Valmistumisen viikonpäivä on yleensä perjantai.

Joulukuussa 2023 valmistumispäiviä ovat:

 • pe 1.12.
 • pe 8.12.
 • pe 15.12.
 • ma 18.12. Jotta valmistuisi tällöin maanantaina, tutkintotodistushakemus on pitänyt jättää viimeistään ti 5.12.2023.

Jos et ehdi valmistua 18.12., mutta jätät hakemuksesi 31.12.2023 mennessä, valmistut 31.12.2023 (edellyttäen, että kaikki on kunnossa vuoden loppuun mennessä), mutta saat todistuksen vasta tammikuussa 2024.

Valmistumisen vaikutus Kelan opintotukeen

Huomioithan tutkintohakemuksen ajoituksessa Kelan opintotuen säännökset. Jos haluat saada opintotukea myös opintojen päättymiskuukaudelta, voit valmistua aikaisintaan kuun 18. päivä. Opintojen päättymiskuukauden aikana pitää olla kirjoilla 18 kalenteripäivää.

Valmistumisjuhla eli publiikki

SAMKissa järjestetään vuosittain valmistumisjuhla eli publiikki. Juhlaan ovat tervetulleita kyseisenä lukuvuonna valmistuneet opiskelijat.

Valmistumisjuhlaa vietetään seuraavaksi keskiviikkona 12.6.2024 klo 13.00.

Valmistumishakemus 8.1.2024 alkaen

Kun haluat valmistua, tee valmistumishakemus Lokissa. Voit tehdä hakemuksen, kun olet suorittanut kaikki vaadittavat opinnot ja olet käynyt loppukeskustelun.

 1. Kirjaudu Lokiin
 2. Valitse Lokin yläpalkista Valmistumishakemus.
 3. Aloita vastaamalla valmistumisvaiheen opiskelijapalautekyselyyn (AVOP). Huomioithan, että AVOP-kyselyyn pitää vastata kerralla loppuun asti. Kun pääset kyselyn loppuun, odota rauhassa, kunnes sinut ohjataan sivulta takaisin Lokiin. Sen jälkeen sinulle muodostuu Lokiin valmistumishakemus, jota voit alkaa täyttää.
 4. Täytä valmistumishakemus Lokissa. Opettajasi tarkistaa sen ja lähettää opiskelijapalvelusihteerille käsiteltäväksi.
 5. Opiskelijapalvelusihteeri ilmoittaa sinulle sähköpostilla valmistumispäiväsi ja kertoo, miten voit tallentaa itsellesi sähköisen tutkintotodistuksen. Tämä viesti tulee sinulle SAMKin sähköpostiisi osoitteesta noreply@samk.fi – tarkista tarvittaessa roskapostikansiosi.

Ongelmia tutkintotodistushakemuksen tai AVOP-kyselyn kanssa?

 • Jos haluat vaihtaa hakemuslomakkeen kielen, vaihda se Lokista. Valmistumishakemuslomake on sillä kielellä, jolla käytät Lokia.
 • Parhaiten valmistumishakemus toimii näillä selaimilla: Edge, Chrome, Mozilla Firefox ja Safari.
 • Jos sinulla on myös avoimen amk:n opiskeluoikeus tai jokin muu opiskeluoikeus, tarkista että olet valinnut oikean opiskeluoikeuden Lokissa.
 • Jos et pääse vastaamaan AVOP-kyselyyn tai sen vastaaminen on jäänyt sinulta kesken, lähetä sähköpostia osoitteeseen opintopalvelut.samk@samk.fi ja kerro ongelmastasi.
 • Jos järjestelmä ei toimi, kokeile kirjautua ulos, sulje selain ja kirjaudu uudelleen. Selaimen vaihtaminen voi auttaa. Jos sama ongelma jatkuu, lähetä sähköpostia osoitteeseen opintopalvelut.samk@samk.fi ja kerro tilanteesta.