Skip to content

Kielten ja viestinnän opinnot

Tälle sivulle on koottu tärkeää tietoa kielten ja viestinnän opetuksesta ja opiskelusta sekä SAMKin tarjoamista erilaisista kielipalveluista.

AMK-tutkintoon kuuluvat kieli- ja viestintäopinnot

Ammattikorkeakoululainsäädännön mukaan jokainen ammattikorkeakoulututkinnon suorittanut osaa ainakin kahta Euroopassa käytettyä kieltä äidinkielensä lisäksi.

Vapaasti valittavat ja valmentavat kieliopinnot

SAMKissa voit opiskella vapaasti valittavia ja valmentavia kieliopintoja. Tarjoamme näitä ammattikorkeakoulun vuosittain vahvistaman kieliohjelman mukaisesti.

Kieli- ja viestintätiimin opettajien yhteystiedot

Voit ottaa yhteyttä SAMKin kieli- ja viestintätiimin opettajiin. Katso opettajien yhteystiedot.

Kieli-info uusille opiskelijoille

Tärkeitä asioita ovat lähtötasotestit (ruotsi ja/tai englanti) ja kielitutorointi.

Miksi kannattaa opiskella kieliä

Lue lisää lähtötasotesteistä. Katso myös kielitutoropettajien yhteystiedot. Lue lisää.

Joustavaa kielten ja viestinnän opiskelua

SAMKissa voit opiskella kieliä ja viestintää perinteisessä lähiopetuksessa, kokonaan verkossa toteutettavilla opintojaksoilla sekä näiden yhdistelmillä.

Näiden lisäksi pystyt osoittamaan muualla hankkimasi kieli- ja viestintätaidot ahotoimalla tai opinnollistamalla (Ammatillisessa viestinnässä).

Lue lisää.

Esteetön opiskelu

Esteettömyys opinnoissa tarkoittaa fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen oppimisympäristön toteuttamista siten, että kaikille opiskelijoille taataan yhdenvertaiset toimintaoikeudet.

Satakunnan ammattikorkeakoulu on sitoutunut tasa-arvoisen ja esteettömän korkeakouluympäristön tarjoamiseen jokaiselle opiskelijalle. Oppimista haittaaviin esteisiin kiinnitetään erityistä huomiota ja erityisen tuen tarpeessa olevia opiskelijoita tuetaan erityisjärjestelyin.

Jos koet tarvitsevasi erityistä tukea opintoihin, tästä löydät tietoja niistä järjestelyistä ja palveluista, joita on saatavilla SAMKissa.

Lue lisää.

Käännöspalvelut

SAMKin Kielipalvelut tarjoavat apua niin SAMKin opiskelijoille kuin henkilökunnalle käännös- ja oikolukuasioissa.

Yhteydenotot: Käännöskoordinaattori Päivi Sorvi, paivi.sorvi@samk.fi, puh. 044 710 3266

Lue lisää.

Lisää aiheesta

| SAMK

Bli proffs! – Ruotsin kieltä ja työelämäkontakteja etänä

Opetus on suoritettu tänä keväänä etäopetuksen keinoin. Yksi opintojaksoista on Svensk företagskultur. Opintojaksolla tutustutaan ruotsalaiseen ja suomenruotsalaiseen yrityskulttuuriin sekä työelämässä tarvittavaan ruotsin kielen taitoon.
Nursing-opiskelijoita luennolla SAMKin Porin kampuksella
| Opinnot ja opetus

Kielisuihkuja ja yhteissimulaatioita – suomen kielen ja kulttuurin tuntemusta kansainvälisille opiskelijoille

SAMK on mukana hankkeessa Opin portailta työelämään Satakunnassa. Siinä kehitetään suomen kielen tukea esimerkiksi englanninkielisissä Nursing- ja Physiotherapy-koulutuksissa oleville opiskelijoille. Lehtorit Marja Tomberg ja Maarit Harjanne ovat innostuneita tuloksista.
Anna meille palautetta

Anna palautetta

Löysitkö etsimäsi? Anna ruusuja tai risuja nettisivuistamme. Pyrimme alati kehittämään sivujamme, jotta voimme palvella käyttäjiämme paremmin. Siirry palautelomakkeeseen klikkaamalla alta.

Palautelomakkeeseen