Onni on vanheta – vanhustenviikon somehaaste

Vanhusten viikkoa juhlitaan 4.-11.10.2020. Viikon teemana on Onni on vanheta.

Ikäihmisten pitävät toisiaan kädestä, lähikuva.

Haasteen tavoitteena on saada vanhustyötä tekevien ja sitä opiskelevien ääni kuuluviin, viestiä positiivisesti vanhustyöstä ja sen tuomista iloista ja kertoa positiivista tarinaa vanhustyön aidosta, elämänmakuisesta arjesta.

‒ Somehaasteen tavoitteena on saada vanhustyötä tekevien ja opiskelevien ääni kuuluviin, viestiä positiivisesti vanhustyöstä ja sen tuomista iloista sekä kertoa siitä hyvästä työstä, joka usein jää näkymättömiin, viestintäasiantuntija Tytti Mönkkönen Vetovoimainen vanhustyö-hankkeesta sanoo.

Somehaasteen ohjeistus:

  • Postauksien sisältö voi olla kuvia ja kirjoituksia työsi tai opiskelujesi arjesta vanhus- ja kotihoitotyössä positiivisessa hengessä.
  • Voit esiintyä kuvissa itse, työ- tai opiskelukaveriesi ja ikääntyneiden kanssa, mikäli he suostuvat. Jos otat kuvia, muista täyttää oheinen kuvauslupa. Kaikissa kuvissa esiintyjiltä tulee olla kirjallinen kuvauslupa. Ilman allekirjoitettuja kuvauslupia somepostausta ei hyväksytä. Muista kertoa kuvattaville, mistä haasteessa on kyse!

Osallistu näin:

  1. Ideoi postauksen sisältö. Muista: parhaimmat postaukset palkitaan!
    Kannattaa siis nähdä hieman vaivaa
  2. Ota postaukseen sopiva kuva (muista kuvausluvat!).
  3. Lähetä postauksen teksti + ottamasi kuva Pirjo Tuomelle sähköpostilla tai tekstiviestillä: pirjo.tuomi(a)samk.fi, p. 044 7103156. Laita viestiin oma ja esimiehesi nimi sekä yhteystietosi.
  4. Anna esimiehellesi alkuperäinen täytetty ja allekirjoitettu kuvauslupa.
  5. Odottele postauksen ilmestymistä Veto- ja pitovoimaa kotihoitoon-hankkeen Facebookiin. Jaa päivitys omassa profiilissasi ja haasta kaverisi mukaan!

IDEOITA POSTAUKSIIN:

• Onni on vanheta turvallisessa kodissa: Millainen on turvallinen koti? Mikä on rakkain muisto lapsuudenkodista?
• Onni on vanheta uutta opetellen: Millaisia onnistuneita digikokemuksia minulla on ollut? Mitä iloa/hyötyä digilaitteet ovat tuoneet tai voisivat tuoda työhöni?
• Onni on vanheta arvokkaasti: Jokainen ihminen on arvokas – kuinka se näkyy työssä?
• Onni on vanheta varautuen: Varautua voi missä iässä vain – kuinka voi varautua? (Testamentilla, vessapapereilla, hengitysmaskeilla, kodin muutostöillä…)
• Onni on vanheta läheisten ja ystävien seurassa: Yhdessä tekemistä, turvallinen tapaaminen tai yhteinen kahvihetki kuvapuhelulla läheisten tai ystävien kanssa.
• Onni on vanheta virikkeellisessä ympäristössä: Millaiset virikkeet tuovat iloa arkeen? (Liikunta, harrastukset, käsityöt, aivojumppa…)

 

Haasteen järjestävät Vetovoimainen kotihoito, Vetovoimainen vanhustyö, Veto- ja pitovoimaan kotihoitoon, Pa-Mu, KEMUSOTE ja Hyvissä handuissa himassa -hankkeet.

Lue lisää:
https://vetojapitokotihoito.samk.fi/
https://vetovoimainenvanhustyo.fi/
https://essote.fi/vetovoimainenkotihoito
https://www.jamk.fi/fi/reportronic-project/?projectnum=511014
https://www.jamk.fi/fi/Tutkimus-ja-kehitys/projektit/kemusote/tyohyvinvoinnin_tuki/
https://www.metropolia.fi/fi/tutkimus-kehitys-ja-innovaatiot/hankkeet/hyvissa-handuissa-himassa Kuvauslupa Veto Ja Pitovoimaa Logo RGB Sähköiset Vipuvoimaa Yhtkump

Jaa tämä sivu

Jari Multisilta (vas.), Marjo Kaartinen ja Lauri Inna allekirjoittivat aiesopimuksen.

Porin kaupunki, Turun yliopisto ja SAMK käynnistävät avaruusteknologiayhteistyön

Porin kaupunki, Turun yliopisto ja SAMK allekirjoittivat perjantaina aiesopimuksen, jonka tavoitteena on kehittää Satakunnassa avaruusteknologiaa hyödyntävää koulutusta, tutkimusta ja innovaatiotoimintaa. Yhteistyön nimeksi tulee PoriSat.

Pia Lamminen (vas.) ja Anu-Mari Elohaka pitävät polkuopintoja hyvänä väylänä hakeutua tutkinto-opiskelijaksi.

Polkuopinnot – vaihtoehtoinen reitti tutkinto-opiskelijaksi

Polkuopinnot ovat avoimen ammattikorkeakoulun opintoja, joiden ideana on päästä tutkinto-opiskelijaksi tietyn opintokokonaisuuden suorittamisen jälkeen.

Neea Setälä halusi jatkaa merkonomiopintojen jälkeen tradenomiksi kotikaupungissaan Porissa.

Neea Setälän matka merkonomista tradenomiksi

Neea Setälä on ensimmäisen vuoden tradenomiopiskelija. Neean polku alkoi peruskoulun yhdeksännellä luokalla, kun piti ajatella jatko-opintoja. Hänellä oli kaksi vaihtoehtoa, joko jatkaa lukioon tai suunnata ammatillisten opintojen suuntaan. Hän valitsi merkonomiopinnot.