Kuukauden kuvassa Ottilia Roos: Identiteetti

– Grafiikka on minulle mielenkiintoista teknisyytensä sekä monipuolisuutensa vuoksi. Taiteenlajin äärettömät mahdollisuudet jaksavat hämmästyttää minua vieläkin. En pane pahakseni myöskään sitä, kuinka tunnen itseni pieneksi tiedemieheksi leikitellessäni erilaisilla grafiikan tekniikoilla. Tällä hetkellä nautin lääketieteeseen liittyvien aihealueiden kuvaamisesta, kirjoittaa Ottilia Roos, joka valmistui SAMKista kuvataiteilijaksi kesäkuussa 2019.

Kuukauden kuva Ottilia Roos Identiteetti grafiikanvedos

Ottilia Roos: Identiteetti, etsaus, fotoetsaus, akvatinta, sokeriakvatinta, 49 x 37,5 cm, 2019

Minulle mieluisin taiteenmenetelmä on metalligrafiikka. Mahdollisuudet grafiikan tekemiseen opiskelun ulkopuolella ovat kuitenkin rajalliset, joten löydän itseni usein myös maalaamisen ja keramiikan parista. Grafiikka on minulle mielenkiintoista teknisyytensä sekä monipuolisuutensa vuoksi. Taiteenlajin äärettömät mahdollisuudet jaksavat hämmästyttää minua vieläkin. En pane pahakseni myöskään sitä, kuinka tunnen itseni pieneksi tiedemieheksi leikitellessäni erilaisilla grafiikan tekniikoilla.

Taiteenlajin äärettömät mahdollisuudet jaksavat hämmästyttää minua vieläkin.

Teoksieni ideat putkahtavat milloin mistäkin, mutta pääasiallisesti kuvaan asioita, joita itse pidän esteettisinä tai mielenkiintoisina. Tällä hetkellä nautin lääketieteeseen liittyvien aihealueiden kuvaamisesta. Tomuiset kirjastot ja antikvariaatit inspiroivat minua. Perinteiset aiheet, kuten luonto ja arki, toistuvat teoksissani myös usein.

Matkani kuvataiteilijana on vasta alussa, joten nyt aion pyhittää aikani taitojeni hiomiseen, jotta teoksieni aihepiirit tai tyylit eivät rajoittuisi siihen, mihin kykenen. Haluan pystyä toteuttamaan kaikki hulluimmatkin ideani ilman pientä ääntä päässäni kertomassa, etten pysty siihen tai en osaa. Haluan osata!

Vaikka usein kuvataiteilijan uraan kuuluukin opettajana tai ohjaajana toimiminen tavallaan ”välttämättömänä pahana”, itse olen tuntenut aitoa kutsumusta opetusalaa kohtaan jo pitkään. Opettaminen auttaa itseäni kehittämään sekä ylläpitämään taitojani kuvataiteilijana, mutta parasta opettamisessa on kuitenkin luotto oppilailta siihen, että osaat auttaa heitä. Kauan epävarmuuden kanssa kamppailleena tuntuu mielettömän hyvältä osata jotakin, johon toiset pyytävät sinulta neuvoa.

 

Teos kuuluu kolmen työn sarjaan, jonka muut osat ovat

Henki, koko: 49 x 37,5 cm, tekniikka: Etsaus, fotoetsaus, akvatinta, sokeriakvatinta, v. 2019

Elämä, koko: 49 x 37,5 cm, tekniikka: Etsaus, fotoetsaus, akvatinta, sokeriakvatinta, v. 2019

 

Ottilia Roos, s. 1993 Tammelassa, valmistui kuvataiteilija (AMK):ksi Kankaanpäästä kesäkuussa 2019. Asuu Tampereella.

Ottilia Roosin kotisivut

 

SAMK TWITTERISSÄ

Jaa tämä sivu

Jari Multisilta (vas.), Marjo Kaartinen ja Lauri Inna allekirjoittivat aiesopimuksen.

Porin kaupunki, Turun yliopisto ja SAMK käynnistävät avaruusteknologiayhteistyön

Porin kaupunki, Turun yliopisto ja SAMK allekirjoittivat perjantaina aiesopimuksen, jonka tavoitteena on kehittää Satakunnassa avaruusteknologiaa hyödyntävää koulutusta, tutkimusta ja innovaatiotoimintaa. Yhteistyön nimeksi tulee PoriSat.

Pia Lamminen (vas.) ja Anu-Mari Elohaka pitävät polkuopintoja hyvänä väylänä hakeutua tutkinto-opiskelijaksi.

Polkuopinnot – vaihtoehtoinen reitti tutkinto-opiskelijaksi

Polkuopinnot ovat avoimen ammattikorkeakoulun opintoja, joiden ideana on päästä tutkinto-opiskelijaksi tietyn opintokokonaisuuden suorittamisen jälkeen.

Neea Setälä halusi jatkaa merkonomiopintojen jälkeen tradenomiksi kotikaupungissaan Porissa.

Neea Setälän matka merkonomista tradenomiksi

Neea Setälä on ensimmäisen vuoden tradenomiopiskelija. Neean polku alkoi peruskoulun yhdeksännellä luokalla, kun piti ajatella jatko-opintoja. Hänellä oli kaksi vaihtoehtoa, joko jatkaa lukioon tai suunnata ammatillisten opintojen suuntaan. Hän valitsi merkonomiopinnot.