Työntekijöiden lapset valtasivat SAMKin

Valtakunnallisena Lapsi mukaan töihin -päivänä SAMKin Porin kampuksella oli tutustumassa viitisenkymmentä työntekijöiden lasta. Iältään lapset olivat 2–14-vuotiaita.  

Valtakunnallisena Lapsi mukaan töihin -päivänä SAMKin Porin kampuksella oli tutustumassa viitisenkymmentä työntekijöiden lasta.
Valtakunnallisena Lapsi mukaan töihin -päivänä SAMKin Porin kampuksella oli tutustumassa viitisenkymmentä työntekijöiden lasta.

Lasten päivä alkoi työvälineiden kuntoon katsomisella eli kulkukorttien jakamisella. Työvälineiden tarkistuksen jälkeen siirryttiin opetuksen vararehtori Timo Mattilan pitämän aamupalaverin pariin. Palaverissa käytiin läpi päivän työtehtäviä. Tämän jälkeen lapset pääsivät tutustumaan kampukseen ja sen toimintoihin tarkemmin ryhmissä. Kirjastossa päivä aloitettiin onnenpyörän ja väritystehtävien parissa. SAMKin sosiaali- ja terveysalan palvelukeskus Soteekki järjesti erilaisia aktiviteetteja lapsille omalla pisteellään. Päivän tehtävälistalla oli erilaisia leikkejä ja pelejä. Soteekki esitteli lapsille myös hyötypeli- ja elämyslaboratorio Peliselliä, jossa päästiin luolassakin käymään. Ohjatun ohjelman kruunasi yllätysohjelma Atrium-aulassa: robottikoirien tervehdys. Ohjelmassa oli lopuksi vielä tutustuminen oman vanhemman työhön, työpisteeseen sekä -yhteisöön.  

Perhemyönteisen työpaikan kehittäminen on osa SAMKin henkilöstöpolitiikkaa. Perheystävällisellä työpaikalla otetaan huomioon erilaiset elämäntilanteet ja niihin liittyvät tarpeet osana työntekoa ja työpaikan käytäntöjä. Lapsen oikeuksien viikon perjantaina vietettävän valtakunnallisen Lapsi mukaan töihin -päivän tarkoituksena on näyttää lapsille, missä heille tärkeät aikuiset viettävät päivänsä ja mitä työnteko on. Jokaisella lapsella on oikeus tietää, millaista työtä aikuiset tekevät. Voivatko aikuiset hyvin töissä, jotta jaksavat myös leikkiä vapaa-ajalla? Myös työpaikkojen on hyvä nähdä työntekijöidensä lapsia. Valtakunnalliseen päivään osallistui lähes 750 yritystä ympäri Suomea. Lapsiasiavaltuutetun toimisto koordinoi kampanjapäivän suunnittelua yhteistyössä työmarkkinajärjestöjen kanssa.   

Jaa tämä sivu

Susanna Kunvik (oikealla) toimii SAMKissa erikoistutkijana sekä projektipäällikkönä RAVI- ja Mind Nutrition tutkimushankkeissa. Kuvassa myös Mind Nutrition -tutkimushankkeen tutkija ja ravitsemusasiantuntija Elina Nevala.

SAMKin erikoistutkija Susanna Kunvik mukana luomassa Suomeen ensimmäistä työikäisten ruokasuositusta

Suomeen laaditaan ensimmäistä kertaa työikäisten ruokasuositus, jonka tavoitteena on parantaa suomalaisten työikäisten terveyttä ja työkykyä. Valtion ravitsemusneuvottelukunnan nimeämä työryhmä on aloittanut suositusten valmistelun, ja mukana on myös SAMKin erikoistutkija Susanna Kunvik.

CERNin edustajat Jan Janke (vasemmalla) ja Matthias Braeger saapuivat Poriin viime vuoden lopulla tutustumaan tiloihin ja keskustelemaan tapahtuman järjestelyistä. Kuvassa myös tapahtumaa koordinoiva opettaja Sara Kfouri Koskinen SAMKIsta.

CERN Spring Campus ensi kertaa Suomeen – SAMK isännöi tapahtumaa toukokuussa

Euroopan hiukkasfysiikan tutkimuskeskus CERN järjestää vuotuisen CERN Spring Campus -tapahtuman ensi kertaa Suomessa. Toukokuussa 2025 SAMK isännöi tätä merkittävää kansainvälistä tapahtumaa, joka keskittyy tietojenkäsittelytieteisiin ja moderniin teknologiaan.

Tanja Vaitiniemi SAMKin kampuksen käytävällä.

Samkilainen kasvo: Tanja Vaitiniemi rakentaa siltoja SAMKin ja yritysten välille

SAMK tekee vuosittain yhteistyötä yli 800 yrityksen ja yhteisön kanssa. Uusi kumppanuusohjelma on yhteistyön laajin ja syvällisin muoto. Mitä tämä oikein tarkoittaa, kumppanuuspäällikkö Tanja Vaitiniemi?