Hyötyä kirjastosta – vinkkejä uudelle opiskelijalle

SAMKin Porissa, Raumalla, Huittisissa ja Kankaanpäässä sijaitsevat kampuskirjastot verkkopalveluineen tarjoavat luotettavaa tietoa, kirjallisuutta, lehtiä ja tiedonhaun ohjausta. Suurin osa kirjaston aineistosta on verkossa ja käytettävissä sekä kampuksilla että kotona.

Kirjastokortilla lainaksi – käytä Tuudoa

SAMKin kirjastokortilla lainaat ja varaat kurssikirjoja, lehtiä ja muuta oman alasi kirjallisuutta. Asenna puhelimeesi Tuudo. SAMKin opiskelija voi luoda itselleen kirjastokortin Tuudossa. Sen jälkeen Tuudossa on kirjastokortin viivakoodi, jolla voi lainata kirjastossa. Toinen mahdollisuus hankkia kirjastokortti on pyytää se kirjastossa paikan päällä.

Kirjastokorttia tarvitset painettujen kirjojen lainaamiseen, varaamiseen sekä Porin ja Rauman kirjaston käyttöön omatoimiaikana.

Kurssikirjojen kappalemäärä on rajallinen, joten nopeus on valttia lainaamisessa. Kirjastojen aukioloajat ja yhteystiedot näet SAMKin kirjaston Finnasta.

Saavutettavuuskirjasto Celian kirjoja voivat käyttää kaikki, joille tavallisen kirjan lukeminen on vaikeaa lukivaikeuden, sairauden, vamman tai vastaavan syyn vuoksi. Asiakkaaksi voi hakeutua ottamalla yhteyttä SAMKin erityisopettajaan.

Digitaalinen kirjasto osoitteessa samk.finna.fi

Suurin osa kirjaston aineistosta on netissä – myös moni kurssikirja. Kirjaston hankkimat ammatilliset ja tieteelliset verkkoaineistot, e-kirjat ja e-lehdet ovat käytössäsi omalla läppärillä SAMKin kirjaston Finnan kautta. Voit käyttää niitä sekä kampuksella että kotona, kunhan menet aineistoon aina SAMKin Finnasta löytyvästä linkistä. Tiettyä kirjaa kannattaa hakea Finnasta kirjan nimellä.

Suomessa on kymmeniä Finna-nimisiä verkkopalveluja. Hae SAMKin kirjaston aineisto aina nimenomaan SAMKin kirjaston Finnasta osoitteesta samk.finna.fi.

Osa e-kirjoista vaatii lukuohjelman

Osa e-kirjoista vaatii ilmaisen lukuohjelman Adobe Digital Editions. Se kannattaa asentaa läppäriin.

E-kirjojen lukemiseen riittää SAMKin käyttäjätunnus, SAMK-ID. Niiden lukemiseen ei tarvita kirjastokorttia.

Sanomalehdistä tutkimusartikkeleihin

Voit lukea sanomalehtiä kirjastossa ja diginä kampuksen verkossa olevalla omalla laitteellasi osoitteessa epress.fi. Ammatillisia ja tieteellisiä lehtiä löytyy kirjastosta runsaasti. Tuhansien verkkolehtien linkit ovat Finnassa. Lehden linkki löytyy hakemalla lehden nimellä.

Osallistu ja opi

Opiskelijaryhmän kirjastoinfoon osallistuminen on hyödyksi. Opit löytämään ja lainaamaan kaipaamasi kirjan ja tutustut kirjaston aineistoon, palveluihin sekä Finna-verkkopalveluun.

Opiskele itse Kirjasto-Moodlessa! Löydät tietoa kampuskirjastojen palveluista ja henkilökunnasta sekä tuoreimmat koulutusmateriaalit tiedonhakuun ja lähdeaineistoon viittaamiseen. Sinne kirjaudutaan SAMK-ID:llä.

Meillä käy Tuudo-kirjastokortti.

Kirjaston henkilökunta neuvoo kirjaston käytössä ja tiedonhaussa. Ota yhteyttä!

Porin ja Taidekoulun kampuskirjastot:

  • kirjasto.pori@samk.fi
  • 044 710 3321

Rauman kampuskirjasto:

  • kirjasto.rauma@samk.fi
  • 044 710 3575

Kuninkaisten kampuskirjasto:

  • kirjasto.kuninkainen@samk.fi
  • 044 710 6325

Kirjaston henkilökunta toivottaa menestystä opinnoissa!

Tutustu Porin kampuskirjastoon ja Finna-hakupalveluun

Kirjaston tilat ja kokoelmat ovat kahdessa kerroksessa. Digitaalisen ja painetun aineiston tiedot löydät kirjaston Finna-hakupalvelusta, jossa voit myös varata kirjoja ja uusia lainoja.

Tervetuloa Rauman kampuskirjastoon

Tutustu kirjastoon ja katso, miten voit toimia itsenäisesti omatoimiaikana.

Näin löydät kirjan SAMKin Finnasta

Katso, miten löydät kirjan Finnasta ja voit kirjautua varataksesi kirjan. Finnasta löytyy myös oman alan aineistolista ja ohjeita.

Bonus: Spotify-soittolistamme!

Kiitos, kun luit kirjastoinfomme.