Hyötyä kirjastosta – vinkkejä uudelle opiskelijalle

SAMKin Porissa, Raumalla, Huittisissa ja Kankaanpäässä sijaitsevat kampuskirjastot verkkopalveluineen tarjoavat luotettavaa tietoa, kirjallisuutta, lehtiä ja tiedonhaun ohjausta. Suurin osa kirjaston aineistosta on verkossa ja käytettävissä sekä kampuksilla että kotona.

Kirjastokortilla lainaksi – käytä Tuudoa

SAMKin kirjastokortilla lainaat ja varaat kurssikirjoja, lehtiä ja muuta oman alasi kirjallisuutta. Asenna kännykkääsi Tuudo ja käytä digitaalista kirjastokorttia. Halutessasi saat muovisen kirjastokortin käymällä kirjastossa. Kurssikirjojen kappalemäärä on rajallinen, joten nopeus on valttia lainaamisessa. Kirjastojen aukioloajat ja yhteystiedot näet SAMKin kirjaston Finnasta.

E-kirjojen lukemiseen riittää pelkkä SAMK-tunnus. Kirjastokorttia tarvitset painettujen kirjojen lainaamiseen, varaamiseen sekä Porin ja Rauman kirjaston käyttöön omatoimiaikana.

Digitaalinen kirjasto käytössäsi

Suurin osa kirjaston aineistosta on netissä – myös moni kurssikirja. Kirjaston hankkimat ammatilliset ja tieteelliset verkkoaineistot, e-kirjat ja e-lehdet ovat käytössäsi omalla läppärillä kirjaston Finnan kautta. Voit käyttää niitä sekä kampuksella että kotona, kunhan menet aineistoon aina Finnasta löytyvästä linkistä. Tiettyä kirjaa kannattaa hakea Finnasta kirjan nimellä.

Läppäriin kannattaa asentaa useiden e-kirjojen vaatima ilmainen lukuohjelma Adobe Digital Editions.

Sanomalehdistä tutkimusartikkeleihin

Voit lukea sanomalehtiä kirjastossa ja diginä kampuksen verkossa olevalla omalla laitteellasi osoitteessa epress.fi. Ammatillisia ja tieteellisiä lehtiä löytyy kirjastosta runsaasti. Tuhansien verkkolehtien linkit ovat Finnassa. Lehden linkki löytyy hakemalla lehden nimellä.

Osallistu ja opi

Opiskelijaryhmän kirjastoinfoon osallistuminen on hyödyksi. Opit löytämään ja lainaamaan kaipaamasi kirjan ja tutustut kirjaston aineistoon, palveluihin sekä Finna-verkkopalveluun.

Opiskele itse Kirjasto-Moodlessa

Kirjasto-Moodlesta löydät tietoa kampuskirjastojen palveluista ja henkilökunnasta sekä tuoreimmat koulutusmateriaalit tiedonhakuun ja lähdeaineistoon viittaamiseen. Sinne kirjaudutaan SAMK-tunnuksella.

Meillä käy Tuudo-kirjastokortti.

Kirjaston henkilökunta toivottaa menestystä opinnoissa!

Tutustu Porin kampuskirjastoon ja Finna-hakupalveluun

Kirjaston tilat ja kokoelmat ovat kahdessa kerroksessa. Digitaalisen ja painetun aineiston tiedot löydät kirjaston Finna-hakupalvelusta, jossa voit myös varata kirjoja ja uusia lainoja.

Tervetuloa Rauman kampuskirjastoon

Tutustu kirjastoon ja katso, miten voit toimia itsenäisesti omatoimiaikana.

Näin löydät kirjan SAMKin Finnasta

Katso, miten löydät kirjan Finnasta ja voit kirjautua varataksesi kirjan. Finnasta löytyy myös oman alan aineistolista ja ohjeita.

Bonus: Spotify-soittolistamme!

Kiitos, kun luit kirjastoinfomme.

Ajankohtaista

| SAMK

Henkilöstöpäivässä palkittiin ansioituneita samkilaisia

Henkilöstöpäivässä palkittiin vuoden 2021 ansioituneita samkilaisia. Palkituiksi tulivat vuoden menestystarina, aloite, hanketoimija, julkaisija, viestijä, opettaja ja samkilainen.
| Opinnot ja opetus

Parhaat opinnäytetyöt palkittiin Osaaja-kilpailussa

Osaaja on SAMKin opinnäytetyökilpailu, jossa palkitaan vuosittain edellisen kalenterivuoden opinnäytetöiden parhaimmisto. Palkittavan työn arvosanan tulee olla korkein mahdollinen eli 5. Yhteensä kilpailuun osallistui tänä vuonna 151 työtä.