Yli 10 000 tenttiä tenttiakvaariossa – ja vielä on tilaa lisätä akvaariotenttejä

Kymmenestuhannes tentti SAMKin tenttiakvaariossa tehtiin kesäkuun puolivälissä. Akvaariotentti tehdään tietokoneella ennakkoon sovittuna aikana. Opettajaa ei tarvita valvomassa, ja opiskelija voi tenttiä millä kampuksella tahansa.

Katja Lempinen pöydän ääressä.
– Ensi syksyllä on tulossa ”tenttivierailun” mahdollisuus. Eri korkeakoulujen opiskelijat voivat tenttiä myös muiden korkeakoulujen akvaarioissa, kertoo Katja Lempinen

– Ensi syksyllä on tulossa ”tenttivierailun” mahdollisuus. Eri korkeakoulujen opiskelijat voivat tenttiä myös muiden korkeakoulujen akvaarioissa, kertoo Katja Lempinen

SAMKin EXAM-tenttiakvaario on ollut käytössä syksystä 2016. Akvaariotoiminta alkoi Raumalla, ja Porissa akvaario otettiin käyttöön uusissa tiloissa syksyllä 2017. Kaikista tenteistä noin 7500 on tehty Porissa. Nykyisin akvaariot ovat myös Kankaanpäässä ja Huittisissa.

Uusintatentit akvaariossa

Tenttiakvaariossa tenttivät kaikkien alojen opiskelijat. Yhteisistä uusintatenttipäivistä luovuttiin syksyllä 2018 – nyt uusinnat tehdään tenttiakvaariossa. Tietyn tentin voi tehdä tietyn ajanjakson aikana.

EXAM-tenttiakvaario on käytössä 27 korkeakoulussa. EXAM-konsortion tekemän käyttäjäkyselyn mukaan käyttäjät kokevat, että tenttiakvaario joustavoittaa tenttimistä. Tenttipäiviä voi säädellä oman lukujärjestyksensä ja lukuaikataulunsa mukaan opettajan määrittämän tenttiperiodin aikana.

– Jotkut stressaavat akvaariota vähän enemmän, toiset kokevat rauhallisemmaksi, kertoo verkko-opetuksen koordinaattori Katja Lempinen, joka vastaa tenttiakvaarioista SAMKissa.

Meillä on tilaa akvaariossa, ja tenttiakvaariossakin voi tehdä monenlaisia tenttejä

– Meillä on tilaa akvaariossa, ja tenttiakvaariossakin voi tehdä monenlaisia tenttejä, myös esimerkiksi kuullun ymmärtämiseen liittyviä, mainostaa Lempinen.

Katja Lempinen taustallaan Porin kampuksen tenttiakvaario
Katja Lempinen taustallaan Porin kampuksen tenttiakvaario

Akvaariossa on esimerkiksi kuulokkeet ja piirtonäyttöjä, joilla voi tehdä matematiikan, fysiikan ja kemian erikoismerkkejä ja esimerkiksi venäjää – jota meillä jo tentitäänkin.

Järjestelmä arpoo tenttikoneen opiskelijan valitsemalta paikkakunnalta. SAMKin opiskelijat voivat tenttiä millä tahansa paikkakunnalla. SAMKissa koneita on 25.

Tulossa tenttivierailu

– Ensi syksyllä on tulossa ”tenttivierailun” mahdollisuus. Eri korkeakoulujen opiskelijat voivat tenttiä myös muiden korkeakoulujen akvaarioissa.

EXAMissa on mukana 27 korkeakoulua, ja moni tulee mukaan tenttivierailuun. Jokainen korkeakoulu päättää montako konetta avaa vierailijoille.

EXAM on Lempisen mukaan kohtuullisen helppokäyttöinen sekä opettajalle että opiskelijalle, ja tukitiimi antaa tarvittaessa neuvoja molemmille.

– Tänä kesänä ollaan 1,5 kuukautta kiinni, mutta tulevaisuudessa tenttiminen on ehkä mahdollista myös kesäisin.

 

EXAM on suomalainen järjestelmä, jota alkujaan 10 korkeakoulua alkoi tehdä. EXAMia kehitetään yhä yhteistyössä.

SAMK TWITTERISSÄ

Jaa tämä sivu

Joonas Rakkolainen esittelee käsissään kehittämäänsä tuotetta Atlas Care.

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen kehitti innovatiivisen apuvälineen niskajumiin

SAMKin Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen on kehittänyt yritystoiminnassaan apuvälineen, jolla hän hoiti aluksi omaa migreeniään.

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.

Tiia Kenola seisoo SAMKin Porin kampuksen yhdyskäytävällä.

Yhdes-malli ja monimuotoiset harjoittelut: Tiia Kenolan matka sosionomiksi

Tiia Kenola on kokenut SAMKin sosionomiopinnot monipuolisina ja hyvät eväät tulevaisuuden työelämään antavina.