Uusia digiaineistoja SAMKin kirjastossa: Editan verkkokoulutuskirjasto, Skillsoft ITpro ja EngineeringPro, AccessPhysiotherapy

SAMKin kirjasto hankki syksyllä 2021 opiskelijoiden ja henkilöstön käyttöön videokoulutuksia ja uusia ulkomaisia digitaalisia aineistoja.

8.9.2021 | Teksti: Harri Salminen | Kuva: Edita, Skillsoft, McGraw Hill, Unsplash

SAMKin kirjasto hankki syksyllä 2021 opiskelijoiden ja henkilöstön käyttöön juridiikan verkkokoulutuksia ja webinaareja sisältävän Editan verkkokoulutuskirjaston. Tekniikan – ja osin myös liiketalouden – koulusta palvelevat uudet Skillsoft-kokoelmat ITpro ja EngineeringPro. Fysioterapiakoulutuksen käyttöön hankittiin AccessPhysiotherapy-aineisto.


Juridiikan verkkokoulutuksia ja webinaareja Editan verkkokoulutuskirjastossa

Editan verkkokoulutuskirjasto tarjoaa monipuolisen ja ajankohtaisiin kysymyksiin tarttuvan valikoiman juridisia verkkokoulutuksia ja webinaareja. Lakikoulutusten lisäksi mukana on myös videoviestintään, tarinoiden hyödyntämiseen ja muutoksen johtamiseen valmentavat koulutukset. Verkkokoulutuskirjasto päivittyy ja laajenee säännöllisesti. Vanhoja koulutuksia poistetaan kirjastosta tarpeen mukaan.

Lisäksi tarjolla on webinaaritallenteita, jotka ovat pääsääntöisesti kahden tunnin mittaisia koulutuksia.

Samkilaiset pääsevät Editan verkkokoulutuskirjastoon Finnan linkistä.

Linkki vie Omat tuotteet -nettisivulle, josta klikataan Editan verkkokoulutuskirjasto.

Huomioitavaa verkkokoulutusta suorittaessa: palveluun ei voi tehdä henkilökohtaista käyttäjätunnusta eikä suoritetusta kurssista voi saada henkilökohtaista todistusta. Tämä johtuu IP-tunnistautumiseen perustuvasta palvelun käyttöoikeudesta.


Skillsoft ITpro ja EngineeringPro

Samkilaisten käytettävissä ovat uutuutena tekniikan e-kirjakokoelmat Skillsoft ITpro ja EngineeringPro, jotka tarjoavat käyttöön yli 20 000 e-kirjaa noin kahdeltasadalta kustantajalta.

Linkki palveluun löytyy kirjaston Finnasta.

Palvelun sisältämät yksittäiset e-kirjat löytyvät nekin Finnasta linkkeineen. Kirjoja luetaan selainohjelmassa, eikä erillistä lukuohjelmaa tarvita.


AccessPhysiotherapy

Kirjaston verkkoaineistoihin on hankittu AccessPhysiotherapy, joka on McGraw Hillin fysioterapian aineistokokoelma ja verkkopalvelu.

Samkilaiset pääsevät verkkopalveluun Finnan linkistä.

Myös palvelun sisältämiä yksittäisiä e-kirjoja löytyy Finnasta linkkeineen. Kirjoja luetaan selainohjelmassa, eikä erillistä lukuohjelmaa tarvita.

Kirjaston hankkimat e-aineistot ovat SAMKin opiskelijoiden ja henkilökunnan käytettävissä sekä kampuksilla että kotona. Niihin kirjaudutaan yleensä SAMK-tunnuksella.

 

Lisää aiheesta

| Kirjasto

TM, Suomen Kuvalehti ja 10 muuta digilehteä samkilaisille Emagz.fi-palvelussa

SAMKin kirjasto on hankkinut opiskelijoiden ja henkilöstön käyttöön koulutusaloja palvelevia suosittuja lehtiä Emagz.fi-palvelusta.
| Kirjasto

Tutustu SAMKin kirjaston uusiin digisisältöihin – tammikuu 2021 toi videopalveluita ja etenkin liiketoiminnan aineistoja

SAMKin kirjasto hankki vuoden 2021 alussa opiskelijoiden ja henkilöstön käyttöön uusia kansainvälisiä ja kotimaisia videokoulutuspalveluita. Myös uusia, etenkin liiketoiminnan verkkoaineistoja saatiin käyttöön. Uusia e-kirjoja ja verkkolehtiä ilmestyy automaattisesti kirjaston tarjoamiin palveluihin.

Uusimmat uutiset

Riitta Tempakka merenkulun simulaattoreilla.
| Kestävä kehitys

SAMK mukana Climate University -verkostossa

Helsingin yliopisto koordinoi Climate University -verkostoa, jossa on mukana valtaosa suomalaisista korkeakouluista. Ajatuksena on jakaa yhteisellä alustalla maksuttomia verkkokursseja korkeakoulujen ja kaikkien sellaisten käyttöön, jotka ovat kiinnostuneita yhteiskunnan kestävään kehitykseen ja ilmastoon liittyvistä asioista.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

On SAMK staff day, deserving employees of the year 2021 were awarded in various categories including the success story, the initiative, the project operator, the publisher, the communicator, the teacher, and the SAMK person of the year. #thinkfuture
https://www.samk.fi/en/uutiset/deserving-samk-employees-awarded-on-staff-day/

Satakunnan korkean teknologian säätiö tukee satakuntalaisia korkean teknologian hankkeita.

Apurahahaku on käynnissä 30.9. asti.

Lue lisää: http://www.teknologiasaatio.fi/sivu/

#satakunta

Merenkulkualan koulutuksella on Raumalla pitkät juuret. Lehtori @JanneLahtinen4 pohtii Navigator-lehdessä merenkulkualan koulutuksen historiaa ja tulevaisuutta. @NavMagFi #katsetulevaisuuteen
https://navigatormagazine.fi/blogit/mastossa-on-kayty-eika-itkettanyt-yhtaan/

Sali täynnä! 👏👏
Tänään virallisesti alkoi meidän käytännön yhteistyö @SatakunnanAMK ja #friitalankoulu kanssa.
Lisäämme aisteihin ja aistiherkkyyksiin liittyvää tietoutta, kehitämme #aistiesteettomyystyokalu myös lasten käyttöön ja eiköhän jotain tutkimustakin ole vireillä 🤩

Johtamisjuonia-blogissa pureudutaan ajankohtaisiin johtamiseen liittyviin aiheisiin, niin SAMKin henkilökunnan kuin opiskelijoidenkin kirjoittamana. Ensimmäisessä blogikirjoituksessa on pohdittu huonon johtamisen merkitystä työpahoinvoinnin taustalla.
https://johtamisjuonia.samk.fi