Uusia digiaineistoja SAMKin kirjastossa: Editan verkkokoulutuskirjasto, Skillsoft ITpro ja EngineeringPro, AccessPhysiotherapy

SAMKin kirjasto hankki syksyllä 2021 opiskelijoiden ja henkilöstön käyttöön videokoulutuksia ja uusia ulkomaisia digitaalisia aineistoja.

8.9.2021 | Teksti: Harri Salminen | Kuva: Edita, Skillsoft, McGraw Hill, Unsplash

SAMKin kirjasto hankki syksyllä 2021 opiskelijoiden ja henkilöstön käyttöön juridiikan verkkokoulutuksia ja webinaareja sisältävän Editan verkkokoulutuskirjaston. Tekniikan – ja osin myös liiketalouden – koulusta palvelevat uudet Skillsoft-kokoelmat ITpro ja EngineeringPro. Fysioterapiakoulutuksen käyttöön hankittiin AccessPhysiotherapy-aineisto.


Juridiikan verkkokoulutuksia ja webinaareja Editan verkkokoulutuskirjastossa

Editan verkkokoulutuskirjasto tarjoaa monipuolisen ja ajankohtaisiin kysymyksiin tarttuvan valikoiman juridisia verkkokoulutuksia ja webinaareja. Lakikoulutusten lisäksi mukana on myös videoviestintään, tarinoiden hyödyntämiseen ja muutoksen johtamiseen valmentavat koulutukset. Verkkokoulutuskirjasto päivittyy ja laajenee säännöllisesti. Vanhoja koulutuksia poistetaan kirjastosta tarpeen mukaan.

Lisäksi tarjolla on webinaaritallenteita, jotka ovat pääsääntöisesti kahden tunnin mittaisia koulutuksia.

Samkilaiset pääsevät Editan verkkokoulutuskirjastoon Finnan linkistä.

Linkki vie Omat tuotteet -nettisivulle, josta klikataan Editan verkkokoulutuskirjasto.

Kirjaston Finnasta löytyvät myös linkit yksittäisten verkkokoulutusten nimillä.

Huomioitavaa verkkokoulutusta suorittaessa: palveluun ei voi tehdä henkilökohtaista käyttäjätunnusta eikä suoritetusta kurssista voi saada henkilökohtaista todistusta. Tämä johtuu IP-tunnistautumiseen perustuvasta palvelun käyttöoikeudesta.


Skillsoft ITpro ja EngineeringPro

Samkilaisten käytettävissä ovat uutuutena tekniikan e-kirjakokoelmat Skillsoft ITpro ja EngineeringPro, jotka tarjoavat käyttöön yli 20 000 e-kirjaa noin kahdeltasadalta kustantajalta.

Linkki palveluun löytyy kirjaston Finnasta.

Palvelun sisältämät yksittäiset e-kirjat löytyvät nekin Finnasta linkkeineen. Kirjoja luetaan selainohjelmassa, eikä erillistä lukuohjelmaa tarvita.


AccessPhysiotherapy

Kirjaston verkkoaineistoihin on hankittu AccessPhysiotherapy, joka on McGraw Hillin fysioterapian aineistokokoelma ja verkkopalvelu.

Samkilaiset pääsevät verkkopalveluun Finnan linkistä.

Myös palvelun sisältämiä yksittäisiä e-kirjoja löytyy Finnasta linkkeineen. Kirjoja luetaan selainohjelmassa, eikä erillistä lukuohjelmaa tarvita.

Kirjaston hankkimat e-aineistot ovat SAMKin opiskelijoiden ja henkilökunnan käytettävissä sekä kampuksilla että kotona. Niihin kirjaudutaan yleensä SAMK-tunnuksella.

 

Lisää aiheesta

| Kirjasto

TM, Suomen Kuvalehti ja 10 muuta digilehteä samkilaisille Emagz.fi-palvelussa

SAMKin kirjasto on hankkinut opiskelijoiden ja henkilöstön käyttöön koulutusaloja palvelevia suosittuja lehtiä Emagz.fi-palvelusta.
| Kirjasto

Tutustu SAMKin kirjaston uusiin digisisältöihin – tammikuu 2021 toi videopalveluita ja etenkin liiketoiminnan aineistoja

SAMKin kirjasto hankki vuoden 2021 alussa opiskelijoiden ja henkilöstön käyttöön uusia kansainvälisiä ja kotimaisia videokoulutuspalveluita. Myös uusia, etenkin liiketoiminnan verkkoaineistoja saatiin käyttöön. Uusia e-kirjoja ja verkkolehtiä ilmestyy automaattisesti kirjaston tarjoamiin palveluihin.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Syksyn 2021 korkeakoulujen yhteishakuun jätettiin valtakunnallisesti yhteensä noin 34 400 hakemusta. Kaikkien haussa olleiden AMK-tutkintojen keskuudesta yhdeksänneksi suosituin oli SAMKin Liiketalouden verkkototeutus. @yleuutiset #katsetulevaisuuteen
https://yle.fi/uutiset/3-12102237

SAMKiin oli syksyn hauissa yhteensä 3033 hakijaa. Valtakunnallisessakin vertailussa huippusuosituksi nousi Liiketalouden verkkototeutus, johon oli yli tuhat hakijaa. #yhteishaku #katsetulevaisuuteen
https://www.samk.fi/uutiset/syksyn-haut-paattyivat-liiketalouden-verkkototeutus-edelleen-huippusuosittu/

Kuvataiteen opiskelijat ovat luoneet taideteoksia, jotka johdattelevat katsojansa seikkailulle tulevien mestareiden mielenmaisemaan. Näyttely on avoinna SAMK Taidekoulun kampuksen galleriassa lokakuun alkupuolelle asti. #katsetulevaisuuteen #kuvataide
https://www.samk.fi/uutiset/kahden-kerroksen-vakea-taidekoulun-sadonkorjuu/

Huittisista Urjalaan johtava Taikayöntie on yksi maamme virallisista matkailuteistä. Reitti halutaan uuteen kukoistukseen. SAMKin vetämä ideointitilaisuus pidetään Punkalaitumen kunnantalossa torstaina 30.9. @kokemaenjoki #samk #katsetulevaisuuteen
https://www.kokemaenjokilaakso.fi/2021/09/14/taikayontie-uuteen-kukoistukseen-ja-matkailukartalle/

Uunituoreessa videossa esitellään, miten elinkaaren aikaista hiilijalanjälkeä on arvioitu KOHISTEN kohti hiilineutraalia rakentamista Satakunnassa -hankkeen pilottikohteissa. #hiilijalanjälki #hiilikädenjälki #katsetulevaisuuteen #kestävästiamk
https://youtu.be/nNZTPqrNjeA